background preloader

Etherpad v1.1

Etherpad v1.1
Etherpad on avoimen lähdekoodin webpohjainen tekstieditori, jossa käyttäjät voivat työskennellä reaaliaikaisesti yhdessä. Käyttäjien tekemät tekstimuokkaukset ovat välittömästi kaikkien dokumenttia käyttävien nähtävissä, mikä mahdollistaa uuden ja tuottavan tavan työstää tekstidokumenttia yhdessä. Eri käyttäjien muokkaukset ovat helposti erotettavissa tekstistä toisistaan käyttäjille määriteltyjen yksilöllisten väriasetuksien ansioista. Etherpadissa dokumentoinnissa voi palata myös helposti taaksepäin, sillä se tallentaa muokkaukset aina uudeksi tekstiversioksi. Etherpad soveltuu erilaisiin dokumentoinnin tarpeisiin kuten kokousmuistioksi, suunnittelualustaksi, koulutuksiin ja ryhmätyöskentelyyn. TIEKE ja X-akseli tarjoavat Etherpadin ilmaiseksi ja sitoumuksetta kaikkien halukkaiden käyttöön.

http://muistio.tieke.fi/

Related:  Techniques

Miksi Moodle on vanhanaikainen? Oppimisalustoista (LMS) kohti henkilökohtaisia oppimisympäristöjä (PLE). ”Moodle oli “moderni” oppimisympäristö vuosituhannen vaihteessa. Nyt se on yhtä moderni kuin vuoden 2000 kännykkä.” – Sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä Oppimisalustoja (Learning management system = LMS) kuten Moodle alettiin kehittää 1990-luvulla, ja niiden taustalla oleva käyttöfilosofia on jäänne tältä ajalta. Digitaaliset järjestelmät nähtiin tuolloin kätevänä paikkana varastoida dokumentteja, eikä vuorovaikutteisia web 2.0 -välineitä juuri ollut. Vuo­ro­vai­ku­tus on LMS -jär­jes­tel­missä kan­keaa Useimmiten oppimisalustoja käytetään oppimateriaalien ja dokumenttien säilömiseen, kursseille ilmoittautumisesen, tehtävien antamiseen ja palautukseen, arvosanojen jakamiseen ja opetuksen hallinnollisiin tehtäviin.

HTML5 ADVENTURE CALENDAR Rakenna oma henkilökohtainen oppimisverkosto (PLN). Alustana Twitter. Monet sosiaalisessa mediassa toimivat kokevat, että heidän osaamisensa kehittymisessä yhä keskeisempään rooliin ovat nousseet sosiaalisetverkostot – oman alan asiantuntijat, jotka jakavat, suodattavat ja julkaisevat alan viimeisintä tietoa verkossa. Lähes joka alalta löytyy nykyisin vaikuttajia (”thought leaders”), jotka jakavat blogissaan näkemyksiään, tviittaavat alan uutisia, linkittävät hyödyllisiin resursseihin ja parhaisiin käytäntöihin. Mikä on saanut asiantuntijat kilpailemaan siitä, kuka jakaa eniten?

Sumplii menot puolestasi. Kerro tarina ja pakkaa se kirjaksi – puhelimellasi Sähköinen kirja on tehnyt tuloaan reilun vuosikymmenen. Kirjan kokoaminen on opettavainen matka valittuun sisältöön, sopii siis hyvin oppimismenetelmäksi. Kuten elokuva, myös kirja vaatii suunnittelua. Kyse ei ole mistä tahansa virtuaalivihkosesta. TodaysMeet Krista Kouluttaa Suullisissa harjoituksissa on tyyppillistä, että muutama pari/ryhmä keskustelee 30 sekuntia ja on sitten valmiita. ”Olemme keskustelleet kaikista. Kyllä – kaikki 10 väitettä on käsitelty.” Right. Käytän näitä tilanteita varten virtuaalimunakello, jonka heijastan näytölle. Laitteet ja ohjelmistot opetuskäytössä - vinkkejä teknologian käyttöön opetuksessa! Voki Home

Related:  Yhteisöllisen kirjoittamisen työkalujaNetin pikku ohjelmatSovellukset ilman kirjautumistaTehdään yhdessä - Let's Work Together!