background preloader

Hallavaa

Facebook Twitter

BusyTeacher.org Mobile. Valheenpaljastaja: Kehen luotat informaatiosodassa? Verkko vauhdittaa huhujen ja propagandan leviämistä, mutta tarjoaa myös ilmaisia työkaluja totuuden etsijöille.

Valheenpaljastaja: Kehen luotat informaatiosodassa?

Suomalainen nettietsivä käyttää kaikille avoimia nettipalveluita löytääkseen totuudenpalasia Ukrainasta. Aina kun maa järisee, lentokone putoaa tai jossain puhkeaa konflikti, ensimmäiset tiedonmuruset leviävät sosiaalisessa mediassa. Paikan päällä on yhä varmemmin joku, jolla on taskussaan valokuvia ja videota ottava puhelin. Kuvat valehtelevat monella tavalla - VerkonVaarat.fi. The Observers’ guide to verifying photos and videos on social media networks. Forvo: the pronunciation dictionary. All the words in the world pronounced by native speakers.

Relative Clauses. Visualizing Time with Timelines. Where does time go?

Visualizing Time with Timelines

ESOL Courses - Free English Lessons Online. Untitled. Opi englantia netissä - WordDiven englannin kielikurssit. WordDive-menetelmällä käytät useaa aistia.

Opi englantia netissä - WordDiven englannin kielikurssit

Europassi - Kielipassi mittaa kielitaitoasi. Kielipassi mittaa kielitaitoa monipuolisesti.

Europassi - Kielipassi mittaa kielitaitoasi

Kielten ammattilainen Virpi Hämeen-Anttila kehuu kielipassia kielitaidon arvioinnin välineenä. Hän korostaa, että vieraan kielen oppiminen avaa kokonaisen kulttuurin. Mediataitoviikko - Mediataitokoulu. Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Mediataitoviikko - Mediataitokoulu

Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata aina helmikuun toisella viikolla erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä. Viikon aikana kouluissa, kirjastoissa, päiväkodeissa, nuorisotaloissa ja harrasteryhmissä käsitellään erilaisiin median ilmiöihin liittyviä aiheita ja kysymyksiä yhdessä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Våra svenska dialekter - SweDia 2000. Projects Archive - Wired Minds. Osallista ja innosta, kehottaa Kirsti Lonka opettajia. Hämeenlinnan lyseon juhlasalissa istuttiin juuri niissä asetelmissa, joista Kirsti Lonka ei pidä.

Osallista ja innosta, kehottaa Kirsti Lonka opettajia

Salin ainoa aktiivinen toimija on tiedon jakaja ja muut kuuntelevat passiivisena. – Uuden oppimisen tulisi olla yhdessä tekemistä, ei tiedon siirtämistä, Lonka muistuttaa. Ei vois vähempää kiinnostaa Erityisesti pojat, jotka pelaavat paljon sekä ns. kunnon nörtit kyynistyvät ja tylsistyvät koulussa. POBEDITELI. Quizizz: Fun Multiplayer Classroom Quizzes.

Showbie - the Paperless Classroom App for Teachers. ThinkMath. Grammatikbok. Nätfräsch - Start. Welcome. Kids songs, ABCs, videos, & free flashcards from Super Simple Learning. Activate Games for Learning American English: Board Games. ESL Flashcards , English for Kids Vocabulary Flashcards. ESL Flashcards - Download free printable flashcards!

ESL Flashcards. Super Teacher Worksheets - Thousands of Printable Activities. Fun ESL Classroom Games, Custom Worksheets, Printable Flashcards, and Teaching Tools. 25 maps that explain the English language. My StoryMaker : Carnegie Library of Pittsburgh. 50 000+ Free ESL, EFL worksheets made by teachers for teachers. LearnEnglish Kids. Database Error.

Kielivinkki /fi. Etusivu Kielivinkki antaa sinulle lisää puhtia ja evästystä vieraiden kielten opiskeluun.

Kielivinkki /fi

Tutustu ohjeisiin ja tutki eri kielten esimerkit. Ne opastavat sinua tehokkaaseen, itsenäiseen ja omaehtoiseen opiskeluun. Yhteisöllinen kielenoppimismetodi. In English Mansikkala-kielenoppimiskylä on kielenopetukseen kehitetty yhteisöllinen kielenoppimismetodi.

Yhteisöllinen kielenoppimismetodi

Mansikkalan ideana on, että oppijat tuottavat yhdessä opettajan kanssa oman oppimateriaalinsa perustamalla kuvitteellisen suomalaisen kylän ja keksimällä itselleen hahmot, jotka ovat kylän asukkaita. Opetus rakennetaan kylän elämän, sen kartan, palveluiden ja asukkaiden ympärille – ja jokainen ryhmä luo kylän ympärille omanlaisensa kielenoppimisympäristön. Mansikkalan esikuvana on Kirsti Siitosen toimittama julkaisu Auringonvalo: Elämää suomalaisessa kylässä (1990, ks. Games for Learning English, Vocabulary, Grammar Games, Activities, ESL. Aivoapina.fi - Opi omaan tahtiin.

Kotisuomessa.fi. Uloskirjautuminen onnistui, voit nyt poistua materiaalista. Olet käyttämässä kotisuomessa.fi -palvelua oman oppimisympäristösi kautta. Sinun tarvitsee kuitenkin kirjautua sisään tältä sivulta kotisuomessa.fi -käyttäjätunnuksillasi. Tervetuloa kotisuomessa.fi -verkkopalveluun. Palvelu on suunnattu maahanmuuttajille, jotka haluavat opetella suomen kieltä, mutta palvelun käyttö on vapaata kaikille. Kotisuomessa.fi -palvelu toimii tietokoneesi selaimessa internet-yhteyden välityksellä. Scratch - Imagine, Program, Share. Oppimispelejä. Linkkivinkit ÄIKKÄÄN. Viikon hyötytieto: Instagram tavoittaa aktiiviset nuoret. Ninan äikkä’s Videos on Vimeo. Jakamisen sietämätön keveys. Puimuri - home. Luovan kirjoittamisen valinnaiskurssi. #HackEd-hankkeen esittely by Jukka Kalliolehto on Prezi. Kirjallisuushistoriaa yksilöllisesti oppien - #HackEd. Tervehdys hyvät lukijat!

Kirjallisuushistoriaa yksilöllisesti oppien - #HackEd

Yksilöllisen oppimisen malli, Klaukkalan yläaste - Google Slides. Äikän opetukseen ideoita ja materiaaleja. Vihreämpää ruohoa kaikille – jakamisen ilo elää opeverkostoissa. Katso Anne Rongaksen 26.1.2015 webinaaritallenne täältä “Linuxilainen avoimen lähdekoodin opetus on unelmani.

Vihreämpää ruohoa kaikille – jakamisen ilo elää opeverkostoissa

Turhaudun, kun koen tekeväni samaa, mitä sadat muutkin opettajat yksin samaan aikaan tekevät. Opettajuuden yksinäisyys on ikävää. Itsensä kanssa on liian helppo olla samaa mieltä. Open opas. ÄOL foorumi 2015 - Google Slides. Itsearvioinnin tehostaminen. Lukuvuosi starttasi kunnassamme eilen yhteisessä VESO-koulutuksessa. Saimme koulutuksessamme kuulla Erja Vitikan esityksen perusopetuksen OPS2016 arviointiosiosta ja se laittoi ajatukset sopivasti liikkeelle näin kesälomien jälkeen. Arviointiesityksessä ei periaatteessa tullut kauheasti uutta asiaa, mutta se laittoi miettimään omaan työtapaa. Uudessa OPSissa korostetaan mm. sitä, että oppilaan on tiedettävä tavoitteet etukäteen koko vuodelle ja oppimisjaksolle. Tämä ei välttämättä ole toteutunut omassa yksilöllisen oppimisen toteutuksessani kovin hyvin, sillä oppilaille on monesti tuntunut jäävän hieman epäselväksi se, mitä heidän tulisi vuoden aikana tai jossakin lyhyemmässä ajanjaksossa opiskella, kun ei edetä kaikki samaan tahtiin.

Tehtäväpäiväkirja & osaamisen sormenjälki. Lukuvuosi pyörähti hektisesti käyntiin uudessa työpaikassa Kirkkonummella. Kurssien aloituksen lomassa ehtii kuitenkin aina kehittää asioita eteenpäin. Olen nyt pohtinut uudenlaista tapaa merkitä tehtäviä opintokortteihin. Useimmilla omista kursseistani on siis käytössä opintokortti. Lähdin miettimään, millä tavalla saisin paremmin näkyviin oppilaiden osaamista kokonaisuutena – ”yhdellä vilkaisulla”. Khan Academy. Hetkiä alakoulussa: En ainakaan jarruta - en. Matematiikan yksilöllisen oppimisen menetelmä alakoulussa Konkretiaa on pyydetty. Tässä on konkretisoitu malli menetelmästä, joka minulla on käytössä. Eduhakkeri. Muutetaan oppimisen aikataulutus oppilaslähtöiseksi ja luodaan innokkuutta ja motivaatiota tukeva koulu. Tässä tekstissä kuvatut yksinkertaiset muutokset voidaan tehdä nykyisen koulujärjestelmän sisällä.

Yksilöllinen opo - mielekästä ohjausta: Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Skuugo. Oppimisen ilosta. Hanke - #HackEd. Oppimiseen ei ole muuta alkua kuin ihmettely.