background preloader

Terjepe

Facebook Twitter

Terje Pedersen

Fraflytting fra nordområdene en av de største truslene i Russland, forteller ... – Da jeg ble mor, passet det veldig dårlig å bo i Murmansk, sier Anna Lomako.

Fraflytting fra nordområdene en av de største truslene i Russland, forteller ...

I 2018 gjorde hun det samme som svært mange russiske innbyggere i nord har gjort de siste årene. Hun flyttet sørover i Russland. Denne uka kom nye tall som bekrefter at fraflytting fortsatt er et alvorlig problem i Nord-Norge. Det er det altså også i nabolandet vårt, Russland. For Anna Lomako ble det for krevende å oppdra to små barn i Murmansk. . – Vi trodde det ville bli vanskelig å oppdra barn i Murmansk, og ønsket også en endring i livene våre, forteller Anna. Fraflytting er farligst Mange nord i Russland flytter nå til storbyene Moskva og St. Ifølge russiske myndigheter har fraflyttingen faktisk blitt så stor at den nå vurderes som en av de aller største truslene for landet.

Militær aktivitet fra andre land derimot, nådde ikke en gang opp på samme trusselliste. Over The Top. THE WOLVES IN THE WALLS - a NEW audiobook for you!!! 100 subscribers !!!!!!!!!! Løslates etter livstidsdom: - Bildet går verden rundt. «Fair» er kanskje hans fornavn, men livstidsdommen 63 år gamle Fair Wayne Bryant (63) fikk i 1997, var alt annet enn rettferdig, mener hans støttespillere.

Løslates etter livstidsdom: - Bildet går verden rundt

Og det mente også delstatsmyndighetene i Louisiana, som tidligere denne måneden innvilget Bryant prøveløslatelse etter nesten 24 år i fangenskap. Bildet over viser bokstavelig talt Bryans første steg inn i friheten etter å ha blitt løslatt fra fengselet torsdag. Volume 90% Tror klimaendringer vil gi folkevandringer i USA – NRK Urix – Utenriksnyheter... USA har på 15 år brukt over 4000 milliarder kroner på hjelp etter naturkatastrofer.

Tror klimaendringer vil gi folkevandringer i USA – NRK Urix – Utenriksnyheter...

Det går frem av en rapport fra Den amerikanske riksrevisjonen (GAO). Det aller meste av pengene er blitt brukt på å gjøre ting slik de var før naturen slo til. Nå vil GAO endre måten USA tenker på. I stedet for å bruke pengene på å bygge opp det som ble ødelagt, vil GAO bruke store summer på å flytte innbyggere bort fra klimautsatte områder.

Ekstrem natur USA har alltid vært et land med ekstreme naturfenomener. De siste årene har USA opplevd stadig mer ekstreme naturfenomener. Det gjelder også for 2020. Phoenix i Arizona har hatt 53 dager med temperaturer over 43,3 grader celsius (110 grader fahrenheit). Flytte på grunn av havstigning. Stemmelokaler i USA er åpnet – mange gir opp og snur – NRK Urix – Utenriksnyh... – Ingen poststemmer.

Stemmelokaler i USA er åpnet – mange gir opp og snur – NRK Urix – Utenriksnyh...

Jeg er gammeldags og vil stemme på valgdagen, sier Vincent Dicolla til NRK. Han står i køen for å delta på folkemøtet til Donald Trump i Greenville i Nord-Carolina torsdag kveld. Gradestokken viser over 20 grader. Sola skinner. Det skulle være dagen for den andre debatten mellom presidentkandidatene, men i stedet ble det sololøp for dem. Her tror de Donald Trump er Guds vilje – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokum... Den store, ferskenfargede murbygningen ser mer ut som en skole enn en kirke.

Her tror de Donald Trump er Guds vilje – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokum...

Men i baptistkirken Thomas Road i Lynchburg samles opp til 9000 mennesker til gudstjeneste hver søndag. Og nå ber de for president Donald Trump. Myndighet fra Gud – Jeg prøver å ikke tenke så mye på privatlivet hans, men jeg respekterer ham som min president. Han har sin myndighet fra Gud, sier en ung kvinne fra menigheten som helst vil slippe å si hva hun heter. Hvorfor stemmer folk på Trump? – NRK. Free Text to Speech: Online, App, Software, Commercial license with Natural S...

Ba Ba Dum. En.akinator. Flertallet av tilhengerne stemmer Biden fordi han ikke er Trump – NRK Urix – ... Biden-velger (37): – Fire nye år med president Trump som president, blir en katastrofe for landet.

Flertallet av tilhengerne stemmer Biden fordi han ikke er Trump – NRK Urix – ...

Trump-velger (44): – Biden ville vært en katastrofe. Hvis begge er så katastrofalt dårlige kandidater som noen mener, hva er hovedgrunnene til at folk stemmer på dem likevel? Sitatene over er hentet fra en fersk rapport, der forskere fra Pew Research Center har spurt til sammen nesten 5000 Trump- og Biden-tilhengere om hvorfor de støtter sin kandidat. Her er kortversjonen: Derfor støtter de Trump Lederstilen hans. Derfor støtter de Biden. - Tester, guider, teknologi. Vi har testet tre iskremmaskiner fra 2.000 kroner til «toppklassen». 21 Aug 2020 10:54Først publisert 12 Juli 2020 06:00 Oppdatert 20. august: Vi har lagt til Sage Smart Scoop i testen.

- Tester, guider, teknologi

For mange ble det ikke noe av den turen til Italia for å spise gelato, eller til Danmark for å spise fløteis med «guf» på i år. Da kan det være fristende å hente isen «hjem» med en egen iskremmaskin. Klimaprofessor: – 2020 kjem til å bli det varmaste året som er målt – NRK Ves... Helge Drange er professor på Bjerknessenteret for klimaforsking på Universitetet i Bergen.

Klimaprofessor: – 2020 kjem til å bli det varmaste året som er målt – NRK Ves...

No har han sett på dei globale temperaturane hittil i år og funna han har gjort går i retning av ein klar konklusjon. Overfiske på 60-talet slapp til kråkebollen so den åt opp all tareskogen og g... Dei siste tiåra har hordar av glupske kråkebollar ete opp mil på mil med tareskog.

Overfiske på 60-talet slapp til kråkebollen so den åt opp all tareskogen og g...

Tareskog som var verd 15 millionar kroner per kvadratkilometer, og ikkje minst lagra millionar av tonn med CO₂. Ny forsking syner at det truleg var vår iver etter å fiske steinbit og torsk på 60-talet som gav dei piggete sjødyra overtaket. Det syner kor viktig det er å ta vare på økosystema våre, meiner forskarane. Bury me, my Love – A Story of Love, Hope and Migration - Prologue. Informasjonskrig: Hvordan beskytte seg mot usannheter – NRK Norge – Oversikt ... Vestlige land tar ikke trusselen fra usannheter på nett tilstrekkelig alvorlig, mener forfatter av How To Lose The Information War, Nina Jankowicz.

Informasjonskrig: Hvordan beskytte seg mot usannheter – NRK Norge – Oversikt ...

Hun sier den beste løsningen på problemet med usannheter på nett er en opplyst befolkning som tenker kritisk rundt det de leser på nett. Under får du fire tips du kan bruke for å bli bedre til dette. – Det finnes mange grunner til hvorfor folk sprer usannheter på nett. Nasjoner sprer usannheter for å skape kaos og forvirring hos befolkningen til sine motstandere, andre vil tjene penger på klikk, forklarer Jankowicz til NRK.

Indiaca Play fjærball (2 stk) Til lek og moro - Klubben.no. Meny – KOGI. Fencing 2018. Kialo Edu - The tool to teach critical thinking and rational debate. Etiopias nye megademning på Nilen ergrer Egypt – NRK Urix – Utenriksnyheter o... Satellittbilder fra juli viser at Etiopias nye megademning, «Grand Ethiopian Renaissance Dam», også kjent som «GERD», har begynt å fylle seg opp raskt med vann fra Den blå Nil. Etiopias vannminister, Seleshi Bekele, bekreftet sist uke at demningen har begynt å fylle seg opp. Egypt frykter for sin livskilde Fyllingen av demningen irriterer Egypt, som befinner seg nedstrøms fra Etiopia, og som også sårt trenger vannet fra elven.

Egypts utenriksminister, Sameh Shoukry, har tidligere advart Etiopia mot å fylle demningen uten å først inngå en avtale med nedstrømslandene. Black History timeline. Roman rule in Britain begins. The Numerus Maurorum Aurelianorum, an African auxiliary unit, takes its position on Hadrian’s Wall (c100-c400) as part of the Roman army and helps guard the outermost reaches of the empire. Kingdom of Ghana. Ny studie: Jordas befolkning vil skrumpe inn – NRK Urix – Utenriksnyheter og ... Dette er to milliarder færre enn FNs anslag. Forskjellen i anslagene skyldes at FN antar at i landene med lave fødselstall, så vil hver kvinne over tid føde 1,8 barn i gjennomsnitt. Den nye studien derimot, hevder det vil være færre. – Vår analyse viser at når kvinner får mer utdanning, og har bedre tilgang til prevensjon, så vil de velge å ha mindre en 1,5 barn i gjennomsnitt, forteller studiens hovedforfatter Christopher Murray ved University of Washington.

Det kan være gode nyheter for miljøet, og vil bety store endringer i landenes maktforhold. Studien hevder at 183 av 195 land ikke vil klare å opprettholde befolkningsnivået sitt ved slutten av århundret, med mindre det skjer en økning i antall migranter. Norge følger samme trend. Eldre befolkning og færre fødsler. A Teenager Didn’t Do Her Online Schoolwork. So a Judge Sent Her to Juvenile D... ProPublica is a nonprofit newsroom that investigates abuses of power. Sign up to receive our biggest stories as soon as they’re published. The first iPhone text message screenshot generator.

STOLEN GENERATIONS' TESTIMONIES - Testimonies. Trump trosser koronaråd og samler 19.000 til valgkampmøte – NRK Urix – Utenri... Nattens valgmøte var det første etter at koronapandemien fikk fotfeste i USA. Møtet ble holdt i Tulsa i Oklahoma, i BOK Center med plass til 19.000, og var ventet å bli tidenes største. Realiteten ble en annen. Donald Trump og visepresident Mike Pence valgte å avlyse de planlagte talene utenfor lokalet, fordi svært få mennesker hadde møtt opp. Og inne i det store lokalet sto en rekke seter tomme. Trumps valgkampledelse sier at grunnen til at det var så få fremmøtte, var at demonstranter fra venstresiden demonstrerte og gjorde det vanskelig for personer å komme inn i bygget, skriver Washington Times. – De hindrer til og med folk fra å komme inn, skriver Trumps valgkampleder Brad Parscale på Twitter. Den amerikanske rasismen – VG. Drapet på George Floyd har ført dem ut i gatene for å kjempe for rettferdighet.

Seks amerikanere forteller til VG om hvordan det er å være svart i dagens USA. For mindre enn 40 minutter siden I åtte minutter og 46 sekunder lå afrikansk-amerikanske George Floyd (46) i bakken med politimannens kne presset mot nakken. «Jeg får ikke puste», tryglet han, før han ble helt stille. Stillheten ble erstattet av et rasende hyl gjennom en hel verden, fra Minneapolis i Minnesota til resten av USA og store deler av verden. Les også. Konspirasjonsteorier truer sikkerheten i USA – NRK Urix – Utenriksnyheter og ... Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten. Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Betsy Green bor i Pennsylvania, like utenfor byen Scranton. Der møtte demonstranter opp i helgen. – De ville rive ned en statue av Christofer Columbus og sa de var fra Black Lives Matter. Men de fleste av dem var hvite ungdommer, sier Betsy Green til NRK. – Hvem er de? – Jeg tror kanskje de er betalte demonstranter som er med på en planlagt kampanje for å ødelegge økonomien vår. Betsy Green nevner ikke de svarte demonstrantene som delte sine historier om rasisme under markeringen. Hun tror noen langt mektigere trekker i trådene nå. Tror ekstreme venstreaktivister står bak I et polarisert USA er det få medier som stiller seg nøytrale. Drapene i Chicago – VG. The Illustrated Story Behind the Tulsa Massacre on HBO's Watchmen - Sponsor C... “If you bury something long enough, it can become very difficult to unearth.”

Dr. Tidligere etterforsker om politiet i USA: - Noen har en «cowboy-attitude» – Det er veldig vanskelig å være borte fra venner og familie, og se på dette mens det skjer. Det er den verste typen TV man kan se på. Tidligere politimann til NRK: – Jeg tror dette kan føre til en ordentlig fora... Frp vil senke terskelen for å sende barn i fengsel: - Et helt idiotisk forslag.

I et forslag til Stortinget foreslår Fremskrittspartiet (Frp) ti tiltak som skal forhindre gjengkriminalitet. In My Blood It Runs - The Education Shop. Norske forskere kan ha funnet løsningen på to av verdens største miljøproblem... - Polices à télécharger. Svarte menn i USA tør ikke bruke maske – frykter å bli skutt av politiet – NR... Denne artikkelen er over to dager gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten. Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider. BBC Radio 4 - Voices of the First World War. Nytt russisk våpen kan sannsynligvis ikke stoppes – NRK Urix – Utenriksnyhete... Våpenet heter Avangard og de to første eksemplarene ble operative i romjulen. Det er en såkalt hypersonisk glider. Six Signs of a Student-Centered Classroom - Room to Discover. Fremmed miniubåt kan ha vært i Altafjorden – NRK Finnmark.

Fremmed miniubåt kan ha vært i Altafjorden – NRK Finnmark. Skyting i «drapshovedstad»: - Når skal det stoppe? Åpner opp om russiske «Unit 29155» Over 100 år med Nobels fredspris - dette er komiteens største tabbe. Terrorforsker: Veldig lav risiko å hente hjem barn og mødre fra IS-leire – NR... Kina sender kontorarbeidarar til landsbygda i kampen mot fattigdom – NRK Urix... TeachingGuide_TIWDLL_20190728. Bruker et stoff som er minst 75 ganger sterkere enn morfin – NRK Urix – Utenr... Nuclear bomb explosion in NYC simulated by virtual-reality Nukemap.

FNs klimapanel slår matalarm – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer. Atomavtale er død: - Russland bærer det fulle ansvar. Vg. Italiensk minister reagerer kraftig på at aktivist er sett fri – NRK Urix – U... A Holocaust Story for the Social Media Generation. Short stories of apartheid. USA: Løslatt uten stemmerett, fattige prises ut av demokratiet - Stavanger Aftenblad. 'Clearly I regret it' - former army officer tells family at Francis Rowntree ... Killing of Francis Rowntree (11) by a British Army rubber bullet was unjustified, coroner rules - The Irish News. Affordable Art Fair. SGT. STUBBY: AN AMERICAN HERO - Trailer. Awartoendnowars. Animation: The Start of the First World War. Documentary The French Revolution History Channel Documentary HD. Absurd dyrt for fattige å spise seg mette – NRK Urix – Utenriksnyheter og -do... Bydelen som skremmer Sverige – Urix. 72.000 amerikanere døde av overdose i fjor. Nå vil Trump saksøke pilleproduse... Skip's ESL BITS - English Language Learning - ESL Listening Stories, Songs, Audiobooks.

Her holder Johannes på å drukne – Livsstil. Google Slides: Watch Students Collaborate with Grid View. Kina har begynt å rangere borgere: Straffes med reiseforbud og skolenekt – NR... Djeveløya. Hedmans siste sommer – Viten. Beyond the Steel Door. Colonial Africa 1914, Colonies - PurposeGames. Det hvite hus applauderer våpendemonstrasjoner i USA    – NRK Urix - Utenriksnyheter og -dokumentarer. BBC - The Natives: This is Our America (2017)

Lite har skjedd med våpenlovene – NRK Urix - Utenriksnyheter og -dokumentarer. Havstrøm i Stillehavet inneholder opptil 16 ganger mer plast enn tidligere an... In Mapping the Holocaust, a Horrifying Lesson in Nazi "Paths to Persecution" Brev kan oppklare fengselsmysterium – NRK Urix - Utenriksnyheter og -dokumentarer. A Documentary on Today's Young Native Americans. Järvaskolan. Age 14+ Years. To Boost Higher-Order Thinking, Try Curation.

Reflection’s Reality: Learning is a Story – Let's Change Education. Cape Town: Most Violent City in Africa Struggles with Entrenched Gang Culture. R.E.A.L. – Tara M Martin. Amazon. Quizizz: Fun Multiplayer Classroom Quizzes. Parapara Animation. Ed.VoiceThread. Kinesisk destroyer på vei inn i Østersjøen: - Ikke siden Den kalde krigen har...

Classkick Plans. 7 Seconds in Seattle: John T. Williams’ Murder Continues to Inspire Activism and Change - Indian Country Media Network. Jay Hollingsworth and Rick Williams – StoryCorps. Keep talking and nobody explodes - gjennomgang. Deck.Toys.