background preloader

Biztonság

Facebook Twitter

Játékkal a netbiztonságért – Happy Onlife – Digitális Pedagógiai Módszertani Központ. Valljuk be: a netbiztonság nem a legszórakoztatóbb területe az internethasználat témakörének.

Játékkal a netbiztonságért – Happy Onlife – Digitális Pedagógiai Módszertani Központ

Arról szól, hogy az önfeledt szörfölés és mindent-kipróbálás helyett bizonyos lépéseket meg kell fontolni, például korlátozni kell a parttalan keresgélést és a bárkivel történő kapcsolatba lépést. Olyasmi, mint az autókban a biztonsági öv: bizonyos fokig korlátoz, olykor kényelmetlen, de adott pillanatban életet menthet. Az Európai Bizottság tudományos szolgáltató központja, a Joint Research Center (JRC) által fejlesztett Happy Onlife nevű játék célja az, hogy szórakoztató formában fejlessze a netbiztonságot megalapozó készségeket. A játék fejlesztőit az a felismerés inspirálta, hogy bár a közvéleményben, fejlesztéspolitikai szándékokban, stratégiákban nagy teret kap a biztonságos nethasználat kérdése, a gyakorlati megvalósítás gyakran mégis nehézségekbe ütközik, mert hiányoznak azok az eszközök, amelyek kézzel foghatóan segítenek a cél elérésében. Happy Onlife. Sulinet Hírmagazin.

Az ENABLE (European Network Against Bullying in Learning and Leisure Environments) program az Európai Bizottság Igazságügyi Főigazgatóságának társfinanszírozásával valósult meg, hat európai partner és egy 10 tagú szakértői tanács bevonásával.

Sulinet Hírmagazin

Az ENABLE iskolai program célja, hogy a szociális és érzelmi készségek fejlesztésével valamint a kortárs segítés hangsúlyozásával megelőzze a tanulási környezetben és szabadidőben megjelenő bántalmazást és ezzel hozzájáruljon a 11-14 éves gyermekek jól-létéhez. Mi a bullying (iskolai bántalmazás)? Olyan szándékos, ismétlődő viselkedés, melynek célja, hogy fizikális vagy pszichés fájdalmat/kárt okozzon egy nem provokáló, magát megvédeni nem tudó diáknak. A látványos fizikai bántalmazás mellett fajsúlyos probléma a szóbeli/verbális bullying, az áldozat megszégyenítése. Tabby-HUN - KEZDÖLAP.

Booklet hun. Www HU. Web we want. OUCH 201705 hu. OUCH 201709 hu. Otthonaneten.hu. eBiztonság Minősítés. Home - eSafety label. Nem tudnak mit kezdeni a tanárok a cyberbullyinggal. Egy Whatsapp vagy Viber csoport, amit azért indítottak, hogy téged kihagyjanak belőle Egy hamis Facebook profil, amiről a nevedben égetnek be tanáraid, diáktársaid előtt Egy meztelen kép, amit a volt barátodnak küldtél el, de miután szakítottatok, az Instagramon látod viszont, az osztálytársaid pedig bőszen terjesztik Három variáció egy témára: az internetes zaklatás vagy cyberbullying jelenségére, ami Magyarországon is egyre gyakoribb a kamaszok körében – általános iskolák felső tagozatában és a középiskolában, az iskola rangjától vagy a gyerekek családi hátterétől függetlenül.

Nem tudnak mit kezdeni a tanárok a cyberbullyinggal

A cyberbullying, azaz valamilyen internetes platformon történő zaklatás, bántalmazás érkezhet vadidegenektől, akikkel közösségi oldalakon ismerkedik meg az áldozat, de legtöbbször az iskolai kiközösítés, bántalmazás folytatódik a virtuális térben. A dinamikák hasonlítanak. Az internet hiénája. Illetve, azt nem tudom, hogy büdös-e, de a többi stimmel.

Az internet hiénája

Szóval az úgy kezdődött, hogy megláttam a Facebook hírfolyamában a hiób-hírt: Erdei Zsolt meghalt! Hű, a mindenségit… már kezdtem fogalmazni a nekrológot, de azért a biztonság kedvéért ellenőriztem a hírt. Persze, hogy nem halt meg, semmi baja. Safer Internet - Biztonságosabb internethasználat. Biztonságos internet gyerekeknek? Na ez minden, csak az nem. Tippek, trükkök - 2017. március 30.

Biztonságos internet gyerekeknek? Na ez minden, csak az nem

Sokat beszélünk mi is az online biztonság kérdéséről, és folyamatosan igyekszünk megosztani a témához kapcsolódó hasznos oldalakat, helyenként még az elcsépelt szakszóval ún. jó gyakorlatokat is. Ma pont az ellenkezőjéről lesz szó, ugyanis egy olyan oldalt mutatunk be, amely szerintünk leginkább elrettentő példa lehet minden, ezzel foglalkozó pedagógus számára. A Better Internet for Kids nevű érdekes képződmény. A 'Rólunk' részben kiderül, hogy EU-s portálról van szó, pedig első ránézésre azt gondoltuk, hogy talán csak egy alattomos, gonoszkodó troll aknamunkája, aki megpróbálja a gyerekeket az internet sötét oldala felé terelgetni.

Elemzés a lapozás után! Ezt a vizsgát kötelezővé tennénk az érettségin: pofonegyszerű játékkal kell felismerni a kamuhíreket. Médiatudor. Alhirek NO. Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola - Photos. A Pszichológus Pasi. Hello, én Tóth Dániel vagyok, egy 21. századi pszichológus aki egyben geek, gamer és szakember egyszerre.

A Pszichológus Pasi

A kettő ötvözetéből hoztam létre a Pszichológus Pasi youtube csatornát mert segíteni szeretnék. Ha szeretnéd jobban megismerni és megérteni önmagad, másokat és a téged körülvevő világot, szeretnél többet kihozni magadból és az életedből, ehhez szívesen vennél tőlem hasznos tippeket vagy éppen hallgatnál érdekes információkat az én barátságos hangomon, akkor ajánlom figyelmedbe a csatornámat. Közel 2 éve csinálom ezt nektek nagy szeretettel , és az ezidő alatt keletkezett videókból bátran szemezgethetsz. Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, iratkozz fel most! Weboldalam: Facebook oldalam: Vadiúj online kurzusom a net, játékok, és okoskütyük világáról: Show less. Itt a nagy átverős lista: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit. Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?

Itt a nagy átverős lista: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit

Problem loading page. Final report of the High Level Expert Group on Fake News and Online Disinformation. In January 2018, the European Commission set up a high-level group of experts ("the HLEG") to advise on policy initiatives to counter fake news and disinformation spread online.

Final report of the High Level Expert Group on Fake News and Online Disinformation

The main deliverable of the HLEG was a report designed to review best practices in the light of fundamental principles, and suitable responses stemming from such principles. The analysis presented in the Report starts from a shared understanding of disinformation as a phenomenon that goes well beyond the term "fake news". Disinformation as defined in this Report includes all forms of false, inaccurate, or misleading information designed, presented and promoted to intentionally cause public harm or for profit. 3 Things Learners Can Observe to Help Them Detect Fake News. Lesson 1: Real versus fake news - BBC Academy. Toolkit Full Fact.

Jobbantudas.