background preloader

Master Pedagogiek

Facebook Twitter

Verkrachting

Zo ontstaat de illusie dat je de wereld begrijpt. Socrates: Vroedvrouw voor onze ziel, W.T.S. Thackara, Sunrise mrt/apr mei/jun jul/aug 1999, tekst online. JournalTOCs. Immanuel Kant Quotes. Over de redelijkheid van moreel realisme - Emanuel Rutten // filosofie.be. Zo is lustmoord of het doodmartelen van een kind eenvoudigweg verwerpelijk, wat wie dan ook daar verder ook van mag vinden.

Over de redelijkheid van moreel realisme - Emanuel Rutten // filosofie.be

Stel dat Hitler de oorlog zou hebben gewonnen en na verloop van tijd iedereen op aarde zou hebben laten uitroeien die de Holocaust niet verwerpelijk acht, zodat op enig moment de wereld alleen nog maar uit mensen bestaan zou hebben die de Holocaust alles behalve verwerpelijk vinden. Zelfs dan is het redelijkerwijs uiteraard nog steeds waar dat het verwerpelijk is om zes miljoen Joden te vergassen.

Bepaalde zaken zijn anders gezegd nu eenmaal verwerpelijk los van onze menselijke, al te menselijke, overtuigingen. Liefhebben – Erich Fromm. Subtitel: Een kunst, een kunde Er staan een zwik boeken in mijn kast die ik nooit heb gelezen.

Liefhebben – Erich Fromm

Af en toe neem ik mij voor om die eerst te lezen voor ik nieuwe aanschaf, waar natuurlijk niets van komt, want ik ben veels te hebberig. “Liefhebben” van Erich Fromm (1900-1980; Duits-Amerikaans humanistisch psycholoog en filosoof) heb ik er tussen uit gevist. Ruim vijftig jaar geleden geschreven, maar misschien wel actueler dan ooit (oorspronkelijke titel: ‘The art of loving’ - New York 1956). Www.vakkenweb.nl/html/wrkshp_ondrzkmeth1.pdf. Hart & Ziel. Susan Cain: The power of introverts. De uitdaging van seculiere rouw. Toen de kisten met slachtoffers van de vliegramp met de MH17 in Nederland ontvangen werden, viel nergens de naam van God, totdat ’s avonds de kerkdienst in Amersfoort werd uitgezonden.

De uitdaging van seculiere rouw

Joost Röselaers, predikant in Londen, concludeerde daaruit dat het christendom definitief een antieke godsdienst is in Nederland (NRC 6 augustus). Rouw. Je hoort vaak dat als iemand zijn verdriet een plaats heeft weten te geven, hij het ook heeft verwerkt.

Rouw

Ik denk dat dit niet zo hoeft te zijn. In tegendeel – je geeft verdriet een plaats omdat het te groot is om zo maar te kunnen verwerken. Is Grief Self-Regarding? Articles.

Is Grief Self-Regarding?

Triangulatie - Kwamcowiki. Van Kwamcowiki 1.

Triangulatie - Kwamcowiki

Definitie begrip. Intersubjectiviteit. Bladeren met AutoViewer. De kracht van 'feedback loops' bij gedragsverandering. Zbygniew Prlwytzkofsky. Hij is een van de weinige figuren in de verhalen van Bommel die een menselijke gestalte heeft.

Zbygniew Prlwytzkofsky

Prlwytzkofsky is een geleerde van kennelijk Duitse of Poolse komaf en praat grotendeels in pseudogermanismen, zoals het gebruik van het lidwoord "der" in plaats van "de" en van het voltooid deelwoord "ingeladen" als hij bedoelt: "uitgenodigd". Heer Bommel noemt hij steevast "Der Boml". Chaostheorie. De Lorenz-attractor van Edward Lorenz in een driedimensionale faseruimte.

Chaostheorie

De bijbehorende differentiaalvergelijkingen beschrijven een eenvoudig meteorologisch model. Het systeem beweegt langs de getoonde banen links met de klok mee, na oversteek rechts tegen de klok in, na oversteek links...enzovoorts. Bij elke omloop verbreedt de band van de banen zich. Emergentie. Emergentie is de ontwikkeling van complexe georganiseerde systemen, die bepaalde eigenschappen vertonen die niet zichtbaar zijn door een reductie van hun delen.

Emergentie

Reductie van complexiteit · KWALON · Boom Lemma tijdschriften. KWALON, Aflevering 3 2004 Dirk Jacobs.

Reductie van complexiteit · KWALON · Boom Lemma tijdschriften

Bladeren met AutoViewer. HU Login. Empirisch fenomenologisch onderzoek · KWALON · Boom Lemma tijdschriften. Empirisch fenomenologisch onderzoek is qua opzet en doel uiterst eenvoudig. Wanneer je iets wilt weten over een bepaalde ervaring, bijvoorbeeld over onveiligheid, begin je een aantal van die ervaringen te verzamelen. Gathering Evidence that Flipping the Classroom can Enhance Learning Outcomes. As an advocate of the potential of the flipped classroom, it’s rewarding and encouraging when student and teacher feedback supports the benefits of this approach, and this happens quite often. However, a wealth of measurable evidence that the technique can improve learning outcomes would go a long way towards convincing educators everywhere that this is an important technique to consider leveraging further in our schools. Not long ago I stumbled across an article about San Jose State University that discusses measurable improvements in test scores in a course in which some students used a flipped model.

This weekend I went in search of more such examples, and share these findings here. (If you know of any other examples like these, please comment and tell us about them.) HU Login. Modderdag. Ik knipperde met mijn ogen….Moederdag is toch al geweest? Ik knipperde nog eens. Nee, ik las verkeerd. Het was “modderdag”. Gisteren, 27 juni 2014. Joh, helemaal gemist. HU Login. HU Login. Drs. Ellen Janssen - Social and Behavioural Sciences. Www.beleidsdebatteren.nl/index.swf?r=1368940394.

Acedemisch debat - Onderwerp.

Master Pedagogiek

Francis Bacon. Lyotard. Cioran. Beter maatschappelijk opvoeden: hoofdlijnen van een eigentijdse participatie ... - M. de Winter. Wij Zijn De Pedagogiek Van De Hoop Kwijtgeraakt. Goede opvoeding (column Mirjam Schöttelndreier) Casgouweloos. Ik ga ervan uit dat ieder mens op aarde is om gelukkig te zijn. Kwalitatief onderzoeken - René Brohm, Wendy Jansen. YOUTH MATTERS. Fontys Mediatheek Wiki > Tijdschriften Pedagogiek. Kenniscentrum. Over kernreflectieDe kernreflectiebenadering is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht en is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten in leren en persoonlijke groei.

De volgende bronnen bieden een kennismaking met het thema kernreflectie en de onderliggende principes: