background preloader

Ètica

Facebook Twitter

90 curts imprescindibles per treballar les emocions i els valors a l'aula I natibergada.cat. Capsa d'eines de la coresponsabilitat. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Revolta educativa al Regne Unit per l'algoritme injust que ha substituït la selectivitat. La comunitat educativa del Regne Unit s'ha aixecat contra les notes d'accés a la universitat.

Revolta educativa al Regne Unit per l'algoritme injust que ha substituït la selectivitat

Aquest dijous es van fer públiques, després que el govern conservador de Boris Johnson suprimís els exàmens físics per la pandèmia de la Covid-19. Enguany, la nota de la selectivitat s'ha establert amb un model que corregeix la puntuació atorgada pels professors amb la que "probablement" seria la seva nota final. L'algoritme es basa en la predicció de les notes finals de tots els alumnes, el seu rendiment durant el curs i els assoliments globals de cada escola durant els darrers anys.

Qui surt beneficiat i perjudicat de l'algoritme? La comunitat educativa ha posat en qüestió la neutralitat del càlcul de l'Oficina de Qualificació (Ofqual). ¿Cómo entretener a los niños? En un momento en el que muchos padres se pasan el día buscando y compartiendo recursos para entretener a los críos en casa, algunos expertos reivindican el derecho de los más pequeños al aburrimiento.

¿Cómo entretener a los niños?

Aburrirse es, afirman, una de las experiencias formativas más importantes en la vida de una persona. La capacidad para lidiar con el aburrimiento es un signo inequívoco de buena salud mental, y experimentarlo obliga a los más pequeños a aprender a enfrentarse con la soledad y a desarrollar recursos internos para hacerlo. Así, con cada “mamá, me aburro”, pueden ir descubriendo los tesoros que se esconden en su imaginación. “El aburrimiento es un trampolín a la creatividad”, afirma en este sentido la psicóloga y terapeuta Lara Terradas Campanario. FILOÈTICA. Estructura: Sorteig dels grups en sobres tancats: Targeta identificadora del grup i característiques.

FILOÈTICA

El nombre de grups depèn del nombre d'alumnes Característiques dels grups: Grup1: no pot fer servir les mans o només una Grup2: no poden parlar Grup3: no poden córrer Grup4: no tenen material --- Espai: Aula polivalent o gimnàs. Situació separada dels diferents grups (nombre desigual de participants) Objectiu: Superar les diferents proves i obtenir punts.

FilòPolis. Filosofia. Filopolis. Llorenç Vallmajo Riera. Vallmajó. En busca del ranking secreto de Tinder: la investigación que destapó que los 'match' no los decides tú. Lo que cuenta Judith Duportail (París, 1986) en El algoritmo del amor (Contra) ya lo hemos visto en distopías como la película Langosta o en el episodio de la aplicación de citas de Black Mirror.

En busca del ranking secreto de Tinder: la investigación que destapó que los 'match' no los decides tú

Ficciones donde los solteros son señalados como el último lastre de la sociedad avanzada y parias a los que confinar 45 días con personas aparentemente afines hasta que consigan una pareja. Felicidad. Perdices. Aceptación. Demostren que Google analitza converses privades gravades pel seu assistent de veu. Moltes de les converses entre un usuari I l'assistent de veu de Google són gravades i analitzades per treballadors humans, segons revela un reportatge d'investigació de VRT, la televisió pública belga en flamenc.

Demostren que Google analitza converses privades gravades pel seu assistent de veu

Google Home és un altaveu intel·ligent que permet controlar amb la veu diversos aparells. Es va llençar al mercat el 2016 i ara el tenen milions de persones de nombrosos països que parlen llengües diferents. El periodista Tim Verheyden va tenir accés a més de mil talls de veu en neerlandès que corresponien a ordres donades a l'assistent o bé a converses a casa o a la feina, aconseguides per Google Home a partir de telèfons, altaveus o càmeres de seguretat. A moltes de les gravacions es podia sentir clarament l'adreça i altra informació privada dels usuaris. Això va permetre al periodista localitzar algunes de les persones, que van reconèixer de manera inequívoca que era la seva veu. Sistema per millorar el servei Activat de forma accidental. Vòmits i favasses a la pell: Instagramers emmalaltits per fer-se fotos en llacs tòxics.

Vídeos de nenes ballant o fent ioga acaben en llistes sexuals de YouTube. Vídeos de nenes fent activitats com ballar o jugar a la piscina han acabat en llistes de YouTube de contingut eròtic.

Vídeos de nenes ballant o fent ioga acaben en llistes sexuals de YouTube

Aquestes llistes tenen etiquetes com "Culitos", "Hot teens" (Adolescents calentes), o "All Sizes Tits" (Pits de totes les mides) i s'aprofiten de les imatges que han penjat usuaris sense cap intenció sexual. El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha instat el portal d'internet a retirar vuit llistes de reproducció que sexualitzen imatges de menors, moltes de les quals són nenes de curta edat. FaceApp, el viaje por el mundo de tu cara y por qué la privacidad sigue "brutalmente incumplida" por las apps. "Una aplicación por sí sola quizá no tenga un impacto masivo, porque además suelen pasar por picos, la gente la usa mucho unos días y luego la deja.

FaceApp, el viaje por el mundo de tu cara y por qué la privacidad sigue "brutalmente incumplida" por las apps

Pero el entorno que se genera, en el que gran cantidad de apps no cumplen el Reglamento General de Protección de Datos, es potencialmente muy invasivo. Aunque app por app sea una escala pequeña, en el contexto general de su funcionamiento, es brutalmente incumplido por todas partes". Así está la situación general de la privacidad en torno a las aplicaciones de los teléfonos móviles. Lo explica a eldiario.es Elena Gil, abogada especialista en nuevas tecnologías, en referencia al caso de FaceApp, una aplicación en la que la foto de la cara del usuario que la usa emprende un viaje por el mundo cuya primera escala es Estados Unidos.

Desde ahí puede viajar a Rusia, donde está establecida su empresa desarrolladora, o a cualquier otro lugar. ¿Quién controla esto? Las prácticas abusivas de FaceApp no son exclusivas de esta aplicación. Alessandro Baricco: "Tenim un sistema inestable i aterridor que ens impedeix cometre errors." - Telenotícies. Judith Duportail: “Tinder vol construir parelles desiguals en les quals l’home sempre sigui superior” En temps de big data i d’escàndols com el de Cambridge Analytica, la innocència respecte a les xarxes socials cada vegada és més feble.

Judith Duportail: “Tinder vol construir parelles desiguals en les quals l’home sempre sigui superior”

El que possiblement ningú s’espera és que, després d’un temps utilitzant la web de dating més famosa del món, l’empresa disposi d’un registre de 800 pàgines de cada usuari. Els riscos de sobreexposar la imatge dels fills a les xarxes socials. Molts nens i nenes ja apareixen a Internet abans de néixer.

Els riscos de sobreexposar la imatge dels fills a les xarxes socials

Pares i mares pengen ecografies que mostren el fetus al ventre de la mare. Podria semblar una pràctica poc comuna, però bona part dels nadons l'experimenten -sense saber-ho, esclar. El 2010, l'empresa de seguretat informàtica AVG va promoure un estudi fet a deu països segons el qual el 23% de les mares havien penjat fotos del futur fill. Els perills dels algoritmes que regulen la nostra vida sense que en siguem conscients.

Usem aplicacions per escollir un restaurant, per trobar una adreça o per triar una pel·lícula.

Els perills dels algoritmes que regulen la nostra vida sense que en siguem conscients

Fins i tot per conèixer la nostra parella. Cada cop és més habitual trobar eines o plataformes que al darrere tenen algoritmes, capaços de gestionar grans volums d'informació i suggerir-nos una opció ràpida i confiable. Hi recorrem perquè ens faciliten la vida a l'hora de prendre decisions. Però, entenem què són realment els algoritmes? "Els algoritmes són com una seqüència d'instruccions, una recepta per aconseguir una cosa", diu Carlos Castillo, director del Grup de Computació Social a la Universitat Pompeu Fabra. La vanidad en los tiempos del selfie: muertes accidentales y cirugías plásticas.

Los autorretratos, más conocidos en los últimos años como selfies, no son un invento reciente, ni mucho menos. En cuanto las tecnologías de la fotografía lo hicieron posible, los selfies aparecieron como un fenómeno minoritario. De hecho, el primer selfie oficial documentado se atribuye al empresario Robert Cornelius que realizó un daguerrotipo de sí mismo en 1839. Folletos para padres. Trabajo en Equipo Pingüinos, Hormigas, Cangrejos. Últims programes - Summa positiva.