background preloader

Bâtiments publics

Facebook Twitter

Centres civiques/culturels

Musées. Bibliothèques. Bureaux. Ecoles. Spirituel. Sport. Resto/Hôtels. Patrimoine. Théâtres/Opéra. Santé. Carrières. Vignoble. Transport. Réceptions/Séminaires. Herzog & de Meuron, Mark Niedermann, Julien Lanoo · Vitra Schaudepot. The Schaudepot provides the Vitra Design Museum with a venue for presenting key objects from its extensive collection to the public, complemented by a new café and a shop.

Herzog & de Meuron, Mark Niedermann, Julien Lanoo · Vitra Schaudepot

In this context, a second entry point to will be created to the Vitra Campus, enhancing its connections to the cities of Basel and Weil am Rhein. The collection of the Vitra Design Museum ranks among the most important holdings of furniture design worldwide. It contains some 7000 pieces of furniture, a vast assemblage of lighting objects and numerous archives, as well as the estates of such designers as Charles & Ray Eames, Verner Panton and Alexander Girard. News Letter: septembre 2015. Tibet Namchabawa Visitor Centre / standardarchitecture. Strategic Plan for Tourism Development in Alcossebre / Sanahuja&Partners. Architects Location 12579 Alcossebre, Castelló, Spain Author Architects Juan Trilles, Erik Herrera, Javier Poyatos Area 1500.0 sqm Project Year 2015 Photographs Collaborator Miguel Bartolomé Developer Ayuntamiento de Alcalá de Xivert-Alcossebre Contractor Obras y consturcciones Jesús Sales From the architect.

Strategic Plan for Tourism Development in Alcossebre / Sanahuja&Partners

The project, located in the coastal town of Alcossebre, is part of a Strategic Plan for Tourism Developmet in agreement with the Polytechnic University of Valencia and whose purpose is to promote tourism in the area through small spaces, buildings and activities of design. The intervention is in the Paseo Vista Alegre, a privileged way along the promenade. It aims to eliminate the permanent traffic street, peatonalizar the vial, and renovate the small tourist office.

The implementation of the Strategic Plan for Tourism Design has resulted in a series of specific works in the village with a global vision, renewing its image and enhancing the development of local tourism. AD Classics: Vitra Fire Station / Zaha Hadid Architects. Architects Location Architect Zaha Hadid References Galinsky, Zaha Hadid Architects Project Year 1993 Photographs From the architect.

AD Classics: Vitra Fire Station / Zaha Hadid Architects

After a devastating fire in 1981 that crippled the Vitra design campus in Weil am Rhein, Germany, Vitra began an extensive mission to rebuild the campus as well as redesign the masterplan, which was designed by Nicholas Grimshaw. Almost a decade after the devastating fire in 1981, the company sought an architect to build a fire station for the Vitra campus to thwart any future reoccurrences and commissioned Zaha Hadid. Completed in 1993, the Vitra fire station would be Hadid’s first realized project of her career, which would eventually launch her name and style to an international audience. The Vitra fire station is Hadid's showcased work that delves into the deconstructivist theoretical language that she developed through her paintings as a conceptual mediator of finding spatial relationships and form.

Venecia Park / Héctor Fernández Elorza + Manuel Fernández Ramírez. Architects: Héctor Fernández Elorza, Manuel Fernández Ramírez Location: Calle Zafiro, 22, 50007 Zaragoza, Spain Collaborators: Félix Royo Millán (Ingeniero de Caminos), José Antonio Alonso García (Ingeniero de Caminos), Antonio Gros Bañeres (Ingeniero Industrial), Beatriz Navarro Pérez (Arquitecta Técnica) Project Year: 2011 Photography: Montse Zamorano Project: 2008 Construction start date: 1 de Julio de 2009 Client: Junta de Compensación del Sector 88/1 Construction: IDECON, S.A.U.

Venecia Park / Héctor Fernández Elorza + Manuel Fernández Ramírez

Project Area: 2,5 Ha. Budget: 2.598.799 euros. Dolmen Megalítico De Seró / Estudi D’arquitectura Toni Gironès. Architects: Toni Girones Location: Seró-Artesa De Segre, Lleida, Spain Architect in Charge: Toni Gironès Saderra Area: 3615.0 sqm Project Year: 2012 Photographs: Aitor Estevez, Courtesy of Toni Gironès, Antonio Cayuelas Collaborator: Dani Rebugent Technical Architects: Brufau I Cusó S.L.P Structural Engineer: Boma Inpasa S.L.P, ESTUDI XV S.C.P Services: Oriol Vidal Ingenieria Archeologists: Pep Castells y Joan Lopez Promotor: Ayuntamiento De Artesa De Segre Constructor: Construcciones Orgèl·Lia S.L.

Dolmen Megalítico De Seró / Estudi D’arquitectura Toni Gironès

Y Construcciones Germans Gilaber S.L. Construction Manager: Ignasi Gilabert Industrial Principals: Instal·Lacions Vilana S.L., Fusteria Gilibet S.L. Szentkút Pilgrim Center / Tamas Nagy. Ground Control: How Concrete Reshapes Our Relationship to the Earth. Concrete has long had a close relationship with the earth; as the favorite material for the creation of building foundations, one of its most common uses is effectively as a more reliable replacement for soil.

Ground Control: How Concrete Reshapes Our Relationship to the Earth

In the twentieth century, concrete’s ability to transform our interaction with the ground was taken to the next step. As architects and engineers explored the opportunities offered by a combination of reinforced concrete and the modernist mindset, multiple attempts were made to replace the ground in a more dramatic way: by creating a new ground, separated from the earth itself. Most widespread among these plans was the engineer’s elevated highway which emerged worldwide, and the most relevant to architects the “streets in the sky” embodied by developments such as the Smithsons’ Robin Hood Gardens. After Modernism’s dramatic fall from grace in the 1970s and 80s, this project to reinterpret the ground with concrete was largely forgotten.

Metal Wall & Roof Systems - Perforated Panels from Morin Corp. The Perforated Screenwall process can be applied to any Morin panel product.

Metal Wall & Roof Systems - Perforated Panels from Morin Corp.

Morin's exterior perforated panels are attractive, functional and economical. The many architectural applications include passive solar shading, control of light and sound pollution, security screening in parking garages and stair towers or to simply obscure roof top mechanical equipment. Please note the examples of our perforating options are only representative of the hole size and overall general pattern and not of the actual hole spacing.

We are happy to supply you with a metal perforated chip for your review. - Note: Because panels are perforated after the paint finish is applied, the use of steelpanels in exterior applications is not recommended due to corrosion. - The examples of our perforating options are only representative of the hole size and overall general pattern and not of the actual hole spacing. Streamsong Resort / Alfonso Architects. Architects: Alfonso Architects Location: Streamsong Drive, Bowling Green, FL 33834, USA Lead Architect: Alberto Alfonso, AIA Project Year: 2014 Photographs: Albert Hurley Contractor: PCL Construction Owner: The Mosaic Company From the architect.

Streamsong Resort / Alfonso Architects

The history of Streamsong started about 15 million years ago. What is now land in central Florida was submerged in warm waters sheltering prehistoric marine life. Hornless rhinos and humpless camels wandered the shores. Kindergarten and Crèche / Pierre-Alain Dupraz. Project Architects: Nicola Chong, Frederico Vieira Project Team: Julian Behrens, Maxime Beljansky, Kira Graf, Paolo Marchiori, Pierre Mencacci From the architect.

Kindergarten and Crèche / Pierre-Alain Dupraz

The new Prangins kindergarten is conceived as one big house that has been placed on a sloping site. The cruciform structure resulting from the interlocking volumes allow it to have a special relationship with the neighbouring ensemble. The four volumes, which are mutually staggered by a third of each unit’s floor height and interleaved, make the building appear to be smaller and visually less obtrusive. The six classrooms are organised in groups of two and occupy the three lower volumes. Horse Stable / 57STUDIO. Architects: 57STUDIO Location: Coelemu, Bío Bío Region, Chile Architects in Charge: Maurizio Angelini, Benjamín Oportot Collaborators: Marcelo Lepín, Josefina Mendoza Area: 140.0 sqm Project Year: 2015 Photographs: Maurizio Angelini From the architect.

Horse Stable / 57STUDIO

Replacing an existing structure used as a barn on a farm in the region of Bio Bio, it is requested to rebuild a higher-capacity version with 4 stables, 2 cellars and 1 trough. Because of the distance and the labour shortage, it is devised a mechanized construction system to be assembled on the site by two carpenters on a short time. The system combines a series of galvanized steel precast units with pine wood modular elements and the reuse of old demolition roof tiles. Throughout a grid of 3 x 3 meters is configured a rectangular floor plant of 6 x 18 meters, defined by a structure of steel posts and crossbars that supports a series of wooden rafters and an open gable roof. Kinderkrippe Pollenfeld / KÜHNLEIN Architektur. Architects: KÜHNLEIN Architektur Location: Pollenfeld, Germany Area: 210.0 sqm Project Year: 2013 Photographs: Erich Spahn.

Naman Spa / MIA Design Studio. Architects: MIA Design Studio Location: Da Nang, Da Nang, Vietnam Architect In Charge: Nguyen Hoang Manh Area: 1600.0 sqm Project Year: 2015 Photographs: Oki Hiroyuki Conceptual Design: Nguyen Hoang Manh, Nguyen Quoc Long Technical Design: Bui Hoang Bao Interior Design: Steven Baeteman, Truong Trong Dat, Le Ho Ngoc Thao Developer: Thanh Do Investment and Construction Cooperation From the architect. The Pure Spa is an oasis of tranquility and facilitates the five-star Naman Retreat, Danang. Fifteen stunning treatment rooms are endowed with lush open air gardens, deep soak bathtub and cushioned daybed built for two.

Keep fit at the equally sleek health club with gym, meditation and yoga sessions held at the open lounge garden in the still cool mornings. The architectural design company MIA Design Studio’s ingenious use of natural ventilation keeps the building cool and gives the guest a refreshing experience. Tea Seed Oil Plant / Imagine Architects. Nest We Grow / College of Environmental Design UC Berkeley + Kengo Kuma & Associates.

Tanatorio Sant Joan Despí / Batlle i Roig Arquitectes.