background preloader

Liikunta

Facebook Twitter

Tutkijat selvittivät, millainen liikunta hidastaa parhaiten solujen vanhenemista - Tiede. Fyysisen aktiivisuuden on jo kauan tiedetty antavan terveyttä ja pitkää ikää, mutta nyt tutkijat todensivat tämän vaikutuksen solutasolla.

Tutkijat selvittivät, millainen liikunta hidastaa parhaiten solujen vanhenemista - Tiede

Liikunta toden totta auttaa soluja uudistamaan sellaisia soluelimiä, jotka rapistuvat iän myötä. ”Kaiken tietämämme perusteella mikään ei voita liikuntaharjoittelua silloin, kun tarkoituksena on lykätä ikääntymistä”, sanoo tutkimuksen lääkäri ja diabetestutkija Sreekumaran minnesotalaiselta Mayon klinikalta. Hs. Marko Yrjövuori 48-vuotias fysiikkavalmentaja.

hs

Neo Kuntoutuksen kehityspäällikkö Turussa, oma sali ja toimisto myös Helsingissä. Kotoisin Paimiosta, asuu Turussa. Mistä tunnetaan? TRX liikepankki ja 9 tehokasta TRX-treeniä - Kauneus & Terveys -blogit. Sattuuko juostessa polviin? Vika on usein muualla kuin polvessa.

Leuanveto

Personal Trainer TH-Valmennus Jyväskylä: Liikunnan yllättävät hyödyt -8 lisäsyytä laittaa lenkkarit jalkaan! Tammikuu on takana.

Personal Trainer TH-Valmennus Jyväskylä: Liikunnan yllättävät hyödyt -8 lisäsyytä laittaa lenkkarit jalkaan!

Hs. Koirat venyttelevät, kissat venyttelevät ja ihmisiäkin muistutetaan jatkuvasti venyttelyn tärkeydestä, mutta onko venyttelyllä oikeasti merkitystä?

hs

”Minulla ei ole yksiselitteistä vastausta”, sanoo tutkija Lauri Stenroth. ”Kokemuksesta tiedämme, että venyttely saattaa tuntua mukavalta. Hs. Fakta Näyttöön perustuvia Käypä hoito -suosituksia laatii lääkäriseura Duodecim erikoislääkäriyhdistysten kanssa.

hs

Työtä tehdään vapaaehtoisesti mutta valtionavun turvin. Valtion avustus työhön on pudonnut 15 prosenttia vuodesta 2011. Suositus - Käypä hoito. Liikunta-suosituksen historiatiedot «Liikunta, Käypä hoito -suosituksen historiatiedot»28.

Suositus - Käypä hoito

Työssä käyvien liikuntaan sijoittaminen on kannattava investointi. Tutkimus: Liikunta ei pidennäkään elinikää. Aiempien tutkimusten mukaan korkea liikunta-aktiivisuus ja pitkä elinikä ovat yhteydessä toisiinsa.

Tutkimus: Liikunta ei pidennäkään elinikää

Jyväskylän yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan eliniän pituus ei kuitenkaan vaikuttaisi johtuvan liikunnasta vaan perintötekijöistä: liikunta-aktiivisuuden ja eliniän taustalla näyttäisivät olevan samat geenit. Tutkimus tehtiin rotilla, ja koe-eläimillä saadut tulokset vahvistettiin tarkastelemalla liikuntatottumuksiltaan erilaisia identtisiä ihmiskaksosia. Nämä tiedot kerättiin laajasta suomalaisesta kaksoskohorttiaineistosta. Eläinkokeilla on aiemmin osoitettu, että geeniperimällä ja liikunnan määrällä on selvä yhteys. Ainoat lihaskuntoliikkeet, jotka tarvitset – ja niitä on vain kolme - Juoksublogi - Juoksublogi.

Hyvä lihaskunto on avain juoksuvauhdin kasvattamiseen ja loukkaantumisten välttämiseen.

Ainoat lihaskuntoliikkeet, jotka tarvitset – ja niitä on vain kolme - Juoksublogi - Juoksublogi

Periaatteessa tämän tietävät kaikki, mutta käytännössä se unohtuu meistä monilta. Juoksija ei kuitenkaan tarvitse peruslihaskunnon ylläpitoon montaa liikettä – riittää, että tekee muutaman säännöllisesti. Kokosimme kolme lihaskuntoliikettä, joilla selviää jo pitkälle, myös ilman mitään varusteita. Tee lihaskunto heti lenkin jälkeen ainakin kaksi kertaa viikossa, näin lepopäivät treenistä todella ovat lepopäiviä. Jos et tee muuta, tee edes näitä! Hs. Mitä enemmän lihasvoimaa jaloissa, sitä paremmin voivat aivot, kertoo tutkimus Ikääntyvän ihmisen jalkalihasten ja aivojen kunnon välillä on selvä yhteys, osoittavat lontoolaisen King´s Collegen tutkijat.

hs

Heidän mielestään vanhuksen pää voi säilyä terävänä yksinkertaisin keinoin, esimerkiksi kävelemällä niin paljon, että jalkojen lihasvoima kasvaa. Tutkijat seurasivat 324 tervettä naispuolista kaksosparia kymmenen vuoden ajan. Tietoinenmieli. BLOGI — CLEAR MIND OY. Ne, jotka ovat kokeneet ahdistuksen, tietävät mistä puhun.

BLOGI — CLEAR MIND OY

Tuntuu, kuin rinta repeäisi, hengitys ei kulje, keho käpertyy, tekisi mieli huutaa, muttei pysty edes siihen. Ahdistus vie ilon, energian ja näkökyvyn kauas. Se on veemäinen tunne. Vapa2011_Kehon kuuntelun fysiologiset perusteet. Samaan tahtiin tanssiminen parantaa kivunsietoa. Suurin osa siitä, mitä tiedämme muinaisista mayoista, liittyy kuninkaisiin, kuningattariin ja heidän mahtaviin temppeleihinsä. Floridan luonnonhistorian museoon tallennetut eläinten luut paljastivat hieman siitä, miten 99 prosenttia kansasta eli. Taiteestaan ja tähtitieteestään tunnetulla sivilisaatiolla oli paljon mutkikkaampia poliittisia ja taloudellisia järjestelmiä kuin tähän asti on arveltu.

Why The 7-Minute Workout Works: High-Intensity Circuit Training. There are a lot of circumstances that can derail even the most devoted person’s workout plans. Making it to the gym on any given day often depends on time. Unfortunately, time is where most ambitious gym-goers run into their first speedbump. Reserving an hour each day for the gym can be a lot to ask for when it’s thrown on top of a full work day, a whole day of classes, or any other extra-curricular activity. Most people with an already full schedule decide adding an hour at the gym is just not possible. The 7-Minute Workout may sound like it’s too good to be true, but health and fitness experts who support the time-friendly fitness plan have something that backs up their claims: science.

How To Do The 7-Minute Workout. Miksi elämäntapojen muutos ei onnistu? Ensin päätetään urheilla, ostetaan uudet urheiluvälineet, ja puoli vuotta niitä jaksetaankin käyttää. Sen jälkeen ne varastoidaan muitten vastaavien joukkoon. Jyväskylän yliopistossa tutkitaan miten elämäntapamuutoksista saataisiin pysyviä, miten esimerkiksi lisättäisiin fyysistä aktiivisuutta pitkäkestoisesti.

Free lancer työ

Väitös: 9.10. PsL Anu Kangasniemi (Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, psykologia) PsL Anu Kangasniemen psykologian väitöskirjan ”The mindfulness, acceptance and commitment approach to encouraging a physically more active lifestyle” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Stuart Biddle (Victoria University) ja kustoksena professori Raimo Lappalainen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen. Anu Kangasniemi sovelsi tutkimuksessaan ensimmäistä kertaa arvo- ja hyväksyntäpohjaista lähestymistapaa vähän liikkuvien aikuisten liikkumisen lisäämiseksi.

Menetelmä perustuu oppimispsykologiaan pohjautuvaan ihmisen käyttäytymisen muutosmalliin. TEMrap_20_2014_web_03072014. Does training frequency and supervision affect compliance, performance and muscular health? A cluster randomized controlled trial. Hs. Kevyen liikunnan ylistys: kaikkien ei tarvitse käydä crossfitissä ja triathloneilla Ultrajuoksu, triathlon, crossfit ja HIIT. Toinen toistaan rankemmat liikuntaharrastukset kiinnostavat suomalaisia.

Liikunta on tunnetusti tehokas tapa parantaa hyvinvointia ja lisätä elinvuosia. Miksi liikunta on niin vaikeaa? — KRISTIAN EKSTRÖM. Muita syitä. Katosivatko liikuntarutiinit lomalla? Asiantuntijat kehottavat aloittamaan siitä, mikä tuntuu hyvältä - Liikunta - Hyvinvointi - Helsingin Sanomat. Katosivatko liikuntarutiinit lomalla?