background preloader

Google Apps for Education

Facebook Twitter

Nyskapande skolteknik hindras av PUL. Om skolan ska kunna ta steget in i framtiden krävs en översyn av lagstiftningen kring personuppgifter.

Nyskapande skolteknik hindras av PUL

Lagen är föråldrad och måste uppdateras för att skolan fullt ut ska kunna utvecklas i takt med samhället, skriver bland andra Karl Alfredsson, utvecklingschef på Lin Education. Samspelet förbättras långt över förväntan när lärarna kan följa elevernas processer, skapa anpassade lärsituationer och lämna feedback direkt i elevens dokument eller via video. Eleverna får snabbare respons, jobbet blir roligare, man presterar bättre när relationer utvecklas på nya arenor och möjligheten till möten ökar, skriver debattörerna. Bild: Eric Gay Enligt internationella mätningar tillgodogör sig inte svenska elever kunskaper i samma takt som elever i andra länder – om nu mätandet av kunskaper ens är möjligt. En viktig anledning till att skolorna nu halkar efter är den föråldrade personuppgiftslagen, PUL. Molntjänster olagliga Datainspektionens ord gäller. Så synkar du familjen i Google Kalender. Steg för steg: Skapa en gemensam familjekalenderNär du själv och övriga medlemmar har ett Google-konto är det dags att se till så att allas kalendrar är rätt inställda.

Så synkar du familjen i Google Kalender

Har du angett Sverige som hemland när du skapade ditt Google-konto kommer Googles kalender redan att vara inställd med svenska inställningar, men för att vara säker kan du gå till inställningarna och bekräfta att allting är rätt inställt. 1. Gå först till www.google.com/calendar och logga in med ditt Google-konto om du inte redan är inloggad. Uppe i det högra hörnet på bildskärmen klickar du på det lilla kugghjulet och väljer sedan Inställningar. 2. 3. Normalt har du en kalender med ditt namn som vi kan kalla din privata kalender. Skapa därför en ny kalender genom att klicka på den lilla nedåtpilen till höger om Mina kalendrar och välj Skapa ny kalender. 4. 5. När du lagt till alla familje­medlemmarna klickar du på Skapa kalender längst ned på sidan. 6. FAQ - Supportsida Google Apps. Vidarebefordra mail från Lotus - cecilia.manfredsson - Öckerö Kommun e-post. Instruktionsfilmer – övrigt. Instruktionsfilmer – Google. Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive.

Fler och fler skolor börjar använda Google Apps som plattform för kommunikation och kollaboration.

Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive

Om man tidigare har jobbat i någon av de mer skolanpassade lärplattformarna saknar man kanske till en början kursspecifika sidor, inlämningsmappar kopplade till klasslistor och specifika fält för omdömen t.ex. i Google Apps. Men med lite tanke bakom mappstruktur, delningar och kommentarsfunktioner kan Google Drive tillsammans med de andra Google-tjänsterna fungera som en lärplattform med många fler möjligheter. Jag har utgått från en viss förkunskap i Google Drive i detta inlägg och fokuserar på hur själva mappstrukturen skulle kunna se ut för en lärare samt arbetsgången för att både nå ut med kursmaterial och ta emot elevarbeten. Det första förslaget på mappstruktur utgår från en klass.

Denna struktur skulle kunna passa bra när man som lärare undervisar samma klass/undervisningsgrupp i mer än en kurs. Www.iktpedagogerna.se/wp-content/uploads/2013/08/Drive_mappstruktur.pdf. Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive. Fler och fler skolor börjar använda Google Apps som plattform för kommunikation och kollaboration.

Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive

Om man tidigare har jobbat i någon av de mer skolanpassade lärplattformarna saknar man kanske till en början kursspecifika sidor, inlämningsmappar kopplade till klasslistor och specifika fält för omdömen t.ex. i Google Apps. Google Drive for Mobile - Mobile Collaboration Network. - Mobile Collaboration Network. Skapa och dela dokument och mappar i Google Drive. Google Apps Learning Center v4. Aktivera premiumfunktioner på Google+ - Google Apps Administrator Hjälp. Nya Google+ Hangouts - Google Apps Administrator Hjälp. Nya Google+ Hangouts samlar chatt, röstsamtal och videomöten för alla användarnas enheter.

Nya Google+ Hangouts - Google Apps Administrator Hjälp

Oavsett om användarna använder sig av Gmail, skrivbordsversionen i datorn eller Android- eller iOS-enheter kommer de inte att missa något eftersom alla deras Hangouts synkroniseras. När du väljer att använda den här funktionen får användarna en inbjudan att använda nya Hangouts. Nya Google+ Hangouts - Google Apps Administrator Hjälp. Nya Google+ Hangouts - Google Apps Administrator Hjälp. Ange delningsalternativ för Google Groups for Business - Google Apps Administrator Hjälp. Lorsque le service Google Groupes est activé, les options de partage disponibles vous permettent de déterminer : si des personnes extérieures au domaine peuvent accéder à votre service de groupes ; ce que les utilisateurs peuvent faire dans le cadre de ce service, notamment créer leurs propres groupes, autoriser leurs groupes à recevoir des messages de l'extérieur ou ajouter des membres externes.

Ange delningsalternativ för Google Groups for Business - Google Apps Administrator Hjälp

Remarque : Les utilisateurs ont toujours la possibilité de gérer leurs adhésions aux groupes. Skapa en grupp - Google Apps Administrator Hjälp. Det är enkelt att skapa en grupp för organisationen.

Skapa en grupp - Google Apps Administrator Hjälp

Använd en grupp som en e-postlista för att skicka e-postmeddelanden eller mötesinbjudningar till flera personer samtidigt via gruppens e-postadress. Du kan även använda en grupp för att snabbt dela dokument, webbplatser, videoklipp eller kalendrar från Google med flera personer via en adress. Mer information om hur du använder grupper för att isolera funktioner och inställningar i Apps finns i Använd undantagsgrupper. Använd något av följande alternativ om du vill skapa en grupp åt gången: Administratörskonsol: Ett lättanvänt gränssnitt där du snabbt kan skapa grupper. Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive. Administratörskonsol.

Appaket för utbildning - Chrome för företag Hjälp. Denna artikel är till för lärare och administratörer som använder Chrome och enheter med Chrome for Education Många lärare som använder Chrome och Chrome-enheter i utbildningen vill förinstallera eller rekommendera Chrome-webbappar på elevernas enheter.

Appaket för utbildning - Chrome för företag Hjälp

Men med tanke på att tusentals webbappar finns tillgängliga för Chrome är det inte alltid uppenbart vilka som är bäst för din klass. Google har skapat Chrome App Packs. Det är grupper, eller paket, med populära applikationer från Chrome Web Store som är skräddarsydda för att uppfylla elevernas behov. Dessa handplockade appar sparar tid för lärarna, ger rabatter vid massköp av appar och hjälper lärarna att hitta de bästa apparna per kategori och årskurs. Verktyg för formativ bedömning och respons. Här kommer ett gäng med verktyg som man man använda sig av vid formativ bedömning.

Verktyg för formativ bedömning och respons

Några av dem kommer ni själva att få prova på att använda under hösten. De verktyg som her ett (i) bakom sig innebär att de går att använda även på iPad. Learn.ly förändrar kommentarsfunktionen i Google Docs. Google Apps for Education. Under hela hösten har våra leverantörer arbetat med integrationen av Nackas domänkonton och Google Apps for Education (GAFE).

Google Apps for Education

Målet har varit att göra övergången från de gamla Microsoft Windows baserade systemen till GAFE så smidigt som möjligt för elever och personal. Nu är det mesta klart och snart är det dags för elever att börja använda GAFE på riktigt. Lärarna på Nacka gymnasium är redan igång. När det gäller allt som är nytt infinner sig frågor som behöver besvaras.