background preloader

Nakciv

Facebook Twitter

Victoria

Telia

NCM:s och Nämnarens webbplats. Välkommen till en nationell webbplats för IKT i matematikundervisningen! Exit tickets, kahoot, google classroom mm. Mandala. Appar för språkutveckling med nyanlända. Här kommer några exempel på appar som vi använder med nyanlända elever i deras språkutveckling!

Appar för språkutveckling med nyanlända

För fler tips på appar kan du se mina boards på Pinterest, dessa uppdaterar jag kontinuerligt: Se boards som börjar på Appar. U-talk Classic svenska I appen kan man lyssna på grundläggande ord och fraser på svenska som är visualiserade med bilder. Appen innehåller interaktiva övningar inom olika kategorier och övningarna har olika svårighetsgrader. Appen ger feedback och synliggör även lärprocessen med poängsystem på en linje. Här är tipsen som gör ditt googlande lättare. Känner du dig som en expert på Google?

Här är tipsen som gör ditt googlande lättare

Eller är du en novis på att använda sökjätten? Var du än står inom det spannet så kan vi garantera dig att de här tipsen kommer revolutionera sättet du använder dig av Google. Är du redo för en lista som kommer få dig att se på Googles ensamma sökfält på ett helt nytt sätt? Huffington Post har satt ihop en lista med enkla knep som kommer hjälpa dig att hantera sökjättens motor. Sök efter citat. Nio appar för pedagoger. Sfipaddan.se behöver din hjälp!

Nio appar för pedagoger

Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Digitala verktyg IKT. Popplet. PDF to Flash page flip - flipping book software. Till barnen: Pyssel f r barnen, aktiviteter, tips och ideer f r f r ldrar och... GratisSkola.se. Kom med till Vikingatiden. IKT-skafferiet. Bedömning för lärande - Återkoppling och kamratrespons.

Filmad återkoppling skapar kvalitetstid för eleverna. Recension av Showbie - Dela ut uppgifter, samla in dem och ge respons. Bedömning för lärande - Synliggöra lärandet, återkoppling och rektorns pedagogiska ledarskap.

Lektion-se_10296_berattelsekort. TimerTools. Utvärderingslappar till eleverna. Plocka 1-2 lappar och utvärdera din dag. Bra komma-igång-träning tänker jag. Lektion-se_10296_berattelsekort. Lektion_se_451_borjor_AN. Saga med tarning. Ett "fruktfat" av tips och idéer från skolans värld grundat i Pedagogiska Planeringar! Efter att ha läst Dylan Wiliams bok nu det sista så blev jag sugen på att bläddra tillbaka i min gamla litteratur och märker att det finns många tankar som hänger ihop med de tankar som jag reflekterade kring när jag läst Att följa lärande. Säkert självklarheter för många men för mig är det viktigt att få sätta egna ord på mina tankar. Samla det jag läst, sett och hört och sammanfatta mina tankar. Olika typer av texter. Skrivprocessen bedömning. Zick Zack. Klassrummet Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning.

Zick Zack

Klicka här för att komma till Klassrummet Kontakta mig Lena Rydorff, marknadsförarelena.rydorff@sanomautbildning.se08-587 642 05 Artikel på forskning.se Elevernas läsförståelse förbättrades med internationellt beprövad metod. Läs mer. How to Make 6-Pointed Paper Snowflakes. Dagens 5 Läs tyst. Dagens 5 Lyssna till högläsn. Stjärnläsare smart läsare. Iceage_pysselblad3. Stöd för att utveckla undervisningen. Skolan ska ge alla elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt.

Stöd för att utveckla undervisningen

Undervisningen i skolan ska vara välplanerad och utgå från skollagen, skolförordningen, läroplanen och kursplanerna med tillhörande kunskapskrav. Teacher tools. Planeringsprocess. Svenska- och mattehäfte med jultema.

Verktyg för formativ bedömning. Big five. Den närmaste tiden tänkte jag dela med mig om några av våra influenser kring kärnfrågan: Hur bygger vi en skola, kultur och miljö där barn känner sig välkomna, sedda och utvecklas till sin fulla potential?

Big five

Det handlar med andra ord om vårt pedagogiska koncept på konkret nivå. Idag kommer den första delen med fokus på förmågor. Länge har skolans uppdrag kring lärandet fokuserat på att utveckla sakkunskaper. På senare tid har skolans uppdrag utvecklats och större fokus har lagts även på förmågor. Det är en god sak eftersom förmågor är mycket viktiga för elevernas fortsatta utveckling i livet, särskilt i en föränderlig värld. 10610742 10152441337120958 3311640890592504701 n. Digitala skollytet – Kamratbedömning. Det här med att ge kamratrespons är inte helt lätt.

Digitala skollytet – Kamratbedömning

Grunden i att kunna ge varandra respons är att eleverna ska känna sig trygga med varandra och att de ska känna sig trygga i sig själva, så att de kan blotta sig och visa upp sina styrkor och svagheter. Det kan ta många års arbete med en grupp innan de känner denna trygghet. Elever kan också känna att det är svårt att ge respons för att de inte vill känna sig ”besserwissiga” gentemot sina kamrater. ”Two stars and a wish” är ett strålande verktyg att använda i kamratbedömningen i och med att man lyfter två saker som kamraten gjorde bra och detta får eleven att lyfta och känna glädje över sitt arbete. En önskan om vad kamraten kan utveckla i sitt arbete är också en lagom dos av vad man klarar av, för att faktiskt kunna ta med sig en lärdom och göra den till sin kunskap.

En läsande klass

Forntiden. Clown_arkivet.pdf. Troll_arkivet_skrivbar.pdf. FORNTIDEN. ISTIDEN. VIKINGAR. URTIDEN. Barnkonventionen.

Etik, värdegrund, FN. BARNKONVENTIONEN FN. Fn värdegrund barnkonventionen. Christian Lundahl 3 Återkoppling som för lärandet framåt.