background preloader

Barnens bibliotek Hem

Barnens bibliotek Hem

http://www.barnensbibliotek.se/

Related:  mrtaurosannatannalararesvenskaLäsning

Svenska träd Två tredjedelar av Sveriges landyta är täckt av skog av olika slag. Och denna skog betyder mycket för många människor - både av ekonomiska, ekologiska och sociala skäl. Skogen och allt det vi får av skogen är av stor betydelse i arbetet för ett hållbart samhälle. Trädskiktet är det som tydligast karaktäriserar en skog. Recept glutenfria kardemummabullar Baka glutenfria kardemummabullar med smakrik fyllning. Mums! BAKA OCKSÅ:Glutenfria vanilj och sockerbullarGlutenfri lyxlängd med nutella ca 20 bullar 100 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 dl strösocker 1/2 tsk salt 2 tsk kardemumma, stött ca 12 dl glutenfri mjölmix Fyllning: 150 g smör, rumstempererat 100 g färskost 2 msk vaniljsocker 1 msk kanel 2 tsk kardemumma, stött 2 dl florsocker

Lite om nordiska språk ~ Kilskrift Jag har stött på så många lärare som tycker att det är svårt att undervisa i nordiska språk. En del nöjer sig med att lära sina elever att räkna på de olika språken och vill det sig riktigt illa så så hoppar man helt enkelt över de få rader som finns i Lgr11 om de nordiska språken. I syftestexten: "Undervisningen ska även bidra till att eleverna får möta och bekanta sig med såväl de nordiska grannspråken som de nationella minoritetsspråken." och under rubriken Språkbruk i det centrala innehållet:

Visdomsord, Venn-diagram och textkopplingar - allt utifrån Lyckokakan Nästa vecka får vi författarbesök på vår skola. Kerstin Lundberg Hahn kommer på besök och för att förbereda oss inför detta har vi läst "Lyckokakan". Vi har lärt känna huvudpersonen Oscar och skrattat åt hans pinsamheter, glatt oss åt hans framgångar och inspirerats av hans mod. Eftersom boken nu är utläst var det dags att ta fram Cowboyen och reflektera över det viktigaste i innehållet. Vi valde att göra detta på ett lite annorlunda sätt utifrån ett tips vi fått av en annan pedagog på deras blogg: . Sångtextsregister Välkommen till det nya sångtextsregistret på Dubbningshemsidan. Bidra gärna med nya sångtexter till filmer och serier, genom att följa länken längst ned på sidan. Har du önskemål om fler sånger du gärna vill se sångtexter till i denna avdelning, posta dessa i denna tråden på Dubbningshemsidans forum (du behöver inte registrera dig, utan kan posta som gäst om du föredrar). Om du vill hålla koll på nya sångtexter som läggs in utan att behöva besöka sidan flera gånger om dagen, kan du välja att prenumerera på uppdateringar, så att du automatiskt får e-post varje gång nya sångtexter läggs till i registret. Fem senaste sångtexterna: Långfilmer:

Historia spel Historia skapar en sammanhängande framställning av förgångna händelser som har betydelse för människan. Ämnet historia är stort så börja spela dessa historiespel snarast. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Historia. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn. Kamratrespons på muntlig text Jag jobbar mycket med egenrespons och kamratrespons på skriven text och men även på lösningar i matematik. När vi jobbar med den skrivna texten jobbar vi med stödstrukturer i form av responsformulär och vi avslutar alltid responsen, både den egna och kamratresponsen med två stjärnor och en önskan som ett sätt att sammanfatta sina åsikter. Under hösten har vi jobbat intensivt med muntlig text. Muntlig text i form av att skapa en radiopodd om valet. Vi har jobbat med att synligöra arbetsgången för att kunna genomföra ett sådant här projekt.

Kul med läsutmaning – #mellanstadiebloggen [SVENSKA] De senaste åren har jag återkommit till att köra en läsutmaning med eleverna varje läsår. Det är framför allt ett sätt att öka läslusten men också ett försök att få eleverna att läsa mer regelbundet. Lyckas de med utmaningen så väntar en belöning. Det finns många varianter på läsutmaningar, och här kommer mitt bidrag. Förslag på arbetsgång: » Kronisk inflammation och sjukdom börjar i tarmen. Så, det är måndag igen och dags för professor Stig Bengmarks andra krönika. Ni som läste hans förra krönika minns kanske att Stig avslutade med att säga att kronisk inflammation börjar i tarmen, och i dag tänker han förklara vad sjutton han menade med det. Trevlig läsning! Matens grad av raffinering bestämmer var den tas upp av kroppen All mat vi äter lämnar förr eller senare tarmen och går in i blodet för transport till kroppens celler.

Samhällskunskap spel Samhällskunskap handlar om statsvetenskap, sociologi och nationalekonomi, men även andra samhällsvetenskapliga och humanistiska discipliner ingår. Med denna kunskap kan svåra samhällsfrågor förstås och förklaras så spela våra samhällskunskapsspel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Samhällskunskap. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn. Linas lärarrum - Alex Dogboy Vi är flera pedagoger som tycker om att använda oss av Monica Zaks bok Alex Dogboy i vår undervisning. Det är en utmärkt bok att låta eleverna läsa i åk 6. Jag har använt mig av boken i fyra klassen och alla med utgången att eleverna har utvecklat både sitt skrivande och resonerande med fantastiskt resultat.

God glutenfri citronkaka till kaffet! Denna läckra citronkaka innehåller inget gluten, så att fler kan njuta av det goda! 8–10 bitar Blanda 3¼ dl fin mjölmix (Semper), 2 tsk bakpulver, 1½ tsk vaniljsocker och rivet skal av 1 citron. Smält 50 g smör, häll i 1 dl mjölk. Vispa 3 ägg och 2½ dl strösocker pösigt. Vänd ner mjölblandning och smör, rör till en jämn smet.

Related:  Tove Jansson