background preloader

Culture

Facebook Twitter

Dag6: Wat Peking niet wil zien: de religie in China. Fenggang Yang speurwerkOfficieel telt China ongeveer honderd miljoen gelovigen van alle godsdiensten, stelt de communistische regering.

Dag6: Wat Peking niet wil zien: de religie in China

Maar de atlas maakt gehakt van de overheidsopgaves. Een voorbeeld is de opgave voor de stad Lanzhou, in het noordwesten van China. Het aantal moskeeën zou daar zijn verdubbeld, meldde de Chinese telling. Maar iets anders was weggelaten, schrijft Yang: ‘Toen we de stad in het noordwesten van China in 2016 bezochten, telden we bijna dertig kerken die niet in de telling werden genoemd, ook al bestonden diverse ervan op dat moment allang.’

Het resultaat van dit speurwerk van Yang en zijn mensen is een boeiend geheel van goed onderbouwde teksten, gedetailleerde kaarten, grafieken en foto’s die een nog onbekend overzicht bieden. Yang poneert in zijn atlas ook een aantal stellingen. De religieuze heropleving die vanaf begin jaren tachtig op gang kwam, heeft geleid tot een ingrijpende verschuiving in de verhoudingen van de religies. Hoezo, minder dan de helft van de Nederlanders religieus? Goed idee voor besteding studievoorschotmiljoenen?

Hoezo, minder dan de helft van de Nederlanders religieus?

Laat je horen Student met beperking weet pot met geld niet te vinden NieuwsHoezo, minder dan de helft van de Nederlanders religieus? 25 Oktober 2018 - 14:10 Minder dan de helft van de Nederlanders is religieus, blijkt uit cijfers van het CBS. Nederland wordt met het jaar een minder religieus land, blijkt uit onderzoek van het CBS. De aan Tilburg University verbonden theoloog Frank Bosman vraagt zich af hoeveel de cijfers zeggen.

Dat er een daling te zien is van het aantal gelovigen, ontkent Bosman niet. Het is niet eens voor het eerst, dat minder dan de helft zich tot een religieuze groepering rekent en bijvoorbeeld naar de kerk gaat, zegt Bosman. Dag6: 'Ik heb spijt van mijn vrijwilligerswerk in India' Het lesgeven was één grote chaos.

Dag6: 'Ik heb spijt van mijn vrijwilligerswerk in India'

De kinderen in de enorme klas waren ontzettend druk en ik had geen ervaring om ze onder controle te krijgen. Ik kreeg geen lesmateriaal, dus kocht ik zelf een lading schriften die ik volschreef met sommetjes en opdrachten, zodat ze een ‘boek’ hadden. Ik wist niet eens bij welke lesstof mijn voorganger was geëindigd. De leeftijden van de kinderen varieerden van vijf tot twaalf, dus de niveauverschillen waren ook nog eens heel groot. 10 onmisbare adviezen voor communicatie gericht op gedragsverandering. Redactie | 8 februari 2017, 10:23 Rijk stelt instrument beschikbaar voor strategiebepaling en advies Communicatiedoelstellingenzijn nog vaak gericht op het veranderen van kennis, houding én gedrag.

10 onmisbare adviezen voor communicatie gericht op gedragsverandering

Maar als je gedrag van je doelgroep wilt veranderen, zijn kennis en houding over een onderwerp veel minder belangrijk dan we denken. Mensen zijn namelijk behoorlijk irrationeel en laten zich vaker leiden door emoties, gewoonten en anderen in onze omgeving dan door een puur rationele afweging van kosten en baten. Wetenschappelijke inzichten De sociale wetenschap geeft steeds meer inzichten in hoe gedrag te beïnvloeden.

De dienst Publiek en Communicatie van het Rijk heeft het instrument beschikbaar gesteld voor communicatieprofessionals in den lande. Pratische adviezen. Deze kinderen moeten zeggen wat het verschil tussen hen is (en weten niks) Samen tegen etnisch profileren. Meester, hebt u naar Temptation Island gekeken?! Vooral dat laatste is iets wat de leerlingen erg lijkt te boeien.

Meester, hebt u naar Temptation Island gekeken?!

Ook zij staan ervan versteld hoe snel mensen zich blijkbaar laten verleiden tot de zonde, ontrouw of anderszins. Niet alleen zien ze door dit programma hoezeer we aangetrokken zijn tot wat niet mag. Leerlingen zijn daar echt mee bezig, zeker als jongvolwassenen die zelf meer vrijheid krijgen en met heel wat verleidingen in contact komen. Omgaan met grenzen En daar draait het natuurlijk om in het programma. De leerlingen voelen dit spanningsveld ook erg aan en dat maakt het zo interessant om met hen te gaan ontdekken wat ons geloof hierover leert. Het verhaal van Eden kan dan spontaan ter sprake gebracht worden in de klas en leerlingen luisteren met oprechte aandacht. In de gehele Bijbel hebben trouw en ontrouw een centrale plaats. Allereerst gaat dat dan over de trouw tussen echtgenoten.

Ik kleedde me als een idioot op de FashionWeek om erachter te komen wat fashion is - VICE. Wat is mode?

Ik kleedde me als een idioot op de FashionWeek om erachter te komen wat fashion is - VICE

Ik weet het niet. En in deze tijd van fashionblogs, sociale media en hashtags zoals #OOTD raak ik al helemaal de draad kwijt. All That We Share. Look Up. Als je rond de 30 bent en je vindt het leven moeilijk, dan moét je dit filmpje kijken. Representations of Gender in Advertising. Kingdom Tree. Britt eet van meerdere walletjes - ZON, SEKS & JE OUDERS IN SHOCK. Melissa hengelt de mannen naar binnen! - ZON, SEKS & JE OUDERS IN SHOCK. Doen is de beste manier van denken. Cartoons Reveal Issues Women Face. This Student’s Powerful Photo Series Inspired By Brock Turner’s Release Will Make You Think. When Brock Turner, a former student at Stanford University in California, was sentenced in June 2016 to only six months for sexually assaulting an unconscious woman, many people were understandably outraged.

This Student’s Powerful Photo Series Inspired By Brock Turner’s Release Will Make You Think

And they were even more angry when Turner was released on September 2nd after serving only half of his already meagre sentence. In response to this miscarriage of justice, Yana Mazurkevich, a 20-year-old student at Ithaca College in New York, decided to create the photo series you can see below. Security Check Required. Millennials' Biggest Problem: Obsessive Comparison Disorder. Obsessive Comparison Disorder is the smallpox of our generation.

Millennials' Biggest Problem: Obsessive Comparison Disorder

Research report: Voices of Refugees - Media Action. Voorbijgangers worden gevraagd waar ze spijt van hebben. Maar er valt één ding op... Animate » Sermon Series » Woodland Hills Church.