background preloader

Geografi

Facebook Twitter

En resa jorden runt.

Kartkunskap

Världen. Europa. Norden. Sverige. Skåne. Skolmaterial - Länsstyrelsen om geologi. Geografi.nu - Foton från alla länder i världen. Johans geografilänkar - Geografilänkar. Webbmagistern/ Geografi. Detektiven. Idag har vi tränat på nya ord på ett nytt sätt.

Detektiven

Vi satt i grupper och hjälptes åt med ett ord var. Vi skulle fylla i fyra rutor om ordet. Vi diskuterade fram en förklaring till ordet.Vi skrev en mening med ordet.Vi ritade en bild till ordet.Vi berättade i vilken miljö ordet används. Nu blev vi experter på ett ord. Sen tittade vi vilken siffra vi hade på vårt papper. Vi pratade om lite andra ord också, och sen lekte vi en lek.

Comments. Geodeckarnas reseblogg – Mirians SO. Koppling till LGR11 De kommande veckorna kommer du att skriva en reseblogg tillsammans med en kamrat.

Geodeckarnas reseblogg – Mirians SO

Du kommer att ”besöka” tre olika länder och skriva om dessa tre i er blogg. Ni kommer att få arbeta ämnesövergripande med svenska, matte och SO. Du kommer att få lära dig hur man använder matematiken praktiskt i t.ex. ämnet geografi. Du kommer att få arbeta med statistik, skala och problemlösning i vardagliga situationer. Hur räknar man tid och avstånd med hjälp av en karta? Avslutning: Vi avslutar med en ”återträff” 7/3 där alla får visa och berätta om sitt bästa inlägg och bästa minne från resan. Exempel på elevblogg i samma tema Arbeta genom att göra uppgifterna på stationerna! Skapa en blogg Resväg,budget,avstånd Avresan Tiden,fågelperspektivet. En världslig sak. So Geografi kartkunskap. Www.lantmateriet.se. D-maps.com : free maps, free blank maps, free outline maps, free base maps.

Geografi spel. Geografi beskriver hur jordytan ser ut, förklarar varför den ser ut som den gör och sätter det i relation till hur människans aktivitet påverkar och påverkas av jorden.

Geografi spel

Träna detta i dessa geografispel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Geografi. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn. Sveriges landskap Årskurs 4 - Årskurs 9. Kartkunskap. Seterra Online - lär dig geografi. Seterra Online Geography Games.

Geografiska undersökningar. Fältstudier i geografiundervisningen ger eleverna möjlighet att undersöka sin omvärld med alla sina sinnen.

Geografiska undersökningar

Det är ett roligt och kreativt arbetssätt som stimulerar elevernas upptäckarglädje. Geografiska informationssystem (GIS) öppnar nya möjligheter att analysera omvärlden och presentera geografisk information. Idag finns det lättillgängliga GIS-verktyg på internet som är gratis och enkla att använda. Geografiska undersökningar, både i form av fältstudier och med hjälp av geografiska informationssystem, är en viktig del i geografiundervisningen i grundskolan. Det framgår av kursplanen i geografi för grundskolan och motsvarande skolformer. Paketet innehåller två filmer och ett diskussionsunderlag. Geografiska undersökningar: fältstudier i årskurs 4 Filmen visar hur en lärare i årskurs 4 tillsammans med eleverna planerar och genomför en fältstudie för att undersöka hur trafiken utanför skolan påverkas av en ny vägsträckning. Geografiska undersökningar: fältstudier och GIS i årskurs 9. Elevspel.se - Kunskapsspel för barn.

Europe: Free maps, free blank maps, free outline maps, free base maps. Logga in - NE. Människor för ändring: Emigranterna - ett annat liv.