background preloader

Handwriting Practice

Handwriting Practice

https://www.worksheetworks.com/english/writing/handwriting.html

Related:  SkrivakristinaklemptskrivaResurser: gör eget materialhemsidor

Varför är det så svårt att skriva i skolan? Del 3 – Tydlighet Många elever med autism har svårt att skriva i skolan. Vad det kan bero på har jag skrivit om i ett tidigare blogginlägg. För många är ett av problemen att uppgiften inte är tillräckligt tydlig. En del saker som kan verka uppenbara för de flesta är inte alltid det för någon med autism. Därför behöver man informera även om detaljer. Min son Platon hade inte förstått att man fick hoppa över uppgifter i en läxa och gå tillbaka till dem senare.

Att skriva faktatexter Läsåret börja lida mot sitt slut och mycket handlar nu om att avsluta terminen på ett bra sätt. Det ska bli skönt att vara ledig och få tid till att tänka på annat än skolarbete. Men visst kan det också kännas bra att ha lite tankar inför uppstarten i höst? Lantmäteriet Utveckla elevernas digitala kompetens med utgångspunkt i geografisk information. Här får du som lärare tillgång till ett kostnadsfritt undervisningsstöd som kan användas i de flesta ämnen. Geoskolan ger dig lektionsförslag och en kartapplikation med data från flera myndigheter. Här hittar du också vårt länkskafferi med tips på andra webbplatser med information, artiklar, kartor, spel med mera. Vi tjejer vill också se maffiga och coola ut Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet. Julia Essell, 14: Jämställdhet är viktig – även i dataspelsvärlden

Faktatext – cirkelmodellen Eleverna skriver med stor glädje, vi använder oss utav ASL vilket stöttat eleverna att kunna fokusera mer på texters innehåll och form snarare än det motoriska kravet att forma bokstäver. De har fått skriva olika texter utan att vi gått närmre in på själva textstrukturen. Nu känner jag dock att de är redo att få redskap för att strukturera sitt skrivande. Efter att vi fokuserat på återberättande texter (se inlägg återberättande text) så går vi nu vidare och tittar på faktatexter. Vi följer liknande arbetsstruktur när vi introducerar textgenrer för att den igenkännande faktorn gynnar flertalet elever.

Animerad film om jordens inre och yttre krafter : Medix Produktion AB Varför ser kontinenterna ut som de gör? Hur bildades de svenska fjällen – och varför finns det järnmalm på vissa ställen i Sverige? Vad är plattektonik och kontinentalplattor? Det är saker som förklaras på ett enkelt sätt i den här filmen. Att jorden och Sverige ser ut som de gör idag är ingen slump. Det är resultatet av naturens egen process av inre och yttre krafter som format vår planet.

Fredrik Backman 30 juli kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1 Fredrik Backman riktar sitt Sommarprogram till unga kreativa personer som får höra att de inte är bra nog. Han ger tips på hur man kan göra verklighet av sina drömmar om att jobba med ”något konstigt”. Som barn gömde han sig i sagorna eftersom verkliga människor var, och är fortfarande, för svåra att hantera. Att skriva faktatext med sexfältare Om man som lärare vill att ens elever ska lära på ett mer aktivt sätt, så tror jag att ett av de mest kraftfulla redskapen är att låta dem skriva mer oavsett ämne och genre. Eftersom skriftspr åket ställer högre krav på tydlighet än talspråket, så tvingas man när man skriver att ha en större medvetenhet.

2019-arkiv – Blankettbanken Kalender månad 2019 En komplett månadsalmanacka-med namnsdagar och flaggdagar. 12 sidor Kalender Stora siffror 2019 En almanacka för den som vill ha stora och tydliga siffror. 12 sidor Familjekalender 2019 Katalog av noveller och dikter på nätet- Novell.nu De senast publicerade verken: Den förbjudna kärleken Den förbjudna kärleken Min klockan slår varje sekunden och varje sekunden känns som varje dunken som min hjärta slår. Hjärtat slår hårdare och hårdare då sekunder går fram. Vad hände i rum nr 70? Det här är dörren till ett hotellrum, där jag har bott, någonstans i världen. Jag kan berätta vilken stad och land jag varit i, när arbetsområdet är klart. Jag vill inte påverka era noveller innan ni börjar skriva. Din uppgift är nu att skriva en novell med titeln Vad hände i rum nr 70? Använd din fantasi. Det finns inga rätt eller fel.

Jenny på Wendes: Silent books i undervisningen Har du hört talas om "Silent Books"? Det är ett samlingsnamn för böcker som endast innehåller bilder, alltså bilderböcker utan någon text. Jag har tidigare använt mig av Shaun Tans Ankomsten i min undervisning och skrivit om det i blogginlägget Grafisk roman och poesi - hur hänger det ihop?. Idag tänkte jag ge en del tips på silent books som passar ypperligt att använda i undervisningen. Jag kommer också att spåna kring hur man skulle kunna använda dem. Men först, vem vänder sig silent books till?

Grundprinciper för Kooperativt Lärande Vad är Kooperativt Lärande? Kooperativt Lärande (eng: Cooperative learning) är ett förhållningssätt till lärande och en instruktionell undervisningsmetodik. Grundtanken är ett lärande som använder samarbete mellan elever för att lära ut ämnesinnehåll och sociala förmågor – samtidigt. Som hjälp har läraren olika principer, strategier och strukturer. Texttyper och genrer – Invigos För att undvika sammanblandning med litterära genrer som t ex deckare, fantasy eller kärleksromaner har vi i Invigos valt att tala om texttyper, vilket även följer språkbruket i Lgr 11. Programmet stödjer texttyperna berättande text, argumenterande text, beskrivande text, resonerande och utredande text samt laborationsrapport. Stöttningen i Invigos består i att till dessa texttyper kommer det att finnas stöd i form av instruktioner med råd och exempel på texttypens utformning, exempel på elevtexter och förslag på bedömning. Texter byggs upp av flera texttyper

Related: