background preloader

Psykologia 5

Facebook Twitter

Introvertti viihtyy itsekseen. Dokumenttiprojekti: Näin unta elämästä. TV1 maanantaina 8.9.2014 klo 21.30 - 22.50, uusinta lauantaina 13.9. klo 13.30 Yle Areenassa 30 päivää Jukka Kärkkäisen ja Sini Liimataisen dokumenttielokuva Näin unta elämästä kartoittaa itsemurhan syitä ja seurauksia kuuden suomalaisen tarinan avulla.

Dokumenttiprojekti: Näin unta elämästä

Joka päivä keskimäärin kaksi suomalaista tekee itsemurhan. Yksi heistä oli 26-vuotias Aleksi. Näin unta elämästä seuraa nuoren miehen matkaa lapsuudesta kohti mielenterveyden järkkymistä ja lopulta itsemurhaa. Lääke antaa masentuneelle mahdollisuuden. Ensin oli epämääräistä pahoinvointia, jota seurasivat uniongelmat ja keskittymisvaikeudet.

Lääke antaa masentuneelle mahdollisuuden

Ruoka ei maistunut eikä lempiharrastus innostanut. Työtehtävät alkoivat tuntua vaativilta. Suorituspaineet ja stressi lisääntyivät. Toivottomuus ja voimakas ahdistus johtivat itsesyytöksiin ja jopa itsetuhoisiin ajatuksiin. Kohta kaikki huomaavat, että oikeasti en osaa mitään – asiantuntija kertoo, miten huijarisyndroomasta voi päästä eroon - Ura. Kun psykoterapeutti ja tietokirjailija Tiina 52, oli avannut kustannustoimittajaltaan saamansa kehuvan sähköpostin, hän huusi miesystävälleen: Tule äkkiä katsomaan!

Kohta kaikki huomaavat, että oikeasti en osaa mitään – asiantuntija kertoo, miten huijarisyndroomasta voi päästä eroon - Ura

Mies luki viestin ja totesi: Tietenkin, minähän olen tiennyt sen koko ajan! RET RATIONAALIS EMOTIONAALINEN TERAPIA - PDF. Musiikki vaikuttaa terveyteen kuin ihmelääke ja terapia – tepsii masennukseen, kipuun ja puhumattomuuteen - Hyvinvointi. Lääke antaa masentuneelle mahdollisuuden. Suomessa löydettiin molekyyli, jonka estäminen aivoissa vähensi masennusta - Tiede. Masennusta voisi ehkä hoitaa yhden aivojen tuottaman proteiinin kautta.

Suomessa löydettiin molekyyli, jonka estäminen aivoissa vähensi masennusta - Tiede

Suomalainen tutkimusryhmä tunnisti molekyylin, jonka toiminnan estäminen vähensi hiirikokeessa koe-eläinten ahdistusta ja masennukseen liittyvää käyttäytymistä. Tutkijat havaitsivat, että niin sanottu jnk-proteiini tukahduttaa uusien hermosolujen tuotannon hippokampuksessa. Olemmeko me sodan muokkaama kansa? Asiantuntijan mukaan sotatraumat voivat yhä siirtyä perheissä - Hyvinvointi. Trauma on kuin henkinen haava.

Olemmeko me sodan muokkaama kansa? Asiantuntijan mukaan sotatraumat voivat yhä siirtyä perheissä - Hyvinvointi

Trauman voi aiheuttaa mikä tahansa yksilön kokema uhkaava tilanne, joka aiheuttaa epätavallisen voimakkaita, normaalia elämää häiritseviä reaktioita. Saako mieleltään sairastuneen miehen jättää? Annan, 39, mies sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

Saako mieleltään sairastuneen miehen jättää?

Hän tietää miltä tuntuu, kun rakas ihminen muuttuu yhtäkkiä vieraaksi. Explicit cookie consent. FOR centuries physicists have used the word stress to describe force applied to materials.

Explicit cookie consent

It was not until the 1930s that Hans Selye, a Hungarian-born endocrinologist, began using it of live beings. Selye injected rats with cow hormones, exposed them to extreme temperatures and partially severed their spinal cords to prove that all these sorts of maltreatment affected the rodents in the same ways: they lost muscle tone, developed stomach ulcers and suffered immune-system failure. He used the word for both the abuse of the rats and the health effects. Later on, it started to be used for psychological suffering as well. Today, the Oxford English Dictionary defines stress as “a state of mental or emotional strain or tension resulting from adverse or demanding circumstances”. The American Psychological Association (APA) suggests that, at least in America, the most common causes are to do with money, work and family.

Scientists Find The "Physical Source" Of Depression. A recent breakthrough may have found the physical source of depression in the brain.

Scientists Find The "Physical Source" Of Depression

Masennuksen sairastanut kuvasi kotinsa ennen ja jälkeen paranemisen - katso paljon puhuvat kuvat - Terveys ja hyvinvointi - Voice.fi. Masennuksella on monet kasvot.

Masennuksen sairastanut kuvasi kotinsa ennen ja jälkeen paranemisen - katso paljon puhuvat kuvat - Terveys ja hyvinvointi - Voice.fi

Tämän todisti ruotsalaismies, jonka yksinkertaiset valokuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Masennus on vakava sairaus, jota ei voi täysin ymmärtää ellei itse ole sitä kokenut. Se ilmenee monin eri tavoin. Niinkin arkipäiväisistä asioista kuin siivoamisesta tai kaupassa käymisestä voi tulla suuria haasteita. Eräs masennuksesta kärsinyt latasi nettiin kaksi kuvaa, jotka kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Suomalaisten ylipainoon, juomiseen ja sydänvaivoihin voi olla sama syy – Todellinen kansantautimme on yksinäisyys, sanoo tutkija.

Suomalaisten ylipainoon, juomiseen ja sydänvaivoihin voi olla sama syy – Todellinen kansantautimme on yksinäisyys, sanoo tutkija Yksinäisyys on kuin saippua, josta suomalaiset vallankäyttäjät eivät saa otetta.

Suomalaisten ylipainoon, juomiseen ja sydänvaivoihin voi olla sama syy – Todellinen kansantautimme on yksinäisyys, sanoo tutkija

Politiikassa puhutaan kasvusta ja työllisyydestä, mutta unohdetaan ihmisten perusturva ja tuki sosiaalisten suhteiden puuttuessa. Näin sanoo yksinäisyystutkija ja Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari. Yksinäisyyttä voisi Saaren mukaan verrata myös Suomen kollektiiviseen alkoholiongelmaan. Se on samaan aikaan kaikkialla ja ei missään, eikä todellisiin syihin päästä näin puuttumaan.

Egomania Full Documentary on Narcissism. Skeematerapia - tunnelukot, skeematerapia, tunnelukko, terapia, skeemat, tunne lukkosi, avaa tunnelukkosi, terapeutti, psykoterapia, psykoterapeutti,kognitiivinen, pariterapia, parisuhdeterapia. Www.skeematerapia.fi Testit. Suomalainen stressitutkimus: Arki saattaakin sotkea työtä – monilla stressitaso laskee työpaikalla. Stressi on korkeimmillaan aamulla kahdeksan ja yhdeksän välillä sekä iltakahdeksalta. Helsingin yliopiston ja Aalto yliopiston tutkijat yllättyivät, että aamustressi näyttäisi helpottavan, kun ihminen aloittaa työpäivänsä.

Se tutkijoita ihmetyttää, mikä miehiä stressaa lauantaisin kello 14 jälkeen. Kotimaa. Mielenterveyshäiriöt sukupuolierolla. Attribuutio ja johdantoa aiheeseen Attribuutio on syyn päättelyä eli miksi jokin asia tapahtuu. Attribuutiossa etsitään syytä ja osoitetaan mistä jokin tilanne johtui. Yksilöllisyyden profeetta C. G. Jung. Toimittaja Kaarle Nordenstreng tapasi helmikuussa 1961 kaikkien arkkityyppien isän. Hän sukelsi Jungin kanssa kollektiiviseen alitajuntaan. Sveitsiläinen Carl Gustav Jung (1875–1961) oli Sigmund Freudin oppilas ja työtoveri, mutta perusti myöhemmin oman ns. analyyttisen koulukuntansa.

Psykoanalyysi ihmismielen valaisijana. Siitä asti kun psykoanalyysi syntyi 1900-luvulla, sitä on sekä hyödynnetty että haukuttu. Teoriana ja hoitomuotona se on levinnyt laajalti, lisäksi se on jättänyt jälkensä niin kulttuurihistoriaan kuin arkiseen kielenkäyttöön. Dokumentissa vuodelta 1984 suomalainen tunnettu psykoanalyytikko sekä lääketieteen ja kirurgian tohtori Tor-Björn Hägglund valottaa psykoanalyysin periaatteita ja tarkoitusta. Psykoanalyysi on Sigmund Freudin 1900-luvulla kehittämä teoria, joka perustuu persoonallisuusteoriaan. Ben Furman kyseenalaistaa psykoanalyysin hyödyt. The Unemployed Philosophers Guild, Give the thoughtful gift because the unexamined gift is not worth giving.

Psykologian jättiläinen Sigmund Freud. UFC-ottelija paljastaa sodan kauhut: "Tapoin lapsia ja naisia" Masennuksen sairastanut kuvasi kotinsa ennen ja jälkeen paranemisen - katso paljon puhuvat kuvat - Terveys ja hyvinvointi - Voice.fi. Hs. Melankolia kuuluu syksyyn, mutta milloin alakulosta on syytä huolestua? Oireileeko lapsen mieli? - Lapsen Maailma. Suomalaisten lasten mielenterveysongelmien varhaiseen tunnistamiseen on kehitetty luotettava menetelmä. Aikuisten on usein helpompi tunnistaa lasten käytös-, keskittymis- ja ylivilkkauspulmia kuin tunne-elämän ongelmia. Hs. Alttius anoreksiaan periytyy voimakkaasti – Tutkija: Laihduttaminen voi olla osalle hyvin vaarallista. Onnellisuustohtori kertoo, miten tulet onnellisemmaksi. Uusi tutkimus kyseenalaistaa psykologisten kokeiden arvon.

Therapy wars: the revenge of Freud. YleX. Hs. Error – Mielen häiriöitä. "Cat-gras Delusion" - The Man Who Saw His Cat As An Impostor - Neuroskeptic. Moni on liian hullu terapiaan. Hs. Hs. A Visual Depiction of Mental Disorders. Psychedelische Drogen ǀ Ein Trip gegen die Angst. Bewegung bei Depression ist wichtiger Therapiebestandteil - MedMix. Borderline und Persönlichkeitsstörungen in der psychotherapeutischen Praxis - MedMix. Askeleen päässä kuolemasta voi vielä kääntyä. Susan Cain: The power of introverts. Cards: Psykologian koulukunnat / persoonallisuusteoriat.

Tuntidiat

Kurssin käsitteistöä. Persoonallisuus ja mielenterveys (PS5) Artikkeleita, blogikirjoituksia, videoita ym.