background preloader

Harmati

Facebook Twitter

Játékos tanulás és kreativitás: Ötletek magyarórákra. Kérésre osztom meg veletek az általam használt ötleteket, praktikus dolgokat.

Játékos tanulás és kreativitás: Ötletek magyarórákra

Bizony nehéz összeszedni, mivel (bár 1988 óta tanítok) nem írtam le, hogy az évek során miket használtam. Persze, minden első osztályomnál írtam óravázlatokat, amiket a mai napig őrzök is, ezekben kevés ilyen dolog van. Annak idején nem sok szó volt a tanítási órákon a játékosságról. Nem is tanultunk ilyenről a főiskolán, ami volt, (vers, dal vagy mondóka) az motivációként szolgált a gyerekek számára óra elején, illetve óra közben olyan, ami kapcsolódott a tananyaghoz (vers, könyvajánlás, zenehallgatás). Christmas Activities & Worksheets.

Content Not Found. QQCSKA IKT-ötletei 10. rész: Érzékenyítés okoseszközzel, avagy digitális nyomkövetés - Neteducatio. A sérült emberek felé irányuló elfogadás és annak megerősítése digitális játékkal is elősegíthető.

QQCSKA IKT-ötletei 10. rész: Érzékenyítés okoseszközzel, avagy digitális nyomkövetés - Neteducatio

A Microsoft applikációja a Path Guide lehetővé teszi azt, amire még nagyon kevés alternatíva létezik, azaz az épületeken belüli tájékozódást könnyíti meg. Nemcsak a hallássérültek, hanem a látássérültek közlekedését is előmozdítja, sőt azokét is, akik nehezen tájékozódnak, vagy csak először járnak egy létesítményben. (kép forrása: A program letöltése után a Menüben a Trace Recording pont segítségével rögzíthetjük a nyomokat.

Az eszköz kalibrálásához nyolcasokat kell rajzolnunk a levegőbe, majd ezután meg kell adnunk a kiindulási pontot. A pontos adatok megadásával menthetjük munkánkat, majd ha bejelentkeztünk, akkor meg is oszthatjuk a kapott linket bárkivel, akivel szeretnénk (ha a meghívottunk nem regisztrált, a link birtokában akkor is lekövetheti az út ismertetőjegyeit). Bognár Amália. 106234098 jatekgyjtemeny kepessegek szerint. Kéz és lábtorna. Ujjtornáztató mondóka. Ceruzafogás frász - 2 (markolóreflex és ceruzafogás) Ceruzafogás - frász (markolóreflex és a ceruzafogás) Calculix Massiv Basis Set - Set-Typ: Basis-Set.

Small foot company - Kunterbuntes 1x1. Uhrzeit lernen - IKEA Hacks für Kinder mit kostenloser Bastelvorlage. Anya Paradicsom - Babajátékok, fejlesztő játékok. 10 játék Grapat golyókkal. Miért jó, és mire jó a … Voice Dictation – Írj a hangoddal. Gyógypedagógusként folyamatosan keresnem kell azokat a lehetőségeket, melyekkel a tanítványaimnak segíteni tudok, könnyebbé tudom tenni az életüket.

Miért jó, és mire jó a … Voice Dictation – Írj a hangoddal

Egy ilyen web2-es alkalmazás a Voice dictation is, melynek segítségével a nehezen író (mert például mozgássérült), vagy diszlexiás, diszgráfiás gyermekek is könnyedén boldogulnak. A beszédfelismerést használó, segítő technológiák ismerete igen hasznos a speciális igényű és tanulási nehézségekkel küzdő diákok, felnőttek számára. Nyitóoldal Az alkalmazás az elmondott szöveget automatikusan leírja, követi a hangutasításokat is.

Így a diktafon képes felismerni és átírni az olyan népszerű nyelveket, mint az angol, a francia, az olasz, a portugál, illetve a különböző távol-keleti nyelveket is. Mértékegység átváltó. Story Dice - Apps on Google Play. Őszi munkalapok 5-7 évesekenek. Az ősszel, mint évszakkal, a matematika, anyanyelv foglalkozásokon is tevékenykedhetünk a gyerekekkel.

Őszi munkalapok 5-7 évesekenek

A már meglévő ismereteket könnyedén be tudjuk csempészni más foglalkozásokba, így biztosítva a tantárgyi koncentrációt is. Erre hoztam néhány példát nektek. Természetesen mielőtt papíron, síkban dolgoztatnánk a gyermekeket, jó ha ezt megelőzi gyakorlati tevékenység. ✨✨Super attività □□ Guardiamo la serie... - Salottino Pedagogico. SUBTRAÇÃO DE BOLINHAS! Super fácil de... - Papo da Professora Denise. Tangram - Animals. Mozgás és kódolás együtt kártyajáték. Mozgás és kódolás együtt - kártyajáték A kártyajáték ötletét a találtam.

Mozgás és kódolás együtt kártyajáték

Légyege, hogy a mozgást a kódolás egyik elemének (Ha ... akkor... függvénynek) a begyakorlásával kapcsoljuk össze. Ha tanítványaink már elfáradtak a tanórán, és egy kicsit megmozgatnánk őket, akkor ez egy megfelelő játék lehet arrra, hogy ne csak a motoros képességeiket, hanem a kognitív képességeiket is fejlesszük. Details?id=com.ZCNTECH. Mosaics - Multiplications.

Animáció készítése otthon. Kreatív feladat otthonra - animáció készítése Pedagógusoknak és szülőknek is ajánlom a következő applikációt, amellyel animációt lehet készíteni.

Animáció készítése otthon

A Mobility-Győr Digitális Élményközpont foglalkozásának egyik állomása ebben a tanévben az animációkészítés volt. A pavilonban érdekes helyszínek várták a résztvevőket, hogy elkészítsék életük első kisfilmjét. Erre 14 perc állt rendelkezésükre, tehát ha az előkészületeket leszámítjuk, amit csak egyszer kell megtenni, akkor nem vesz sok időt igénybe a feladat megoldása, de ha a szülő, pedagógus hosszabb időre szeretné lefoglalni gyermekét, akkor ez is megoldható vele. Példa diákok szakköri munkájából: A szövegértés nehézségei. Az országos mérések bizonyítják, hogy a tanulók jelentős hányada nem érti az olvasott szöveget.

A szövegértés nehézségei

Komoly problémát jelent számukra a szöveg belső összefüggéseinek, tartalmi lényegének megállapítása, a szövegből következtetések levonása. Információs társadalmunk kihívásai Aki a mai változékony, rohamosan fejlődő világunkban fenn akar maradni, annak szüksége van az önálló ismeretszerzéshez, hatékony tanuláshoz nélkülözhetetlen kommunikációs felkészültségre. Tájékozódási, könyvtár-, internet-használati gyakorlottságra kell szert tennie. Nem elsősorban a lexikális tudást kell gyarapítani, hanem olyan ismeretekkel kell rendelkezni, hogy a számára szükséges információkat meg tudja találni.

Anyanyelv-pedagógia. Tóth Beatrix A bevezetőben a szerző az alsó tagozatos szövegértés-fejlesztés eredményeit és problémáit tekinti át a nemzetközi és a hazai vizsgálatok tükrében.

Anyanyelv-pedagógia

Ezt követően összegzi az olvasás és a szövegértés fogalmának változásából adódó elméleti tanulságokat; majd röviden kitér az olvasási stratégiákkal kapcsolatos kutatások eredményeinek az ismertetésére. Főoldal – skillo. QQCSKA - Blogger.hu. A digitális szövegértés fejlesztése. Bognár Amália írása Vajon miért nem tudnak tájékozódni a különböző internetes oldalakon a tanulók, ha nap mint nap használják azokat?

A digitális szövegértés fejlesztése

Milyen szerepe és felelőssége van a pedagógusoknak ebben? Mivel segíthető elő az e területen szerzett jártasságok és készségek fejlődése már az általános iskolában? A digitális környezetben történő tanulói teljesítményt mérő nemzetközi felmérések – mint például a PISA – eredményei is azt mutatják, hogy a 15 éves magyar diákok teljesítménye elmarad a világ és az európai országok produktivitása mögött (Balázsi–Ostorics 2011). Ezek a vizsgálatok 2009 óta terjednek ki a digitális szövegértésre és problémamegoldásra is (Lannert 2014). Mivel már az általános iskolai korosztály is mindennap használja a számítógépet, az internetet, ezt figyelembe véve nehezen érthető az eredmény. Az első gyakorlat azt mutatja be, hogy a költő életrajzát tanórán frontális munka helyett megismerhetik a diákok okostelefonjaik segítségével saját feldolgozás alapján is. „… Franklin D.

Videókészítés. Create and share visual ideas using infographics. Make Learning Awesome! Create better lessons quicker. Your free online advent calendar - Türchen.com. QR Code Generator - készítsen QR kódokat itt. Lino - Sticky and Photo Sharing for you. Piktochart.