background preloader

Разно 1

Facebook Twitter

Изјаве.net - Почетна. Потресно: Ево шта је немачки свештеник рекао о Србима погинулим у логору у Оснабрику! – ВИДЕО - Снага Народа. Међу неколико стотина хиљада Срба и осталих Југословена који су били на принудном раду у немачким логорима током Другог светског рата, или служећи Трећем рајху као робовска снага или чамећи у заточеништву, било је и на десетине хиљада официра Војске Краљевине Југославије.

Један од логора у којима су ови потоњи тамновали био је и логор “OFLAG VI C Osnabrück Eversheide”. Међу његовим станарима налазили су се и Ото Бихали Мерин (наш књижевник, публициста, историчар уметности и ликовни критичар јеврејског порекла), Милан Богдановић (писац и књижевни критичар), Станислав Винавер (наш песник, велики преводилац и патриота јеврејског порекла), Душан Дуда Тимотијевић (надреалиста, новинар, један од покретача Политикиног Забавника) и многи други.

Нико од наведених међутим није страдао у савезничком бомбардовању Оснабрика дана 6. децембра 1944. године, када је погинуло 116 српских официра, док је 128 тешко рањених преминуло касније. “Наша отаџбина је изгубила рат. Међутим, како је било? Comments. Ako vas privedu zbog 'širenja panike' na Fejsu i Tviteru, evo šta treba da znate i saspete im u lice |Građani imaju moć - Građanski zakonik.

Pošto me je vrlo iznervirala pretnja da će Fejsbuk i Tviter korisnici biti kažnjeni sa '6 meseci do 5 godina zatvora' zbog širenja panike, malo sam kopao po zakonima da vidim da li je to moguće i da li je to tačno. Verovatno ćete i sami razumeti šta koji izvod iz zakona znači, ali ako imate nedoumice o nekim terminima ostavite komentar ili pitajte stručnjaka. Ostavljam mogućnost i da nisam prešao sveeeeeeeeeee što je potrebno (izdvojio sam samo 5-6 sati), pa predlažem da se u doradu ovog teksta uključe i drugi ljudi - sve valjane, potkrepljene argumente i kritike stavljam u tekst.

Bonus poeni ako je od Rodoljuba Šabića. :PKoristite CTRL+F na Hromu ili Fajerfoksu da biste otvorili 'Search', a onda tu ukucajte sve termine koji vas zanimaju kada listate zakone. Imajte na umu da trebate probati i sa različitim padežima date reči. Krivični zakonik1) NE POSTOJI UNOS O 'širenju ili izazivanju panike tokom vanrednih situacija'. Kad smo to prekandali, ostaje još samo panika. Pojam javnog glasila. ИН4С: А што ћемо ми ноћас ође.

Timeline Photos - Time To Wake Up. Шта се догодило са винчанском културом, која је пре шест миленијума била најнапреднија заједница у Европи? | Магацин. На овом поднебљу налазило се најгушће насељено подручје у Европи тог времена, које по броју становника и насеобина надмашује и прве градове који су касније настали у Месопотамији и Египту. Како је ова праисторијска култура настала, развијала се и живела? Како је ишчезла? И како је савремени човек открио њене трагове? У Галерији науке и технике САНУ-а, упоредо са изложбом „Исхрана у неолитској Винчи“, Центар за промоцију науке организовао је тродневну радионицу „3D KIDE“, у којој су учесници помоћу 3D штампача правили разне фигуре, али и реплике винчанских фигурина и предмета које су око њих изложене. Била је то необична прилика да савремени људи дотакну и обликују прадавну прошлост људске цивилизације. Саме антропоморфне фигуринe из Винче представљају археолошке налазе који далеко превазилазе локални значај.

Оне сведоче о изузетно богатој и развијеној неолитској култури, која се простирала на територији данашње Србије, Румуније, Македоније и Босне и Херцеговине. Ископавање културног слоја. Национална срамота: Учимо о својој историји из... - СКОК - Српски културно образовни клуб. 1897836_618796508196450_799890516_n.jpg (403×384) Милан Поповић: Старлете су проститутке! БЕОГРАД – Милан Поповић, аутор култне емисије „Задња кућа Србија“ на РТС, сматра да певачице на нашој јавној сцени медије користе као бесплатну рекламу за проституцију! Милан Поповић (фото: РТС) - Код нас се све зове лажним именом. Одакле посланику који прима 150.000 динара стан од 180 квадрата? Па ти ниси посланик, него си криминалац! Момци од 24 године возе мерцедесе. Шта су вам скривиле певачице? - Певачице и старлете имају најбољи маркетинг! Шта вас је највише потресло док сте снимали емисију „Задња кућа Србија“?

- Потреса ме чињеница да немамо сви иста права. Извор: Информер Фејсбук коментари: comments. Zadnja kuca Srbija 1 epizoda. ЗАШТО? WHY? Stories of bombed Yugoslavia — RT Documentary. Овако изгледа либерални фашизам и ЕУ "демократија" у Србији данас: ЗАБРАЊЕНА РЕЧ У НАТО СРБИЈИ! (видео) Georgia Guidestones. The monument stands at the highest point in Elbert County, about 90 miles (140 km) east of Atlanta, 45 miles (72 km) from Athens, and 9 miles (14 km) north of the center of Elberton. The stones are visible from Georgia Highway 77 (Hartwell Highway) and are reached by turning east on Guidestones Road. History[edit] The stones defaced with polyurethane paint and graffiti In June 1979, an unknown person or persons under the pseudonym R. C. Christian hired Elberton Granite Finishing Company to build the structure.[2] The land was apparently purchased by Elbert County on October 1, 1979,[3][4][non-primary source needed] although the Georgia Mountain Travel Association's history says the monument is located "on the farm of Mildred and Wayne Mullenix Description[edit] Inscriptions[edit] English text on one guidestone.

Explanatory tablet[edit] A few feet to the west of the monument, an additional granite ledger has been set level with the ground. Let these be guidestones to an Age of Reason. Сам зауставио цео аустроугарски пук! | Срби на Окуп. Одштампај АУСТРОУГАРСКИ рефлектор на обали Саве наспрам Аде Циганлије био је почетком Великог рата ноћна мора Београда. Његов светлосни сноп је као аветињски прст обележавао мете аустроугарској артиљерији, која је 24 часа дневно тукла српску престоницу и положаје његових бранилаца. С друге стране, ноћна мора Поћорекове Балканске војске била је Ада Циганлија и данас непостојећа Мала ада или Занога.

На речним острвима и Савском пристаништу одиграле су се прве битка Првог светског рата. У ноћи између 28. и 29. јула 1914. аустроугарски десант преко Саве зауставили су добровољци-четници Сремског добровољачког одреда, састављеног од Београђана, старих четника из балканских ратова и ђака из српских крајева у Аустроугарској. Њихова имена и славна дела су на срамоту Београда и Србије заборављена, каже бака Живка Милутиновић, унука Илије Влајића из Жаркова, једног од јунака одбране Београда. Хонведски пук није могао да мрдне од обале све док топови нису дословно покосили дрвеће. Б. Comments comments. Srpska Televizija :: Zabavni video :: Ovo je crtani koji je uzdrmao svet! Реци не ЕУ - Timeline Photos. БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» - Братство Светог краља Милутина.

Оно што празнујеш – то си, тиме живиш и причешћујеш се. А празници су или празници светлости или анти антипразници таме. Због тога смо читаоцима понудили неколико речи о празновању новогодишње – најлуђе ноћи која је Србима у данима испирања мозгова наметнута од Тита и његових сабораца. Суштина празника, сваког празника, јесте религијска. Када славимо Божић, ми учествујемо у радости пре свега што постоји и што дочекује Сина Божијег у људском облику; када славимо Васкрс, учествујемо у Христовој победи над смрћу; када славимо Савиндан, лице у лице срећемо се са оцем наше Цркве и отаџбине; на Видовдан се причешћујемо са кнезом Лазаром и његовом светом и честитом војском… А када славимо послератне празнике ? «тада славимо» тријумфалне моменте једне лажне религије која «верује у Маркса и Енгелса», религији која је деци предлагала да Тита воле више од маме и тате, а читавом Србском народу као браћу достојну загрљаја наметала србомрсце и србоубице. Прекуцано са једног духовног листића.

Ко све подрива темеље српства? | Магацин. У Србији је годинама на делу својеврсна „културна деконтаминација” од свега српског. Прочитала сам интервју Небојше Милосављевића у Политици под насловом „Свесно сам се обрушио на Цркву”, и неколико дана касније писмо, одговор владике канадског Георгија, који је Политика, наравно, скратила. Сама књига Милосављевића „Свети Никола у Торонту”, не служи на велику част озбиљном српском списатељству и нити ће икада заузети ни доње место у нашој литератури, сем тужног.Велико је питање ко стоји иза оних који се данас у свету представљају и себе називају „српским писцима”!? Лист Политика је правила интервју са једним великим књижевником! А зашто Политика, годинама не излази у сусрет оним ствараоцима и писцима који се истински баве вредним списатељством и афирмишу српску културу, историју, уметност? Књиге таквих уметника, најчешће, завршавају у кантама за одлагање од „родољубља, тог опасног и контаминираног материјала”. Треба, дакле, све што, иоле, подсећа на величанствену српску културу сатрти!

СВЕ ТАЈНЕ СИБИЛ ЕДМОНДС ИЛИ КО УПРАВЉА СВЕТСКИМ ТЕРОРИЗМОМ? > srb.fondsk.ru - Фонд Стратешке Културе | Strategic Culture Foundation. Звиждачица из ФБИ која је доказала да је Ал Каида само друго име Империје Сви су чули су за Џулијана Асанжа и Едварда Сноудена, за Викиликс и за то да Национална служба за безбедност САД шпијунира цео свет. Такви су у САД својевремено названи „звиждачима“, то јест људима који упозоравају на корупцију у власти и рушење демократског поретка. Али веома мали број људи – бар код нас – чуо је за Сибил Едмондс, бившег преводица у Федералној служби безбедности САД чија је мемоарска књигаЖена под ознаком строго пов: Историја Сибил Едмондспривукла пажњу таквих листова какакв је Сандеј Тајмс.

Ове познате енглеске новине покушале су 2008. да саопште чињенице до којих је она дошла, али су су америчке власти преко своје амбасаде у Лондону извршиле огроман притисак на овај лист да не шири податке битне за (наравно) „америчку безбедност“. Када се пожалила претпостављенима, почеле су да јој стижу претње, а она је отпуштене с посла. Текст је првобитно обајвљен у магазину Печат. ZABRANJENI TEKST ŠEFA MISIJE UN IZ 1999. O STRAVIČNIM POSLEDICAMA BOMBARDOVANJA SRBIJE | Web-tribune. Šokantan tekst Senegalca Bakari Kantea, šefa misije programa UN iz 1999. o stravičnim posledicama bombardovanja Srbije nikada nije objavljen. U maju 1999. godine Ujedinjene nacije u celini su sakrile od javnosti šokantan izveštaj Senegalca Bakari Kantea, šefa prve misije UNEP-a (Program Ujedinjenih nacija za čovekovu okolinu) o ekološkim posledicama bombardovanja SR Jugoslavije.

Ovaj tekst UN nikad nisu objavile, ali su njegovi delovi procurili u javnost zahvaljujući sagovorniku “Vesti”, američkom nezavisnom novinaru Robertu Parsonsu, izveštaču iz međunarodnih institucija u Ženevi. On je uspeo da dobije Kanteov izveštaj od svog izvora u UNEP-u i 17. juna 1999. objavi njegove delove u ženevskom dnevniku “Kurijeu” (Le Courrier) pod naslovom “Skriven alarmantni izveštaj o posledicama bombardovanja Jugoslavije: Otrovi koje UN neće da vide”. PCB se nalazi u električnim transformatorskim stanicama i u brojnim naftnim rafinerijama koje su bile meta NATO-a. Švajcarci plaćali za ćutanje. Na Kosovo bačeno 10 tona uranijuma. Na Kosovo bačeno 10 tona uranijuma nebojsa - 05. mart 2014. u 02.23 UN sakrile od javnosti izveštaj u kome se kaže da je NATO tokom bombardovanja bacio na Kosovo oko 10 tona osiromašenog uranijuma, javio je portal Gazetaekspres.

Ovaj izveštaj je, kako je preneo portal Gazetaekspres, sastavio je šef misije za prostorni program UN Bakarija Kantea Izveštaj ide dalje objašnjavajući da se bombardovanje NATO snaga desilo u vremenu setve, a osiromašeni uranijum je uticao na kvalitet vazduha, zemlje i vode, što je rezultiralo posledicama u lancu ishrane. Kao posledica toga buduće generacije su izložene povećanju broja obolelih od raka, leukemije, abortusa, deformacija novorođenih beba, navodi Gazetaekspres. Deo izveštaja šefa komisije OUN Bakarija Kantea 1999. godine o užasnim posledicama bombardovanja Srbije nikada nije javno objavljen. Delovi tog izveštaja su, ipak, dospeli u javnost zahvaljujući nezavisnom američkom novinaru Robertu Džejmsu Parsonsu.

U Srbiji nije pronađena uranijumska municija. 1896815_602855203133253_1888641782_n.jpg (526×439) ТАЈНИ АМЕРИЧКИ ПЛАН ЗА ПРАВОСЛАВНЕ СЛОВЕНЕ | СРПСКА ИСТОРИЈА. Алан Далс, директор ЦИА од 1953. до 1961. године, директива америчким службама безбедности под насловом Доктрина америчке борбе против Истока: “Рат је завршен, полако ћемо све изградити, и ми ћемо дати све што имамо, сво злато, сву материјлану моћ на магарчење и залуђивање људи. Човечији мозак, свест људи склони су променама. Посејемо ли тамо хаос, ми ћемо неприметно да им подметнемо лажне вредности и примораћемо их да те вредности и прихвате. Како? Директива Службе безбедности Сједињених држава број 20/1 од 18. августа 1948. године: “Ми морамо имати аутоматске гаранције које обезбеђују да чак и некомунистички, те номинално пријатељски режим Русије не располаже убудуће никаквом војном моћи, у економским односима да силно зависи од спољњег света, да нема озбиљну власт над главним националним мањинама, те да не успостави никад више ништа налик на ‘гвоздену завесу’.

Извор - Like this: Свиђа ми се Учитавање... NEMAČKI ZDF O UŽASU O KOME SE ĆUTALO: Neobeleženi avioni ispuštaju strahovite otrove u vazduh. Ajs nigrutin feat.Eufrat-Dinkicu care naduvaj nam kare. Dragan Djilas - My Way.