background preloader

Aatamin luominen - Michelangelo

Facebook Twitter

Interaktiivinen kuva. Klikkaa vielä päästäksesi kuvaan! <div>Tekijä: Michelangelo Buonarotti</div><div>Teos: Aatamin luominen, 1508-1512</div><div><br></div><div>Tämä kuva on Alberto Sciutton vuonna 1993 maalaamasta kopiosta.

Interaktiivinen kuva. Klikkaa vielä päästäksesi kuvaan!

</div><div><br></div><div>Alkuperäinen teos on Vatikaanissa sijaitsevan <a href=" kattofreskon osa. Teokseen kuuluu yhteensä yhdeksän osaa, ja ne pohjautuvat Raamatun Genesiksen eli Vanhan testamentin Ensimmäisen Mooseksen kirjan kohtiin. </div> <div>Michelangelo piti itseään kuvanveistäjänä, mutta paavi määräsi hänet maalaamaan Sixtuksen kappelin kattoa. Taiteilija kertoo elämästään ja teoksesta. Klikkaa vielä kerran esitys auki! Aikajana: Missä historiallisessa tilanteessa teos syntyi? Klikkaa vielä kerran aikajanalle! Tulostettava taidekortti ja tehtävät. Klikkaa uudestaan avataksesi kortin pdf-muodossa. Muokattava diasarja Michelangelo kertoo CC BY. Klikkaa tiedosto auki. Koululaiset osallisiksi eurooppalaisesta taideperinnöstä. Hyvää alkanutta kulttuuriperinnön juhlavuotta!

Koululaiset osallisiksi eurooppalaisesta taideperinnöstä

Tiesitkö, että Euroopan komissio on julistanut vuoden 2018 Kulttuuriperintövuodeksi? #EuropeForCulture -teemavuoden tavoite on kannustaa yhä useampia tutustumaan monimuotoiseen eurooppalaiseen kulttuuriperintöön ja pohtimaan samalla sen merkitystä omassa arjessa. Suomessa vuoden pääteemana on osallisuus kulttuuriperintöön. Niinpä päätimme tässä blogissa esitellä työskentelyn, joka tukee teemavuotta ja jossa perehdytään vuoden ja kaiken uuden alkaessa sopivasti renessanssin aikakauteen Michelangelon Aatamin luomisesta tehdyn interaktiivisen kuvan pohjalta ja tehdään omia interaktiivisia kuvia.