background preloader

Modersmål

Facebook Twitter

Svenska – Fröken Sissi. Skriva Ooops! Hjälp mig rätta… (rätta stavfel, stava, kasta om bokstäver till ord) Dubbelteckning (dubbelteckning, stavning, övningsblad) Skrivarverkstad (stavning, skriva berättelse) Skrivprojekt Familjen (skriva, stava, dikt, berättelse) Skrivprojekt – Den stora rymdresan (skriva, stava, skönlitterär text, faktatext, stödord) Skrivprojekt -Arkeologen Ove och forntiden (skriva olika slags texter, skrivregler, samarbete SO och svenska) Skatten i berget (Skrivprojekt Arkeologen Ove, skriva olika texter) Hundmysteriet (Skrivprojekt Arkeologen Ove, beskrivning, efterlysning) Stölden på Disas livs – beskrivningar (Skrivprojekt Arkeologen Ove, beskrivning) Hinderschemat – ett fantastiskt skrivhjälpmedel (skrivhjälp, röd tråd, Veronica Grönte) Lärarhjälpen. Den här sidan använder sig av JavaScript.

Lärarhjälpen

Har du inte JavaScript aktiverat i din webbläsare kan vi inte garantera att sidan fungerar fullt ut för dig. Vänligen aktivera JavaScript innan du fortsätter använda sidan. Läs om hur du aktiverar JavaScript här. Vad vi står för Läs våra ledord nedan. Många av våra läromedel består av olika versioner för färg/svartvit och olika svårighetsnivåer.

Du har ständig tillgång till materialet. Det lärarskapta materialet är väl genomarbetat och utgår från Lgr11. Du sparar tid när du kan utgå från färdigt och genomtänkt material som är samlat på en sida. Nyheter. I audioäventyret Spegeln på skolgården försvinner osynliggjorda barn - "Vissa barn kanske ser sig själva i det här och får mod att berätta för en lärare att de blir mobbade" – Kultur och nöje – svenska.yle.fi. Abla försvinner en dag från skolgården och det visar sig att hon har knuffats in i en magisk spegel.

I audioäventyret Spegeln på skolgården försvinner osynliggjorda barn - "Vissa barn kanske ser sig själva i det här och får mod att berätta för en lärare att de blir mobbade" – Kultur och nöje – svenska.yle.fi

Tillsammans med lyssnaren försöker Noa hitta Abla. Men kommer hon att hitta vägen ut ur spegelvärlden? Det får lyssnaren reda på i audioäventyret Spegeln på skolgården. Pjäsen Spegeln på skolgården är ett audiodrama skrivet av Monica Vikström-Jokela och handlar om mobbning och osynliggjorda barn. På skolgården finns en magisk spegel i vilken barn som känner sig ensamma försvinner. När pjäsen börjar har Noas vän Abla just försvunnit.

Dessutom visar det sig att Abla inte är den första elev som försvunnit från skolgården och hamnat i spegelvärlden. - Det viktigaste budskapet är att ingenting blir bättre om den enda lösningen för de som känner sig ensamma är att försvinna, säger Monica Vikström-Jokela. Beatrice Holmström som spelar Abla hoppas att berättelsen kommer att ge mod till de elever som lyssnar på Spegeln på skolgården. - Då kanske mobbarna slutar mobba, säger Holmström. Läsväskan - Att läsa är att resa. Barnradion. Ny sida 1. Estrids bokklubb – Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker. I serien intervjuar 13-åriga Estrid barnboksförfattare och barnboksillustratörer. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker.

Dyslexia, the Gift. Information and Help for Dyslexia. Textäventyr. Finlands svenska folkdiktning. Läsrörelsen i skolan - Läscentrum. Skolkampanjen Läsrörelsen för ut läsupplevelser till skolor och daghem runtom i Finland.

Läsrörelsen i skolan - Läscentrum

Alla barn och unga i Finland kan komma med i Läsrörelsen. Läsrörelsen för ut roliga evenemang, tips för hur man kan tända läsgnistan och innehåll som stöder undervisningen och läsfostran till skolor och daghem. Barnen och de unga kan också själva delta i planeringen och förverkligandet av kampanjen. Målsättningen är att alla barn och ungdomar ska vara belästa när läsåret är slut!

Läsrörelsen drar igång med lyskraftiga läsjippon i fyrtio skolor på olika håll i landet. Man kan delta i Läsrörelsen på många olika sätt. Läsrörelsen är en kampanj som erbjuder olika innehåll och uppgifter för skolor och daghem som stöd för läsningen. Läsrörelsen erbjuder skolorna färdiga verkstadsmodeller och författarbesök. Skolorna kan anmäla sig till kampanjen här Riktlinjer för utvecklandet av barns och ungas. Anmäl dig till ordverkstad - Ordkonst. Ordverkstaden är en inspirerande plats där barn och unga får ge utlopp för sin skaparglädje och hitta sitt eget personliga uttryckssätt.

Anmäl dig till ordverkstad - Ordkonst

I ordverkstaden skriver man, leker med ord, berättar muntligt, gör teaterpjäser, ritar serier, gör egna tidningar och böcker och ger utlopp för fantasins kraft på många olika roliga sätt. Gruppen består av en grupp på ca 8-12 barn eller unga som träffas en gång i veckan. Varmt välkommen med i ordkonstens fantasifulla värld! Höstterminen: 3.9.2018 - (12 gånger) Vårterminen: 14.1.2019 - (13 gånger) Anmälningslänkarna för läsåret 2018-2019 hittar du nedan: Anmäl dig till ordverkstäderna i ÅbolandAnmäl dig till ordverkstäderna i Nyland.

Vi skapar #BlackOutPoetry. Vi har tjuvstartat skapandet av BlackOutPoetry, ett tema som jag tänkte ha till hösten egentligen.

Vi skapar #BlackOutPoetry

Jag har tre nior som ville göra något kreativt sista veckorna. De som är klara med sina uppgifter har fått några exempel i korridoren att inspireras av: Elevexemplena är gjorda i förra veckan av några elever (och en av mig) och nu sitter där även en faktatext bredvid om vad BlackOutPoetry är för något. Eleverna kan läsa följande: BlackOutPoetry – ett kreativt sätt att få igång skapandet av egna dikter BlackOutPoetry innebär att man använder redan skrivna ord och gör dikter av dem. När man skapar BlackOut Poetry börjar man med att ringa in de ord man vill ha kvar så de bildar en dikt. Den som sägs ha startat dikterna är en man vid namn Austin Kleon. Idag finns hashtagen #blackoutpoetry för att samla de dikter som delas i sociala medier. Vill du veta mer? Monilukutaito. Reading to Learn – Teaching Children to Read. Readly - Tusentals tidningar – alla i ett abonnemang. S A G O K I S T A N.

Story Maps.