background preloader

Okoseszközök használatához tippek

Facebook Twitter

Okoseszközök használatához tippek, blogposztok, cikkek magyar nyelven.

Már Budapesten is elérhető közelségben az okosotthonok. Ray Bradbury már 1950-ben a Marsbéli krónikákban látnoki képességgel álmodta meg ezt a technológiát, ami most megvalósulni látszik, a filmekben-könyvekben láthatunk erre számtalan kreatív ötletet pl. a Second Chance sorozatától, Kim Stanley Robinson, kvantumszámítógép vezérelt csillaghajójáig, az ő fantáziájukból bőven meríthetnek a mai tervezők is. Sok helyről hallottam ezt-azt, így kedvem támadt kicsit belemászni a témába, hogy tisztuljon ez a futurisztikus kép, mert azért ott még nem tartunk, ahol a képzeletünkben, de jó úton haladunk efelé a jövő felé. Szóval a lényeg az épületek automatizálása, egy központi vezérlőegység által, vezetékek nélkül, melyet legoptimálisabban az újépítésű házaknál/irodáknál lehet kiépíteni, de a kész épületeknél is kivitelezhető. És lássuk mit ad nekünk ez a hiper-szuper technológia: Kényelem: a távoli elérés funkcióval elérhetünk és beállíthatunk mindent okostelón, tableten, multifunkciós képernyőn vagy smart TV-n keresztül is.

Hasznos ötletek, tippek, útmutatók okoseszközeid használatához...: Top 7 tulajdonság ellenőrzése mielőtt okostelefont vásárolsz. Ez az a 7 legfontosabb dolog, amire figyelj oda mielőtt okostelefont vásárolsz ! #1 Méret A telefon mérete attól függ, hogy mire akarod majd használni - magán vagy üzleti célra. Az sem mindegy mekkora a kijelző mérete a telefon arányaihoz viszonyítva ugyebár. #2. A telefon belső kapacitása Annyi alkalmazást szeretnél letölteni, amennyit csak lehetséges, de kevés a hely és korlátozott a telefonod ebből a szempontból ?

#3. Legalább olyan telefont vásárolj, amely áramkimaradások esetén is legalább 2 napig üzemben tartható. #4. Sokan a megfelelő MP-es beépített kamerát veszik alapul akkor, amikor a készített képek minőségéről esik szó, legyen az egy selfi vagy egy csoportos fotó a haverokkal. #5 Design Minél vonzóbb a szín és a kijelző, annál kevésbé valószínű, hogy lefogod cserélni egy másikra kedvenc kütyüdet ! #6 Kijelző Amikor a mindennapos médiafogyasztásról esik szó, akkor a minőségi kijelző megléte nem is lehet kérdés. . #7 Betöltődés. Notebookspecialista.hu Kft - Termékek, ajánlatok, hírek. Így rootold androidos okostelefonod lépésről lépésre | edocr. View 800% 400% 200% 150% 125% 100% 75% 50% Full Width Full Height Full Page Show Text Download as... Include... Search Results No terms available Load Annotations Select an annotations set to edit Select annotations for review My Annotations Annotations for Review Save Annotations Save as: Prizm Content Connect v10.5.1030.3590 Prizm Content Connect v10.5.1030.3590 Prizm Content Connect is a web based online document viewer and can be embedded into any web page or linked from any page.

. © 2016 Accusoft - All Rights Reserved. Megbízható prémium kategóriás laptopot keresel hosszútávra ? | Segítség új laptopod kiválasztásához. Ha éppen új laptopodat keresed megvételre, akkor egy lehetséges választás lehet a Dell XPS 13 Ez egy könnyű, hordozható, nagy teljesítményű, szép és meglehetősen megbízható laptop. Miért a Dell XPS 13 a legjobb választás ? A Dell XPS 13 laptop ötvözi a külső fém borítást a szénszálas belső kialakítással. Első pillantásra feltűnik, hogy ez egy hívogató prémium kategóriás laptop és az XPS 13 azt a fajta izgatottságot váltja ki az emberből, hogy ezt a “ csodát “ mindenkinek meg kell mutatnia.

A szuper-vékony InfinityEdge előlap egy másik különlegessége ennek a készüléknek. A legtöbb laptopon a kijelzőt minden oldalról 0.5 vagy 1 hüvelyk vastagságú műanyag borítás veszi körül, ám az XPS 13 esetében kevesebb, mint ¼ hüvelyk. Nem lehet, hogy az XPS 13 túl kicsi ? Á dehogy is ! Multimédia Csak egy furcsaság, amiről tudnod kell - a beépített HD webkamera. Rekordokra nem képesek ezek a készülékek a teljesítményüket tekintve, de felveszik a versenyt más laptoppokkal is ebben a kategóriában. Sebesség. Nem is gondolnád mit tud a MyKronoz ZeClock okosóra !, zoli27, 41 éves férfi blogja, naplója. Itt vannak a részletek arról a MyKronoz Zeclock okosóra mit tud valójában. Ez egy olyan finoman kidolgozott svájci minőséget tükröző SmartWatch, amely ötvözi az analóg idő kijelzést a LED-es jelentésekkel. Az óra figyelmeztet a: bejövő SMS-ekre, e-mail-ekre és a közösségi média bejelentésekre. Azt is lehetővé teszi, hogy fogadd a hívásokat készülékeden, mivel integrálva van a beszélő és a mikrofon is.

A beépített gyorsulásmérő ( accelerometer ) rögzíti a napi lépések számát, így biztosan nem felejtkezel meg az aktív életmódról ! Hogyan lehet könnyen rootolni egy android készüléket ? - Okos eszközök. Egy Android készülék rootolása során nem mást teszel, mint rendszergazdai jogosultsággal ruházod fel magad így az operációs rendszer felszabadításával telepíthetsz alkalmazásokat, frissítheted az operációs rendszert, kicserélheted a firmware-t, módosíthatod a processzor órajelét és így tovább.

Azt is tudni érdemes, hogy a telefon rootolása minden esetben garanciavesztéssel jár. Az átlagos felhasználónak ez egy ijesztő folyamatnak tűnhet, ám létezik egy ingyenes alkalmazás, melynek neve KingoRoot - bár nem használható minden típus esetében. App és desktop verzióban is letölthető, jelen esetben az asztali változatot mutatom be. #1.lépés: töltsd le és installáld a “ KingoRoot for Windows “ programot és legyél biztos abban, hogy nem pipálod ki az " Install Yahoo powered Chromium browser " opciót és kattints a “ Decline “ gombra. #2.lépés: Engedélyezd az USB hibakeresés módot a telefonodon.

A készüléked képernyőjén megjelenik egy felugró pop-up " Allow USB dibugging ? Ennyi az egész ! Hasznos ötletek, tippek, útmutatók okoseszközeid használatához...: Okostelefonoddal így készíthetsz 5 lépésben profi képeket. Napjainkban szinte már mindenkinek a kezében ott van a kameraként vagy fényképezőgépként is használható Apple okostelefon. És ez egy nagyon is használható fényképező. Hogy miért is mondom ezt ? A következő tippekből megtudhatod. #Gyári alkalmazások Az iPhone-hoz és Android készülékekhez járó “ stock photo applikáció “ jó, de egy jobb alkalmazást választva-általában-jobb minőségű fotókat is készíthetünk. iPhone-hoz számos fizetős app-ot lehet kapni már pár dolcsiért, amelyek számos professzionális funkciókkal bírnak például: külön expozíció és a fókusz kontroll, stabilizátor és sorozat mód és még rengeteg expozíciós funkció.Android-hoz próbáld ki ezt: Open Camera.

#A HDR valóban segíthet A legtöbb fotós app rendelkezik HDR funkcióval - amelynek jelentése High Dynamic Range. Táj fotók készítésénélalacsony fényviszonyok eseténhátsó megvilágítású témák esetébenportrék készítésekor napfényben Próbáld ki. #Sorozat üzemmód #Használj állványt Kétféle okostelefon állvány létezik: #Clip-on lencsék. Hogyan állítsd be a szülői felügyeletet Android tableten ? - Okos eszközök. Az Android tablet nem csak munka és tanulás szempontjából hasznos eszköz A szülők és a gyerekek egyaránt kihasználják a mobil eszközök által nyújtott előnyöket lehet szó akár a kommunikációról, a média lejátszásról, szórakozásról, játékékokról végül, de nem utolsósorban az oktatásról.

Az okoseszközök a mindennapjaink részévé váltak Felnőttként mi is használjuk ezeket az androidos készülékeket, de mi másképpen, ami nem igazán számít hiszen mi más korosztályt képviselünk. Mi nem fogjuk megmondani neked, hogy milyen gyakorisággal használd a tabletedet, mert felnőttként neked kellene felelősséget vállalnod mind a saját, mind pedig gyermekeid “ egészséges “ fejlődéséért és kialakult szokásaiért. Azonban a gyermekek közül a legtöbben nem érzékelik azt az időbeli határt, amikor már abba kellene hagyniuk a tabletezést. A szomorú tény az, hogy a gyermekek sajnos túlzásba is vihetik ezen eszközök használatát a mindennapokban, ami már nem az egészséges szint. Tudd meg mit tehetsz szülőként Mentés.