background preloader

uUE6

Facebook Twitter

Miksi piispat ovat olleet koronakriisissä niin hiljaa? Tutkija Hanna Wass: Kyse on kirkon laajemmasta identiteettikriisistä. Koronakriisiä on Suomessa eletty puolisen vuotta.

Miksi piispat ovat olleet koronakriisissä niin hiljaa? Tutkija Hanna Wass: Kyse on kirkon laajemmasta identiteettikriisistä

Julkisuudessa on totuttu poliitikkojen ja virkamiesten tiedotustilaisuuksiin, lääkärit ja elämäntapafilosofit ovat lieventäneet ihmisten pelkoja ja ahdistusta. Mutta tuntuu, (siirryt toiseen palveluun) että kirkosta ja piispoista emme ole kuulleet juuri mitään. Tutkimustiedolla uskontolukutaidottomuutta vastaan. Suomen Kulttuurirahaston rahoittamassa uudessa Argumenta -hankkeessa kohennetaan ymmärrystä erilaisista uskonnoista ja katsomuksista sekä kykyä keskustella niiden merkityksestä nyky-yhteiskunnassa.

Tutkimustiedolla uskontolukutaidottomuutta vastaan

Uskontolukutaito moniarvoisessa yhteiskunnassa -hankkeen työryhmä lähtee liikkeelle ajatuksesta, että Suomessa tarvitaan kasvavassa määrin uskontolukutaitoa eli tietoa, ymmärrystä ja sensitiivisyyttä erilaisten uskonnollisten ja katsomuksellisten näkemysten ristipaineissa. − Oleellista uskontolukutaidon kannalta on riittävä määrä tutkimukseen pohjautuvaa tietoa. Lisäksi tulee olla halukkuutta toimia ja argumentoida tiedon, ei olettamusten tai huhupuheiden pohjalta. Myös tiedon helppo saatavuus on tärkeää, hankkeen tutkijat, uskontotieteilijät Johanna Konttori ja Tuula Sakaranaho toteavat. Islamophobia Inc - Al Jazeera English. Jumala, Trump ja Putin – kristillisen konservatiivioikeiston toiminta Suomessa kulkee samoilla raiteilla kuin Yhdysvaltain evankelikaaleilla. The Third Jihad: Radical Islam's Vision for America.

Sosiaalinen media ja vaarallinen pilakuva - AntroBlogi. Kansan Uutisten mukaan tai­tei­li­ja Sira Moksi on joutunut Facebookissa sensuurin kohteeksi poliit­tis­ten pila­ku­vien­sa vuoksi.

Sosiaalinen media ja vaarallinen pilakuva - AntroBlogi

Moksin kuvista on tehty tois­tu­vas­ti vali­tuk­sia, ja Facebook on useamman kerran jää­dyt­tä­nyt hänen käyt­tä­jä­ti­lin­sä. Erityisesti ongelmia on syn­nyt­tä­nyt Keskustaleiri-niminen kuva, jossa pää­mi­nis­te­ri Juha Sipilää verrataan kes­ki­tys­lei­rin johtajaan. Poliittiset pilakuvat ovat perin­tei­nen keino kri­ti­soi­da poliit­ti­sia päättäjiä. Kuvan tarjoama visu­aa­li­suus vetoaa ihmiseen usein tehok­kaam­min kuin pelkkä teksti tai puhe. Nykyaikana pilakuvat ovat siir­ty­neet inter­ne­tiin ja sosi­aa­li­sen median alus­toi­hin. Facebookille kes­ki­tys­lei­ri­ver­taus oli liikaa — vaikka samaan aikaan Facebookin algo­rit­mit osaavat kohdentaa mainontaa esi­mer­kik­si juu­ta­lais­ten vihaa­jil­le.

Katolisen kirkon pedofilia väännettiin sateen­kaari­järjestöjen syyksi – Puolassa lytättiin tuomarit, ja nyt tähtäimessä ovat homot ja media - Ulkomaat. The resurrection of 'new atheism' In March this year, a new volume called, The Four Horsemen, hit the book market in the United States.

The resurrection of 'new atheism'

Iraq: The deadliest war for journalists. Raed Fares: Murdered on the front line of Syrian journalism. On The Listening Post this week: Activist, journalist and founder of Radio Fresh, Raed Fares, is assassinated in rebel-held Idlib province.

Raed Fares: Murdered on the front line of Syrian journalism

Raamattu-siteeraus voi olla rikos, sanoo valtakunnan­syyttäjä: ”Ei pyhien kirjojen avulla saa loukata toisen ihmisarvoa” - Politiikka. Raamattu-siteeraus voi olla rikos, sanoo valtakunnan­syyttäjä: ”Ei pyhien kirjojen avulla saa loukata toisen i.

Raamattu-siteeraus voi olla rikos, sanoo valtakunnan­syyttäjä: ”Ei pyhien kirjojen avulla saa loukata toisen ihmisarvoa” - Politiikka

The Third Jihad: Radical Islam's Vision for America. Star Wars -seurat - Herättäjä-Yhdistys. Herättäjä-Yhdistys järjestää internetin rannattomassa bittiavaruudessa seurapuhesarjan Tähtien sota -teemalla joulukuussa 2019 ensi-iltaan tulevan elokuvan Star Wars: The Rise of Skywalkerin kunniaksi.

Star Wars -seurat - Herättäjä-Yhdistys

Kyseinen elokuva päättää yhdeksän elokuvan kokonaisuuden, joka alkoi toukokuussa 1977. Kultaajamestari Harri Virtasella on edessä uran suurin urakka – seitsemän vuoden aikana kultaa kuluu kuitenkin vain parisataa grammaa. Pajalla tuoksuu keskittynyt tekemisen meininki.

Kultaajamestari Harri Virtasella on edessä uran suurin urakka – seitsemän vuoden aikana kultaa kuluu kuitenkin vain parisataa grammaa

Radio soi vaimeana taustalla ja sen päällä hiljainen suhina, kun asiakkaan tilaaman taulunkehyksen reunoja hiotaan vesihiomapaperilla. Olemme Helsingin Museokadulla Kultaus- ja kehysliike Virtasen tiloissa. Ikkunoista näkyy Töölön rauhallinen kadunpätkä. Välillä ovikello tuo uuden työn kehystettäväksi tai valmiin haettavaksi. Mediassa käydään jatkuvaa neuvottelua siitä, mitä kuolleista saa sanoa, sanoo viestinnän apulaisprofessori. Mietin jo tutkiessani Mika Myllylän kuolemaan liittyvää julkisuutta, mitä mahtaa tapahtua, kun Matti Nykäsestä joskus aika jättää, sanoo viestinnän apulaisprofessori Johanna Sumiala.

Mediassa käydään jatkuvaa neuvottelua siitä, mitä kuolleista saa sanoa, sanoo viestinnän apulaisprofessori

Kun presidentti Urho Kekkonen kuoli, perinteinen media toimi portinvartijana sille, miten aihetta käsiteltiin. Kansan tuntojakin toki kysyttiin, mutta mediatalot ja toimittajat suodattivat vastaukset ja valikoivat näkökulmat. – Sureminen noudatti selkeää, kirjoittamatonta rituaalista kaavaa. Johanna Sumiala: Villi viestien kierto – sanomisen vapaudesta huomiotalouden aikakaudella – Tiellä sananvapauteen. Vuonna 2012 Mark Basseley Youssef (ent.

Johanna Sumiala: Villi viestien kierto – sanomisen vapaudesta huomiotalouden aikakaudella – Tiellä sananvapauteen

Nakoula Bassey Nakoulua), Yhdysvalloissa elävä egyptiläistaustainen koptikristitty mies, latasi YouTubeen videon "Innocence of Muslims". Video synnytti hetkellisesti globaalin sananvapauskohun. Sanan saattajat - Journalisti. Kristillinen media on huono bisnes, jota tehdään kutsumuksen voimalla. Aivan erityisen hankala sitä on tehdä niin, että se kelpaisi kaikille, sanoo alan konkari Kirsi Rostamo. Millainen oli uskontojen uutisvuosi 2017? Uskonto-Battle: Ääripäitä ja kärjistyksiä kirkon roolista ja uskontojen tarpeellisuudesta - tätä mieltä olitte.

Elina Vuola: Uskonnon ymmärtämisen va - Suomen Akatemia. Uskonto ja eri uskontoperinteet ovat julkisuudessa aivan eri tavalla ja eri mittakaavassa kuin vaikkapa vain kymmenen, saati kaksikymmentä, vuotta sitten. Kyse ei ole ainoastaan uskonnon yhteiskunnallisen ja poliittisen painoarvon lisääntymisestä, vaan myös henkisyyden ja uskonnollisen etsinnän kasvusta. Eri uskontoperinteiden näkyvyys – tai näkymättömyys – on epäsuhtaista. Uskonnosta esitetään mielipiteitä, jotka tutkijan näkökulmasta eivät perustu ilmiön syvälliselle ymmärtämiselle. Uskontoa eri näkökulmista tarkastelevat tutkijat ovatkin uusien haasteiden edessä. Venla Kokkonen: Maailman pahuus kumpuaa uskonnoista. Venla Kokkonen jatkaa maanantaina 29.2.2016 Yle Puheella aloitettua uskontokeskustelua henkilökohtaisella näkemyksellään. Battle-keskustelua moniäänistetään torstaisin Yle TV2:lla klo 22 aina 31.3.2016 saakka. ”Anteeksi, saanko häiritä. Onko kukaan kertonut sinulle, että Jumala rakastaa sinua?” Primäärireaktioni tämän satunnaisen nuoren miehen keskustelunavaukseen on räkäinen nauru.

Huudahdan nauruni seasta, että "väärä kohde, kivaa päivän jatkoa! " Olin muistaakseni kuusi, kun tajusin olevani ateisti. Vuosien saatossa olen toki tajunnut, että maailmanlopulta tuntuva kissanpennun kuolema ei sitten ollutkaan maailman julmin asia. Jos Jumala on hyvä ja olemassa, ei maailma olisi näin kamala ja pelottava paikka elää. Älä tapa. Uskonnot ovat kaksinaismoralistisia, aiheuttavat ennakkoluuloja ja vahvistavat stereotypioita. Ja naiset. Apua naiset, sanokaa vielä että olette sovinistejakin! Pappi Nuusa Niskala on anarkisti, jota kyseenalaistetaan niin kirkossa kuin punk-piireissäkin. Olli Laineen Ylelle ohjaama dokumenttielokuva ruotii ennakkoluuloja, joiden kanssa Nuusa Niskala elää. papit 25.10.2019 klo 16.26 Anarkistisesta ja kristillisestä sanomasta löytyy yhteistä. Tätä mieltä on Kainuussakin naispappina toiminut Nuusa Niskala, joka on vakaumuksellinen anarkisti ja intohimoinen punkkari.

Sisältösekaannuksen selviytymisopas - Selviä verkon informaatiokaaoksesta. The Changing Global Religious Landscape.