background preloader

Matek

Facebook Twitter

Pénzügyek

Logika, fejtörők. A Bolyai geometria – szemléletesen - GeoGebraBook. A geometria bármely axiomatikus, vagy többé-kevésbé axiomatikus felépítése során kimondott axiómákat az alábbi csoportokra oszthatjuk: illeszkedési axiómák;rendezési axiómák; egybevágósági axiómák;folytonossági (mérési) axiómák;párhuzamossági axióma.

A Bolyai geometria – szemléletesen - GeoGebraBook

Az első négy axiómacsoportra, az ún. maradék axiómarendszerre épül a – Bolyai János szóhasználatával élve – abszolút geometria, amely semmilyen formában nem tartalmazza a párhuzamossági axiómát. Attól függően, hogy a felmerülő lehetőségek közül melyiket választjuk párhuzamossági axiómaként, az euklideszi vagy a Bolyai János (1802-1860) és N.I. Euclidea - Geometric Constructions Game with Straightedge and Compass. Graph math equations with Ink math assistant in OneNote for Windows 10. Last summer we introduced Ink math assistant in OneNote—a digital tutor that gives you step-by-step instructions on how to solve your handwritten math problems.

Graph math equations with Ink math assistant in OneNote for Windows 10

Today, we are excited to announce that Ink math assistant can draw graphs of your equations, all within OneNote for Windows 10. Matek rajzban. Free Online Textbooks, Math & Science Lesson Plans, Worksheets, Real World Examples & Teacher Resources. Interaktív gyakorló feladatok. Geoboard by The Math Learning Center.

Grid Paper PDFs. Online Derivative Calculator. Online Derivative Calculator. Photomath - Camera Calculator. Zsebtanár - matek. Beautiful, Free Math. Set - online card game. Számtan, algebra. Math Battle – Applications Android sur Google Play. Játékok a tanórán, szakkörön. Sok olyan alkalom van, amely lehetőséget ad arra, hogy tanítványainkkal játsszunk olyan játékokat, amelyek a matematikai gondolkodást fejlesztik.

Játékok a tanórán, szakkörön

Ilyen alkalmak például egy-egy új téma bevezetése, de lehet alkalom egy 50. vagy 100. tanóra is, vagy egy szünet előtti utolsó óra, amelyen valamiféle játékos levezetést szeretnénk nyújtani a gyerekeknek. Erre a célra olyan játékok alkalmasak, amelyeket egyszerre sok ember tud játszani, viszonylag egyszerűek a szabályok, és lehetőleg egy-egy játék nem tart túl sokáig. Fontos szempont szokott lenni, hogy kevésbé legyen eszközigényes, vagy a kellékek egyszerűen és olcsón legyenek elkészíthetők. Matematikai animációk. Knobelaufgaben. Toldi Tanoda. Matematikatanulás tanodában. Az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájában szerzett tapasztalatok nyomán.

Matematikatanulás tanodában

Csatári Tamara írása de hogy lehet továbblépni a pályaszéli tanulásokból valami komplexebb felé? Az egész az első nyáron indult, amikor a gyerekek matekfeladatokat kértek tőlünk. A focipálya szélén, az árokparton, hazafelé menet, útközben - a helyszín igazából mindegy is volt, bárhová le tudtunk ülni, hogy papíron megoldjunk pár rövid, számolós példát. Ők kérték, mi meg gyártottuk a feladatokat. Már ekkor úgy gondoltuk, hogy érdemes ezeket a kéréseket meglovagolni, és szervezettebb keretek közé vinni a matekozást. Mi éreztük tehát a terület fontosságát, a gyerekek meg motiváltak voltak. Hiányok Az első találkozásoktól elkezdtek körvonalazódni olyan hiányosságok, amik nélkül nemcsak a matematika tantárgyban, hanem úgy általában hosszabb távon az iskolában, meg a későbbi életben is nehezen tudnak boldogulni a gyerekek.

A célhoz persze rögtön kapcsolódtak kérdések is. A válaszok története Eszközök. Fejtörő feladványok (Gáspár Merse Előd honlapja) Logikai fejtörők Átkeléses feladatok Fizetség és osztoszkodás Mérleges feladatok Időméréses feladatok Stratégiai feladatok.

Fejtörő feladványok (Gáspár Merse Előd honlapja)

Get The Math. Matek GIFek - Tudomány / Science. Untitled. Mathscard - The handy way to access maths formulae. 13usdle.

Programozás

Interactive Learning Sites for Education - Home. Törtek. Interaktív gyakorló feladatok. Tortek07. Hasznos linkek. Puzzles - WorksheetWorks.com. Untitled. Pénziránytű Alapítvány. Az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv, a hozzá tartozó feladatbankkal, kiegészítő feladatokkal, tanári kézikönyvvel és prezentációval együtt ezen az oldalon – letölthető formában – minden érdeklődő számára ingyenesen elérhető.

Pénziránytű Alapítvány

Érdekes logikai feladatok és rejtvények. Humoros történetek, viccek, nem csak matematikusoknak. Humoros történetek, viccek A matematikus, a fizikus, és a mérnök A matematikus, a fizikus és a mérnök azt a feladatot kapja, hogy határozza meg egy pöttyös labda térfogatát. - A matematikus a gömb térfogatának képletével megoldja. - A fizikus vízbe teszi a labdát és Archimedes törvényének segítségével kiszámítja. - A mérnök pedig előveszi a pöttyös labda katalógust, és kikeresi mennyi a szabványos térfogat.

Humoros történetek, viccek, nem csak matematikusoknak

A matematikus, a fizikus, és a biológus A matematikus, a fizikus, és a biológus problémamegoldó képességét tesztelik. 11 Elképesztő matek trükk, amit nem tanítanak az iskolában! A matematika nem tartozik a legkönnyebb tantárgyak közé, ráadásul a matektanárok is minden más tantárgynál jobban szeretik túlbonyolítani még az egészen egyszerű alapokat is, így nem csoda, ha a gyerekek már egészen fiatal korukban megutálnak mindent ami a számokkal kapcsolatos.

11 Elképesztő matek trükk, amit nem tanítanak az iskolában!

Pedig nem feltétlenül kellene, mert még ha sablon szövegnek is tűnik, a matematikának bizony megvan a maga szépsége, és még az egyébként nehezebb törteket is képesek lehetünk pofonegyszerű módszerekkel, fejben kiszámolni. Ehhez persze ismerni kell magukat a módszereket, amiket sajnos sokszor nem, vagy nem kellően tanítanak meg a diákoknak. Most 11 fantasztikus matek trükköt szedtünk össze nektek az internetről, melyek ha nem is megszerettetik majd mindenkivel a matekot, de garantáltan egy kis érdeklődést keltenek majd mindenkiben akik nem kattintottak el rögtön a ,,matek” szó hallatán! 11 Furfangos feladatok - Powered by aXmag. Mateking. A Quick Puzzle to Test Your Problem Solving. The answer was extremely basic.

A Quick Puzzle to Test Your Problem Solving

The rule was simply: Each number must be larger than the one before it. 5, 10, 20 satisfies the rule, as does 1, 2, 3 and -17, 14.6, 845. Children in kindergarten can understand this rule. But most people start off with the incorrect assumption that if we’re asking them to solve a problem, it must be a somewhat tricky problem. They come up with a theory for what the answer is, like: Each number is double the previous number. And then they make a classic psychological mistake. LearningApps - interactive and multimedia learning blocks.

Radical Math. Uk.businessinsider. Geomatech.