background preloader

Kémia

Facebook Twitter

PubChem. Digitális Mobillabor – Sz2A – Szabó Szabolcs Alapítvány. MTA videó: Csodavizek, csodasók – Fábián István tudományünnepi előadása MTÜ 2017.11.08. VIDEOTORIUM. Ön jelenleg a(z) SZTE Klebelsberg Könyvtár Videotorium aloldalát böngészi.

VIDEOTORIUM

A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára! Dr. Vonzások és kötések - Kémiai kötések. Világ: Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó. Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?

Világ: Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó

Telex: Ha a spenót küld emailt, ott valami baj van. Elsőre elég meredeken hangzik, de van már olyan spenót, ami email küldésével képes jelezni, bizonyos nitrogéntartalmú anyagok jelenlétét a talajban.

Telex: Ha a spenót küld emailt, ott valami baj van

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói nanotechnológia használatával hoztak létre egy olyan rendszert, amellyel ember és növény képes kommunikálni egymással, bár egyelőre csak az egyik irányban. A MIT mérnökei a spenótot gyakorlatilag szenzorokká alakították át, amikor a növény gyökerei aromás nitrogénvegyületeket (ilyenek vannak több robbanóanyagban is) érzékelnek a talajvízben, a levelekben lévő szén nanocsövek jelet adnak, amelyet aztán egy infravörös kamera fog be. Végül ez a kamera riasztja emailben a kutatókat, írta az Euronews. „A növények nagyon jó analitikus kémikusok.

Kiterjedt gyökérhálózatuk van a talajban, és folyamatosan mintát vesznek a talajvízből, és önerőből képesek a vizet szállítani a leveleikhez” – mondta a kutatást vezető Michael Strano professzor. Elfogyott a buliban az alkohol, kézfertőtlenítőt kezdtek inni, heten meghaltak. Hét ember meghalt, miután 69%-os metanoltartalmú kézfertőtlenítőt ittak egy oroszországi buliban, ahol elfogyott a pia, írja a Metro az East2West News-ra hivatkozva.

Elfogyott a buliban az alkohol, kézfertőtlenítőt kezdtek inni, heten meghaltak

Összesen kilencen ittak az antiszeptikus kézfertőtlenítőből, a hét halálos áldozat mellett két ember az intenzívre került, ők kómában vannak. Az eset a jakutföldi Tomtor nevű faluban történt csütörtökön. Az első három áldozat egy negyvenegy éves nő, valamint egy huszonhét és egy ötvenkilenc éves férfi volt. A maradék hat embert mentőhelikopterrel szállították Jakutszkba, közülük pénteken még hátom férfi meghalt, egy huszonnyolc, egy harminckét és egy hatvankilenc éves, szombaton pedig még valaki meghalt közülük. Az ügyben a rendőrség nyomozást rendelt el. Amióta a koronavírus-járvány miatt sok háztartásban alapkellék lett az alkoholos kézfertőtlenítő, több hasonló eset történt, nemrég az Egyesült államokban három ember meghalt, egy pedig megvakult, miután ilyet ivott.

21 MAGICAL WATER TRICKS. Fülöp László kémiával foglalkozó oldala. Otthoni egyszerű de érdekes kémiai, fizikai és egyéb kísérletek gyerekeknek - labor otthon. Otthoni egyszerű, de érdekes kémiai, fizikai és egyéb kísérletek gyerekeknek - labor otthon TUDOMÁNYOS JÁTÉKOK WEBÁRUHÁZ PEDIG itt, KATTINTS IDE >>> Viasz fecskék a dróton Próbáljuk elmagyarázni a gyerekeknek, hogy a minket körülvevő anyagok apró részecskékből állnak.

Otthoni egyszerű de érdekes kémiai, fizikai és egyéb kísérletek gyerekeknek - labor otthon

Kérdezzünk rá, hogy milyennek képzelik ezeket a nem látható alkotó elemeket! Vajon hogyan tudnánk bizonyítani, hogy léteznek, és elég virgoncak. Formáljunk 3 apró gömböt a méhviaszból. Index of /~peti/kemia/FEJL_KEMIA/FEJL MAPPA K MIA. 1.3 The Chemical Bonds Song! Animated. A vegyjel. Légszennyezettség a koronavírus-járvány idején - indavideo.hu. Tudomány - A tesztelés a tudás anyja, nem az ismétlés. Kultúr - Már két szippantás is halálos a mátrai csodagázból. Fiatalemberek!

Kultúr - Már két szippantás is halálos a mátrai csodagázból

Megtennék, hogy lefényképeznek az épülettel? – kiáltott le egy hang a mátraderecskei Mofetta bejáratától a parkolóba. Mire felértünk hozzá a lépcsőn, a kezeléstől feltöltődött idős hölgy már tinilányosan pózba vágta magát, és egyik kezével a telefonját nyújtotta, míg a másikkal a szalaggal körbetekert fehér szalmakalapját igazgatta épp gondosan magán. Mindeközben - Nem fogy el az oxigén a maszk alatt. Valószínűleg sok emberrel előfordult már, hogy vendégségben inkább nem szólt, hogy a sütögetés alatt kissé rózsaszín maradt a csirke vagy penészes a kenyér.

Mindeközben - Nem fogy el az oxigén a maszk alatt

Norvég kutatók arra voltak kíváncsiak, miért teszik ezt akkor is, ha pontosan tudják, hogy ez kifejezetten árt az egészségüknek. A kutatásban különböző ételeket és különböző társadalmi helyzeteket vázoltak fel. Kiderült, hogy a legtöbben az anyósuktól / apósuktól rettegnek annyira, vagy szeretnének bevágódni, hogy nem szólnak, ha valami nincs rendben az étellel, de a főnöküknek is ritkán mernek nemet mondani. Itt nem csak arra kell gondolni, hogy nyers maradt a hús, hanem arra is, ha egyszerűen nem ízlik, vagy nem szeretik azt, amit kapnak. A legtöbben azzal érveltek, hogy félnek attól, hogy válogatósnak vagy elégedetlennek tűnnek, ezért inkább megeszik, amit kapnak.

Semmivel sem jobb a himalájai só a hagyományosnál (és még csak nem is a Himalájából jön) A himalájai só már a nevével is hazudik, ezek után hogy lehetne neki bármit elhinni?

Semmivel sem jobb a himalájai só a hagyományosnál (és még csak nem is a Himalájából jön)

Nyugaton pár évtizede kezdett el elterjedni, és hála az internetnek, a közösségi médiának és a rengeteg követős influenszereknek, mára elnyerte az "egészséges só" címét a közvélekedésben. Pedig valójában nem a Himalájából jön és nem egészségesebb, mint a sima só, de cserébe rózsaszín. Amikor beindult az organikus ételek forradalma és az emberek egészségesebb alternatívák után néztek, sok olyan termék került le az asztalokról, amik alapvetőek voltak, így pótolni kellett őket, bármi áron. Szeretne alkohollal teli medencében bulizni? Inkább ne tegye! A legenda szerint Kleopátra annak köszönhette szépségét, hogy tejben fürdött.

Szeretne alkohollal teli medencében bulizni? Inkább ne tegye!

A világsztárok gyakran számolnak be arról, hogy kizárólag ásványvízzel mossák a hajukat vagy az arcukat, a gazdagság egyetemes fokmérője pedig az, hogy mennyiszer fürdenek pezsgőben. Néhány luxushotel árul is olyan kezeléseket, amikben szó szerint lehet pezsgőfürdőzni. De összességében meg lehet-e tölteni egy medencét tömény szesszel, és vajon mennyibe kerülne ez a fajta luxus? Na meg az is kézenfekvő kérdés, hogy egyébként mi az értelme. 5000 feladat kémiából. KÉMIA - Csopa Pedagógus Klub. Okostankönyv. Természettudományos Oktatásmódszertani Centrum. Chemix - Draw Lab Diagrams. Simply. The Periodic Table of Videos - University of Nottingham. Fizika Kémia Érettségi feladatok. „Tudomány nélkül nem lennénk azok, amik vagyunk.

Fizika Kémia Érettségi feladatok

És tudomány nélkül nem leszünk, amik lehetnénk. ” -Teller Ede- Mit találhatsz meg ezen az oldalon? A honlapom a mesterprogramom keretében készült el. Azt vállaltam, hogy a kémia és a fizika tantárgyak emelt és középszintű, magyar és idegen nyelvű dolgozatait tematikusan szétválogatom, és egy weboldalt készítek, ahova a feladatokat feltöltöm. Miért hasznos számodra a honlapom? Az érettségire az elmélet alapos átismétlése után a már kiadott feladatok megoldásával lehet a legjobban felkészülni, hisz a tanulók ilyenkor szembesülnek a gyakran ismétlődő kérdésekkel, a hangsúlyosabb anyagrészekkel, a feladattípusokkal, a javítási útmutató pontozásával. Kfg. Periodic Table Writer - Chemistry Elements » My Fun Studio.

8 látványos tudományos kísérlet, amit feltétlenül meg kellene mutatnod a gyerekednek. Méregtelenítés, lúgosítás - dr. Zacher, dr. Novák Hunor és Schobert Norbi az RTL-en. Nem mind bogár, ami rovar; nem mind oldat, ami folyadék... - Ezt biztosan nem gondoltad volna! 30 PowerPoint prezentáció diasor a kémia tanításához. Népszerű Kémia. STEM Superheroines: women who have changed the world. Az MTA-ELTE Kutatásalapú Kémiatanítás Kutatócsoport publikációi. ACD/ChemSketch for Academic and Personal Use. ACD/ChemSketch Freeware is a drawing package that allows you to draw chemical structures including organics, organometallics, polymers, and Markush structures. Tudomány - Csapdába ejtett atom fotóján ámul a világ. Kémiai Album - Villányi Attila. Molecular Workbench. Three Views of MW. Szertárkarbantartás. [2017] Emelt szintű kémia érettségi kísérletek videós bemutatása és elemzése - BioKemOnline.

Az alábbiakban az emelt kémia érettségi B feladatainak (2017) videós bemutatását és magyarázatait találod összegyűjtve, és kiegészítve a feladatok szövegeivel. 1. TED-Ed and Periodic Videos. Ark of Inquiry. Az egészséges táplálkozás alapjai - a vitaminok és ásványi anyagok (7-8. osztályos korcsoport) Kémia emelt szintű kísérletek. PhET: Ingyenes onlájn szimulációk matematikából, fizikából, kémiából, biológiából és a földtudományok területéről. Molécule 3D : butène by Maskott. Természettudományos tananyagok. Elements.wlonk.com. CheMagic Home. Da Vinci Learning. Activities. Activity Detail. Candy Crime Scene - A Science Lesson. Now that Halloween has come and gone there's a good chance that you have some candy lying around your house or classroom. Use some of that can in this neat lesson plan from the Museum of Science and Industry, Chicago. Analyze Candy Using Chromatography is an activity in which you set up a "candy crime scene" for your students.

In the activity you smudge the coating of a candy onto a small pieces of paper. Students have to determine which kind of candy was smudged. Tíz weboldal - kémiai kísérletek videón. Tíz weboldal... - 2009. december 20. February 20 - On This Day in Chemistry. Emelt szintű kémia érettségi kísérletek videós bemutatása és elemzése. Science360 - Video Library. 6 látványos otthoni kísérlet, amitől tátva marad a gyerek szája. Kémia Munkaközösség. (a videók megtekintéséhez szükséges divx kodek) 01. Kísérletek kénhidrogénnel02. Tömény salétromsav, kénsav és nátrium-hidroxid azonosítása rézpor segítségével03. Szilárd AgNO3, ZnSO4, kihevített CuSO4 azonosítása04. Periodic Table Battleship.

Tücsök-bogár

Videó. Kémiai számolások. The Compound Interest 2015 Advent Calendar. ChemDoodle Mobile. Draw chemical structures. View 3D.