background preloader

Ofő

Facebook Twitter

Online osztályfőnöki óra - Kártyaosztó. Bejelentkező kör - mesélj magadról! - Doboznyitó. Hogyan lehetünk együtt, ha nem lehetünk együtt? II. - Kalandok és Álmok Szakmai Műhely. Hogyan lehetünk együtt, ha nem lehetünk együtt? I. - Kalandok és Álmok Szakmai Műhely. 1. rész Játékszobák Két héttel az online oktatás és távmunka megkezdése után már bizonyára sokféle csatornával megismerkedtetek, amelyek alkalmasak a diákjaitokkal, kollégáitokkal való szakmai célú kapcsolattartásra.

Hogyan lehetünk együtt, ha nem lehetünk együtt? I. - Kalandok és Álmok Szakmai Műhely

Ideje tehát most már arra is figyelmet fordítanunk, hogy hogyan tölthetünk együtt minőségi időt az ismerőseinkkel online, legyenek ők távolba (vagy csak a szomszéd lakásba) szakadt barátok, családtagok vagy akár diákok. Youtube. Tartásjavító, lábizom-erősítő és térdizom-egyensúly gyakorlatok - szülőknek, testnevelőknek - Gerinces.hu. Kedves Szülők!

Tartásjavító, lábizom-erősítő és térdizom-egyensúly gyakorlatok - szülőknek, testnevelőknek - Gerinces.hu

Gyermekeink közt tömegesen fordulnak elő a tartási rendellenességek, melyek legtöbbször együtt járnak a lábboltozatok eltéréseivel is. A mindennapos testnevelésben ezekre vonatkozóan egyrészt a hatékony tartásjavítás, másrészt a lábizmok erősítését szolgáló gyakorlatok végzése szükséges, de erre otthon is oda lehet figyelni. Dollar Street - photos as data to kill country stereotypes. Kötelezők szabadon - Szabad Labor Drámaműhely. Általános és középiskolai osztályok számára készült tematikus drámaórák a NAT által meghatározott kötelező olvasmányokhoz kapcsolódva.

Kötelezők szabadon - Szabad Labor Drámaműhely

A program különlegessége, hogy a választott irodalmi műveket a színház és a dráma eszközeivel hozza közelebb a fiatalokhoz. Ezeknek a “rendhagyó irodalomóráknak” nem a művek megismertetése a céljuk, hanem a művekben szereplő problémák, kérdések fókuszált, átélhető kibontása és átgondolása, a szereplők dilemmáinak és élethelyzetének megértése. Ahogyan azt a drámapedagógia alapelve is világossá teszi: a tanulási folyamat során a nyitott kérdések segítik a diákokat az önálló álláspont és a kritikus gondolkodás kialakításához. A program tervezésekor figyeltünk arra, hogy a résztvevő diákok közül senki ne maradjon ki a játékból, vagyis az irodalmi szöveg ismerete nem feltétele az aktív részvételnek. Miért válnak a szabadjára hagyott gyerekek könnyebben kábítószeresekké? - Pán Péter, STOP! A kamaszok gyakran már 14 évesen vagy ennél is korábban nyúlnak először kábítószerhez.

Miért válnak a szabadjára hagyott gyerekek könnyebben kábítószeresekké? - Pán Péter, STOP!

Több ismert ember sem titkolja, hogy sikerült leszoknia a drogról. Személyesen én is kapcsolatban vagyok néhány ismert és kevésbé ismert személlyel, akik „lejöttek a kábítószerről” és fontosnak tartják, hogy valamilyen módon szervezett vagy spontán keretek között részt vegyenek prevenciós tevékenységekben is. Egybehangzó véleményük, hogy a jó kapcsolat a szülők és a gyerekek között kulcsa megelőzésnek, vagyis annak, hogy egy fiatal ne vegyen fel egészségkárosító szokást. "Ha nincs a nagymamám, nem tudom hol lennék most" Őrfalvy Gusztávot három éve ismerem, több alkalommal megtisztelt azzal, hogy megkért segítsek neki iskolákban tartott prevenciós előadásaira való felkészülésben. Hat tanács drogos fiatalok szüleinek - ADDICTUS.

A droggal kísérletező magatartás eleinte a hétvégék jellemzője.

Hat tanács drogos fiatalok szüleinek - ADDICTUS

Néha nehéz felismerni a szerfogyasztást, mégis van pár olyan jel, amely teljes bizonyossággal arra utal, hogy hozzátartozónk kábítószerezik. Az alábbi jelek, magatartás- és szokásbeli változások segíthetnek a hozzátartozóknak az esetleges gyanú megerősítésében. Jelzések – jellegzetességek.

Médiatudatosság

Miért nehezebb a roma gyerekek élete? (Systemic racism against the Roma in Hungary) Önismeret? Logika? Szókincs? Teszteld magad! Dollar Street. Lesz még? – Csurka Gergely publicisztikája. Hirdetés Lesz még olyan, aki különösebb gömbérzék nélkül érkezik egy labdajátékba, mégis a világ valaha volt egyik legjobbjává válik?

Lesz még? – Csurka Gergely publicisztikája

Mert az edzésre menet a VII. kerület kellős közepén, az Izabella utcában a házuk kapujától a trolimegállóig folyamatosan lóbál egy sárga vízilabdát a járókelők meghökkenésére. Minden reggel, minden délután, minden este. És mert az öreg Csasziban éri a kora reggel, este pedig az úszómestereknek kell kiküldeniük a már csupán térdig érő vízből, miután a nagy kőfalnál aznap ezredszer is gyakorolta azt a lövőmozdulatot, amelyik más, genetikailag jobban kódolt társának úgymond benne volt a csuklójában.

Teniszeztem vele, fociztam mellette, tényleg nem volt kifejezett barátságban a labdával. Lesz még olyan, aki junior Európa-bajnokságon egy 8–7-re megnyert mérkőzésen hét gólt lő az oroszoknak? Lesz még olyan, aki nyolc hónapnyi kihagyást követően, alig negyedév alatt képes visszaverekedni magát a világ legjobb csapatába? Nem, sajnos nem lesz. TRIANON 100 by eraszoke73 on Genially. START,+ info,,,Subtitle here,+ info,Loremipsum,+ info,Loremips,fo,,SZABADULÓSZOBA A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM EMLÉKÉRE,Készítette: Szőke Erika,,A magyar delegáció a békefeltételek átvétele után a francia külügyminisztérium lépcsőjén (1920. január 13.)

TRIANON 100 by eraszoke73 on Genially

Fotó: Bibliothèque nationale de France,1920. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy-Trianon palotában azt a békediktátumot, mely területe kétharmadával megcsonkította a történelmi Magyarországot. A trianoni békeszerződés a versailles-i békerendszer részeként született meg, melyet a világháború lezárását követően egy másfél éves konferencia készített elő.

A győztes antanthatalmak 1919. január 18-án kezdték meg a tanácskozást a Párizs környéki kastélyokban. A legyőzöttek képviselői is részt vettek a tárgyalásokon, de tényleges ráhatásuk nem volt az események menetére, csupán az 1919. júliusától születő szerződéseket írták alá. Pedagógiai Esték - Dr. Gyurkó Szilvia: Mire van szüksége a gyereknek egy demokráciában? The Hallelujah Chorus-2020. "Ebben az osztályban egy csapat vagyunk!" Ingyen letölthető iskolai motivációs poszterek. Nyomtatható motivációs könyvjelzők gyerekeknek. Pléh Csaba: A gyurmát és a festéket nem lehet multimédiával kiváltani. Velvet - Helyszínelő - Reklámfotós volt, most L.A. prostijait, droghasználóit, pedofiljait örökíti meg. Pedagógusnaptár - Álomvilág borítóval - választható korongokkal ⋆ csaladinaptar.hu.

Így nevelj kiegyensúlyozott, boldog, sikeres iskolást - egy tanárnő fontos tanácsai a szülők számára. 1956.hu. Pécsi Rita neveléskutató előadása. (28) Empátia - Kötelező videó. Drón program - A kritikai médiaműveltség fejlesztése - Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület. Drón program – A kritikai médiaműveltség fejlesztése A 2016/2017-es tanévben fejlesztett Drón program a kritikai médiaműveltség fejlesztését célozva, felső tagozatos és középiskolás korosztály számára kínál médiafoglalkozásokat az információs környezet értő, kritikai szemléletű és felelős használatához.

Drón program - A kritikai médiaműveltség fejlesztése - Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület

Mire való a kritikai médiaműveltség? Az információs- és médiakörnyezet a digitalizáció hatására jelentősen átalakult, nem pusztán a mennyiségi robbanás miatt, hanem az átláthatóság, kontrollálhatósága, a hitelesség megítélése is megváltozott. A tömegmédia által uralt korábbi médiakörnyezetben újságírók, szerkesztőségek dolgoztak azon, hogy kiszűrjék a hamis híreket, hogy értelmezzék a világban zajló történéseket, segítsenek eligazodni a világban zajló események között. A közösségi média világában ez a korábbi szűrőfunkció kevésbé érvényesül, ezeken a platformokon rengeteg, más felhasználók által megosztott szűretlen információval találkozunk, ami megnehezíti az eligazodást.

Felső tagozat: Tanulási stílusok. Játssz, és alakítsd a jövőt!

Abortusz

Digitális Immunerősítő Program. Alternative Math. Rovat.10. Lépéselőnyben – Portfólioda. Éppen a holnapi óraterveiden dolgozol?

Lépéselőnyben – Portfólioda

Vagy már összeállt a fejedben minden, de még esetleg változtatnál, mert valami kreatívabbat szeretnél? Még sehol sem állsz, és azt sem tudod, mivel kezdd? Fals hívások a való világból. Te milyen esetekben hívnád a 112-t? Osztályviták erkölcsi dilemmákról. Archív Az erkölcsi nevelés, az erkölcsi szocializáció kérdésköre napjaink egyik sokat vitatott és megoldatlan kérdése.

Osztályviták erkölcsi dilemmákról

A rendszerváltás óta zajló viták alapján e kérdésre három lehetséges válasz rajzolódik ki. Az egyik szerint az iskolának nem lényegi feladata az erkölcsi nevelés, ezt rá kell bízni a családra, esetenként a hitoktatóra, hiszen a jelenlegi értékválságban nincsenek eszközei a tornyosuló feladatok érdemi megoldására. A másik vélemény a kötelező erkölcstan bevezetését szorgalmazza, amely részben kapcsolódhat a hitoktatáshoz, de kötelezni kell megtanulására azokat a diákokat is, akik nem kötődnek egyetlen felekezethez sem. A harmadik megközelítés alapján az iskola feladata a műveltséget adó, választást biztosító és segítő tájékoztatás nyújtása, a diákok felkészítése a morális döntésekre, azon képességeik fejlesztése, amelyek szükségesek az erkölcsi helyzetek megfelelő megítéléséhez, a morális döntések önálló meghozatalához. HamisHírek tip sheet. Álhírvadász. TEDxYouth@Budapest.

Karácsonyi történet

Index - Belföld - Tényleg megállítható az iskolai erőszak? Hogyan állítsuk meg az iskolai szekálást. Kamuhírek az iskolában 3. rész: óravázlatok tanároknak. A 2008-ban megnyitott Newseum és a mögötte álló alapítvány fő célja az alapjogok – közte a szólásszabadság és a szabad sajtó – védelme. A szervezet kihelyezett médiaórái és ingyenes online oktatási platformja, a NewseumED révén tanulók millióit éri el.

Az alábbiakban a NewseumED kamuhírekkel kapcsolatos óravázlatai közül válogatok ki három kezdő és egy haladó programot 14-18 évesek részére. Valószínűleg egyik tervet sem érdemes/szabad egy-az-egyben magyarra fordítani, és talán az infrastrukturális feltételek sem adottak mindenhol egy ilyen órához, de ötletet azért adhatnak. Az adaptálás megkönnyítéséhez csatolok néhány háttérolvasmányt korábbi bejegyzéseim közül. Ha te egy olyan középiskolás tanár vagy, aki tantárgyába be tudja építeni a szóban forgó ismeretek fejlesztését, használd bátran a lenti ötleteket. 1.

Pexels.com. Tanulj Másképp Műhely » Játékok osztálykirándulásra. Szabadtéri játékok. Szabó Kálmán Tehetségprogram (Corvinusra) Mezőgazdaság és vidékfejlesztés. A csomag olyan használatra kész oktatási és tanulási segédanyagok gyűjteménye, amely a 11–15 év közötti európai fiatalok ismereteit bővíti azzal kapcsolatban, hogy az EU számára mennyire fontosak az élelmiszerek és a mezőgazdaság.

A csomag különféle tantárgyi területeket, például a földrajzot, a természettudományi tantárgyakat, az állampolgársági ismereteket, a közgazdaságtant, az európai tanulmányokat, a háztartástant, az agrártudományt, az információs és kommunikációs technológiát és a társadalomtudományt stb. oktató tanároknak szól. Egy sor változatos és egymást kiegészítő eszköz és feladat kiválasztásával a tanárok segíthetik tanítványaikat az alábbi három lényeges és aktuális terület megismerésében: élelmiszer-termelés, környezetgazdálkodás és vidékgazdálkodás.

Az oktatócsomagnak nem az a célja, hogy az uniós szakpolitikáról tartalmazzon diákoknak szóló oktatóeszközöket, hanem hogy bemutassa, milyen előnyökkel jár a mezőgazdaság az EU polgárai számára. After 4 Years Of Not Throwing Away His Trash This Photographer Created A Powerful Photo Series. Back in 2011, photographer Antoine Repessé stopped throwing away his recyclable trash to make a point. Four years later he started turning that point into a powerful photo series he called '#365 Unpacked', which challenges us to rethink our role as consumers. Rövidfilmes segédanyag tanároknak. Tanári segédanyag rövidfilmek etika, hittan és osztályfőnöki órákon történő felhasználáshoz. Társasjáték az 1848-as forradalomhoz - QQCSKA. Nyitott Bíróság. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) az átlátható, nyitott igazságszolgáltatás jegyében indított előadássorozatot a középiskolákban, „Nyitott Bíróság” címmel.

Drogok, alkohol, függőségek

Hodász András Archives - 777. Osztálykirándulás. A Kós Károly Művészeti Szakközépiskola honlapja. Látogatható: ápr. 1-től - nov. 30-ig 9-15 óráig. Webes veszélyek. Válogatás a Drámapedagógiai Magazinban megjelent játékokból. Játékgyűjtemény. Nyelv és Tudomány- Főoldal - Vedd észre a propagandát – egy hasznos tipp a mindennapokra. Jurányi Ház – Szociopoly- színházi társasjáték. Szülőknek. Tanulsagos videó. PeopleTest. Kognitív profil teszt.

Magyar Diszlexia Oldalak. Digitális tanulásmódszertan - tanári kézikönyv. Watch as 1000 years of European borders change timelapse map. The European Refugee Crisis and Syria Explained. Ne kövess el érvelési hibákat!

Szociometria