background preloader

Matek

Facebook Twitter

A kocka 11 hálója (1B) Song from π! (with Sheet Music/HQ Download) Cubes. Prímtényezős felbontás. COVID-19 4.: Hamis a pozitív, avagy az antitest tesztek eredményeinek értelmezéséről... - Voyager: a tudomány határain. Régóta tervezek - vagy inkább halogatok - egy bejegyzést, amelynek témája a némiképp megtévesztő módon “mesterséges intelligenciának” nevezett gépi tanulási algoritmusok előrejelzéseinek értelmezése, és ezen feladat első látásra nem nyilvánvaló komplexitása.

COVID-19 4.: Hamis a pozitív, avagy az antitest tesztek eredményeinek értelmezéséről... - Voyager: a tudomány határain

A koronavírus most megadta a végső lökést, mert a járványnak köszönhetően napi rendszerességgel olvashatunk tesztekről, pozitív és negatív eredményekről, hibaszázalékokról, amelyek látszólag egyértelmű fogalmak, valójában azonban nagyon is magyarázatra szorulnak. Kult: Nem az a kérdés, hogy valaki hülye-e a matekhoz, hanem az, hogy miben jó. „Őszintén hiszem, hogy a matematika – ha megfelelő módon adjuk elő – bárki számára érthető lehet” – állítja Kit Yates matematikus és biológus (sőt: biomatematikus).

Kult: Nem az a kérdés, hogy valaki hülye-e a matekhoz, hanem az, hogy miben jó

Matematika a járványterjedés modellezésében. Mi a számsor következő tagja: 11, 8, 15, 12, 18, 28, 36, 20, 39?

Matematika a járványterjedés modellezésében

Bizonyára sokan emlékszünk matematikaóráinkon hasonló kérdésekre, amelyek egyik pedagógiai célja a számolási készség fejlesztése, de még hangsúlyosabban a szabályok, összefüggések felismerésére nevelés. A matematikaórákon a számsorozatokat a tanárunk állította össze oktatási céllal, ezért soha nem gondoltuk, hogy gyakorlati haszna lehet ilyen sorozatok szabályán gondolkozni. A fenti sorozat a jelenlegi járvány hazai fertőzötteinek számát tartalmazza az első néhány napon. Scavenger Hunt on Flippity.net. Okostankönyv. Pénziránytű Alapítvány.

Erről az oldalról indíthatók el az Alapítvány offline Kahoot!

Pénziránytű Alapítvány

Kvízei, amelyek segítségével a diákok akár önállóan is próbára tehetik meglévő pénzügyi ismereteiket. Két (általános iskola felső tagozatos, valamint középiskolás) korosztály számára a tanév végéig havonta jelennek meg a különböző témájú kérdéssorok. Természettudományos Oktatásmódszertani Centrum. Matematika szakmódszertani csoport Kiadványok Elemi matematika példatár tanároknak Egyetemi jegyzet, Írásos Geometria tanároknak Matematika kritériumtárgy Matematika és média.

Természettudományos Oktatásmódszertani Centrum

Fr.ixl. Untitled. Free fraction worksheets: addition, subtraction, multiplication, and division of fractions and mixed numbers. Download free pdf math worksheets for kids on FRACTIONS. Ingyenesen nyomtatható fejlesztő feladatok. Take our Sats maths quiz to see if you're smarter than an 11-year-old. The 12 Most Controversial Facts In Mathematics. MathsBot.com - Tools for Maths Teachers. Emelt szintű matematika érettségi feladatok témakörök szerint - matektanarok.hu. CodeCombat - Learn how to code by playing a game. Math - BrainPOP.

Pénzügyek

Logika, fejtörők. A Bolyai geometria – szemléletesen - GeoGebraBook. A geometria bármely axiomatikus, vagy többé-kevésbé axiomatikus felépítése során kimondott axiómákat az alábbi csoportokra oszthatjuk: illeszkedési axiómák;rendezési axiómák; egybevágósági axiómák;folytonossági (mérési) axiómák;párhuzamossági axióma.

A Bolyai geometria – szemléletesen - GeoGebraBook

Az első négy axiómacsoportra, az ún. maradék axiómarendszerre épül a – Bolyai János szóhasználatával élve – abszolút geometria, amely semmilyen formában nem tartalmazza a párhuzamossági axiómát. Euclidea - Geometric Constructions Game with Straightedge and Compass. Graph math equations with Ink math assistant in OneNote for Windows 10. Matek rajzban. Free Online Textbooks, Math & Science Lesson Plans, Worksheets, Real World Examples & Teacher Resources.

Interaktív gyakorló feladatok. Geoboard by The Math Learning Center. Grid Paper PDFs. Online Derivative Calculator. Photomath - Camera Calculator. Zsebtanár - matek. Beautiful, Free Math. Set - online card game. Számtan, algebra. Math Battle – Applications Android sur Google Play. Játékok a tanórán, szakkörön. Sok olyan alkalom van, amely lehetőséget ad arra, hogy tanítványainkkal játsszunk olyan játékokat, amelyek a matematikai gondolkodást fejlesztik.

Játékok a tanórán, szakkörön

Ilyen alkalmak például egy-egy új téma bevezetése, de lehet alkalom egy 50. vagy 100. tanóra is, vagy egy szünet előtti utolsó óra, amelyen valamiféle játékos levezetést szeretnénk nyújtani a gyerekeknek. Erre a célra olyan játékok alkalmasak, amelyeket egyszerre sok ember tud játszani, viszonylag egyszerűek a szabályok, és lehetőleg egy-egy játék nem tart túl sokáig. Fontos szempont szokott lenni, hogy kevésbé legyen eszközigényes, vagy a kellékek egyszerűen és olcsón legyenek elkészíthetők. Matematikai animációk. Knobelaufgaben. Raumvorstellung Raumvorstellung.

Knobelaufgaben

Toldi Tanoda. Matematikatanulás tanodában. Az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájában szerzett tapasztalatok nyomán.

Matematikatanulás tanodában

Csatári Tamara írása de hogy lehet továbblépni a pályaszéli tanulásokból valami komplexebb felé? Az egész az első nyáron indult, amikor a gyerekek matekfeladatokat kértek tőlünk. A focipálya szélén, az árokparton, hazafelé menet, útközben - a helyszín igazából mindegy is volt, bárhová le tudtunk ülni, hogy papíron megoldjunk pár rövid, számolós példát.

Ők kérték, mi meg gyártottuk a feladatokat. Már ekkor úgy gondoltuk, hogy érdemes ezeket a kéréseket meglovagolni, és szervezettebb keretek közé vinni a matekozást. Mi éreztük tehát a terület fontosságát, a gyerekek meg motiváltak voltak. Fejtörő feladványok (Gáspár Merse Előd honlapja) Logikai fejtörők Átkeléses feladatok Fizetség és osztoszkodás Mérleges feladatok Időméréses feladatok Stratégiai feladatok.

Fejtörő feladványok (Gáspár Merse Előd honlapja)

Get The Math. Matek GIFek - Tudomány / Science. Kezdjük is a Pitagorasz-tétellel. Ha nem értetted az összefüggést, most jól figyelj: Így lehet szabályos négyzetet rajzolni körzővel. Így pedig ellipszist két fix pont és egy madzag segítségével. Untitled. Mathscard - The handy way to access maths formulae. 13usdle.

Programozás

Interactive Learning Sites for Education - Home. Törtek. Interaktív gyakorló feladatok. Tortek07. Hasznos linkek. Puzzles - WorksheetWorks.com. Untitled. Pénziránytű Alapítvány. Az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv, a hozzá tartozó feladatbankkal, kiegészítő feladatokkal, tanári kézikönyvvel és prezentációval együtt ezen az oldalon – letölthető formában – minden érdeklődő számára ingyenesen elérhető. A tankönyv kemény fedeles, nyomtatott változatából a Pénziránytű Iskolahálózat tagintézményei ide kattintva – a bevezető szakasz korlátozott példányszámú készletének erejéig – ingyenesen, elsőként rendelhetnek. Érdekes logikai feladatok és rejtvények. Humoros történetek, viccek, nem csak matematikusoknak. Humoros történetek, viccek A matematikus, a fizikus, és a mérnök A matematikus, a fizikus és a mérnök azt a feladatot kapja, hogy határozza meg egy pöttyös labda térfogatát. - A matematikus a gömb térfogatának képletével megoldja. - A fizikus vízbe teszi a labdát és Archimedes törvényének segítségével kiszámítja. - A mérnök pedig előveszi a pöttyös labda katalógust, és kikeresi mennyi a szabványos térfogat.

A matematikus, a fizikus, és a biológus A matematikus, a fizikus, és a biológus problémamegoldó képességét tesztelik. 11 Elképesztő matek trükk, amit nem tanítanak az iskolában! A matematika nem tartozik a legkönnyebb tantárgyak közé, ráadásul a matektanárok is minden más tantárgynál jobban szeretik túlbonyolítani még az egészen egyszerű alapokat is, így nem csoda, ha a gyerekek már egészen fiatal korukban megutálnak mindent ami a számokkal kapcsolatos.

Pedig nem feltétlenül kellene, mert még ha sablon szövegnek is tűnik, a matematikának bizony megvan a maga szépsége, és még az egyébként nehezebb törteket is képesek lehetünk pofonegyszerű módszerekkel, fejben kiszámolni. Ehhez persze ismerni kell magukat a módszereket, amiket sajnos sokszor nem, vagy nem kellően tanítanak meg a diákoknak. 11 Furfangos feladatok - Powered by aXmag. Mateking. A Quick Puzzle to Test Your Problem Solving. LearningApps - interactive and multimedia learning blocks. Radical Math. Uk.businessinsider. Geomatech.