background preloader

ASL

Facebook Twitter

Att skriva sig till läsning i förskoleklass. Att skriva sig till läsning på Åsenskolan. Ni som använder iphone kan se filmen här istället.

Att skriva sig till läsning på Åsenskolan

Att skriva sig till läsning ASL är en strategi för barn och ungas skriv- och läslärande där datorn används som skrivverktyg. På Åsenskolan i Filipstad jobbar de på det sättet genom hela lågstadiet och de märker hur elevernas skrivlust har ökat. De har också fått ett bättre samarbetsklimat i klassrummen där eleverna både kan ge och ta emot feedback. I den här filmen får du se hur lärarna jobbar med att skriva sig till läsande från förskoleklass till årskurs 3. Det finns en kapitelindelning i början på filmen så du kan klicka dig direkt till den del du är intresserad av. ASL Kom-i-gång-kurs. Att skriva sig till läsning på Åsenskolan. Att-skriva-sig-till-lc3a4sning2. ASL – språklekar och motorikövningar istället för bokstavsformande. Publicerad av Charlotte Christoffersen Vi är just nu inne i ett skifte när det handlar om läs- och skrivinlärning i skolan.

ASL – språklekar och motorikövningar istället för bokstavsformande

Om 10 år kommer det vara helt främmande för oss hur vi fram till nu har tänkt att det ska gå till. Det tror Carola Rehn-Lindberg som träffade 60 pedagoger i Malmö som vill använda sig av skriv- och läsinlärningsstrategin ‘Att Skriva sig till Läsning’ på dator (ASL) när de tar emot nya barn inför höstterminen. ASL inspirerat arbete och mycket mer. Wiklander, del 1: ASL ger ALLA elever möjlighet att lyckas med sin skriv- och läsinlärning. I Sandvikens kommun ger man ALLA elever möjligheten att lyckas med sin skriv- och läsinlärning med hjälp av datorn som skrivverktyg.

Wiklander, del 1: ASL ger ALLA elever möjlighet att lyckas med sin skriv- och läsinlärning.

Detta enligt ett beslut som kommunstyrelsen i Sandviken tog för två år sedan. Torsdagen den 15 november 2012 var Mona Wiklander specialpedagog och skolutvecklare från Sandvikens kommun i Malmö och berättade om satsningen för ett hundratal pedagoger. Mona Wiklander arbetar dels som specialpedagog på Kungsgårdens skola och dels centralt som skolutvecklare med fokus på IT och specialpedagogik i Sandvikens kommun. Skrivlust före motorik. ASL handlar om att ge varje elev vad den behöver. Publicerad av Charlotte Christoffersen Det är den 11 september.

ASL handlar om att ge varje elev vad den behöver

Stockholm - 2014.pdf. ASL-tipsblogg Malmö. Att skriva sig till läsning. Att skriva sig till läsning med digitala verktyg Många skolor i Stockholm använder nu metoden som bygger på den norske forskaren Arne Tragetons forskningsresultat i förskoleklass och årskurs 1 – 3 för den första skriv- och läsinlärningen.

Att skriva sig till läsning

Genom Språk- och lässatsningen har Medioteket haft flera hundra lärare på föreläsningar i Att skriva sig till läsning. Kungsbacka utvecklar - att lära sig skriva och läsa med datorn som verktyg. ASL inspirerat arbete och mycket mer. Skriva sig till läsning. Lärarrummet : Lillemor Eriksson, ASL-klasslärare. Kom-i-gång med ASL, del 4 – kurs vt15. Under våren förbereder sig 65 Malmöpedagoger fördelat i tre grupper inför höstens skolstart genom att delta kursen Kom-i-gång med ASL (‘Att Skriva sig till Läsning’ – med datorn som skrivverktyg).

Kom-i-gång med ASL, del 4 – kurs vt15

Seminarium med specialpedagog Ulrika Burman Ulrika är specialpedagog på Pedagogisk Inspiration Malmö med inriktning mot IKT.