background preloader

Psykologia 1

Facebook Twitter

Näin Miisa Rotola-Pukkilasta tuli verkosta elantonsa saava somejulkkis, jolla on satojentuhansien yleisö – ”Mulla oli aikamoinen hikkemaine” - Ura - HS.fi. Kun Miisa Rotola-Pukkila puhuu, yli kolmesataatuhatta ihmistä kuuntelee.

Näin Miisa Rotola-Pukkilasta tuli verkosta elantonsa saava somejulkkis, jolla on satojentuhansien yleisö – ”Mulla oli aikamoinen hikkemaine” - Ura - HS.fi

Se on melkoinen yleisö 21-vuotiaalle opiskelijalle. Fanit ovat löytäneet Rotola-Pukkilan Youtubesta. Lopettavatko opettajat opettamisen? 10 vastausta yksilöllisestä oppimisesta. 1.

Lopettavatko opettajat opettamisen? 10 vastausta yksilöllisestä oppimisesta

Lopettavatko opettajat opettamisen ja jättävät koululaiset heitteille? Markus Humaloja, Veromäen alakoulu:Emme ole lopettaneet opettamista koulussa. Itse asiassa opetan moninkertaisesti enemmän kuin ennen, vain vähemmän kaikkia yhtä aikaa. Ulkoluku kouluissa voi jäädä historiaan - Kaupunki. Opettaja paasaa luokan edessä ja opiskelijat tekevät muistiinpanoja.

Ulkoluku kouluissa voi jäädä historiaan - Kaupunki

Ja opiskelijan arvosanan ratkaisee se, kuinka hyvin hän pystyy toistamaan asiat ulkomuistista kokeessa. Tämän ei pitäisi olla koko totuus enää missään, sillä opetus on kehittynyt harppauksin osallistuvampaan suuntaan. Kympin oppilas voi olla sisäisesti onneton. Itsekriittisyys liittyy itsetuntoon ja siihen, miten merkityksellisenä ihminen kokee itsensä.

Kympin oppilas voi olla sisäisesti onneton

Itsekriittisyydessä on hyvä puolensa tiettyyn rajaan asti. Jos ihminen voi itsekriittisyytensä ja kontrollinsa avulla olla tyytyväinen itseensä ja tekoihinsa, palvelee se silloin elämää ja sopeutumista, sanoo psykologi Risto Lappeteläinen. Jos itsekriittisyys ei koskaan johda iloon ja tyytyväisyyteen, se koetaan taakaksi. – Jos itsekriittisyys aiheuttaa sen, ettei mikään riitä ja itsetunnon perusta on sillä tavalla hauras, niin tyytyväisyyden taso on ikään kuin pakeneva kangastus. Suomalainen mies elää kosketuksen puutteessa, sanoo Eino Saari – ”Vain urheilu­hurmoksessa mies saa koskettaa toista”

Eino Saari Vuonna 1979 syntynyt teatteriohjaaja.

Suomalainen mies elää kosketuksen puutteessa, sanoo Eino Saari – ”Vain urheilu­hurmoksessa mies saa koskettaa toista”

Saari asuu vaimonsa, 6-vuotiaan tyttärensä ja 3-vuotiaiden kaksostyttöjensä kanssa Kajaanissa. Harrastaa aikidoa, kalastusta, mahjongia ja lukemista. Mistä tunnetaan? Saari on aihe- ja yhteisölähtöinen ohjaaja. Abigail Marsh: Why some people are more altruistic than others. Kaksi kertaa luokalleen jäänyt professori: "Numerot eivät kerro mitään oppimiskyvystä"

"Hakkarainen kääntää.

Kaksi kertaa luokalleen jäänyt professori: "Numerot eivät kerro mitään oppimiskyvystä"

" Englanninopettajan katse nauliutui takarivin hiljaiseen poikaan. 14-vuotias Kai Hakkarainen tuijotti oppikirjaa, jonka teksti ei merkinnyt hänelle mitään. Ei auttanut kuin arvata, vaikka tiesi sen menevän pieleen. Kaksi kertaa luokalleen jäänyt professori: "Numerot eivät kerro mitään oppimiskyvystä" Suomalaisten ylipainoon, juomiseen ja sydänvaivoihin voi olla sama syy – Todellinen kansantautimme on yksinäisyys, sanoo tutkija.

Suomalaisten ylipainoon, juomiseen ja sydänvaivoihin voi olla sama syy – Todellinen kansantautimme on yksinäisyys, sanoo tutkija Yksinäisyys on kuin saippua, josta suomalaiset vallankäyttäjät eivät saa otetta.

Suomalaisten ylipainoon, juomiseen ja sydänvaivoihin voi olla sama syy – Todellinen kansantautimme on yksinäisyys, sanoo tutkija

Politiikassa puhutaan kasvusta ja työllisyydestä, mutta unohdetaan ihmisten perusturva ja tuki sosiaalisten suhteiden puuttuessa. Näin sanoo yksinäisyystutkija ja Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari. Yksinäisyyttä voisi Saaren mukaan verrata myös Suomen kollektiiviseen alkoholiongelmaan. Se on samaan aikaan kaikkialla ja ei missään, eikä todellisiin syihin päästä näin puuttumaan.

Näin opiskelet tehokkaasti: Tutkimustieto kertoo, kannattaako alleviivata kirjoja, lukea rykäyksissä tai ottaa torkkuja - Opiskelu. Missä perheet nyt viestivät?

Näin opiskelet tehokkaasti: Tutkimustieto kertoo, kannattaako alleviivata kirjoja, lukea rykäyksissä tai ottaa torkkuja - Opiskelu

Whatsappissa. Maksuttomalla viestipalvelulla on maailmanlaajuisesti yli 600 miljoonaa käyttäjää. Se on syrjäyttänyt perinteiset tekstiviestit. Mutta millaisia viestejä perheiden sisäisiin Whatsapp-ryhmiin lähetellään? Aivot ja oppiminen. Oppimistaidot. Psykologian professori mielipidesivulla: Pojat eivät ole koulussa tasa-arvoisia tyttöjen kanssa. Psykologian professori mielipidesivulla: Pojat eivät ole koulussa tasa-arvoisia tyttöjen kanssa Tasa-arvon edistäminen on yksi yhteiskunnan tärkeimmistä tehtävistä.

Psykologian professori mielipidesivulla: Pojat eivät ole koulussa tasa-arvoisia tyttöjen kanssa

On pyrittävä pienentämään palkka- ja eläke-eroja, jaettava työtä ja tuettava palvelujen yhtäläistä saatavuutta. Ihmisten tasa-arvoista kohtelua tulee kaikin tavoin edistää. Päiväkodeissa ja kouluissa poikien ja tyttöjen tasapuolinen kohtelu on erinomainen tavoite. Tyttöjen ja poikien roolien korostaminen on tarpeetonta. Huippu-urheilija ei aina kestä epäonnistumista – valmentajat tarvitsevat ihmissuhdetaitoja. Selitys on tuttu: ”Ei todellakaan mennyt niin kuin piti.

Huippu-urheilija ei aina kestä epäonnistumista – valmentajat tarvitsevat ihmissuhdetaitoja

En tajua, mitä tapahtui. Tavoite oli uida neljä sekuntia nopeammin. Meni ihan kokonaan vihkoon. Hs. Tutkimus: Seksi ja alkoholi tekevät ihmisen onnelliseksi Seksi ja alkoholi tekevät ihmisen onnelliseksi. Perhe ja uskonto eivät niinkään. Seksi on paras tapa myös saada ihmisen elämään sisältöä. Hs. Joka kymmenes kärsii sosiaalisista peloista – Näin opit niistä eroon. Sydän tykyttää, kämmenet hikovat, posket punoittavat. Sinun pitäisi kysyä myyjältä neuvoa, mutta et uskalla. Kokouksessa sinun pitäisi sanoa mielipiteesi, mutta et pysty. Kärsit todennäköisesti sosiaalisten tilanteiden pelosta. Siitä voi kuitenkin opetella eroon. terveys. Killing Us Softly 4: Advertising's Image of Women [Trailer] - Available on DVD. Hs. Runsas kolmannes 75 vuotta täyttäneistä suomalaisista kärsii yksinäisyydestä ainakin toisinaan. Yksinäisyyden tunne yleistyy kun ihminen ikääntyy, kertovat Vanhustyön keskusliiton tiedot.

Yksinäisyyden on eri tutkimuksissa todettu heikentävän ihmisen elämänlaatua ja toimintakykyä. Se heikentää myös muistia ja voi johtaa jopa ennenaikaiseen laitoshoitoon tai kuolemaan. Pienellä osalla ihmisistä se voi kasvattaa itsemurhariskiä. Joka kymmenes kärsii sosiaalisista peloista – Näin opit niistä eroon. Sosiaalisten tilanteiden jännittäminen on yleisimpiä ahdistuneisuuden muotoja. Arviolta 10–15 prosenttia ihmisistä kärsii siitä ainakin jossain vaiheessa elämäänsä.

Varsinainen diagnosoitu sosiaalisten tilanteiden pelko on noin viidellä prosentilla suomalaisista. Omia pelkojaan voi testata oheisen, Irti sosiaalisesta jännittämisestä -kirjan taulukon avulla. Näin opiskelet tehokkaasti: Tutkimustieto kertoo, kannattaako alleviivata kirjoja, lukea rykäyksissä tai ottaa torkkuja - Opiskelu. Digitaalinen nopea mielihyvä ei vahvista oppimista. Aivot tarvitsevat valpastumista ja palkitsevuutta toimiakseen tasapainoisesti. Jos palkitsevia kokemuksia saa liian helposti ja nopeasti, aivot tulevat riippuvaisiksi palkitsevuudelle ja mielihyvää tuottavalle dopamiinille. Ihminen alkaa tarvita palkitsevia ärsykkeitä yhä voimakkaampina ja nopeampina annoksina saavuttaakseen mielihyvän kokemuksen, selittää Nina Sajaniemi, joka toimii Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksella varhaiskasvatuksen opetuksesta vastaavana johtajana. – Koukuttavien tietokonepelien luonteeseen kuuluu nopea ja välitön palkitsevuus. Ne eivät kannusta odottamaan, sietämään epämukavuutta ja malttamaan mieltä.

Hs. Psykologian osa-alueet by Tarja Heikkilä on Prezi. Harvard Studied People For 75 Years & Found That Happiness Comes From One Thing... Aivojen pikkuruiset muistiyksiköt ja oppiminen. Hs. 20 Ways to Supercharge Your Ability to Learn. Spurious Correlations. Guess the Correlation. Kaiken teorian metsästys - Areiopagi. PS1 kertaavat muistiinpanot.

Luku 1 Psyykkinen toiminta

Luku 2: Ihmisen toimintaa voidaan selittää monin tavoin. Luku 3 Miten opimme? Luku 4: Ihminen ryhmän jäsenenä. Luku 5: Psykologia on tiede. Artikkeleita, blogikirjoituksia ym. Tuntidiat.