background preloader

Elisa21

Facebook Twitter

Gångertabellen. Grytbröd med Morot och Ingefära. Jag kanske är sist att testa grytbröd, och nu när jag gjort det förstår jag bara inte varför??

Grytbröd med Morot och Ingefära

Det är lätt av de godaste bröden jag testat, perfekt yta, saftigt och allt man kan önska sig av ett bröd! Jag smaksatte det med massor av morötter och ordentligt med ingefära! Fram med grytan nu på direkt och kör igång, för du kommer inte vilja baka bröd på vanligt sätt igen! Ingredienser till ett stort bröd: 25 g jäst 5 dl ljummet vatten 3 dl rivna morötter 2 msk riven ingefära 12 dl vetemjöl 2 -3 tsk salt Gör så här: 1. Det enda momentet som är lite kritiskt är när degen ska från handduken ner i grytan. Iframe. Obligatoriska bedömningsstöd i årskurs 1. Alvarsson.nu. Compress PDF – Reduce your PDF Online for Free.

Snabba morgonlimpor. Ljuvligt saftiga och snabba morgonlimpor som går lätt att skära upp i tunna skivor. 2 st 50 g jäst 6 dl vatten, ljummet 1 dl mörk sirap 3 msk rapsolja 2 tsk salt 8 dl vetemjöl 8 dl rågsikt 1.

Snabba morgonlimpor

Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i det fingervarma vattnet. 2. 3. 4. 5. Att prata om stress med barn. Häromdagen satt jag och förberedde en föreläsning om Stress & Energibalans.

Att prata om stress med barn

Herakles, 6 år blev väldigt nyfiken. Jag har tidigare tänkt att han är för liten för att förstå vad stress är, men så var det visst inte. Man måste bara använda rätt ord och visa med bilder. Efter att ha förklarat med en omarbetad version av stressbägarmodellen hängde han snabbt med. Min version av stressbägaren finns att ladda ner på min hemsida. Stötta eleverna i deras lärande. I Läroplanen för gymnasieskolan 2011 och Läroplanen för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 kan man läsa att undervisningen ska anpassas efter de elever vi har.

Stötta eleverna i deras lärande

I läroplanen för gymnasiskolan står det: Undervisningen ska anpassas till varje elevs förutsättningar och behov. I Lgr11 står samma sak men med ett förtydligande: Undervisningen ska anpassas till varje elevs förutsättningar och behov. Den ska främja elevernas fortsatta lärande och kunskapsutveckling med utgångspunkt i elevernas bakgrund, tidigare erfarenheter, språk och kunskaper. ”Det är tabu att prata om intelligens” Det finns en grupp elever som ofta arbetar mycket hårt, men som aldrig når målen hur mycket de än sliter.

”Det är tabu att prata om intelligens”

Elever med svag teoretisk begåvning. – Det handlar om elever som har svårt att reflektera och analysera. Använda Chromebook vid tentor och prov - Chrome for Business och Education Hjälp. En Chromebook kan konfigureras som en låst dator och användas vid prov och tentor för studenter.

Använda Chromebook vid tentor och prov - Chrome for Business och Education Hjälp

En Chromebook kan användas till en mängd olika tester och prov från olika leverantörer. På Chromebook kan du inaktivera elevernas tillgång till internet under pågående prov eller tenta. Åtgärds- och anpassningsbank - Umeå. Hon lägger äppelskivor i blöt och sätter på mikron. Resultatet får mig att rusa till köket. Uppdrag under ytan. Bild: Viktor Gårdsäter.En pojke råkar i bråk varje rast och lärarna bestämmer därför att han ska vara inne.

Uppdrag under ytan

Han förstår ingenting, han älskar ju att vara ute. En flicka får en resursperson som kvickt tar henne ur klassrummet när humöret börjar barka åt fel håll. Men flickans humör går då sällan att vända, misslyckandet har redan skett. Situationerna återberättas av Carin Borg-Arvidsson och Karin Hjortsberg, specialpedagoger på Aspergercenter, ett stöd- och kunskapscenter inom Stockholms läns landsting. Gemensamt för exemplen är att pedagogerna sätter in åtgärder utifrån en generell ”tipslista” om hur man hjälper en elev med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, npf; gör något lugnt på rasten och gå ifrån till ett mindre rum. – Det finns en risk med att lägga på åtgärder direkt, utan att ha förstått själva orsaken till varför det blir som det blir för eleven. Orsaker. Quick And Easy Winged Eyeliner Tutorial - Hair , MakeUp, Nail Tutorials. Motsvarighet på en Chromebook. Wow! Här blir solförmörkelsen total.

Skoltips allmänt. Skriva ut Book Creator bok. Datainspektionen godkänner avtalet mellan utbildningsnämnden i Simrishamns ko... Skolministeriet: Vad går förlorat med handskriften? Renaud Margry - How small is planet earth ! Sändning #11 - mars 2015 - Om specialpedagogik med Ulrika Johnsson. Integrerade elever. Från traditionellt till kreativt med paddan i undervisningsprocessen. Studiepaket om undantagsbestämmelsen - SPSM.

Undantagsbestämmelsen är ständigt aktuell och frågorna är många.

Studiepaket om undantagsbestämmelsen - SPSM

Ett flerdimensionellt observationsschema för språk- läs- och skrivlärande. Caroline Liberg presenterar ett exempel på ett flerdimensionellt och icke linjärt observationsschema för bedömning av språk-, läs- och skrivlärande.

Ett flerdimensionellt observationsschema för språk- läs- och skrivlärande.

Det finns en mängd material för bedömning av läs- och skrivlärande. Många av dem har formen av observationsscheman av olika slag. Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite…. Har man en iPad som varit med länge så kan man uppleva att den blir seg och trött.

Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite….

Sedan brukar man uppleva att det är slut på minne direkt, man raderar bilder, filmer och appar men det är ändå fullt på iPaden. Rättstavning - Stavia - LÄRVERKTYG INOM NACKAS KOMMUNALA SKOLOR. Stavia® är ett välstrukturerat och anpassbart läs- och skriv­träningspaket med huvudsaklig inrikt­ning på avkodning och stavning. Programmet ger stora tidsvinster för läraren, som kan använda programmets färdiga struktur, utan att själv behöva lägga ner en massa tid på att plocka fram och matcha rätt övningar. Programmet består av 28 väl utmätta steg där varje steg innehåller ca 6 dator­övningar. Varje steg bygger på det föregående, vilket ger stora möjligheter till strukturerad träning. Rättstavning - Stavia - LÄRVERKTYG INOM NACKAS KOMMUNALA SKOLOR. Talböcker och Legimus.