background preloader

Art

Facebook Twitter

00. RECURSOS - Algargos´ web. Resumen de Arte, Historia y Geografía. Te encuentras ante una web en la que voy poniendo de forma ordenada los enlaces de los artículos que voy publicando en mis blogs educativos y de las presentaciones y vídeos que utilizo en mis clases. Para acceder a la información pincha sobre el enlace de cada asignatura que aparece en las pestañas superiores o en los siguientes enlaces: A continuación, busca lo que te interese en el índice que te aparecerá en la barra lateral derecha. Aviso Legal Algargos, Resumem Jimdo es una web que tiene como único objetivo su uso educativo o didáctico. Tanto los textos como las imágenes mostradas son de contenido público en cuanto que están obtenidas de internet.

Prehistoria. "La Venus del espejo", de Diego Velázquez - ¡No tocar! - Ver el documental completo. Aproximación a la Grecia Clásica. I. BDHAH. Biblioteca digital d'història de l'art hispànic. Benvingut La BDHAH és un portal dirigit pel Departament d'Història de l'Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, coordinat i realitzat per la Biblioteca d'Humanitats. Presenta un sistema d'informació orientat a la consulta de documents de literatura artística, publicada durant els segles XVII, XVIII, XIX i principis del XX. Bienvenido La BDHAH es un portal dirigido desde el Departamento de Historia del Arte y Musicología de la Universidad Autónoma de Barcelona, coordinado y realizado por la Biblioteca de Humanidades. Presenta un sistema de información orientado a la consulta de documentos de literatura artística, publicada durante los siglos XVII, XVIII, XIX y principios del XX. Welcome The BDHAH is a portal directed by the Department of Arts and Musicology at the Autonomous University of Barcelona, designed and coordinated by the Humanities Library.

Mitos y leyendas - Dioses y héroes en la mitología griega. Youtube. Paguen 58 milions per un arxiu jpg, la primera obra digital subhastada a Christie's. Venda rècord en el mercat de l'art digital: la històrica casa de subhastes d'art Christie's ha venut un arxiu d'imatge JPG de l'artista Beeple per 69 milions de dòlars, gairebé 58 milions d'euros.

No és un arxiu d'imatge normal: està creat amb la tecnologia "blockchain", la mateixa que fa possible monedes virtuals com el Bitcoin, i que permet identificar-lo com a únic i irrepetible. Això equipara arxius digitals com aquest, anomenats NFT o "token" no fungible, amb les obres d'art físiques tradicionals, com pintures o escultures i, per tant, permet vendre-les amb els mateixos criteris. Segons Christie's, l'obra de Beeple, nom artístic del nord-americà Mike Winkelmann, és la primera d'aquest tipus que arriba a una subhasta d'aquesta categoria: "Christie's està orgullosa d'oferir "Everydays - The First 5000 Days" de @beeple com la primera obra d'art purament digital que ha ofert mai una gran casa de subhastes. Les ofertes estaran obertes del 25 de febrer a l'11 de març. " Un comprador anònim . Louvre site des collections. NFT y Beeple: la extraordinaria subasta por US$69 millones de una obra de arte que no existe en la vida real.

Apuntes Art antic - UPF. Pintura i mosaics romans, i Art dels primers cristians Art Antic Medieval 15 La pintura romana super important ens demostra el desenvolupament que va tenir. Giravolt. Benvingudes i benvinguts a Giravolt, el nou projecte de digitalització 3D del patrimoni cultural català.Gràcies a les noves tecnologies de captació 3D posem al teu abast una nova manera de mirar el patrimoni. Capgirem la forma com vivim el nostre patrimoni cultural amb una veritable experiència global en 3D.Descobreix-lo ràpidament en aquest vídeo:A Catalunya, ja s’han creat més de 100 models 3D, una selecció dels quals la pots consultar en aquesta pàgina.

Si vols descobrir-los tots, et convidem a visitar el nostre canal Sketchfab on cada mes en publiquem de nous. Giravolt va més enllà de la publicació en línia dels models 3D. És un projecte integral que promociona l’ús de la tecnologia de l’escaneig 3D dins del sector del patrimoni cultural català. Una iniciativa col·laborativa i transversal que aporta un nou format per a la conservació i la divulgació de la cultura. Sistine Chapel. 10 museus per visitar sense sortir de casa (i no contagiar-se de coronavirus) En temps de l'epidèmia de coronavirus, us proposem visitar 10 museus d'arreu del món, la majoria tancats al públic actualment, sense sortir de casa per fer més suportable el confinament. 1. Pinacoteca de Brera (Milà) Situada a l'Acadèmia de Belles Arts de Brera, a la capital llombarda, acull una de les millors col·leccions de pintura italiana, amb obres de Caravaggio, Piero della Francesca o Rafael.

Accediu-hi directament des d'aquí. Aparició de Jesús al camí d'Emaús, de Caravaggio 2. El gran museu florentí acull algunes de les obres més destacades del Renaixement italià, com El naixement de Venus de Sandro Boticelli, L'Anunciació de Leonardo da Vinci o La Venus d'Urbino, de Tizià. El naixement de Venus, de Sandro Botticelli. 3. Laocoont i els seus fills 4. Aquest museu reuneix la millor col·lecció arqueològica del món pel que fa a l'Antiga Grècia, amb obres tan destacades com el Déu del cap Artemísion o la Màscara d'Agammènon. 5. Las Meninas, de Diego Velázquez. 6. 7. Fris del Partenó. 8. Genios de la Pintura 01 de 024 Caravaggio [Documental] Historia Del Arte Universal Cap 01. Historia del Arte Universal cap:5. Miguel Ángel, una superestrella.

Historia del Arte Universal - Cap 6. Edad media (Románico y Gótico) Història de l'art - L'art del barroc. La Mona Lisa no te mira a los ojos - Gimnasia - Ver el documental completo. ¿Por qué vemos caras por todas partes? - Gimnasia - Ver el documental completo. WebQuest. La pintora catalana Míriam Escofet retrata la reina Elisabet II. Míriam Escofet viu al Regne Unit i fa uns anys que els seus retrats atreuen l'atenció. Ara, però, la popularitat li ha donat el fet que ha estat triada per retratar Elisabet II. Ho ha fet amb el repte de buscar la persona darrere la monarca. La Covid va obligar a fer una presentació virtual, però la feina detallista de set mesos ha estat ben real per a aquesta pintora catalana resident al Regne Unit des que, de petita, s'hi va traslladar la família.

I això que només va disposar de dues sessions de mitja hora amb la reina. "Amb mitja hora no val la pena ni pretendre que vas a fer un dibuix o un estudi així perquè és ridícul. Què fas amb mitja hora? Escofet ha tingut llibertat per triar la composició del quadre, el vestit de la protagonista o per deixar una tassa de te buida, detall surrealista que va cridar l'atenció d'Elisabet II. "És una persona molt petita, però té una energia vital que es nota. "Mai hem exposat en el nostre país. Las Siete Maravillas de la Antigua Roma [Documental Completo] Los secretos del Coliseo - Documental. Acueducto de Gades. Construir lo imposible - Roma (primera parte) Rescaten al riu Onyar, a Girona, una màscara femenina de metall del segle XVIII. Sorpresa a la llera de l'Onyar a Girona aquest diumenge al migdia. Uns veïns han alertat l'Ajuntament i la policia perquè des d'un balcó, situat a l'altura del pont Eiffel, havien vist la imatge d'una cara mig enterrada al fons del riu.

De seguida han trucat a l'Ajuntament per advertir de la troballa i l'alerta ha atret, també, més gent de la zona. Fins al lloc s'hi han desplaçat l'arquitecte i l'arqueòloga municipal, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i una dotació de la Policia Municipal de la ciutat. Els agents han baixat al riu i han tret la peça que, efectivament, es tractava d'una cara o màscara femenina de metall.

Segons els primers indicis, podria ser del segle XVIII o fins i tot anterior. Alguns experts apunten que es podria tractar d'una reproducció de l'obra: "Èxtasi de Santa Teresa" de Gian Lorenzo Bernini, ja que la l'expressió de la cara recorda la de la figura femenina que hi ha al conjunt escultòric que es pot veure a l'església de Santa Maria della Vittoria a Roma. Perfect Bodies - Gymnastics | ARTE in English. El misterio de la Mona Lisa - Documental. Dos rivals conviuen a la Capella Sixtina 500 anys després: Rafael i Miquel Àngel. Entre els genis renaixentistes Miquel Àngel i Rafael hi havia competència i sembla que no gaire simpatia.

Els dos hauran de competir a la Capella Sixtina, només durant aquesta setmana. Amb motiu dels 500 anys de la mort de Rafael, la capella lluirà fins diumenge els deu grans tapissos basats en les pintures de Rafael, que rivalitzaran amb els frescos de Michelangelo. Ni tan sols Rafael va poder veure així la Capella Sixtina, perquè va morir quan només se n'havien pogut exposar set. Normalment, els deu tapissos s'exposen als Museus Vaticans, a la sala de Rafael, i només es van mostrar a la Capella Sixtina fa 37 anys, quan es va commemorar el naixement del pintor.

S'explica que la gelosia de Miquel Àngel, que no volia la competència dels tapissos, i les posteriors decisions papals van relegar-los fins i tot als soterranis del Vaticà. Més cars que els frescos Els papes Sixt IV i Juli II van ser els que van encarregar a Miquel Àngel decorar les parets i la volta de la capella pontifícia. Guardianes del patrimonio - Operación Calixtino - RTVE.es.

Ancient Greek Statues Were Not White - Gymnastics | ARTE in English. Acceptació de la normativa d'ús del lloc. ARTE. Leonardo da Vinci, una obra maestra redescubierta | ARTE en español. DEMO E-DUCATIVA CATEDU. ZEUS | Destripando la Historia | Canción. Escritos de arte de vanguardia, 1900/1945 - Ángel González García, Francisco Calvo Serraller, Simón Marchán Fiz.

Leonardo Da Vinci - Documental de la BBC. Astronomía y Arte (I). El Universo a gran escala. La Vía Láctea y el Cosmos. "El crit" de Munch no és un crit, és un soroll de la natura. És un símbol de la desesperació humana i un dels quadres més famosos del segle XIX, però fins ara se n'havia malinterpretat el títol. En "El crit" d'Edvuard Munch, el pintor noruec es refereix al crit de la natura i el seu personatge inquietant no crida, sinó que es tapa les orelles precisament per no sentir-ho. La història real d'un quadre icònic El Museu Britànic ha arribat a aquesta conclusió després de trobar una frase manuscrita en la litografia de l'obra del 1895, en blanc i negre, que aclareix: "Vaig sentir un fort crit travessar la natura. " Els experts del museu sostenen la tesi que la figura, que fins ara es pensava que cridava, en realitat està aterrida per sorolls, externs o de l'interior del seu cap.

El gran canvi és que l'autor no hauria volgut representar un acte personal, sinó un sentit més universal. Litografia amb la frase que ha capgirat el sentit del quadre Una mòmia com a model d'"El crit" Vestigia - Introducción. Un gravat rupestre trobat a Margalef, obra mestra de l'art paleolític europeu. La troballa d'un gravat d'art rupestre amb ocells i éssers humans, localitzada fa anys però presentada aquest dilluns, es considera una obra mestra de l'art paleolític europeu excepcional i gairebé inèdita. Datada de fa aproximadament 14.000 anys, la peça es va localitzar el 2011 al jaciment de l'Hort de la Boquera, a la vall del Montsant, al Priorat, però els investigadors han trigat anys a poder contextualitzar la troballa i confirmar-ne la importància.

Els experts de la Universitat de Barcelona han aprofitat que la troballa protagonitza un article a la prestigiosa revista especialitzada "Anthropologie" per mostrar-la aquest dilluns i destacar-ne els detalls que la fan gairebé una peça única. Gravat paleolític trobat al jaciment de l'Hort de la Boquera, al Montsant Recreació en 3D de la troballa d'art paleolític a l'Hort de la Boquera (UB) Naixement de l'art narratiu "Va sortir encastada al fons de l'abric i al revés. Tres peces comparables La Vall del Montsant. Gombrich Ernst H Historia Del Arte | micaela garcia. Gombrich Ernst H Historia Del Arte | micaela garcia. La tècnica de pintura del tremp sobre fusta.

.: PUZZLES IMPRESIONISTAS :. EUROPEANA. The Metropolitan Museum of Art - Home. Getty Museum. Guggenheim Collection Online. Featuring nearly 1600 artworks by more than 575 artists, the Collection Online presents a searchable database of selected artworks from the Guggenheim’s permanent collection of over 7,000 artworks. The selected works reflect the breadth, diversity, and tenor of the Solomon R. Guggenheim Foundation’s extensive holdings from the late 19th century through the present day, and are continually expanded to include a larger representation of the museum’s core holdings as well as recent acquisitions. In addition to highlights from the Solomon R.

Guggenheim Museum, New York, the Collection Online includes works from the Peggy Guggenheim Collection, Venice, and the Guggenheim Museum Bilbao. Visitors may browse by artist, date, artwork type, movement, or by several of the major groups of acquisitions that have entered the holdings of the foundation since its inception in 1937. Learn More about the Collection. Guggenheim art catalogues online. Rijksmuseum (Netherlands) Cursos:curriculum:eso_btx:dsso:modul_6:practica_5 [Formació del professorat] L'objectiu d'aquesta pràctica és mostrar alguns recursos i algunes maneres de treballar amb Internet la història de l'art més contemporani, fonamentalment l'art del segle XX, incloent-hi aquelles noves expressions artístiques com el cinema, la publicitat, l'art digital en tots els seus formats, etc., que marquen el nostre present.

L'art és un dels temes del qual podeu trobar més recursos a la xarxa, però no sempre estructurat de manera que permeti emprar-lo directament com a activitat didàctica. A més, les limitacions d'aquest curs ens imposen fer una selecció molt reduïda, però esperem donar-vos suficients pistes perquè pugueu preparar moltes de les activitats que hi trobareu a mancar. La pràctica està relacionada amb el currículum de 4t d'ESO i de batxillerat. Desenvolupament de la pràctica Mitjançant unes quantes webs il·lustrarem el tema d'aquesta pràctica i veureu diverses possibilitats de treballar-la amb l'alumnat, tant d'ESO com de batxillerat.

Fonaments de la Història de l'Art. Història de l'art - Web de les Ciències Socials - Javier Arrimada. Gioconda. Corpus Vitrearum Medii Aevi: CVMA Spain with Catalonia. Blog del Museu Nacional d'Art de Catalunya » La cuina dels traspassos de pintura mural. Acceptació de la normativa d'ús del lloc.

Conèixer l'Art: Índex. HISTORIA DEL ARTE : temas, imágenes y comentario. Science Communicator. on Instagram: “Which one is your favourite?□ Credits: Rich McCor.” El Museo Británico expondrá una pieza que Banksy les coló de forma clandestina en el año 2005. Vugar Efendi on Vimeo. ✅ Puzzles Online.es □ Juegos » » Las Meninas » Rompecabezas Gratis » Juegos de » Las Meninas Puzzles Jigsaw. Ciències Socials. David Ripoll: 2n BTX Ha. Art. 1. PINTURES ALTAMIRA.