background preloader

Contre le Stress

Facebook Twitter

Το άγχος για τον ύπνο προκαλεί αϋπνία: Πώς να το αντιμετωπίσετε - Εναλλακτική Δράση. Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν αγχωνόμαστε - Εναλλακτική Δράση. Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν αγχωνόμαστε Το στρες εμφανίζεται όταν κάποιος βιώνει υπερβολικά υψηλά επίπεδα συναισθηματικής και πνευματικής πίεσης.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν αγχωνόμαστε - Εναλλακτική Δράση

Αυτή η πίεση προκαλεί το άγχος – μια επιβλαβή ψυχολογική κατάσταση που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μπορεί να μας σκοτώσει. Το ανθρώπινο σώμα συνίσταται συνολικά από 78 όργανα· τα οποία χωρίζονται σε 13 «κύρια» συστήματα. Από όλα αυτά, πέντε θεωρούνται ζωτικά: ο εγκέφαλος, η καρδιά, τα νεφρά, το συκώτι και οι πνεύμονες. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Επειδή το στρες επιδρά αρνητικά σε όλα αυτά! Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε την επίδραση του σε 8 κύρια συστήματα οργάνων, ώστε ύστερα να θεωρήσουμε πιο επιτακτική την ανάγκη αποβολής του από τη ζωή μας. Η επίδραση του στρες και του άγχους στο σώμα και συγκεκριμένα στα 8 κύρια συστήματα οργάνων: 1. Το καρδιαγγειακό σύστημα συνίσταται από την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία μας και αποτελεί έναν πιθανότατο στόχο του χρόνιου στρες, απειλητικού για τη ζωή μας. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

12 συμβουλές από τους μοναχούς Σαολίν για να μείνετε για πάντα νέοι και υγιείς - Εναλλακτική Δράση. 12 συμβουλές από τους μοναχούς Σαολίν για να μείνετε για πάντα νέοι και υγιείς Οι άνθρωποι πάντα λένε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, αλλά πόσοι το κάνουν πράξη; Παρόλα αυτά, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει σήμερα.

12 συμβουλές από τους μοναχούς Σαολίν για να μείνετε για πάντα νέοι και υγιείς - Εναλλακτική Δράση

Ενισχύστε τη ζωτική σας ενέργεια ακολουθώντας δώδεκα απλούς κανόνες που αντλήσαμε από ένα κλασικό έργο των Σαολίν. Συντάχθηκε από ένα μοναχό, ο οποίος ήταν μεγάλος μαχητής και λόγιος, και περιλαμβάνει συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος παραμείνει νέος και υγιής. Διαβάστε ακόμη: Η πολεμική τέχνη των μοναχών Shaolin 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Καταπολεμήστε το στρες κάνοντας μασάζ στο αυτί σας – Εναλλακτική Δράση. Στις μέρες μας, το στρες είναι μια από τις πιο κοινές παθήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Καταπολεμήστε το στρες κάνοντας μασάζ στο αυτί σας – Εναλλακτική Δράση

Ο τρόπος ζωής, ο θόρυβος, οι πολλαπλές καθημερινές εργασίες καθώς και άλλες καταστάσεις, μπορούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε φυσική ή συναισθηματική ένταση, η οποία μπορεί να μειώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας. Οι άνθρωποι που πάσχουν από στρες μπορεί να αναπτύξουν άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία με τη σειρά τους έχουν αρνητική επίδραση στη ζωή τους. Για παράδειγμα, το στρες προκαλεί έντονους πονοκεφάλους, άγχος, τρέμουλο, εφίδρωση, μυϊκούς πόνους, πεπτικά προβλήματα, ζαλάδα, συχνοουρία και άλλα.

Όλοι έχουμε βιώσει διαφορετικά επίπεδα του στρες σε κάποια φάση της ζωής μας και αν όχι, είναι πιθανό να μας συμβεί στο μέλλον. Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρούμε σε απόσταση το στρες ώστε να μην γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Υπάρχουν πολλές θεραπείες για τον έλεγχο του στρες και του άγχους. Πώς το κάνω; %CE%9F%20%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82. Μάθετε για τον Κιρκαδικό Ρυθμό και πως μας επηρεάζει! ~ Η τροφή μας το φάρμακό μας.

Καθόρισαν το βιολογικό ρολόι της ζωήςΤο βιολογικό ρολόι είναι ένας αρχέγονος, πολύπλοκος μηχανισμός που έχει διατηρηθεί εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης Καθορίστηκε επακριβώς από επιστήμονες των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ και του Εδιμβούργου ο αρχαίος μηχανισμός που ελέγχει το «βιολογικό ρολόι» (κιρκαδικός ρυθμός) όλων των μορφών ζωής που έχουν αναπτυχθεί στον πλανήτη.

Μάθετε για τον Κιρκαδικό Ρυθμό και πως μας επηρεάζει! ~ Η τροφή μας το φάρμακό μας

Σύμφωνα με δύο δημοσιεύσεις στην επιθεώρηση «Nature», ο 24ωρος κιρκαδικός ρυθμός, η διατάραξη του οποίου είναι γνωστό ότι συνδέεται με μεταβολικές διαταραχές, ψυχικές διαταραχές και με την εμφάνιση καρκίνου, είναι ο ίδιος για όλες τις μορφές ζωής που είναι γνωστές και δεν σχετίζεται -όπως πιστευόταν μέχρι πρότινος- με το DNA και τις δραστηριότητες μεταγραφής και αντιγραφής γενετικού υλικού που λαμβάνουν χώρα στα κύτταρα. Από τη δεύτερη έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, προέκυψε ότι το βιολογικό ρολόι είναι ένας αρχέγονος, πολύπλοκος μηχανισμός που έχει διατηρηθεί εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης.

Εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το άγχος μέσα σε 5 λεπτά. Άρθρο του δρος Frank Lipman Ευτυχώς η αναπνοή αποτελεί συνήθως τη δεύτερη φύση μας.

Εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το άγχος μέσα σε 5 λεπτά

Ωστόσο, όταν αγχωνόμαστε, η αναπνοή μας γίνεται γρήγορη και ρηχή. Σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση είναι εύκολο να ξεχαστούμε και, όπως συμβουλεύουν όλοι, «απλώς να αναπνέουμε κανονικά». Αν όμως σταθείτε για λίγο και στρέψετε την προσοχή σας στην αναπνοή σας ή σε αυτό που ονομάζεται συνειδητή αναπνοή, σχεδόν αμέσως θα αρχίσουν να συμβαίνουν θαυμάσια πράγματα στον νου και στο σώμα μας: θα ενεργοποιηθεί η αντίδραση χαλάρωσης του σώματος, ο καρδιακός ρυθμός θα επιβραδυνθεί, τα συναισθήματα θα σταθεροποιηθούν ενώ η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός θα επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Η συνειδητή αναπνοή μοιάζει με ηρεμιστικό χάπι, χωρίς όμως το χάπι! Η συνειδητή αναπνοή βοηθά στην ανακούφιση από την ένταση, αποκαθιστά τα επίπεδα ενέργειας και μειώνει το στρες.

Αναπνοή 101: πώς θα μάθετε να συντονίζεστε στη συχνότητά σας • Αναπνεύστε ρηχά και γρήγορα και δείτε πώς αισθάνεστε. 1. 2. . • Βρείτε μια άνετη στάση. Auto-hypnose Relaxation / Stress. Un exercice terriblement efficace pour évacuer stress, tristesse, colère et plein d'autres choses. Comme je l’ai déjà expliqué dans de nombreux articles, j’ai été une « stressée chronique » pendant longtemps mais, grâce à un important travail sur moi-même, j’ai réussi à devenir une personne calme et sereine disons à 95% sur une échelle de 1 à 100 (100 étant la sérénité suprême)

Un exercice terriblement efficace pour évacuer stress, tristesse, colère et plein d'autres choses

7 exercices de respiration pour apaiser ses tensions, retrouver force et concentration. Respirer profondément a la vertu de provoquer un massage interne bénéfique dans une zone du corps souvent tendue : le ventre.

7 exercices de respiration pour apaiser ses tensions, retrouver force et concentration

Se concentrer sur la respiration est aussi un moyen très efficace pour chasser les idées noires et recentrer ses idées sur le présent. Voici 7 exercices respiratoires simples à appliquer et en toutes occasions : au réveil pour faciliter votre mise en route du matin, avant un entretien pour vous décontracter, pendant un trajet pour vous relaxer, avant un travail important pour augmenter votre concentration, avant votre coucher pour vous détendre… Exercice n° 1 : respiration gonflée À l’inspiration par les narines, gonflez votre ventre : c’est une image, le ventre se gonflant uniquement sous la pression du diaphragme, lui-même compressé par l’air qui entre dans les poumons.

Puis une fois que vous pensez que votre ventre est gonflé, retenez l’air pendant 3 à 5 secondes, puis expirez.