background preloader

Länksamlingar

Facebook Twitter

Annas bildtips m.m. Rankar: Pedagogikbloggar. Vänskapslekar » LEKDATABASEN. Facebookgrupper. Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. Forss Webservice - Utbildning. Utbildnings- och informationsverksamhet En av DARTs uppgifter är att sprida kunskap kring kommunikation och hur man kan stödja personer med kommunikationssvårigheter och deras omgivning.

Forss Webservice - Utbildning

Teknik och metodik utvecklas ständigt. DART driver och följer denna utveckling. Vi anordnar regelbundet temadagar kring olika ämnen och är medarrangörer av Västsvenska Kommunikationskarnevalen. Kunskapsstjärnan. Svärmors kladdkakemuffins. Katarina Selander - Musik- & Sångpedagog. Nio appar för att lära sig svenska. Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

Nio appar för att lära sig svenska

Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp! Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever.

Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Den bästa gratis powerpoint mallar. Microsoft PowerPoint är ett bra sätt att skapa intressanta presentationer som kommer att engagera publiken och utbilda dem om ditt ämne.

den bästa gratis powerpoint mallar

Om du gör massor av PowerPoint-presentationer kanske du vill lägga till ny bild mallar för att hålla publiken engagerad och intresserad. Du kan ladda ner gratis mallar på olika ställen på nätet. Microsoft. com. Skolväskan. Annas länkburkar.

15 Sites for Finding Images and Clip Art for Education. A while back I did a top 10 sites for finding images and clip art for education.

15 Sites for Finding Images and Clip Art for Education

However, a lot of things have changed since then and a few of those sites no longer exist. That being said a handful of new and exciting sites have been developed for education for finding images which led me to creating a new list. *Keep in mind when searching for images for students it is always a good idea to have adult supervision/filtering solution. ** The following list is in alphabetical order... To view my Images for Education board on Pinterest click here. Vetamix. För pedagoger av pedagoger. Pedagogiskt material.

Här lägger jag upp det pedagogiska material som presenteras på min blogg.

Pedagogiskt material

Det mesta är mitt eget och mycket är fritt att använda själv, då är det länkar direkt till dokumentet i inlägget. I de fall där jag använt material från andra bloggar och hemsidor finns länkar direkt dit. Om du använder något av mitt material, skriv gärna en kommentar! Det vore oerhört roligt! Bild. Free PowerPoint Templates and Backgrounds. Free PowerPoint Templates, Presentations and Backgrounds. Mallar m.m med länk. Här kommer det att finnas Googlelänkar till min drive på google app...allt finns inte med än men jobbar på det...

Mallar m.m med länk

Länkar. Pedagogiskt material. Page-detail. Svårigheter att komma in i gruppen eller få leken att fungera med de andra eleverna kan i värsta fall leda till utstötning och social isolering.

page-detail

Föreläsningslänkar. Hej Hoppas ni fick med er något ni kan använda i er undervisning från min föreläsning.

Föreläsningslänkar

Tipset är att börja med att skapa ett konto på Pearltrees.com sedan kan ni samla de länkar som passar just er! Här nedan kommer de länkar som jag hänvisar till: (uppblandat med lite tysklärarhumor!) Www.bruunsklassrum.blogspot.com Min instruktionsblogg- i kanten på bloggen finns mina presentationsbloggar Karin Brånebäcks blogg - Nybörjarguiden www.getkahoot.com Skapa Quiz Plickers.com o Kaizena - Lite som Kahoot fast utan teknik! Samla tankar. Www.webbstjarnan.se Webbstjärnan - tävlingen med den bra supporten Daniel Barker Se hur Daniel gör sina flippfilmer Skärminspelningsverktyg för dator. Fria bilder och ljud. Dylan Wiliam. Nu i svensk översättning – ”Att följa lärande: formativ bedömning i praktiken” av Dylan Wiliam. Boken har två huvudsyften. Det ena är att komma med enkla, praktiska idéer om förändringar som varje lärare kan göra i klassrummet för att utveckla sin undervisning.

Det andra är att bevisa att förändringar kan förbättra elevernas resultat. I kapitel 1 visar författaren varför skolprestationer är viktiga och varför bättre utbildning är angeläget. I kapitel 2 diskuteras forskningen om formativ bedömning i klassrummen. Hitta stöd i skollagen. När förskollärare märker att ett barn behöver så mycket särskilt stöd i sin utveckling att den ordinarie personalstyrkan inte räcker till går de vanligtvis till chefen och ber om en extra resurs.

Hitta stöd i skollagen

Ofta möts de då av svaret att det inte finns pengar till ytterligare en anställd utan att arbetslaget får försöka lösa situationen ändå. Ibland med, ibland utan, hjälp av professionell handledning. Många gånger är den lösningen fullt tillräcklig men i några fall räcker den inte. Vad gör man då när förskolechefen säger att det inte finns några pengar? Hen är ju en mellanchef vars främsta uppgift är att hålla budget, eller?

– Det stämmer att förskolechefen, som är anställd av en huvudman, har ansvar att hålla huvudmannens budget men förskolechefens huvuduppdrag är att följa de lagar och förordningar som styr förskoleverksamheten, säger Björn Hareland, ombudsman med centralt ansvar för skolledarfrågor på Lärarförbundet. Lindblomskolans förskoleklass. Idag har vi tränat på att känna igen siffrorna från 0-10.

Lindblomskolans förskoleklass

Barnen fick samarbeta två och två, de la siffrorna i turordning och rätt antal plusplus under. Vi avslutade jobbsamlingen med ett arbetsblad med siffrorna 0-10. Idag har vi fortsatt vårt arbetsområde om vintern. Barnen har fått berätta vad de vill lära sig/veta mer om vintern. Mallar m.m med länk.