background preloader

NO

Facebook Twitter

Science and medical images, photos, illustrations, video footage. Experimentskafferiet.

Blandat

Biologi. Fysik. iPad. Kemi. Lektionstips no. Arbeta formativt i NO - Stöttning i klassrummet. BBC - Planet Dinosaur (2011) Big Bang – hur jorden och livet skapades : Medix Produktion AB. För 15 miljarder år sedan smällde det – the Big Bang. Från ingenting kom en gigantisk explosion som blev början till allt. Tanken att allt liv som vi idag känner till på något sätt fanns i den stora explosionen är hisnande. Hur gick det till? Hur kunde liv uppstå från ingenting? Målgrupp: från 7 år Speltid: 12 min Här hittar du studiehandledning:Big Bang Kolla även in: Våra matvanor har förändrats drastiskt de senaste åren. Får jag sämre omdöme på den här om jag får hjälp? Att få besöka lärarkollegor är mycket lärorikt. En sak jag har lärt mig efter ett sådant besök hos Hanna Claesson är att dela ett lektionsplaneringsdokumnet med eleverna.

Jag ser det som en extra anpassning för eleverna. Fördelarna med att dela lektionsplaneringarna med eleverna är så klart många. Jag sorterar mitt i veckor, med det nyaste överst. Eftersom jag lägger in planeringen före lektionen kan eleverna gå in och läsa innan lektionen vad vi ska arbeta med. I dokumentet ligger veckans begrepp alltid som en rubrik. Jag använder Google Classroom för inlämning av uppgifter eftersom jag som lärare lätt får en överblick över vilka som är klara med sina arbeten via ”lämna in”-knappen. När vi repeterar eller eleven ska plugga inför ett prov har de allting samlat på ett ställe med länkar till alla uppgifter vi gjort, filmer vi tittat på och genomgångar vi haft.

Vi arbetar just nu med rörliga konstruktioner i teknik och det pågår många samtal under arbetets gång. Julias Humfryblogg: Rolig film om livets utveckling. Kunskapsförlaget - LADDA NED. Labba: Jästöversvämning. Search, Collect, and Share | SMILE. Venndiagram i NO/SO.