background preloader

#skola3.1

Facebook Twitter

Blind skateboarder. Be brave, be safe. Dogboy är död: Noveller - Monica Zak - ebok(9789172997387) Dumpad - Per Brinkemo - ebok(9789129688672) Katitzi. Katitzi: del 1 av 15 6 juli kl 17:45 - Barnradion.

Trälarnas döttrar Sven Wernström

Medelhavet-Dödens hav eller ny chans. Navid Modiri 17 juli 2014 kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1. Han berättade också om när tillvaron gick över styr efter att han varit utskälld programledare för Filmkrönikan i SVT. - Jag började sova sämre och åt koffeintabletter för att komplettera mitt enorma kaffeintag.

Navid Modiri 17 juli 2014 kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1

Efter ett tag började jag tugga rosenrot. Somnade vid midnatt och vaknade halv ett av att hela min lägenhet var förvandlad till ett akvarium. Hjärnan sov men kroppen var vaken. Jag fick tejpa för mina fönster med filmaffischer för att slippa se ut. Han tog sin upplevelse och gjorde musik av den. Poddradio - Medierna. Högerklicka på länken och välj "Spara mål som".

Poddradio - Medierna

Brandbevakning och Watergatejubileum lördag, 16 augusti 2014, kl 11:03 Brandbevakning och Watergatejubileum (29 min)Lördag 16 augusti 2014 kl 11:03 (0 MB) Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner. Hédi Fried 8 juli kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1. Tyskarna kom till staden Sighet i Rumänien i mars 1944.

Hédi Fried 8 juli kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1

Hédi Fried och hennes familj tvingades tillsammans med stadens övriga judiska befolkning iväg till ett getto. Efter några veckor skickades de vidare – till Auschwitz. Hédi och hennes syster skildes från föräldrarna och de återsågs aldrig mer. Mamman och pappan gasades ihjäl direkt efter ankomst till koncentrationslägret. FLASKPOSTEN 2005-2013. Vad innebär ordet annorlunda?

FLASKPOSTEN 2005-2013

Varför betraktas en del som annorlunda? Hur är man annorlunda? Om betydelsen av ordet annorlunda och hur det är att vara annorlunda skriver ett gäng ungdomar om i antologin med namnet Annorlunda – unga tankar i text och bild. Bakom boken ligger bland annat Effekt som är Rädda barnens webbtidning för unga. Hidden poems by miriam paternoster.

Poesi och cirkelmodellen – en lysande kombination. Jag ser engagerade elever som sitter och småpratar vid borden Jag hör ett kreativt sorl i klassrummet och pennor som rispar mot papper Jag känner koncentrationen och arbetsron Det är så här det ska vara i en skola.

Poesi och cirkelmodellen – en lysande kombination

Jag har alltid tyckt att det är lite klurigt att jobba med poesi med eleverna. När det kommer till skrivande av olika dikter brukar klassrumet vara fullt av suckar och pustar. Vånda över att man tror att det ska vara på ett visst sätt och det sättet kan man inte. Att jag själv tycker att det är klurigt är nog för att långt inne finns samma vånda gömd. Vi bär mycket med oss i in i vårt uppdrag. Men de senaste åren har det blivit bättre och gått bättre. Malinsklipp Pedagogisk plan BOKPROJEKT#LIVET #boksmakarna. David Batra 21 juni kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1. Ska han våga ta kontakt med honom?

David Batra 21 juni kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1

Och säga vad då? Framför allt funderar Batra på varför det blivit så viktigt för honom att 30 år senare lägga så mycket energi på att fundera över Mikaels öde. David Batra som i tonåren själv inte precis befann sig högst upp i skolgårdens näringskedja. Till slut får de kontakt och bestämmer träff. Ett möte där båda får tillfälle att berätta om hur mobbningen påverkat dem som vuxna. Ståuppkomiker, skådespelare, författare. Georgios Karpathakis 1 juli kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1. Som 13-åring testade han alkohol och droger för första gången och upplevde hur han i berusat tillstånd fick ett inre lugn och mådde bra.

Georgios Karpathakis 1 juli kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1

Men runtomkring var det kaos. Han passade inte in. Han betedde sig inte som de andra. Morgan Alling - Vinter 2012 29 december 2012 kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1. Jason "Timbuktu" Diakité 21 juni 2014 kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1. Sunnanäng, del 1. ”Vi ska börja läsa en berättelse tillsammans nu.

Sunnanäng, del 1

Det är som vanligt en text som jag själv tycker väldigt mycket om. Den är både sorglig och väldigt vacker. Den har också ett språk som jag tänker ska utmana och berika er. Sunnanäng, del 3. Jag har tidigare, här och här, skrivit om arbetet med Astrid Lindgrens Sunnanäng.

Sunnanäng, del 3

En av grupperna som jag läser den tillsammans med, har precis läst den del av berättelsen när Anna och Mattias är på väg till skolan för första gången. De har längtat så länge och nu äntligen är de på väg i snön och kylan. Vi samtalade om den här bilden och bearbetade bland annat orden nagelspräck, nästipparna, timmervägen, vandra, gran och fur. Eleverna fick sedan i uppgift att skriva hur de trodde att det skulle bli i skolan. Barnaministeriet dokumentär: Nazistattacken i Kärrtorp. Vic Vem - Fuck en svensk tiger. Artisten Vic Vem hjälper andra med musik.

”Antiziganistiska myter i svenska medier” - Opinion. Det går inte en dag utan att medierna i vårt land tar upp frågan om utsatta EU-medborgare, vilket är välkommet – debatten behöver lyftas.

”Antiziganistiska myter i svenska medier” - Opinion

Situationen för dessa människor är ohållbar och våra politikers hantering av situationen, under all kritik. Dock ställer vi oss kritiska till att journalister hävdar att utsatta EU-medborgare är här för att tigga eller benämner dem – tiggare. Nyligen gjorde Aftonbladet ett reportage om utsatta EU-medborgare i Malmö som de valt att döpa till ”Tiggarna”. Nazisternas kamp mot det ”organiserade tiggeriet” 1933. Sverigedemokraternas kampanj för ett nationellt förbud mot tiggeri väcker många känslor. En del jämför det direkt med 30-talet och nazisters politik. På detta svarar en del att det är att ”överdriva”.

V 5 NR 22 Förintelsens minnesdag.