background preloader

Techniques

Facebook Twitter

QR Codes

Upload & Share PowerPoint presentations and documents. Vuosi SlideSharessa. Vuosia olen saanut arvokkaita ajatuksia ja hyviä näkökulmia muilta opetuksen kehittämisen asiantuntijoilta ja sosiaalisen median kouluttajakollegoilta eri puolilta Suomea.

Vuosi SlideSharessa

Yksittäisiä ajatuksia jaetaan etenkin Facebookissa ja Twitterissa sekä blogeissa. Diojenjakopalvelu SlideShare on pitkään ollut minulle Googlen hakukoneen jälkeen tärkein paikka etsiä tietoa. On hyvä päästä näkemään, mitä näkökulmia muut ovat eri teemoihin ottaneet tai millaisia esimerkkejä ja lähteitä heillä on. Kun vuosi sitten aloitin systemaattisesti jakamaan diojani CC-lisenssillä verkossa, oli SlideShare luonteva valinta. Uskallusta se kuitenkin vaati ja myös paljon käytännön työtä: diasarjoja oli ajantasaistettava, päivitettävä CC-lisenssin mukaisiksi ja oltava aiempaakin tarkempi lähdeviitteiden merkitsemisen kanssa. Katsojamäärän perusteella 19 diasarjastani suosituimmat (yli 1000 katsojaa) liittyvät Twitteriin, wikeihin, sulautuvaan opetukseen ja oppimateriaaliin verkossa. Kurssitehtävänä Some-palvelun esittely.

Opiskelen tänä keväänä verkkokurssilla, joka on Oulun yliopiston järjestämä.

Kurssitehtävänä Some-palvelun esittely

Aihe: Opettaja sosiaalisen median hyödyntäjänä. Kurssin suoritus tapahtuu kokonaan verkossa. Opiskelupohjana on käytetty Moodlea, se on mielenkiintoista, koska saan siitä vinkkejä omiin Moodle-pohjiini. Tähän mennessä olen huomannuta ainakinkurssitehtäviä paljastetaan jaksottain, näin ei minunkaan kaltiseni yli-innokas ravaa tehtäviä hetkessä loppuun.jokaisessa jaksossa on selkeät ohjeet, kyselyyn tarkoitettu keskustelupalsta sekä usein neuvoja tai verkkoluentoja AC:n avulla tehtynä ja Moodleen linkitettyinä.silti pitää tsempata itseään, että tajuaa mitä tehdä ja milloin...vaikka ohjeet ovat mielestäni erittäin selkeät.

Toinen tsemppaamiskohde on tehtävien teko ajallaan. Slideshare. PowerPointit iPadille? Onnistuu! On varmasti monia keinoja saada PowerPointit iPadille.

PowerPointit iPadille? Onnistuu!

Koska tätä asiaa on monesti opettajien kanssa ihmetelty, kuvailen nyt yhden keinon, jolla homma onnistuu hienosti. Ota käyttöön SkyDrive ja lataa se iPadille. Siirrä PowerPoint-tiedostot (Wordit ja Excelit) SkyDriveen (en kokeillut animointija, kun sellaisia en ole harrastanut ja tämä on vain pikatestaus, epäilen, että eivät toimi). Open Officen odp-dokumentit avautuvat verkkoliittymässä ja niitä voi muokata, mutta iPadillä aikanaan kokeilemani tiedosto ei auennut. Yhtä aikaa voi valita useita tiedostoja ladattavaksi. Alla ensin kansionäkymä SkyDriven verkkoliittymässä ja alla sama kansio iPadilla.

Avaa haluamasi esitys SkyDrivessa. Esityksen voi avata myös Explain Everything -sovelluksessa, jossa voi nauhoittaa selostuksen mukaan ja julkaista sen jälkeen tuotoksen esimerkiksi YouTubessa. SkyDrive toimii tiedostojen jaossa nopeasti. Prezi Adds Audio To Presentation Platform And Surpasses 20 Million User Mark. Prezi has added audio capabilities to its presentation platform and has surpassed the 20 million user mark, more than doubling its base in the past year.

Prezi Adds Audio To Presentation Platform And Surpasses 20 Million User Mark

The new audio feature allows users to add sound to the different path points that customers use to build and organize their presentations. Customers may also use the audio feature to make soundtracks for their presentations. Prezi is an all Flash player that differentiates through its emphasis on space as opposed to a slides based platform such as a company like SlideRocket.

Infographics

Visualization. 10 Innovative Ways to Use ThingLink in the Classroom. Design Your Own Digital Self - A Guided Learning Adventure thinglinktoolkit.wikispaces.com Something I Enjoyed Watching: The Axis of Awesome: 4 Chords Original Music Video My Favorite Device: iPhone Earn a Badge for Digital Literacy soxnevad.edu.glogster.com My Blog: Cool Tools for 21st Century Learners d97cooltools.blogspot.com I blog on GettingSmart.com. Get Started with ThingLink. Adobe_Connect_8_pikaohje. Tapaaminen.net. Wikis. Voki Home. Kwout – Quote the Web.

MOOCs

Data Mining Education: The Key Things To Know About. Miksi Moodle on vanhanaikainen? Oppimisalustoista (LMS) kohti henkilökohtaisia oppimisympäristöjä (PLE). ”Moodle oli “moderni” oppimisympäristö vuosituhannen vaihteessa.

Miksi Moodle on vanhanaikainen? Oppimisalustoista (LMS) kohti henkilökohtaisia oppimisympäristöjä (PLE).

Moodle2 uusia ominaisuuksia. Advantages of WordPress over Moodle as an LMS. Open-source software has ushered in a new era of possibilities in the learning space. For a while now, Moodle has been the world’s most popular open-source learning management system. It has enabled organizations of all sizes to deliver and track learning to (likely) millions of people across the globe. Lately, however, Moodle is becoming rather stale. Edmodo verkkoympäristö opetuskäyttöön. Vuonna 2008 perustettu Edmodo on ilmainen koulujen käyttöön tarkoitettu amerikkalainen verkkosovellus.

Edmodo verkkoympäristö opetuskäyttöön

Saamieni koulutuspyyntöjen perusteella työkalun suosio on kasvussa, joten päätin vihdoin kolme vuotta ensitestien jälkeen ottaa ympäristön koulutusrepertuaariini. Edmodon kasvava suosio ei ole ihme, sillä moni on kaivannut Facebookia muistuttavaa, mutta koulukäyttöön suunniteltua työkalua. Moni kysyy koulukäyttöön soveltuvaa sosiaalisen median alustaa. Edmodo: The Classroom Hub for Project-Based Learning. FRONT ROW SEAT Edmodo is becoming an indispensable tool in many classrooms engaged in project based learning, to help with project management and assessment.

Edmodo: The Classroom Hub for Project-Based Learning

There are some great tools in Edmodo. Management Tools We can create small groups within a larger group – so each team could have their own group. Oppimisalustan ominaisuudet - tilaa kotimainen ratkaisu opetuksen tueksi. Gemilon helppokäyttöinen kotimainen oppimisratkaisu soveltuu opettamiseen ja oppimiseen.

Oppimisalustan ominaisuudet - tilaa kotimainen ratkaisu opetuksen tueksi

Opettajan ja oppijan vuorovaikutteinen verkkotyökalu toimii älypuhelimessa, tableteissa (iPad, Android, Windows) ja tietokoneella, kunhan käytössä on www-selain ja nettiyhteys. Palvelussamme on helppo luoda esimerkiksi seudun tai kunnan kaikkien koulujen sivut, luokkien omat sivu, jakaa työtiloissa harjoitukset ja arvioida vastaukset sekä ylläpitää blogeja opetuksessa ilman asennuksia. Tämä on napakka palvelu, jolla sosiaalinen media opetuksessa onnistuu paremmin kuin ennen. Oppijan henkilökohtainen oppimishistoria (portfolio) säilyy, vaikka oppija ei enää opiskelisi entisessä opinahjossaan etkä ole riippuvainen vain yhden oppimateriaalitoimittajan sisällöistä.

Esittelemme seuraavaksi Gemilon pääominaisuudet. Tarjouspyynnöt ja lisätiedot osoitteesta: myynti@gemilo.com Testaa Gemilon demoversiota tästä. Fronter Suomi - Fronter Suomi. The 20 Most Popular Learning Management Systems. One of the most under-reported mechanics of any blended learning or eLearning environment is the learning management system (LMS).

The 20 Most Popular Learning Management Systems

The infographic below lists the 20 most popular LMSs. It’s unclear exactly what the criteria were for selection, and by now the results are probably a bit different seeing how it was crated in late fall 2012 and the internet reinvents itself every 3 weeks. Nonetheless, it’s a great place to start looking at what’s out there. We’ll have more on LMSs in the near future. Symbaloo.

TED

Google. Etherpad v1.1. Etherpad v1.1: oeb2012. AVO Etherpad. Kirjoitusalusta.fi - Se helpompi vaihtoehto! 3x15 Walma - Viikon VALO #119. Walma on vapaa web-pohjainen yhteiskäyttöinen valkotaulusovellus.

3x15 Walma - Viikon VALO #119

Walma Whiteboard on suomalaisen Opinsys Oy:n tekemä erityisesti opetuskäyttöön suunniteltu sähköinen valkotaulu, jolla opettaja ja opiskelija voivat yhdessä piirtää samalle piirtoalustalle erilaisilla laitteilla. Opettaja voi esimerkiksi käyttää luokan edessä interaktiivista kosketustaulua ja opiskelijat heille jaettuja tablettilaitteita. Walmaa voi toki käyttää myös muussa yhteistä piirtämistä tarvitsevassa käytössä. Walma on alustariippumaton ja toimii moderneilla selaimilla, kuten Mozillan Firefoxilla ja Googlen Chrome-/Chromium-selaimilla.

Tablettilaitteissa sovellus toimii ainakin Firefox-selaimella Androidissa ja Safari-selaimella iPadissa. Walma on käyttöliittymältään hyvin yksinkertainen ja pelkistetty. Walma on toteutettu asiakaspäässä html5:n canvas- ja websocket-tekniikoilla ja palvelinosuuden toteutus on tehty Node.js:llä ja CoffeeScript-kielellä. Kotisivu. Walma Whiteboard. Draft. Write Better. MeetingWords: Realtime Collaborative Text Editing. Trello. How to Record Screencast Videos on your iPad or iPhone. This detailed guide describes the various options that will help you record movies (screencasts) of your iPad or iPhone screen. You can use it for capturing app demos, game walkthroughs and more.

Whether you are an app developer building iOS apps and games or a tech blogger who likes to review such apps, what you definitely want is a screencasting tool that will help you easily record video demos, or screencast movies, of your mobile app. Movenote. Screencasting is an efficient and effective tool for maximizing instructional time. Luentotallennuksen pedagogisten ulottuvuuksien kehittäminen. Etaopetus.fi - Webinaaritallenteet. Text Message (SMS) Polls and Voting, Audience Response System. TodaysMeet. Kirjoitusalusta.fi - Se helpompi vaihtoehto!

Empowering The BYOD REVOLUTION. Nordtouch. Connecting classrooms across the world. 50 Powerful Ways To Use Skype In The Classroom.