background preloader

Ofő

Facebook Twitter

Rövidfilmes segédanyag tanároknak. Tanári segédanyag rövidfilmek etika, hittan és osztályfőnöki órákon történő felhasználáshoz Válogatás a Faludi Ferenc Akadémia nemzetközi filmszemléire érkezett alkotásokból (1997-2014) Köszöntő Örömmel osztjuk meg a 20 éves Faludi Filmszemle pályamunkáiból készült oktatási segédanyagunkat.

Rövidfilmes segédanyag tanároknak

Hosszú ideje, már a Filmszemle indulása óta megfogalmazott cél volt, hogy a szemlére érkező pályaműveket szélesebb körbe, a pedagógiai munkát segítő céllal feldolgozzuk, kiegészítsük. Ez a gyűjtemény 30 filmet tartalmaz, minden filmhez tartalmi összefoglalót, formanyelvi szempontokat és beszélgetésindító gondolatokat dolgoztunk ki, és így az anyag alkalmas egy-egy tanórán vagy csoportos beszélgetés alapját adni.

Társasjáték az 1848-as forradalomhoz - QQCSKA. Társasjáték az 1848-as forradalomhoz A 3D nyomtató elnyerése céljából készített társasjátékunk ajánlását és szabályzatát mutatom be e blogbejegyzésben.

Társasjáték az 1848-as forradalomhoz - QQCSKA

A társasjáték igazodott a Digitális Témahéten végrehajtott projekthez, így a Vigyázz, kész, Petőfi! Címet kapta. Pedagógiai ajánlás a játékhoz 2-6 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő kb. 60 perc Ha szeretnél időutazóként Petőfi Sándornak segíteni az 1848. március 15-én zajlott forradalom helyszínein, ezáltal minél több mindent megtudni a nap eseményeiről, miközben különböző küldetéseket hajtasz végre, AKKOR próbáld ki társasjátékunkat! Nyitott Bíróság. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) az átlátható, nyitott igazságszolgáltatás jegyében indított előadássorozatot a középiskolákban, „Nyitott Bíróság” címmel.

Nyitott Bíróság

A kezdeményezés mottója: "Attól félsz, amit nem ismersz. " A szervezők szerint minél többet tudnak az igazságszolgáltatásról az odafordulók, annál inkább elfogadják és tisztelik döntéseit, annál nagyobb a bizalom a bíróságokban. A hivatal által elindított program keretében a középiskolások osztályfőnöki órákon kapnak tájékoztatást a legalapvetőbb jogi ismeretekről, így többek között a hatalmi ágak elválasztásáról, az igazságszolgáltatás és a bíró függetlenségéről, a bírósági szervezetrendszerről, a bíróságok igazgatásáról, a hatásköri és illetékességi szabályokról, a legfontosabb jogágakról, a polgári, a büntető és a közigazgatási perrel kapcsolatos legegyszerűbb rendelkezésekről továbbá a perbeli jogokról és kötelezettségekről.

Drogok, alkohol, függőségek

Hodász András Archives - 777. Hogyan is áll az egyház a házasság előtti tisztasághoz?

Hodász András Archives - 777

Miért nem enged korunk szexuális nyomásának és miért tart ki a “régi” törvények mellett? Bloggerünk, Hodász András atya mindössze 20 perces igehirdetése 2013. október 2-án hangzott el Budapesten. Olvass tovább Amikor először jön valaki lelkivezetésre, mindig az az első kérdés, hol tart most a lelki élet útján. Ez fontos információ ahhoz, hogy személyre szabott és hasznos tanácsokat tudjak adni, hiszen nem ugyanaz kell az éppen most elindulónak, mint annak, aki már gyakorlott.

Volt már olyan tapasztalatod, hogy behuppantál a padba a templomban, de a gondolataid még kavarogtak, és aztán mise végén jöttél rá, hogy végigülted a szertartást, de jóformán azt sem tudod, mi történt?

Osztálykirándulás

A Kós Károly Művészeti Szakközépiskola honlapja. Látogatható: ápr. 1-től - nov. 30-ig 9-15 óráig.

A Kós Károly Művészeti Szakközépiskola honlapja

Hétvégén zárva. Előzetes bejelentkezés alapján szakvezetést vállalunk! Belépőjegy árak: Diákoknak: 100Ft Felnőtteknek: 300Ft Természetbarát/turista kártya tulajdonosoknak 50% kedvezményt biztosítunk. 4032 Debrecen Hollós utca 3. Tel: 06 (52) 412 000, Fax: 06 (52) 412 379 E-mail: szakisk@satrax.hu Kapcsolattartó: Tihanyi György botanikus kert vezető A honlap botanikus kerti oldalait írta és fényképezte: Tihanyi György A Debrecen városában található Diószegi Sámuel Botanikus Kert a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat fenntartásában működő Kós Károly Művészeti Szakközépiskola egyik büszkesége.

Webes veszélyek

Válogatás a Drámapedagógiai Magazinban megjelent játékokból. A válogatásban szereplő PDF fájlok a címől is letölthetők.

Válogatás a Drámapedagógiai Magazinban megjelent játékokból

Játékok alább... Akarsz beszélgetni? Akarsz.pdf kommunikációs játék, spontán beszéd fejlesztése, nyelvi játék, kifejezőképesség, együttműködés párokban Álarcos mulatság alarcos.pdf maszkos játék, kommunikáció tekintettel, mimikával, testnyelven, kifejezőképesség Általános helycsere altalan.pdf mozgáskoncentráció, reflex A szavakon túl aszavak.pdf kommunikációs játék, kommunikáció testnyelven, szituációs játék. Játékgyűjtemény. Bohócos feladatok Áginak a farsangról a bohócok jutnak az eszébe.

Játékgyűjtemény

Nyelv és Tudomány- Főoldal - Vedd észre a propagandát – egy hasznos tipp a mindennapokra. Vedd észre a propagandát – egy hasznos tipp a mindennapokra A rengeteg információ, ami a sajtóból éri az embert, egyben kihívás is: nagyon jó lenne látni, mikor és hogyan próbálnak bennünket rávenni valamire.

Nyelv és Tudomány- Főoldal - Vedd észre a propagandát – egy hasznos tipp a mindennapokra

Plázs: "Ötven lájkért fölteszek magamról egy félmeztelen képet" Utolsó frissítés: Daniel Perry tizenhét éves volt, amikor két évvel ezelőtt Skype-on beszélgetésbe elegyedett egy vele egyidős amerikai lánynak hitt személlyel.

Plázs: "Ötven lájkért fölteszek magamról egy félmeztelen képet"

A lány, aki valójában egy csoport fiatal volt, rávette, hogy végezzen önkielégítést a kamera előtt. Jurányi Ház – Szociopoly- színházi társasjáték. Szociopoly- színházi társasjáték A Szputnyik Mentőcsónak Egység és a „GYERE” Gyerekesély Egyesület közös produkciója Ma Magyarországon a szegénység mintegy másfélmillió embert érintő probléma, a hivatalos adatok szerint minden negyedik gyerek szegény családban nevelkedik.

Jurányi Ház – Szociopoly- színházi társasjáték

Mi a Szociopolyval nem a szegénységből csinálunk játékot. A játék érzelmi energiáját használjuk arra, hogy a munka, pénz és erőforrások nélküli megmaradás helyzetét átélhessék a résztvevők. A játék konstruálta valóságban mindenki szegény lesz egy órára. Mindenki maga hozhat döntéseket: akar- e feketén dolgozni, befizeti-e a villanyszámláját, fordul-e uzsoráshoz kölcsönért? IDŐPONT(OK): 2016. 02. 06. 19:00 - Jegyrendelés 2016. 02. 19. 19:30 - Jegyrendelés 2016. 03. 05. 19:00 - Jegyrendelés 2016. 03. 19. 19:00 - Jegyrendelés Időtartam: kb. 130 perc.

Szülőknek

Tanulsagos videó. PeopleTest. Kognitív profil teszt. Magyar Diszlexia Oldalak. Digitális tanulásmódszertan - tanári kézikönyv. Watch as 1000 years of European borders change timelapse map. The European Refugee Crisis and Syria Explained. Ne kövess el érvelési hibákat! Szociometria.