background preloader

KlasCement interactieve oef volwassenen NT2

KlasCement interactieve oef volwassenen NT2

http://www.klascement.net/

methoden voor groepsgesprekken over culturele verschillen (heen) Het boek “Leerrijk & gezellig” presenteert 39 thema’s voor groepsactiviteiten en groepsgesprekken in het Nederlands. Sessies van ongeveer twee uur worden gestoffeerd met vragen als: Heb je liever dat jouw kinderen op straat spelen, dan met de spelconsole in de zetel ? Wat vind jij goeie schoenen? Denk je dat er leven is na de dood? Ben je gelovig en hoe komt dat?

Hoofdpagina - Wikikids SERVERBEHEERDER/PROGRAMMEUR (VLAAMS MINISTERIE VAN ONDERWIJS EN VORMING) 53889678 - VDAB De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap. Als je een handicap hebt, laat ons dat vooraf weten. We zorgen ervoor dat je in de best mogelijke omstandigheden kunt deelnemen aan de selecties. Spraakkunst On Line Bienvenue sur Spraakkunst On Line : un site qui a pour but de vous expliquer des points de grammaire néerlandaise élémentaires. Cette page est constituée de sept chapitres : Accueil (cette page), Le Nom, Le Verbe, La Phrase, Het Groene Boek, Rcherche et Les Liens. Cliquez sur le chapitre correspondant au thème de votre recherche. Vient ensuite une barre de navigation dont voici un exemple : Cette barre est en fait le menu de navigation.

Historypin De Belgen doen het beter: OER-platforms in een nieuw jasje In een tijdspanne van twee weken hebben de drie grote Open Educational Resources (OER) -platforms van de Benelux een nieuw jasje gekregen. In Nederland is het in 2009 gelanceerde Wikiwijs gefuseerd met Leermiddelenplein tot – je raadt het al – www.wikiwijsleermiddelenplein.nl. De zuiderburen hebben het Vlaamse platform KlasCement een gefacelifte website gegeven met vernieuwde interface. Waar KlasCement zich na de aanpassingen nog steeds lijkt te richten op het makkelijk open delen van leermiddelen, maakt Wikiwijsleermiddelenplein het de Nederlandse docenten erg lastig om hun materiaal te delen. Het maken, aanvullen en delen van leermiddelen biedt grote voordelen voor het onderwijs.

Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde Vilvoorde: 02 252 51 50 Halle: 02 356 52 02 U bent hier:Hometaal taal Nederlands voor anderstaligen SNT Brugge Veel oefeningen, ofwel woordenschat, ofwel grammatica. KlasCement Als leerkracht stop je heel wat uren werk in het voorbereiden en verrijken van je lessen. Vroeger bestond een groot deel van dat werk uit woordkaarten schrijven, knippen, plakken, vergroten, verkleinen, materialen bij elkaar zoeken. Met de komst van de digiborden brengen leerkrachten veel tijd door achter de computer. taalkoppelingen De Nederlandse Taalunie biedt op het Taalunieversum onlinetaaladvies aan. U vindt er een antwoord op ruim 1200 taalvragen. De adviezen in deze bank hebben het fiat gekregen van het Taaladviesoverlegcomité van de Nederlandse Taalunie. Ze kunnen worden beschouwd als hét antwoord op de vraag. Ruud Hendrickx, de taaladviseur van de VRT, is lid van het Taaladviesoverlegcomité. taaladvies.net

WinWinbeurs levert meer dan 100 matches op (Gent Het evenement wordt uiteraard ook voorbereid: vragende en aanbiedende partijen zetten hun aanbod vooraf op de website van het evenement, zodat beide partijen zich al wat kunnen voorbereiden. Ter plekke begint het gezellig keuvelen met elkaar: geen harde gesprekken, want er wordt niet gerekend in euro's, er worden eigenlijk gewoon diensten geruild. Zo liet presentator Nic Balthazar Stefaan De Ruyck, de grote baas van de Vooruit al meteen vertellen dat de Vooruit de balzaal gratis ter beschikking had gesteld van de stad, die het evenement organiseert, en dat de Vooruit daar nu graag een locatie voor in ruil krijgt om bij gelegenheid een theateropvoering te doen: ,We hebben al opvoeringen gedaan op het dak van de Artevelde Hogeschool, waarom nu niet eens in het kabinet van de burgemeester?', vroeg De Ruyck zich af. Stephanie Reynaert was er ook: Stephanie is met gezonde voeding bezig en daarvoor heeft ze Detox Rox: daarmee wijst Stephanie de consument de weg naar een gezonde levenswijze.

NEOTERM neologismen nederlands neologismenlijst, alfabetisch neologismenlijst, chronologisch vakterminologie Engels? ex-neologismen links uw voorstel ! Het project NEOTERM van NL-TERM, gesteund door o.m. de Taalunie, is opgezet om neologismen (d.w.z. nieuwe woorden, nieuwe uitdrukkingen, nieuwe betekenissen van bestaande woorden e.d.) te verzamelen en toegankelijk te maken voor alle belanghebbenden. (Nieuwe samenstellingen die eenduidig te begrijpen zijn nemen wij doorgaans niet op.) Hier vindt u meer theoretische achtergrondinformatie over neologismen: klik.

IT-Huis komt naar Gent Jawel, u leest het goed, het zijn niet alleen glazen huizen die naar Gent komen. Er komt ook een IT-huis, daar wilden wij het fijne van weten, dus trokken we naar KlasCement. We zitten samen in het nieuwe kantoor van KlasCement, sinds oktober gevestigd in Gent. Lesmateriaal Uitgelicht: Digi-Taal virtuele taaltrainingen 'Digi-Taal virtuele taaltrainingen' is de portalsite van Taalpraktijk NT2 en bevat een uitgebreid overzicht van nuttige links voor leerlingen en docenten Nederlands als Tweede Taal. Lees verder Uitgelicht: Lesbrief Disconnect Disconnect is een mozaïekfilm over verschillende mensen die met elkaar communiceren via laptop, tablet en telefoon. Ze worden verliefd en vertellen elkaars diepste geheimen. De distributeur maakte een lesmap bij de film.

KlasCement.be » Mediawijsheid op school » Video » Detail » Deel niet zomaar je locatie op sociale netwerken : Sensibiliseringsactie

For me it's an ideal tool to represent interesting Information, grow it on à natural way and exchange it with the people in the network. by boymans Jun 3

Related:  websites met grammaticaTalenten onlineEncore d'autres portails REL du projet ODS