background preloader

Kirjoitusalusta.fi - Se helpompi vaihtoehto!

Kirjoitusalusta.fi - Se helpompi vaihtoehto!

http://kirjoitusalusta.fi/

Related:  Techniques

3x15 Walma - Viikon VALO #119 Walma on vapaa web-pohjainen yhteiskäyttöinen valkotaulusovellus. Walma Whiteboard on suomalaisen Opinsys Oy:n tekemä erityisesti opetuskäyttöön suunniteltu sähköinen valkotaulu, jolla opettaja ja opiskelija voivat yhdessä piirtää samalle piirtoalustalle erilaisilla laitteilla. Opettaja voi esimerkiksi käyttää luokan edessä interaktiivista kosketustaulua ja opiskelijat heille jaettuja tablettilaitteita. Walmaa voi toki käyttää myös muussa yhteistä piirtämistä tarvitsevassa käytössä. Rakenna oma henkilökohtainen oppimisverkosto (PLN). Alustana Twitter. Monet sosiaalisessa mediassa toimivat kokevat, että heidän osaamisensa kehittymisessä yhä keskeisempään rooliin ovat nousseet sosiaalisetverkostot – oman alan asiantuntijat, jotka jakavat, suodattavat ja julkaisevat alan viimeisintä tietoa verkossa. Lähes joka alalta löytyy nykyisin vaikuttajia (”thought leaders”), jotka jakavat blogissaan näkemyksiään, tviittaavat alan uutisia, linkittävät hyödyllisiin resursseihin ja parhaisiin käytäntöihin. Mikä on saanut asiantuntijat kilpailemaan siitä, kuka jakaa eniten?

Bounce – A fun and easy way to share ideas on a webpage Kerro tarina ja pakkaa se kirjaksi – puhelimellasi Sähköinen kirja on tehnyt tuloaan reilun vuosikymmenen. Kirjan kokoaminen on opettavainen matka valittuun sisältöön, sopii siis hyvin oppimismenetelmäksi. Kuten elokuva, myös kirja vaatii suunnittelua. Kyse ei ole mistä tahansa virtuaalivihkosesta. Tapaaminen.net Krista Kouluttaa Suullisissa harjoituksissa on tyyppillistä, että muutama pari/ryhmä keskustelee 30 sekuntia ja on sitten valmiita. ”Olemme keskustelleet kaikista. Kyllä – kaikki 10 väitettä on käsitelty.” Right. Käytän näitä tilanteita varten virtuaalimunakello, jonka heijastan näytölle. Sumplii menot puolestasi. Video Testimonials Kielikompassi - oma tila - puheviestintä Esiintymisjännitys on määrätilanteeseen liittyvä tilannekohtainen reaktio. Sen voidaan nähdä muodostuvan kielteisistä tilannekokemuksista, joihin voi liittyä sekä fysiologista vireytymistä että käyttäytymisen muutoksia. Jännitykseen vaikuttavat viestintätehtävä, viestintätilanne, muut tilanteeseen osallistuvat ihmiset sekä puhujan ominaisuudet aiemmat ja esiintymiskokemukset. (Pörhölä 1995.)

Digitarina-sovelluksia Erilaisten digitarinoiden tekeminen oppilaitoksissa on nähdäkseni lisääntynyt viime vuosina ja itsekin olen niistä aika monta koulutusta vetänyt. Videokuvaus ja -editointi on minulla pääosin vapaa-aikaan liittyvien matka- ja perhetarinoiden tekemistä. Työn puolesta minua innostavat tällä hetkellä etenkin Adobe Voicen kaltaiset helpot sovellukset, joilla saa visuaalisesti hienoa sisältöä. Kun sovelluksen opettelu ei vie paljoa aikaa, oppijat ehtivät panostaa enemmän itse sisältöön. Suomalais-amerikkalaisen ThingLinkin interaktiiviset kuvat ja videot tarjoavat myös hienoja mahdollisuuksia opetukseen, niin opettajan kuin oppijoidenkin työkaluna. Plussaa siitä, että se taipuu havainnollisuudessaan erinomaisesti myös monien erityisoppijoiden tarpeisiin, etenkin silloin kun pitkän tekstin lukeminen ja kirjoittaminen on vaikeaa.

Related:  Yhteisöllisen kirjoittamisen työkalujaNetin pikku ohjelmatÄidinkieli