background preloader

Olvasnivalok

Facebook Twitter

BOOKR Kids - AHOL A MESÉK ÉLETRE KELNEK. BOOKR Kids - AHOL A MESÉK ÉLETRE KELNEK. Hírmagazin. A mobileszközöknek köszönhetően a tanulók akkor és ott tudnak tanulni, amikor és ahol szükségük van rá – akár a tanórán is.

Hírmagazin

Az okostelefonok is számtalan módon segíthetik a tanulási-tanítási folyamatot, a XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz (TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001) kiemelt projekt keretében lezajlott kutatás-fejlesztési projekt célja ezen lehetőségek feltárása és bemutatása volt. M-learning - A mobileszközökkel segített tanulás módszerei "A mobileszközökkel segített tanulás módszereinek pedagógiai vizsgálata és kutatásba ágyazott oktatás-módszertani fejlesztés" projekt keretében készült kiadvány segítségével a pedagógusok képet kaphatnak arról, hogy milyen feltételekkel és módszerekkel lehet sikeresen és eredményesen integrálni az okostelefonok használatát a szaktárgyi órák keretébe a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztése céljából. Munzee - m-learning by Attila Főző on Prezi. Óraterv minták. Sulinet Hírmagazin. NIIDA Portál.

Az interaktív tábla módszertana - Interaktív tábla tanfolyam. Az interaktív tábla tanfolyam minőségéről Arra a kérédsre, hogy a jelenleg piacon lévő több, mint harminc akkreditált tanfolyam közül melyik jó, melyik nem, nincs felelősséggel nyilatkozó ember, aki pontos választ tudna adni.

Az interaktív tábla módszertana - Interaktív tábla tanfolyam

Azonban itt az ideje, hogy kicsit beszéljünk a tanfolyamokról, adjunk egy kis támpontot, segítséget a pedagógusoknak, hogyan válasszanak, illetve milyen tanfolyamok közül választhatnak. Írom mindezt úgy, hogy több tanfolyamnak a felépítésében közreműködtem, tehát nyilvánvaló az elfogultságom. Azonban ez az írás nem marketing jelleggel született, hanem pedagógusokkal folytatott beszélgetések során a több csalódott pedagógus által megfogalmazott igény következtében érzem szükségesnek, hogy erről is beszéljünk itt, e felületen is. Matematika tantárgyi tartalmak interaktív táblára A tanfolyam pontos címe: Matematikai tartalmak hatékony felhasználása interaktív táblán, illetve szavazóegységek használatával a kompetencia alapú oktatás segítésére. KanbanFlow - Lean project management, simplified. Osztályfőnök.hu. Modern Iskola. Pedagógusvilág. SMART Notebook akadémia - 1. modul. Független Pedagógiai Intézet – pedagógusképzés; továbbképzés, oktatás, tanácsadás, szupervízió, pedagógia, tankönyv, tankönyvcentrum, kiállítás, rendezvény.

Könyvtárostanároknak!

Független Pedagógiai Intézet – pedagógusképzés; továbbképzés, oktatás, tanácsadás, szupervízió, pedagógia, tankönyv, tankönyvcentrum, kiállítás, rendezvény

Kedves Könyvtárostanár Kolléga! Időpont: 2014. április 14. 15-17 óráig Szeretettel meghívjuk előadásunkra,... ADDICTUS. Tempus. Home - eSafety label. Hírmagazin. Jókai Mór - A kőszívű ember fiai - 1-25. fejezet - Olvasónapló. 1. fejezet: Hatvan perc!

Jókai Mór - A kőszívű ember fiai - 1-25. fejezet - Olvasónapló

A Baradlay család nemesdombi kastélyában nagy vendégsereg gyűlik össze egy értekezletre, amit Baradlay Kazimír, a Baradlay család feje hívott össze. A regény cselekménye az összejövetelt lezáró vacsora leírásával indul, melyen Baradlay Kazimir nem vesz részt, felesége Baradlay Kazimírné Marie helyettesíti. Kazimir távolmaradásának oka, hogy évtizedek óta súlyos betegségben szenved, aminek következménye, hogy lassan kővé válik a szíve, emiatt mostanra már ágyhoz van kötve. Vacsora közben az orvos elhívja Marie-t, közölve vele, hogy férjének még hatvan perce van hátra, és beszélni akar vele. A haldokló szobájában Kazimír lediktálja feleségének a végrendeletét, aminek főbb pontjai: A család legidősebb fia, Baradlay Ödön (a diplomata), aki jelenleg Szentpéterváron, az orosz udvarnál követségi titkár, maradjon is ott, amíg feljebb nem emelkedik a hivatali ranglétrán.

Az orvos által jósolt óra leteltével Baradlay Kazimír meghal. BUJÁKI NOÉMI ÉS CSALÁDJA: WEMÚROK FÖLDJÉN. Bujáki Noémi és családja WeMúrok földjén Ez itt tulajdonképpen egy blog-alapú mesekönyv egy elképzelt apró világról, amit mi álmodtunk meg Hokitikán, Új-Zélandon, a Hau Hau, vagyis a szelek szellemének utcájában.

BUJÁKI NOÉMI ÉS CSALÁDJA: WEMÚROK FÖLDJÉN

Talán még a WeMúrokat is észreveheted, ha jól kinyitod a szemed, itt szaladgálnak mindenfelé az utcán, csak egy kicsi képzelőerő szükséges hozzá, de a bundafát és a levlentyűt adó bokrokat biztosan. 1. Levlentyűzés viharban Egy viharos reggelen, amikor mindenfelé süvített a hideg déli szél, átjárva a ház legapróbb repedéseit is, amikor mindenki bekívánkozik a meleg szobába, SzoTyola, ManGic és NyirKos előszedték a levlentyűt, ami amolyan levélszörf.

Levlentyűzni nem éppen a legveszélytelenebb dolog, főleg amikor ennyire fúj a szél, mert képes egyszerre visszafelé is fújni, meg úgy össze-vissza, és akkor könnyen földnek teremti a WeMúrt. BIM-bo-kor Tehát, levlentyűre fel! BársonyFény mindig meleg levessel várja a barátait, akik a dombon túl laknak. MÓRICZ ZSIGMOND: LÉGY JÓ MINDHALÁLIG. Amelyben egy kisdiák elveszíti a kalapját, s emiatt késő télig hajadonfővel jár szegényke esőben, hóban, míg csak a közömbös világ is észre nem veszi a rendellenes állapotot A kollégium nagy, komor, négyszögű épület.

MÓRICZ ZSIGMOND: LÉGY JÓ MINDHALÁLIG

Voltaképpen csak az első része komor, a Nagytemplom felőli ősi épület, a hátulsó három szakasz, amely úgy van építve, hogy az egész egy négyszögű udvart zár be, inkább sivár. De a kisdiáknak elöl-hátul, mindenfelől rendkívül imponál s még bent a coetusban is állandóan valami templomi félelmet érez, amint behallatszik, hogy kopognak a kemény kis cipősarkak a sivatag folyosókon, s hogy zúg be a százezernyi veréb csiripelése az udvaron álló ménkő magas jegenyeakácok lombja közül. A kisdiák e percben a szoba közepén álló nagy asztal legutolsó, legbelső fiókját kihúzva, abban kotorász. Ennek a fióknak az első oldala zöldre van festve, mint maga az asztal. A fiókba szép rendetlenséggel volt belegyömöszölve egy rakás iskolai könyv és füzet. Egy reggel borzasztó rémülete volt.

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg. Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg Fordította: Rónay György Léon Werth-nek Kérem a gyerekeket, ne haragudjanak, amiért ezt a könyvet egy fölnőttnek ajánlom.

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Komoly mentségem van rá: ez a fölnőtt széles e világon a legjobb barátom.