background preloader

Värdegrund/ livskunskap

Facebook Twitter

Utanfoerskap. Antingen- eller pastaenden. Skolan(1) Ilska. ViIKlassen_verkkoversio. Gruppstärkande övningar – Kooperativt Lärande. Innan en grupp kan arbeta och lära tillsammans krävs att vi låter eleverna lära känna varandra och att vi ger tid till gruppstärkande övningar.

Gruppstärkande övningar – Kooperativt Lärande

Trots att det kan kännas som att detta tar tid från viktig kunskapsinlärning, får du och klassen igen det när det senare genom att gruppen kan arbeta mer effektivt tillsammans. En oerhört viktig uppgift vi som lärare har är således att skapa ett tillåtande klimat i klassrummet där varje elev får ta plats, vågar försöka och vågar misslyckas samt uppmuntrar sina klasskamrater att göra samma sak. Många strukturer som är bra för kunskapsdelning och fördjupning av förståelse kan också vara fantastiskt bra att använda just för att jobba ihop en grupp och skapa detta klassrumsklimat vi eftersträvar – vare sig det är en nyskapad grupp eller en grupp som inte riktigt fått till det. Namnlekar Det finns mängder av olika sätt att lära varandras namn på. Sitt i en ring. Rollspel. Etik, vett och etikett. Etik. Regler i klassrummet knutna till lärande och utveckling... UR.se.

Etik-de 55 viktiga! Classroom Seating Arrangement. Good morning!

Classroom Seating Arrangement

:) One of the most important things to me is how you arrange your classroom. I always think about a few things when considering how to arrange my classroom... -Can my students all see the SMARTboard from their desks without having to turn around? -Can my students access all of our classroom materials without having to move something? Sometimes I have to arrange the room, and then tweak it a little to make sure all of the above questions are answered YES. I've had my desks arranged in many different ways during the years. When I taught specials classes and had mostly small groups of kids at one time (between 6-10 kids most of the day), I had my classroom set up with my meeting table in the middle. If you want to see some examples of my classroom seating arrangement, you can see one of my previous posts about how to set up your classroom.

Classroom Seating Arrangement. Klassrumsmöblering. Mar14 Ett U?

Klassrumsmöblering

Två och två? Autism: Hur förklarar vi diagnosen? Hur hjälper vi bäst? Barn med autism är som tåg.

Autism: Hur förklarar vi diagnosen? Hur hjälper vi bäst?

Vi vuxna är deras spårläggare. När jag förklarar autism både för vuxna och för barn, så använder jag denna liknelse med tåg. Tåg-barnen behöver sitt spår och sin tidtabell för att fungera, de har svårt för att starta, stanna och plötsligt svänga av i sin vardag och i sina aktiviteter. Vår uppgift som pedagoger och föräldrar är att lägga ut spåren. Det gör vi när vi förbereder med schema, sätter tydliga förväntningar och hjälper att hantera övergångar och att komma igång. SE FILMEN: Mobbningsfilmen som gör succé på Youtube. NyheterPublicerad 21:30, 27 aug 2015 I våras skrev Vallentuna Nyheter om en filminspelning på Bällstabergsskolan.

SE FILMEN: Mobbningsfilmen som gör succé på Youtube

Nu har filmen släppts – och blivit en succé. – Det är häftigt att vibidragit till att det pratas så mycket mobbning. Det blev en massa media, jag satti TV4:s morgonsoffa, SVT:s morgonsoffa och det var både radio och tidningar som hörde av sig, säger filmmakaren Lennart Bång som själv mobbades som barn. Vara vänner: Varför är Ville så bråkig? Vem bestämmer? : Ett förord till dig som pedagog.

Klassrumsregler. Jag blev så inspirerad av Malin Larssons klassrumsregler, så jag gjorde egna till mitt klassrum. Det blev en enorm spridning på sociala medier då många fick inspiration av detta precis som jag. Upprinnelsen till bilderna kommer från Tommy Lucassi som var med i ett radioprogram. Här hittar du hans regler som är riktade till pedagoger samt de han har i sitt klassrum. De 35 viktiga - umgängesregler. Veckans förmåga. Värdegrundande förmåga – Att göra sitt bästa vid varje tillfälle Kommunikativ förmåga – Samtala, resonera och diskutera.

Veckans förmåga

Procedurförmågan – Veta skillnaden mellan fakta och åsikt. TEMA RESPEKT. Sanning. Kanslor. Skola. Ilsketermometer. STARTSIGNAL. VILJA VARA FORST. ATT IGNORERA. Friends - Osynlig. Friends - Vems sida väljer du? Elias och de stora frågorna : Ensam. Om du var jag: Astrid - om svek. Filmen handlar om Astrid som sviker sin kompis Katrine när de tuffa tjejerna inte längre vill att Katrine ska hänga med dem.

Om du var jag: Astrid - om svek

Vad ska Astrid göra som känner att hon hamnat mittemellan och inte vet hur hon ska göra? Ska hon välja Katrine och riskera att hamna utanför, eller svika Katrine och få hänga med gänget? Programmet inleds med en nyskriven dikt av skådespelerskan Vanna Rosenberg, om att alltid hamna mittemellan. 41351_Om_du_var_jag_serie.pdf. Livskunskap. Nr01Lyssna. VILJA VARA FORST. HANTERA EN FORLUST. ATT IGNORERA. Vara vänner: Bella säger ifrån. Snälla Bella säger aldrig ifrån och hamnar aldrig i bråk.

Vara vänner: Bella säger ifrån

Men hon mår dåligt när hennes kompis Wilma retar klasskamraten Oscar för hans röda hår. Wilma kallar Oscar för "Rödluvan" och säger att det bara är på skoj, men Bella ser att Oscar inte tycker att det är roligt. När klassen har julpyssel går Wilmas skämt för långt. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng 1. Se en film om hur man skapar klipp. DelaKopiera länken genom att trycka ctrl+C på PC eller cmd+C på Mac. Ugglan och kompisproblemet. Utvärderingslappar till eleverna. Plocka 1-2 lappar och utvärdera din dag. Bra komma-igång-träning tänker jag. POSITIVA UPPDRAGSKORT. POSITIVA UPPDRAGSKORT.