background preloader

Libros para niñ@s

Facebook Twitter

63 contes molt útils per treballar els valors I natibergada.cat. A l’escola és imprescindible treballar actituds i valors que contribueixin a la convivència, cal donar elements als infants perquè siguin capaços de viure plenament i de manera feliç.

63 contes molt útils per treballar els valors I natibergada.cat

Els alumnes, han d’aprendre a ser competents per viure i conviure d’acord amb uns valors fonamentals: la llibertat i la responsabilitat personal, la solidaritat, el respecte, la igualtat, l’equitat… Quins valors podem treballar? Podem agrupar els valors en quatre grans blocs, ordenant-los des d’una dimensió més individual fins a una de més col·lectiva. 66 Contes per parlar de la mort I natibergada.cat. La mort continua sent un dels grans tabús que encara pateix la nostra societat.

66 Contes per parlar de la mort I natibergada.cat

És un tema del que no ens agrada parlar i menys amb els petits. No hem d’ocultar la realitat als nens ni protegir-los de la mort, però sí que els hem de preparar per la mort i ajudar-los en el procés de dol. Hem d’educar per la vida i educar per la mort. Tot i que ells tenen una curiositat natural per la mort, els adults no sabem com parlar-ne i aquest tema no sabem com afrontar-lo.

Com diu la Conxita Larrull Bertrán “Malauradament moltes vegades no en volem parlar. En aquest article et recomano un recull de contes que et poden ser molt útils per parlar de la mort i el dol amb els infants. Recull de contes El meu avi i jo. Un bonic àlbum artístic, amb paraules senzilles, que relaten la relació entre una néta i el seu avi. Contes imprescindibles per treballar les emocions II I natibergada.cat. Aquest article és la segona part d’un altre que vaig publicar fa uns mesos titulat 35 contes imprescindibles per treballar les emocions.

Contes imprescindibles per treballar les emocions II I natibergada.cat

Hi trobaràs 40 contes que he descobert posteriorment o que m’han recomanat. Espero que et siguin molt útils per treballar les emocions i els sentiments amb els infants. Moltes gràcies a tots/es aquells/es que m’heu fet arribar recomanacions. Trobaràs contes en català i en castellà per treballar amb els infants de diferents edats. El buit. La Júlia té un gran forat i no li agrada gens. Los Colores De Pomelo. Al món, i més encara a l’hort on viu el petit elefant Pomelo, les coses no són blanques o negres.

Quina emoció! Un conte per identificar i aprendre a regular emocions com l’eufòria, l’ansietat, la por, l’enyorança… que van sorgint en motiu d’unes colònies. Així és el meu cor Jo Witek (Autor), Christine Roussey (Ilustrador) Bruixola; Edición. 35 contes imprescindibles per treballar les emocions I natibergada.cat. Treballar les emocions a l’escola és molt important.

35 contes imprescindibles per treballar les emocions I natibergada.cat

Com a mestre/a, cal que ensenyis als teus alumnes a gestionar les propies emocions: controlar la ràbia, conèixer la por, acceptar els errors, tenir empatia, tenir una bona autoestima … Els contes poden ser una eina molt útil per treballar amb els infants. A partir del conte els nens/es poden verbalitzar allò que és tan difícil d’expressar, les nostres emocions i els nostres sentiments. El conte pot ser un molt bon punt de partida per iniciar debats interessants amb els teus alumnes. En aquest article he fet un recull de contes que penso que et poden ser molt útils per treballar les emocions: Lecturas para educar en valores: “Yo voy conmigo”, un cuento sobre la autenticidad y la autoestima. No es fácil ser uno mismo.

Lecturas para educar en valores: “Yo voy conmigo”, un cuento sobre la autenticidad y la autoestima

Desde muy pequeños aprendemos a olvidarnos de quiénes somos de verdad para adaptarnos al ideal que los demás tienen sobre nosotros con la motivación de sentirnos queridos y aceptados. Así se forman los famosos “patrones de relación”. Pero este camino nos aleja de nuestras más profundas necesidades y hace que muchas veces nos traicionemos a nosotros mismos, generándonos una base de descontento, frustración e insatisfacción que contamina todos nuestros actos.

No debemos olvidar que sólo si nos respetamos y aceptamos a nosotros sabremos respetar y aceptar a los demás en profundidad. “Yo Voy Conmigo” publicado en la editorial Thule, es un cuento escrito por Raquel Díaz Reguera, autora de “¿Hay algo más aburrido que ser una princesa rosa?” Dirigido a niños y niñas a partir de 6 años Sinopsis “Una niña está enamorada de Martín. Llegada a este punto, nuestra protagonista se percata de que ya no le importa tanto que no la mire Martín, sino no perderse a sí misma.