background preloader

Tothanna85

Facebook Twitter

Anna Tóth

Pistivisz.

Videó letöltés, vágás

Home Design Software & Interior Design Tool ONLINE for home & floor plans in 2D & 3D. Beszélj bármiről. Tippek, trükkök - 2021. február 3.

Beszélj bármiről

Írtunk már nem egyszer a Pecha Kucha nevű prezentáció formáról, amikor 20 képről kell beszélni, úgy hogy mindegyik csak 20 másodpercig látszik. Remek alkalom az eloődói készségek fejlesztésére és jellemzően sokkal érdekesebb előadásokat eredményez, mint a kalsszikus ppt-k. Egy másik izgalmas előadás forma a Powerpoint karaoke, amikor vakinek úgy kell előadást tartania, hogy a diákat ő is csak akkor látja először. A Pechaflickr (IDE KATTINTVA) ezt a két dolgot ötvözi.

Módszertani

Hyabak szemcsepp. Assessment and Giving Feedback Online. Shortandsimpleenglish. Online játék. EasePDF - Online PDF Converter & Editor. Szónok Születik. Sport. Videók. The science teacher – science teaching resources and pedagogy. Free Printable Calendar (PDF) 600 free online courses you can take from universities worldwide. If you haven’t heard, universities around the world are offering their courses online for free (or at least partially free).

600 free online courses you can take from universities worldwide

These courses are collectively called MOOCs or Massive Open Online Courses. In the past six years or so, over 800 universities have created more than 10,000 of these MOOCs. And I’ve been keeping track of these MOOCs the entire time over at Class Central, ever since they rose to prominence. Nahalka István: Még egy rangsor! A gimnáziumok eredményessége kicsit másképpen A gondok ott kezdődnek, amikor választ keresünk arra a kérdésre, hogy vajon egy-egy ilyen rangsor mit mutat.

Nahalka István: Még egy rangsor!

Régóta figyelem a középfokú iskolák rangsorairól megjelenő komoly, félig komoly, és egészen komolytalan írásokat. Mindenképpen elismerés illeti Neuwirth Gábort, aki hosszú éveken keresztül szakmailag igényesen, alaposan gondozta ezt a területet az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben, illetve különböző névre hallgató elődjeiben. Neuwirth kísérletet tett arra, hogy megalkosson bizonyos módszereket, amelyek segítségével az iskolákat a tényleges erőfeszítéseik sikere alapján is rangsorolni lehet. Vagyis Neuwirth megpróbálta kialakítani a hozzáadott érték alapú rangsorolás módszerét. A hozzáadott érték nem más, mint amit a pedagógusok, az intézmény tesznek hozzá ahhoz, ami a hozzájuk került tanulóban már eleve megvan. Neuwirth hozzáadott érték számításai nem voltak valami nagyon népszerűek a hazai pedagógiai és nem pedagógiai közéletben.

Mondókák - Fejlesztő.

Érvelési hibák

Olvass úgy, mint egy diszlexiás. Egy diszlexiás barátom elmesélte, hogy mit jelent számára az olvasás.

Olvass úgy, mint egy diszlexiás

Bár tud olvasni, de ez komoly figyelmet és erős koncentrációt igényel, és úgy tűnik, mintha a betűk össze-vissza ugrálnának. Eszembe jutott, hogy pár éve olvastam a typoglycemia jelenségéről, azaz az olvasási folyamatnak arról a sajátosságáról, hogy a leírt szöveg megértéséhez nem szükséges, hogy a szavak betűi helyes sorrendben legyenek. Elegendő, ha a szó első és utolsó betűje a helyén marad, a többi lehet bármilyen sorrendben, mégis megértjük a írás jelentését.

Timeanddate.com. Lájfhekk - Lámpakisokos, avagy melyik szobába milyen fény ideális? Te is utálsz a telefonoddal világítani, hogy megtaláld a bejárati ajtó kulcslyukát, vagy ki vagy attól, hogy a hálószobában állandóan a szemedbe világít a lámpa?

lájfhekk - Lámpakisokos, avagy melyik szobába milyen fény ideális?

Mutatjuk, hogy milyen helyiségbe milyen világítást érdemes tenni. A lakás egyik legfontosabb eleme a lámpa, mégis kevesen figyelnek oda, mit is kell szem előtt tartani, mikor megvásárolunk egy újat. Pedig az otthonunk különböző pontjain különböző erősségű és melegségű fények lennének az ideálisak, hogy a fürdőszobád olyan legyen mint egy menő szálloda wellness részlege, miközben a pattanásnyomogatáshoz is van elég fény a tükörnél. Nemcsak a lámpát, de az izzókat sem cseréljük túl gyakran, a legtöbben csak akkor vesznek újat, ha kiég. Coursera online kurzusok. Védőoltásokról - a tények alapján. A romániai kanyarójárvány apropóján született írásomat a következő gondolattal zártam: Végezetül egy dologra szeretnék még kitérni, ami nem kapcsolódik a fenti kérdéshez, de már látom, hogy elő fog jönni...

Védőoltásokról - a tények alapján

Sőt, igazából már elő is jött: védőoltás-ellenes oldalakon már most olvasni, hogy "hogyan lehetne hatásos az oltás, Romániában a betegek 20%-a oltott volt! ". Fogalmam sincs, hogy ez a 20% igaz-e, jóindulatúlag elhiszem, hogy igen. Végezzünk egy kis számítást! Van egy ország 1000 lakossal (hogy a lényeget egyszerűen bemutassam, tekintsünk el az életkor-struktúrától). Azért elevenítem fel a dolgot, mert azóta sokkal pontosabb hírek érhetőek el a fenti kérdésben; ezeket szeretném most bemutatni. A fenti részt azonban azért is idéztem ilyen hosszan, mert a logika a pontos adatokkal is ugyanez. A román járványügyi központ, a CNSCBT honlapján hetente frissülően elérhetőek – imponálóan részletes adattartalommal – a kanyaróról szóló helyzetjelentések. Magyar Keresztnevek Tára. <div class="noscript field-warning">Az oldal megfelelő működéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát!

Magyar Keresztnevek Tára

</div> 2017. március 19: Zanza.tv. Localingual: listen to the voices of the world. PDF Drive - Search and download PDF files for free.

Scientix

10 Minute Mail - Temporary E-Mail. Faludi Ferenc Akadémia – Jezsuita Képzési Központ. Küldetésnyilatkozat Az Ignáci Pedagógiai Műhely célja, hogy hiánypótló pedagógusképző műhelyként, Szent Ignác lelkiségét követve, a teljes embert megszólítva erősítse meg hivatásukban a pedagógusokat.

Faludi Ferenc Akadémia – Jezsuita Képzési Központ

Hiszünk az együttműködésben, ezért módszerként a műhelymunkát választottuk. Képzéseinket, azaz műhelymunkáinkat kiscsoportos formában szervezzük, ugyanis ez a keretforma teszi lehetővé azt a bizalmi légkört és személyközpontú tréninget, amely ahhoz szükséges, hogy a résztvevő pedagógus ne csak az aktuális szakmai témákban kapjon hasznos ötleteket, hanem tanári pályájának érzelmi, lelki vonatkozásában is meríteni tudjon a képzésből. További célkitűzése az IPM-nek, hogy az ignáci lelkiség ne csak a keretét adja a műhelynek, hanem a képzések egyik tárgyát is képezze. Munkánk során keressük az együttműködést az ignáci lelkiségű rendekkel, más rendi iskolákkal és az utóbbi években megnövekedett számú egyházi iskolával is. P. Elérhetőségünk Faludi Ferenc Akadémia 1085 Budapest, Horánszky u. 20. Fishbanks: A Renewable Resource Management Simulation. Ön is lehet Google-mágus.

Az világos, hogy a Google keresője nélkül nagyon más lenne az internet, pontosabban az, ahogy felhasználóként az internettel bánunk.

Ön is lehet Google-mágus

Ha kíváncsi valamire, utána akar nézni egy dátumnak, keres egy adatot, vagy alaposabban utánaolvasna valaminek, feltehetően ön is azzal kezdi, hogy rákeres Google-ben. Mi sem mutatja jobban a jelentőségét, mint maga a guglizni kifejezés, ami már a magyarban is meghonosodott. De néhány egyszerű fogással ugyanezt a nagyszerű eszközt még sokkal hatékonyabban lehet használni: minél pontosabban keres, annál gyorsabban találja meg a választ, nem kell irreleváns találatok tucatjain átrágnia magát, hogy célba érjen.

Tegyük fel, hogy Donald Trumppal kapcsolatban keresgél. Pontos kifejezés: Ha több szóra keres rá egyszerre, olyan oldalakat is talál, ahol az adott szavak össze-vissza szerepelhetnek. Ezen kívül is használhat még néhány hasznos eszközt, ha a találati oldalon a Keresőeszközök nevű menüpontot választja ki.

Egyéb

Háztartási praktikák. Társasjátékpedagógia. Honlapok, prezik készítése. Úszás. Egészség. Online kurzusok. Kémia. Matek. Ofő. Kaja. Informatika. Környezeti nevelés. Pedagógiai játékok. Angol. Fontok_betűk. Pesti kaják. Egyházi. Jó cikk. IKT Műhely 2014. Facebook projekt. Ikt eszközök. Egészséges étkezés.