background preloader

Разно 1

Facebook Twitter

Изјаве.net - Почетна. Потресно: Ево шта је немачки свештеник рекао о Србима погинулим у логору у Оснабрику! – ВИДЕО - Снага Народа. Међу неколико стотина хиљада Срба и осталих Југословена који су били на принудном раду у немачким логорима током Другог светског рата, или служећи Трећем рајху као робовска снага или чамећи у заточеништву, било је и на десетине хиљада официра Војске Краљевине Југославије.

Потресно: Ево шта је немачки свештеник рекао о Србима погинулим у логору у Оснабрику! – ВИДЕО - Снага Народа

Један од логора у којима су ови потоњи тамновали био је и логор “OFLAG VI C Osnabrück Eversheide”. Међу његовим станарима налазили су се и Ото Бихали Мерин (наш књижевник, публициста, историчар уметности и ликовни критичар јеврејског порекла), Милан Богдановић (писац и књижевни критичар), Станислав Винавер (наш песник, велики преводилац и патриота јеврејског порекла), Душан Дуда Тимотијевић (надреалиста, новинар, један од покретача Политикиног Забавника) и многи други.

Ako vas privedu zbog 'širenja panike' na Fejsu i Tviteru, evo šta treba da znate i saspete im u lice. ИН4С: А што ћемо ми ноћас ође. Timeline Photos - Time To Wake Up. Шта се догодило са винчанском културом, која је пре шест миленијума била најнапреднија заједница у Европи? На овом поднебљу налазило се најгушће насељено подручје у Европи тог времена, које по броју становника и насеобина надмашује и прве градове који су касније настали у Месопотамији и Египту.

Шта се догодило са винчанском културом, која је пре шест миленијума била најнапреднија заједница у Европи?

Како је ова праисторијска култура настала, развијала се и живела? Како је ишчезла? И како је савремени човек открио њене трагове? У Галерији науке и технике САНУ-а, упоредо са изложбом „Исхрана у неолитској Винчи“, Центар за промоцију науке организовао је тродневну радионицу „3D KIDE“, у којој су учесници помоћу 3D штампача правили разне фигуре, али и реплике винчанских фигурина и предмета које су око њих изложене. Била је то необична прилика да савремени људи дотакну и обликују прадавну прошлост људске цивилизације. Национална срамота: Учимо о својој историји из... - СКОК - Српски културно образовни клуб.

1897836_618796508196450_799890516_n.jpg (403×384) Милан Поповић: Старлете су проститутке! БЕОГРАД – Милан Поповић, аутор култне емисије „Задња кућа Србија“ на РТС, сматра да певачице на нашој јавној сцени медије користе као бесплатну рекламу за проституцију!

Милан Поповић: Старлете су проститутке!

Милан Поповић (фото: РТС) - Код нас се све зове лажним именом. Одакле посланику који прима 150.000 динара стан од 180 квадрата? Zadnja kuca Srbija 1 epizoda. ЗАШТО? WHY? Stories of bombed Yugoslavia — RT Documentary. Овако изгледа либерални фашизам и ЕУ "демократија" у Србији данас: ЗАБРАЊЕНА РЕЧ У НАТО СРБИЈИ! (видео) Georgia Guidestones. Сам зауставио цео аустроугарски пук! Одштампај АУСТРОУГАРСКИ рефлектор на обали Саве наспрам Аде Циганлије био је почетком Великог рата ноћна мора Београда.

Сам зауставио цео аустроугарски пук!

Његов светлосни сноп је као аветињски прст обележавао мете аустроугарској артиљерији, која је 24 часа дневно тукла српску престоницу и положаје његових бранилаца. С друге стране, ноћна мора Поћорекове Балканске војске била је Ада Циганлија и данас непостојећа Мала ада или Занога. На речним острвима и Савском пристаништу одиграле су се прве битка Првог светског рата. У ноћи између 28. и 29. јула 1914. аустроугарски десант преко Саве зауставили су добровољци-четници Сремског добровољачког одреда, састављеног од Београђана, старих четника из балканских ратова и ђака из српских крајева у Аустроугарској. Ovo je crtani koji je uzdrmao svet! Реци не ЕУ - Timeline Photos. БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» - Братство Светог краља Милутина.

Оно што празнујеш – то си, тиме живиш и причешћујеш се.

БРАТЕ СРБИНЕ ЗНАШ ЛИ КАКО, ЗАШТО И НА КОЈИ НАЧИН СЛАВИШ «НАЈЛУЂУ НОЋ» - Братство Светог краља Милутина

А празници су или празници светлости или анти антипразници таме. Због тога смо читаоцима понудили неколико речи о празновању новогодишње – најлуђе ноћи која је Србима у данима испирања мозгова наметнута од Тита и његових сабораца. Суштина празника, сваког празника, јесте религијска. Ко све подрива темеље српства? У Србији је годинама на делу својеврсна „културна деконтаминација” од свега српског.

Ко све подрива темеље српства?

Прочитала сам интервју Небојше Милосављевића у Политици под насловом „Свесно сам се обрушио на Цркву”, и неколико дана касније писмо, одговор владике канадског Георгија, који је Политика, наравно, скратила. Сама књига Милосављевића „Свети Никола у Торонту”, не служи на велику част озбиљном српском списатељству и нити ће икада заузети ни доње место у нашој литератури, сем тужног.Велико је питање ко стоји иза оних који се данас у свету представљају и себе називају „српским писцима”!? Лист Политика је правила интервју са једним великим књижевником! СВЕ ТАЈНЕ СИБИЛ ЕДМОНДС ИЛИ КО УПРАВЉА СВЕТСКИМ ТЕРОРИЗМОМ? > srb.fondsk.ru - Фонд Стратешке Културе. Звиждачица из ФБИ која је доказала да је Ал Каида само друго име Империје Сви су чули су за Џулијана Асанжа и Едварда Сноудена, за Викиликс и за то да Национална служба за безбедност САД шпијунира цео свет.

СВЕ ТАЈНЕ СИБИЛ ЕДМОНДС ИЛИ КО УПРАВЉА СВЕТСКИМ ТЕРОРИЗМОМ? > srb.fondsk.ru - Фонд Стратешке Културе

Такви су у САД својевремено названи „звиждачима“, то јест људима који упозоравају на корупцију у власти и рушење демократског поретка. Али веома мали број људи – бар код нас – чуо је за Сибил Едмондс, бившег преводица у Федералној служби безбедности САД чија је мемоарска књигаЖена под ознаком строго пов: Историја Сибил Едмондспривукла пажњу таквих листова какакв је Сандеј Тајмс. Ове познате енглеске новине покушале су 2008. да саопште чињенице до којих је она дошла, али су су америчке власти преко своје амбасаде у Лондону извршиле огроман притисак на овај лист да не шири податке битне за (наравно) „америчку безбедност“. ZABRANJENI TEKST ŠEFA MISIJE UN IZ 1999. O STRAVIČNIM POSLEDICAMA BOMBARDOVANJA SRBIJE.

Na Kosovo bačeno 10 tona uranijuma. 1896815_602855203133253_1888641782_n.jpg (526×439) ТАЈНИ АМЕРИЧКИ ПЛАН ЗА ПРАВОСЛАВНЕ СЛОВЕНЕ. Алан Далс, директор ЦИА од 1953. до 1961. године, директива америчким службама безбедности под насловом Доктрина америчке борбе против Истока: “Рат је завршен, полако ћемо све изградити, и ми ћемо дати све што имамо, сво злато, сву материјлану моћ на магарчење и залуђивање људи.

ТАЈНИ АМЕРИЧКИ ПЛАН ЗА ПРАВОСЛАВНЕ СЛОВЕНЕ

Човечији мозак, свест људи склони су променама. NEMAČKI ZDF O UŽASU O KOME SE ĆUTALO: Neobeleženi avioni ispuštaju strahovite otrove u vazduh. Ajs nigrutin feat.Eufrat-Dinkicu care naduvaj nam kare. Dragan Djilas - My Way.