background preloader

Socials

Facebook Twitter

Volta la món a vela

Opos20. Aranya. DEMO E-DUCATIVA CATEDU. Translate. Industralització. The Atlantic slave trade: What too few textbooks told you - Anthony Hazard. Base mart. Disseny d'un hivernacle by Clau deldia on Prezi. Disseny d'un hivernacle by Clau deldia on Prezi. Arabic vocabulary lists. Mart. Les línies temporals - formacioPDI. Populations Past. Create Maps. The Industrial Revolution Jeopardy Template. 02 La Revolució Industrial. V.N.Zamagni - Història econòmica mundial: La industrialització a Espanya.

La gran fam d’Irlanda. Entre 1845 i 1850 es produí un tall nefast en la història d’Irlanda, una mena d’any zero.

La gran fam d’Irlanda

Una fam que provocà una mortaldat terrible, coneguda com la Fam de la Patata. La causa puntual del desastre va ser una plaga que acabà amb tota la producció de patata, cultiu quasi únic, i aliment bàsic de la majoria de la població, sobretot la més pobre. La economia española del siglo xix (1) La fallida revolución industrial en España. Por Eduardo Montagut Contreras.

La fallida revolución industrial en España

Doctor en Historia Moderna y Contemporánea. En la España decimonónica se intentó impulsar un proceso de revolución industrial con el objetivo de transformar la vieja estructura agraria por otra nueva industrial. Pero el resultado final quedó muy lejos de lo proyectado. Cataluña fue la única zona con un grado significativo de industrialización a partir de capital autóctono, con empresas de tamaño medio.

Su desarrollo comenzó en el siglo anterior. La siderurgia, el otro sector clave en la Revolución Industrial, vivió tres etapas durante el siglo XIX. El proceso de industrialización en España no se detuvo durante el siglo XIX pero su evolución se produjo a un ritmo tan lento que España quedó relegada como potencia industrial. En conclusión, la escasez de capitales nacionales fue la causa de que la moderna industria española se originara con predominio de capital extranjero salvo en Cataluña.

Hands: Irish Spinningwheel Making. Un procés tecnològic i humà: el tèxtil. El vapor Aymerich, Amat i Jover. El vapor és el fluid intermediari entre l’energia del carbó i la màquina de vapor.

Un procés tecnològic i humà: el tèxtil. El vapor Aymerich, Amat i Jover.

La combustió del carbó genera la calor necessària per provocar l’evaporació de l’aigua. El vapor a alta temperatura i alta pressió s’acumula en la caldera i proporciona la pressió per provocar el moviment de la màquina de vapor. La cardadora té les mateixes característiques de color, llargària de les fibres, tacte, etc. Historiaesfera » Expo. ‘Les indianes. Els orígens de la Barcelona industrial, 1736-1847’ Una mostra ens porta als orígens de la Barcelona industrial a través d’un dels productes estrella d’aquell moment, les teles estampades anomenades indianes.

historiaesfera » Expo. ‘Les indianes. Els orígens de la Barcelona industrial, 1736-1847’

Els inicis de la industrialització a Barcelona estan molt lligats a les indianes, unes teles de cotó estampat d’origen asiàtic. La capital catalana va esdevenir un dels principals productors d’aquest producte a Europa a finals del segle XVIII.L’exposició “Indianes, 1736-1847. Professor de Política Econòmica de la UB. A partir del 1805, els fabricants catalans van introduir màquines de filar britàniques.

Professor de Política Econòmica de la UB

El 1833, Bonaplata va comprar una màquina de vapor a Anglaterra i la va fer instal·lar a Barcelona (al carrer Tallers, al Raval). Fins aquell moment, el sistema de vapor no s'havia utilitzat per a res al sud dels Pirineus A partir del 1736, l'especialització barcelonesa en estampats de roba blanca importada de lli i de cotó va ser una de les bases sorprenents del take-off, de l'arrencada de la Catalunya moderna. Aquests estampats han saltat a la fama amb el nom d'indianes ja que, d'entrada, es fabricaven a l'Índia i, a partir d'un cert moment, arribaven, per Creixent Fèrtil, a l'Europa occidental. Algunes ciutats de la Mediterrània oriental, com Esmirna i Alepo (ens ho explica Àlex Sànchez al saló del Tinell del Palau reial de Barcelona), també van començar a fabricar aquests estampats. El pas següent era no únicament vendre sinó, primer, fabricar aquests estampats. How It's Made Cotton yarn - Indian Textile Industry.

How was it made? Traditional Indian Weaving. Indianes. Indianes. La fàbrica d'indianes constituïa una manera d'organitzar el treball i la producció diferent a la del taller artesà o la indústria domiciliària.

Indianes

Les seves característiques principals eren la concentració de la producció en un únic espai i la divisió del treball en el seu si. En aquests establiments es feien fins a dinou activitats diferents, cadascuna de les quals tenia el seus propis treballadors especialitzats, que es coordinaven sota les ordres dels fabricants i majordoms en les diverses estances o quadres de l'edifici. És per això que se les anomena protofàbriques, perquè reunien alguns dels elements definitoris del que fou, posteriorment, la fàbrica moderna. Les Travaux de la Manufacture. Cotó estampat amb planxa de coure, sobre un dibuix de J. Introducció a la història econòmica mundial (2a ed.) - Gaspar Feliu i Monfort, Carles Sudrià Triay. La Revolución Industrial. Relaci¢ Sota el punt de vista tèxtil, amb aquest nom generalment es coneix el gènere obtingut en forma de làmina més o menys resistent, elàstica i flexible, mitjançant l'enllaç de dues sèries de fils: una longitudinal anomenat ordit i l'altre transversal anomenat trama.

Relaci¢

Tots els telers funcionen sobre el mateix principi: una sèrie de fils paral·lels molt junts anomenats ordit, que es travessen perpendicularment per sobre i per sota, alternativament, per un altre fil anomenat trama. Aquest encreuament de fils es diu lligament. Cotton Times. The Industrial Revolution Mr. Bolanos The Industrial Revolution is when people stopped making stuff at home and started making stuff in factories! Textile Industry and Development of Factories During the Industrial Revolution: As poet William Blake described: “dark Satanic mills” The Cambridge Group for the History of Population and Social Structure » Transport. La fiebre del caucho.

Desde 1850, la Amazonia fue escenario de la creciente explotación del caucho con destino al mercado mundial que lo demandaba para la fabricación de neumáticos, zepelines e instrumentos de las industrias médica y bélica.

La fiebre del caucho

El comercio del caucho fue impulsado por las nuevas embarcaciones a vapor y la apertura del Amazonas a la navegación internacional. Grandes barcos de bandera inglesa ascendieron el río y centenares de gaviolas dinamizaron un comercio ambulante a lo largo de las riberas de los ríos, el “comercio de regatón”. Pesando el caucho en una estación cauchera sobre el río Putumayo. Imagen de The Lords of the Devil’s Paradise de Sidney G. Paternoster, 1913. The History of English - Late Modern English (c. 1800 - Present) It was largely during the Late Modern period that the United States, newly independent from Britain as of 1783, established its pervasive influence on the world.

The History of English - Late Modern English (c. 1800 - Present)

Colonialism. Educational Film: Industrial Revolution - Great Britain around 1800. Ciències socials. Història. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. GES: Revolució Francesa i Revolució Industrial. 1º Bachillerato T.2. La época de las revoluciones. La Revolución Industrial. ¿Cómo se trabaja mi materia? Programación informativa para el alumnado.

¡Hola chicos y chicas!

¿Cómo se trabaja mi materia? Programación informativa para el alumnado

Aquí os dejo el PDF adjunto con la información sobre cómo se trabaja mi materia en clase. Es la presentación que os puse el primer día que me conocisteis en clase. Para cualquier duda siempre podéis consultarla y recordad que tenéis que trabajar durante todo el curso lo que pone en ella. Además, os dejo aquí una serie de material como cajón de procedimientos para que tengáis unos conocimientos bases a lo largo del estudio de la geografía y la historia en este curso.

Geografia-futur

Tot el que cal saber per fer un vol en globus - El Blog de Viatges Alemany. Tot el que cal saber per fer un vol en globus - El Blog de Viatges Alemany. Socials - Materials educatius. Adreces electròniques on podeu trobar tota la informació relativa a cadascuna de les etapes de la història Menys de 3000 paraules,dibuixos i una presentació especialment pensada per a infants i joves. Es pot descarregar gratuïtament.

Tot sobre Dalí - Història de l'Art. Vida, obra, textos, treballs del genial artista comentats i treballats per a tots els nivells, amb els seus corresponents quaderns per a l'alumne. MEDI- Symbaloo Gallery. L'histoire par l'image. Apocalipsis La Segunda Guerra Mundial - (capitulo 2) La derrota aplastante HD. Apocalipsis La Segunda Guerra Mundial - (Capitulo 1) Agresión HD. Julia Valera, Professora at Ies banús. Ensenanzas. Course: Ciències socials: geografia i història - 4t ESO. Mapas Interactivos de Didactalia.

Reta a tus amigos a jugar a anatomía humana y celular y química de manera divertida y eficaz Un pack de juegos interactivos de anatomía humana y celula y químicar: · Más de 200 juegos inteligentes · Retos educativos entre alumnos, juego uno contra uno · Torneos, el reto se hace colectivo con desafíos entre grupos de jugadores · Diversos niveles de dificultad y modalidades de juego · Modo estudia para memorizar antes de consolidar lo aprendido en el juego · Analíticas de juego, datos y estadísticas pertinentes para medir los impactos del aprendizaje · Recomendaciones de juegos a practicar y personas a quienes retar · Ranking de juegos para cada juego individual, por ámbitos anatómicos (sistema esquelético, muscular, anatomía celular...), por química y ranking general de anatomía y química · Multiidoma, todos los juegos en 9 idiomas diferentes · Accesibles desde cualquier dispositivo: móvil, tablet u ordenador.

Red Sea (1917) ETAPA 1: PREPARANT EL VIATGE - Viatge virtual pel món. Abans de començar el vostre viatge us cal anar ben preparats. Us proposem activitats per conèixer com ens orientem, quins sistemes de localització emprem o de quins mapes disposem per orientar-nos i localitzar els diferents punts sobre la superfície terrestre. També farem una petita repassada a la formació del relleu terrestre i marítim, com s'ha produït, quins són els principals elements del relleu i quines són les principals masses terrestres i marítimes que podem trobar a la Terra.

Un cop fetes les activitats també omplireu una fitxa per demostrar tot el que heu aprés. Aplicació de Recursos al Currículum. Aplicació de Recursos al Currículum. Recursos. Ciències socials. Mapes. Món. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Africa Maps. Africa Maps The PCL Map Collection includes more than 250,000 maps, yet less than 30% of the collection is currently online. WebQuest Medieval. WEBQUEST.

Feudal

Google. Indice. Humanitat. Lesson Plan: Learning Guide to the Film Babies. Rumbo a África. Después de dos meses de navegación hacia las costas africanas, los navíos entran en el Golfo de Guinea donde se han establecido las factorías para el comercio internacional negrero. El mundo de 1000 años en Europa mapa 1000-2000. LES FORMES DEL RELLEU by Mireia Paradell Icart on Prezi. The Earth's relief. Les formes del relleu terrestre. Línia cronològica relacionada amb tèxtil by Ailí Tamayo on Prezi.

Savery steam engine. OR II.5. Textile Inventions in the Industrial Revolution timeline. Canal de l'usuari socialsbadalona7. Enllaços i recursos per a les Ciències Socials a l'ESO i al batxillerat: Història i Geografia, Història de l'Art, Història del M n Contemporani, etc. Calendaris.

Paisatge/ulisses

Pas%20medi%20document%20alumne. El temps per a Edimburg a Escòcia, Regne Unit - Clima - Storm247.com. La Cadena Alimenticia. Ecosistemes.doc. Els ecosistemes. Els ecosistemes (estudi d'un cas: el bosc) - Coneixement del medi 6. HDA Ressources du web. 7.1 Les coordenades geogràfiques. La representació de la Terra. Pàgina de les Ciències Socials, IES Juníper Serra. Maparep. 18 Roma. Visita Virtual Romanorum Vita. Visita Virtual Romanorum Vita. LA FORMACION DEL PLANETA TIERRA DESDE SU NACIMENTO HASTA HOY EN ESPAÑOL. Romànic. A contracorrent. Documento sin título. Cienciesocials.