background preloader

LAJINTUNTEMUSOPPAAT

Facebook Twitter

Keväällä mökin lattialla kömpivää kimalaista ei saa missään nimessä tappaa – ”Silloin koko yhdyskunta jää syntymättä” - Kotimaa - HS.fi. Näihin aikoihin mökin kevätsiivouksen yhteydessä voi törmätä lattialla kankeasti kömpivään pörröiseen kimalaiseen.

Keväällä mökin lattialla kömpivää kimalaista ei saa missään nimessä tappaa – ”Silloin koko yhdyskunta jää syntymättä” - Kotimaa - HS.fi

Se on vasta herännyt talvihorroksesta ja eksynyt sisätiloihin. Näitä tokkuraisia pörriäisiä ei kannata tappaa, sillä ne ovat aloittelemassa tärkeää tehtäväänsä. Kaikki toukokuun alkupuolella tavatut kimalaiset ovat kuningattaria, sillä kimalaisista ainoastaan kuningattaret talvehtivat. Ne talvehtivat yleensä maanperän koloissa, joista ne heräävät, kun maa on sula. ”Jos joku hölmöyksissään tappaa kevään ensimmäisen kimalaisen, hän tappaa silloin kuningattaren ja sen koko yhdyskunta jää syntymättä”, sanoo Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Rainer Kimalainen on Peltolan mukaan suomalaisten luonnonmarjojen tärkein pölyttäjä.

Peltolan mukaan yhden kuningattaren menetys voi tarkoittaa 10–20 kilon menetystä marjasadossa – sen verran pölytysvoimaa jää syntymättä. Linnunlaulu. Tunnetko pihan talvilinnut - Testaa taitosi lintuvisassa - Aamulehti. Tunnetko talvilintumme?

Tunnetko pihan talvilinnut - Testaa taitosi lintuvisassa - Aamulehti

Tässä on Aamulehden virtuaalinen pihabongauskisa. Jos et ehdi tarkkailla pihallasi lintuja, voit bongata niitä avaamalla oheisen linkin. Tarkoituksena on tunnistaa kuvissa olevat 16 lintulajia. Jokainen laji on mahdollista nähdä talvella suomalaisissa pihoissa. Aiheinen oppimissivusto avattu! Riistakoulu on uusi oppimissivusto, joka on suunnattu peruskoulun viides- ja kuudesluokkalaisille.

aiheinen oppimissivusto avattu!

Helppokäyttöinen ja ilmainen verkkosivusto on tehty erityisesti opetus- ja koulukäyttöön. Riistakoulu on rakennettu uuden opetussuunnitelman sisältöjen ja tavoitteiden pohjalta. Sivuston on luonut Janne Jaakkola (MMM) yhteistyössä Suomen riistakeskuksen kanssa osana kasvatustieteen pro gradu -tutkielmaansa. – Tutkin pro gradu -tutkielmassani viidesluokkalaisten luontosuhdetta ja käsityksiä Suomen riistaeläimistä sekä niiden elinympäristöistä. Osoittautui, että tietämys riistaeläimistä on melko kapeaa ja rakentuu joillakin osittain myös virhekäsitysten varaan. Riistakoulu tarjoaa opettajille valmiit opetussuunnitelman mukaiset materiaalit, joita voi hyödyntää laaja-alaisesti vaikkapa ympäristötiedon, äidinkielen tai kuvataiteen opetuksessa. Janne Jaakkolan mukaan sivusto on suunniteltu siten, että tietotekstejä voi käyttää sellaisenaan opiskelussa.

Tutustu Riistakouluun! Lisätietoja. METSÄN ELÄIMET. 15833 Petoluonto opas FIN. Kuka lintulaudallani ruokailee: opas talvilintujen tunnistamiseen. Väritystehtävä linnuista Lintulaudan vieraita.pdf 937457686. Kuka lintulaudallani ruokailee: opas talvilintujen tunnistamiseen. Elämää ilmassa - ihmeelliset tervapääskyt. Miltä tuntuu elää elämäänsä ilmassa?

Elämää ilmassa - ihmeelliset tervapääskyt

Miten erilainen on sellaisen maailma, joka katselee kaikkea ylhäältä satojen metrien tai jopa muutaman kilometrin korkeudesta, voi liikkua ilmatilassa pystysuoraan ja vaakatasossa hyvien säiden ja hyönteismassojen perässä? Tervapääskyt ovat sopeutuneet ilmatilaan niin hyvin, että ne saalistavat ja syövät ilmassa, etsivät sieltä pesätarpeensa ja nukkuvatkin siellä. Vain pesimäajaksi niiden on laskeuduttava pesäkoloonsa munimaan ja hautomaan munia. Poikasten kuoriuduttua emot voivat jo pian siirtyä taas ilmaan ja saattavat toisinaan ruokkia poikasiaankin pöntön suulle ohi lentäessään.

Tervapääskyn poikanen lähtee pesästään yleensä 42 päivää kuoriutumisensa jälkeen. Muuton salaisuudet selviävät Tervapääskyjen muuttoa on hankala tutkia, koska ne viettävät valtaosan elämästään ilmassa. Muutama vuosi sitten ruotsalaisprofessori Susanne Åkessonin johdolla ryhdyttiin tutkimaan tervapääskyjen muuttoa uudella tavalla, valopaikantimilla. Sieppo 4 07 luontokuvasto merinisakkaat. Suden suusta 2013. Lasten suurpeto opas. Näin erotat ampiaisen, mehiläisen ja kimalaisen. Ampiainen ja mehiläinen menevät helposti sekaisin.

Näin erotat ampiaisen, mehiläisen ja kimalaisen

Karvaisen kimalaisen tunnistaa helpommin. Mutta tunnistatko sen pelkän äänen perusteella? Suomesta on tavattu 43 ampiaislajia, vajaat 200 mehiläislajia ja 37 kimalaislajia kesään 2014 mennessä. Hyönteistutkija Juho Paukkunen Luonnontieteellisestä keskusmuseosta kertoo, että eri lajit vielä poikkeavat usein suuresti toisistaan käyttäytymisensä ja ulkonäkönsä perusteella. Ei siis mikään ihme, että pörriäiset välillä menevät sekaisin.

Ks2 elainten luokittelu.pdf 937457686. Laji-info – Suuri Sininen. Kesärannan linnut: Vesilintuja. Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista.

Kesärannan linnut: Vesilintuja

Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Kovakuoriaistesti – Tunnistatko nämä kovakuoriaiset? Ötökkätieto – Ötökkäryhmät. @floraoffinland Kasvio Instagramissa. Perca fluviatilis/ ahven toimii, kun klikkaat. Linnun ääni. Aakkosellinen lintuäänien hakemisto. Birdlifesuomi. Hs. Nämä muuttolinnut ovat nyt liikkeellä – testaa, tunnetko ne. Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista.

Nämä muuttolinnut ovat nyt liikkeellä – testaa, tunnetko ne

Tietojen tallentaminen epäonnistui. Yritä hetken kuluttua uudelleen. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Lähetämme salasanan vaihtolinkin sinulle sähköpostitse Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä vaihtaaksesi salasanasi. Salasanasi on nyt vaihdettu. Yle Tunnus on aktivoitu.

Voit nyt palata takaisin sovellukseen puhelimesi valikosta ja jatkaa sen käyttöä. Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä aktivoidaksesi Yle Tunnuksesi. Väärinkäytön estämiseksi haluamme varmistaa, että olet aito käyttäjä. Minna Pyykön maailma. Kalat. Hirvieläimet - luontokuvasto lapsille. Teksti: Inka Plit • Kuvat: Laila Nevakivi Suomessa elää viisi hirvieläinlajia.

Hirvieläimet - luontokuvasto lapsille

Hirvieläimillä on paljon yhteisiä piirteitä: Pitkät jalat, joilla voi juosta kovaa ja kahlata lumessa. Jaloissa sorkat, joissa kaksi kovaa keskimmäistä varvasta. Uroksilla luiset sarvet, jotka kasvavat joka vuosi uudelleen. Voit myös ladata kuvaston tästä PDF-tiedostona. Hirvi Alces alces Hirvi on Suomen suurin eläin. Lintulaudalla. Sieppo 3 10 luontokuvasto linnut. Luontotehtäviä lapsille - Luonnontieteellinen keskusmuseo. Ympäristökasvatusoppaat — Luonto-Liitto. Tuotteita voi tilata tilauslomakkeella tai sähköpostilla osoitteesta materiaalit[ät]luontoliitto.fi.

Ympäristökasvatusoppaat — Luonto-Liitto

Merenranta kutsuu − Tietoa ja luovaa tekemistä Suomenlahden rannoilla retkeileville Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ja Luonto-Liiton opaskirja Merenranta kutsuu – Tietoa ja luovaa tekemistä Suomenlahden rannalla retkeileville innostaa tutkimaan merenrantoja ja tarjoaa tietoa ja toimintavinkkejä. Valokki - Nettikasvio - Verkkokasvio - Virtuaalikasvio - Kasvikokoelma. Pinkka - Lajintuntemuksen oppimisympäristö, Helsingin yliopisto. Pinkka on eliöiden ja elinympäristöjen tunnistusta tukeva verkko-oppimisympäristö.

Pinkka - Lajintuntemuksen oppimisympäristö, Helsingin yliopisto

Pinkan nimi viittaa nipuiksi koottuihin kuiviin kasvinäytteisiin, joihin perehtymällä kasveista kiinnostuneet ovat perinteisesti opiskelleet lajintuntemusta. Pinkka perustuu laajaan kuvista ja tekstistä koottuun tietokantaan. Tietokannasta koostetaan eri käyttäjäryhmien tarpeisiin muokattuja tietopaketteja tai opinto­kokonaisuuksia ­– virtuaalisia näytepinkkoja. Ensisijaisen kohderyhmän perusteella pinkat voi jakaa viiteen ryhmään: ensi sijassa opiskelijoille ja tutkijoille suunnattuihin pinkkoihin, koululaisille ja luontoharrastajille tarkoitettuihin pinkkoihin sekä Helsingin yliopiston täydennyskoulutusta tukeviin pinkkoihin.

Eri kohderyhmien kokonaisuuksiin pääsee yläpalkin linkeistä. LuontoPortti. Suomen Lajitietokeskus. Pihlajaveden ala-aste,  Keuruu: Opetustauluja, Koulun vanhoja kuvatauluja, El�intieteellisi� kuvatauluja.