background preloader

IKT használata az osztályteremben/ ICT in the classroom

Facebook Twitter

Top 100 Tools for Learning 2012. Educational Uses of Digital Storytelling. Languages. Annotate images and videos — ThingLink. EDpuzzle. The Best 8 Tools to Create Posters for your Classroom. Today, we are sharing with you some great web tools that you can use to create your own posters and customize them the way you want.

The Best 8 Tools to Create Posters for your Classroom

Check out the list below and share with us what you think of them. 81 Ways Teachers Can Use Google Forms with Their Students. Popplet. PDF-szerkesztésben segít pedagógusoknak a PDFCandy – a PDF-mindenes! – Modern Iskola. Sokat böngészem az internetet, így sok mindenbe véletlenül akadok bele.

PDF-szerkesztésben segít pedagógusoknak a PDFCandy – a PDF-mindenes! – Modern Iskola

Ezt a weblapot viszont a fejlesztője, az IceCreamApps ajánlotta figyelmembe. Hasznossága egyértelmű, mivel igen sok műveletet lehet elvégezni vele: gyakorlatilag mindent, ami PDF-fel lehetséges. Nem kell hozzá komoly informatikai tudás, sem komoly szintű angol nyelvtudás, mivel a használata igen egyszerű. Még egy indok: a pedagógus portfólió írása közben szembesültem azzal, hogy a rendszer mindig mindent csak PDF-ként fogad el. A logikáját őszintén nem értem, bár így könnyebben lehet leprogramozni! A weblap maga: Alapvető kinézete: A honlapot látva én sem hittem, hogy mindez gördülékenyen és ingyen működik, de tényleg erről van szó! Elsőként a JPG-ből PDF-be konvertálást próbáltam ki.

Itt a kiválasztás után egyből be lehet emelni a konvertálni kívánt képeket akár a szokásos megnyitással, akár a húzás-és-ejtés („Drag&Drop”) technikával. A tanár appserege. Mutasd az okostelefonodon levő alkalmazásokat és megmondom, ki vagy!

A tanár appserege

Kis túlzással ez a helyzet, hiszen a telefon vagy táblagép lényegét az appok (alkalmazások) adják. Mivel több szem többet lát, ezért megkérdeztem több szemet is arról, hogy pedagógusként milyen alkalmazásokat tartanak a telefonjukon (a táblagéppel ugyanez a helyzet). Nem is akármilyen szemeket, egyenesen sas- és sólyomszem-kategóriás embereket kérdeztem meg. Megesik, hogy egy pedagógus új okostelefont kap és felmerül benne, hogy miként népesítse be eszközét, melyek a legfontosabb alkalmazások.

Nekik, a kezdőknek készül ez a bejegyzés. Mire van szükség egy tanári okostelefonon? Miként egy autóban is, bizonyos dolgok nélkülözhetetlenek, mások pedig opcionálisak. Egy pedagógus sz ámára mindenképp ajánlott egy-két felhőalapú tárolóhely, hogy bárhol hozzáférjünk fontos dolgainkhoz és ezzel egyúttal a pendrájvtól is elbúcsúzhatunk (úgyis elveszítjük, otthon hagyjuk, szétesik, kimegy a divatból. Digitális Témahét - Formatív értékelés /M-learning - webinárium.

Dotstorming. Video Maker & Photo Slideshow Maker. Puzzle Greeting Cards - Pixacards. Free Online Jigsaw Puzzles. Poore hogyan hasznaljuk a kozossegi mediat. Szkennelés helyett - QQCSKA. Office Lens Pedagógusként sokszor okozott problémát, ha nem volt a közelemben szkenner és nem tudtam digitalizálni a könyvben lévő feladatokat (nem volt időm begépelni, vagy épp jó lett volna a hozzá tartozó képpel, design megőrzésével együtt megmutatni a gyerekeknek).

Szkennelés helyett - QQCSKA

Diákként is nehézségekbe ütköztem akkor, amikor gyorsan kellett egy-két lapot megörökítenem, hisz a fényképezés sem hozott mindig minőségi archiválást. Az Office Lens alkalmazást az egyik tanítványom ajánlotta nekem, amikor látta, hogy a kivetítőről, különböző szögekből sem sikerül megfelelő képet készítenem. Az applikáció minden ilyen jellegű problémámat megoldotta. Ha különböző könyvekből készítek feladatsort, akkor csak lefotózom és már vetítem is (természetesen a forrás megjelölésével) tanítványaim számára a megoldandó feladványokat. A program elérhetősége: vagy így (Megjegyzés: a link rövidítése és a Qr-kód az előző bejegyzésben bemutatott Google URL Shortener bővítménnyel készült másodpercek alatt ;) Ikt módszertan. QR Code Generator - Create QR codes here. 10 ingyenes alkalmazás, amit kötelező letöltenetek nyelvtanuláshoz. Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult.

10 ingyenes alkalmazás, amit kötelező letöltenetek nyelvtanuláshoz

Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez. Idegen nyelveket nem csak a suliban vagy nyelvtanfolyamokon tanulhattok, hanem a metrón vagy a buszon is, okostelefonról. Bemutatjuk a legjobb szótáralkalmazásokat és fordítóprogramokat, digitális tanulókártyákat és természetesen a legszórakoztatóbb nyelvtanuló játékokat is. Nyeltvanfolyam mobilról Egy új nyelv megtanulásához és a meglévő nyelvtudásotok felfrissítéséhez, a gyakorláshoz is nagyon jól jönnek a "játszva tanuló" alkalmazások, például a Duolingo, a Memrise vagy a Busuu. A Duolingót az Apple az év iPhone-alkalmazásának, a Google pedig a „Best of best” Android-alkalmazásának választotta 2013-ban.

A Memrise feladatai is hasonlóan épülnek fel, de egynyelvűek, így az első idegen nyelveteket is gyakorolhatjátok vele. Szótárak és tanulókártyák. Ingyenes Mobil alkalmazások. 18 must-try apps for the new academic year. – #EdTech4Beginners. 10 IKT eszköz ötletek és vélemények gyűjtésére. Ötletelésnél, vélemények ütköztetésénél, érvelésnél nincs jobb, mint az élőszó, egy igazi beszélgetés.

10 IKT eszköz ötletek és vélemények gyűjtésére

Mégis vannak olyan infokommunikációs-technológiai eszközök, amik segíthetnek a beszélgetésnél, különösen, ha nagy a csoport, és azt szeretnénk, hogy mindenki meg tudja osztani a gondolatait. Osztálytermi kérdezésről szóló cikksorozatunk ezen cikkében beszélgetést, vitát támogató webes eszközöket mutatunk be.

Tricider A Triciderben felteszünk egy kérdést, és a résztvevők kapcsolódó ötleteket, lehetséges válaszokat, érveket gyűjtenek. Az ötleteket alá lehet támasztani érvekkel és ellenérvekkel, azokra pedig szavazni lehet. Answergarden Az Answergardenben felteszünk egy kérdést, és a válaszok egy szófelhőben jelennek meg. Mentimeter A Mentimeter egy online kérdőív eszköz, amelyben érdekes kérdéstípusokat is használhatunk, például a válaszadónak egy skálát kell beállítania, 100 pontot kell elosztania értékek között, vagy egy mátrixban kell elhelyeznie valamit.

Teacher Tools - Tons of Worksheet and Puzzle Makers. Photos For Class - The quick and safe way to find and cite images for class! Ikt kiskate. 1979 kisnagyiktkonyv. WebWeWant tanári. Web WeWant tini.