background preloader

Hidden poems by miriam paternoster

Hidden poems by miriam paternoster

http://www.youtube.com/watch?v=zf6k8aW2Toc

Related:  Svenska/språkBildwrite

Unga Reportrar - för ett hållbart samhälle Elever undersöker hållbarhetsfrågor och gör reportage– och deras budskap sprids! Vad betyder ett hållbart samhälle för unga idag? Vilka utmaningar tycker de är viktigast att vuxenvärlden tar sig an? Vilka tankar och lösningsförslag har de? Unga Reportrar är Håll Sverige Rents skolprogram som ger högstadie- och gymnasieelever en unik möjlighet att undersöka olika hållbarhetsfrågor och producera egna reportage om dem – skrivna eller i digital form. Veckans nyord: svajpa Vad är det egentligen vi gör när vi använder en pekskärm? Sveper eller kanske drar med fingrarna? Eller svajpar? Publicera elevernas böcker Micke Kring och gänget på Årstaskolan har gjort många roliga och intressanta projekt. Jag gillar särskilt deras olika kanaler där elever får möjlighet att publicera arbeten. Så… kan Årsta kan väl Arboga… hem och snickra på en enkel portal.

Foliegubbar De här foliegubbarna var riktigt roliga att göra. Med relativt enkla medel kan man få till figurer som kan vara utgångspunkt till diskussioner i många olika riktningar. När man gör gubbarna är det lätt att tankarna går till Giacomettis verk. Uttrycksformer (Skolverket -texttyper m.m.) Uttrycksformer för upptäckare - fördjupningÄmnesövergripandeSpråk- och kunskapsutvecklande arbetssättUttrycksformer för upptäckare - inspirationUttrycksformer för upptäckare - fördjupningVad innebär en språkutvecklande undervisning? Uttrycksformer för upptäckare - fördjupning Syftet med det här materialet är att ge förslag på genrer som tar vara på elevernas lust att undersöka omvärlden och förmedla egna innehåll och budskap till andra.

Hon praktiserar källkritik med eleverna Annika Sjödahl. Foto: Billy Tibblin Visa, förklara och resonera med eleverna S:t Iliansskolan är en 7-9-skola i centrala Enköping med ungefär fyrahundrafemtio elever. Skolan har ganska liten tillgång till datorer: arton laptops och femton surfplattor till sex klasser samt en datorsal som kan bokas.

1B – Vecka 10 Första veckan med nya klass 1B har gått och vi har haft det väldigt bra under veckan. De första dagarna ägnade vi mycket tid till att lära känna varandra och lära oss alla namn. I går började vi med vårt nya NO-tema som heter ”Fast eller flytande” och handlar om att eleverna kommer att få undersöka olika material och ämnen utifrån deras egenskaper. I dag repeterade vi 10-kamraterna och arbetade vidare i matteboken.

Gratis illustration från Knyckenilluku Julgran av Mattias Jönsson | Jan 2, 2015 | Högtider, Mattias Jönsson Ritad av Mattias... Glad Påsk / Påskhare av Mattias Jönsson | Apr 18, 2014 | Djur, Högtider, Mattias Jönsson Art med Artale Grattis du har precis blivit anställd på Reklambyrån Sunnerby! Du har fått ett uppdrag av ett stort designföretag. De vill lansera en ny parfym och de behöver din hjälp.

Karin Bojs: När vårt språk kom hit Nya rön som blev offentliga i veckan har i princip löst en fråga som forskare har tvistat om i hundra år: varför halva jordens befolkning talar indoeuropeiska språk. Den senaste tiden har det tidiga 1900-talets rasbiologi fått mycket uppmärksamhet. Sveriges television sände nyligen en dokumentär av Maja Hagerman om rasbiologisk dokumentering av samer. ”Negerkung” tas bort i nya Pippi I vårens nyutgåva försvinner n-ordet i Pippi Långstrump. ”Vi byter ut ett ord som skadar barn, men rör inget annat i texten”, säger Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman till Boklördag. Astrid Lindgrens barnbok ”Pippi Långstrump” fyller sjuttio år i år, och givetvis kommer det en fin nyutgåva i samband med jubileet, en ny samlingsvolym med det mesta ur de tre böckerna i Pippi-serien: ”Pippi Långstrump”, ”Pippi går ombord” och ”Pippi i Söderhavet”. Den här gången försvinner det som varit mest kontroversiellt de senaste åren, n-ordet.

Göm dig inte bakom citattecken - Språkbrevet nr 1, 2016 De största problemen med snåriga och svårbegripliga texter är inte grammatikfel och stavfel. Det är inte heller fackuttryck eller svåra ord som ställer till det. Istället är det skribenternas svårigheter att få fram huvudbudskapet och tydligt redovisa sina tankegångar som gör att vissa texter är svåra att förstå.

Related: