background preloader

Hälsoinformation

Facebook Twitter

Mat som läker : 140 recept som håller dig pigg, frisk och dämpar inflammationer - Sanna Ehdin - Häftad (9789174245547) OBS!

Mat som läker : 140 recept som håller dig pigg, frisk och dämpar inflammationer - Sanna Ehdin - Häftad (9789174245547)

Detta är samma bok som tidigare utgivna "Sannas matbok" men nu i mjukband. Storsäljaren Sannas matbok nu i nytt format! Bioidentiska hormoner och progesteron. Hormonersättningsbehandling med progesteron bör kunna förskrivas - Läkartidningen. Gynekologer träffar allt oftare kvinnor som vill få bioidentiska hormoner (»naturligt« progesteron) förskrivna.

Hormonersättningsbehandling med progesteron bör kunna förskrivas - Läkartidningen

Fyra magiska fibrer. De 6 värsta matvarorna för minnet. At minnesförlust.com, accessible from one of our main priorities is the privacy of our visitors.

De 6 värsta matvarorna för minnet

This Privacy Policy document contains types of information that is collected and recorded by minnesforlust.com and how we use it. If you have additional questions or require more information about our Privacy Policy, do not hesitate to contact us. Log Files. Depression. Med depression menas sänkt stämningsläge av mera påtaglig och allvarlig natur.

Depression

Hos alla människor kan stämningsläget variera beroende på olika upplevelser, svårigheter och motgångar. Normal depressivitet - "deppighet" - brukar de flesta människor kunna hantera, bearbeta och klara av. Det finns dock ett antal depressionstillstånd av svårare art som kräver både medicinsk och psykologisk behandling. Expertpanelen - Vågar jag blanda mediciner och kosttillskott? Hej Zarah!

Expertpanelen - Vågar jag blanda mediciner och kosttillskott?

På grund av insomnia, ångest och stress så tar jag antingen Imovane eller Lergigan varje natt för att kunna somna. Vilken jag tar beror på hur mycket stress och ångest jag har i kroppen. Jag är utmattad i grunden så jag tar även en del kosttillskott för att hjälpa tillfriskningen. L-tyrosin. L-tyrosin liknar tryptofan i sitt sätt att tränga igenom blod-hjärnbarriären samt förbättra fall av depression och även minnet.

L-tyrosin

Man menar också att tyrosin i kombination med tryptofan kan ha en bättre sömngivande effekt än tryptofan ensamt. Funktion Tyrosin är en icke-essentiell aminosyra som bildas ur aminosyran fenylalanin. Det är en föregångare till sköldkörtelhormonerna, samt dopa, dopamin, norepinefrin (noradrenalin) och epinefrin (adrenalin). Hud- och hårpigmentet melanin härstammar ur tyrosin. L-tyrosin liknar tryptofan i sitt sätt att tränga igenom blod-hjärnbarriären samt förbättra fall av depression och även minnet. Tyrosin spelar en förmedlande roll vid syntesen av neurotransmittorn norepinefrin från aminosyran fenylalanin. Gurkmejashoten. Vårt bästa recept i förkylningstider (och i alla andra tider också för den delen). – Food Pharmacy.

Food Pharmacy Store ABs integritetspolicy Food Pharmacy Store AB (“Food Pharmacy”) arbetar för att säkerställa att din integritet ska skyddas vid användning av våra tjänster.

Gurkmejashoten. Vårt bästa recept i förkylningstider (och i alla andra tider också för den delen). – Food Pharmacy

Food Pharmacy är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). I denna integritetspolicy informerar vi dig om varför och på vilket sätt vi behandlar personuppgifter och hur vi använder cookies. De tre principerna [GUIDE] - 15 frågor besvarade - Dennis Westerberg. Allt det arbete som jag gör idag – som föreläsare, författare eller coach – tar sin utgångspunkt i tre stycken principer som jag snubblade över strax innan jag fyllde fyrtio år.

De tre principerna [GUIDE] - 15 frågor besvarade - Dennis Westerberg

Tre principer som fullständigt förändrade mitt liv: sinnet, medvetandet och tanken (på engelska: mind, consciousness and thought) I det här blogginlägget berättar jag, så tydligt jag kan, om hur jag ser på de tre principerna idag, och varför just dessa principer är så värdefulla att förstå. Jag gör dessutom mitt yttersta för att svara på följande frågor, och fler därtill: Jag hoppas att mitt blogginlägg kan ge dig svar på en del frågor som du har kring de tre principerna, men också en ökad nyfikenhet för att vilja förstå mer framöver. Vilka är de tre principerna? Fördjupning: Ska man upphetta gurkmeja? - Food Pharmacy. Med anledning av förra veckans inlägg om gurkmeja kände vi ett skrikande behov att gräva ännu djupare i det här med att upphetta gurkmeja.

Fördjupning: Ska man upphetta gurkmeja? - Food Pharmacy

För även om curcumin kan förstöras vid längre uppvärmning, verkar biprodukterna av denna nedbrytning ha lika effektiva (om inte bättre?) Farmakologiska egenskaper som också är skyddande. Det sägs ofta att rå mat är hälsosammare än tillagad mat eftersom upphettning under längre tid förstör näringsämnen. “Rå” är en attraktiv term då det är förknippat med ord som ’’rena”, “naturliga” och “obehandlade”. Även om det är sant att råa livsmedel som grönsaker, kryddor och frukt ska vara en del av en hälsosam kost bör man fråga sig om det alltid är bättre att äta dem råa? Hur påverkar upphettning näringsämnena? – Vi vet att matlagning påverkar näringsinnehållet i livsmedel. Interaktiv Ayurvedisk Hälsoguide – Blogg om Ayurveda. Det har länge accepterats att hjärnan och nervsystemet styr kroppen men på senare tid har det även i modern forskning bevisats att hjärnan, psyket och känslor påverkas utav kroppen.

Interaktiv Ayurvedisk Hälsoguide – Blogg om Ayurveda

Ayurveda, med sin holistiska syn, har alltid behandlat hjärnan genom att också behandla kroppens övriga problem. Vår hjärna och nervsystem är ett fantastiskt komplext nätverk som påverkas utav kost, livsstil, träning, blodflöde, inflammationer och emotioner. Så här framställs vegetabilisk olja - Naturkosmos. Här kan du läsa om vegetabiliska oljor - och fördjupa dig i fettsyresammansättningar, processer, oxidationshastigheter med mera! Vår egen guru inom ämnet (Finn Lendelund) som även skrivit boken Guldet från växterna, delar här med sig av sin gedigna kunskap.Han är ytterst svag för just vegetabiliska oljor som alltid fascinerat honom.

Vi är stolta att kunna erbjuda dig det största utbudet av vegetabiliska oljor, fetter och vaxer i Skandinavien! Vi har oljor i olika kvaliteter, prislägen och till olika användningsområden: alltifrån den enklaste massageolja till potenta, fleromättade GLA-oljor för invärtes och utvärtes bruk. Vi har även smakfulla oljor till matlagning. Alpdoktorns idéer är idag vetenskapligt bevisade. Den schweiziska hälsopionjären Alfred Vogel ägnade hela sitt liv åt örter, naturmediciner och patienter. För ”alpdoktorn” var hälsa en harmonisk kombination och en välbalanserad livsstil – god sömn, sunda matvanor, motion och livsglädje. I dag är flera av Alfred Vogels upptäckter vetenskapligt bevisade. Naturen själv var det universitet den lille alpdoktorn Alfred Vogel uppskattade mest.

Syra/Bas

Hälsa. Hosta. Hälsokost. Dr. Sanna Ehdin: Tecken på näringsbrister. Vitaminer och mineraler är centrala för livets processer i vår kropp. Mineralerna är bärare av energi och tändstiften i livets kemi, medan vitaminerna påskyndar cellprocesser och reaktioner i kroppen. Utan dem får vi dysfunktion – och det påverkar åt båda hållen. Det vill säga näringsbrist och stress påverkar psyket och känslorna negativt – och stress, oro och ohälsosam livsstil skapar näringsbrist. Människans hälsostatus har tyvärr sjunkit avsevärt under de senaste 40–50 åren, mycket beroende på den industriella maten och den storskaliga odlingen av födan. Datorn spårar näringsbrist. SvD:s artiklar om männen som söker sexuella kontakter med barn i hbtq-kanaler som Qruiser och Grindr är omskakande läsning. Trots att David, den fiktive pojke som skapats för granskningen, gjorde tydligt att han var 14 år gammal så pockar männen på.

Husapoteket

Honey With Turmeric – The Most Potent Antibiotic That Not Even Doctors Can Explain. Turmeric has been commonly used in the Indian, Chinese, and Ayurvedic cuisine and medicine for centuries. It has a deep yellow color and a characteristic flavor, but its popularity is mostly due to the plethora of medicinal properties it offers. Byron Katie: "Tankarna är orsaken till vårt lidande" Fakta Namn: Byron Katie Gör: Författare och ledare inom personlig utveckling, upphovskvinna till The work. Bor: USA Böcker av Byron Katie: "Tusen ord för glädje: Lev i harmoni med världen" (2008), "Älska livet som det är" (2002), "Behöver jag din kärlek" (2005). Läs mer om Byron Katie och metoden The work på hennes svenska hemsida. Byron Katie finns även på Facebook och Twitter. Hon har länge varit en av de stora stjärnorna inom personlig utveckling.

Kronisk ångest och noradrenalin: vad denna koppling innebär - Utforska Sinnet. Så får vi en friskare skoltermin – Skolfamiljen. Kroppens organklocka – Fråga doktor Kong. Dina känslor berättar mer än du tror - HERMANSDALSBLOGGEN. Från tanke till handling – Crowdfunding för fri hälsa. Happy Heart-metoden  - Dr Sanna Ehdin. Svensk studie: Mjölk kopplas till ökad dödlighet. Forskare vid Uppsala universitet säger sig ha hittat ett samband mellan mjölkdrickande och ökad dödlighet, genom omfattande enkäter och provtagningar. Sambandet tros ha med mjölksockret att göra, enligt studien. Forskarna följde 61 000 kvinnor och 45 000 män från Uppsala, Västmanland och Örebro, som på 1980- och 1990-talet fick fylla i enkäter om kost och livsstil.

Smaken som dödar – varning för excitotoxiner - VAKEN.se. AlmaNova släpper filmen Cancer & Mikrober fri till allmänhet och forskare - TV Helse i Sverige. Skillnaden mellan olika sorters salt. Solande skyddar och förlänger livet - Sanna Ehdin.