background preloader

Tanár

Facebook Twitter

Moodle. Mozaik Digitális Oktatás. Szaktárs. PDF könyvek - Több tízezer ingyen letölthető Pdf könyv - Pdfkonyvek.com. MagentaKraft. A távoktatáshoz szükséges releváns szoftverek. Hétfőtől - a koronavírus hatásait csökkentendő-, Magyarország követi a környező országok gyakorlatát, és az egyetemek után bezárja az általános és a középiskolái kapuit.

A távoktatáshoz szükséges releváns szoftverek

Idehaza azonban a döntéshozók úgy döntöttek, hogy az oktatás nem áll le erre az időszakra, hanem távoktatás formájában folyik tovább. A cikkben foglaltakkal kapcsolatban cégünk ingyenes informatikai vagy szoftver tanácsadást biztosít oktatási intézmények részére. Amennyiben ezt igénybe kívánják venni, jelezzék a support@trans-europe.hu e-mail címen! Megbecsülni sem tudjuk, hogy ez a koncepció mekkora terhet ró a hazai oktatási intézményekre, de úgy gondoljuk, hogy az semmiképpen sem árthat, ha sorra vesszük azokat a lehetőségeket, amik felhasználásával - nulla vagy épp minimális ráfordítással - akár már hétfőn elindulhat a távoktatás. Ehhez a leginkább fontos szoftverek közül az egyik - a Google Meet - oktatási intézmények számára már régóta elérhető az ingyenesen igényelhető Google Suite for Education részeként.

Blizz. Pedagógiai Tervek Tára. News - Régens. Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár. A Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjtemények szerkesztésének gondolatát pályázóink és a műhelymunkáinkon részt vevők adták azzal a gyakori visszajelzéssel, hogy módszereiket szívesen megosztanák szélesebbkörben is a tanár kollégákkal.

Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár

Az ötletgyűjteményt pedagógusok írják és gazdagítják, és pedagógusoknak szól. Az érdeklődők több mint 800 kiváló módszertani ötlet között válogathatnak, a kínálat folyamatosan bővül. Az ötletek kipróbálását, használatát ajánljuk tanórai és tanórán kívüli foglalkozások, illetve projektek keretében is.Milyen motivációs szerepe lehet a Skype-nak az idegennyelv-tanulásban? Hogyan használható a Facebook az irodalomórán? Miképp jelenhet meg a tanulási célokat szolgáló játék és játékosítás (gamification) a tanórákon?

A Digitális Módszertár a tanítási gyakorlatot újszerű, interaktív módszerekkel, a tananyag feldolgozását IKT-eszközökkel megtámogató ötletek gyűjteménye. Miért érdemes regisztrálni a TUDÁSTÁR oldalán? 200 modern művészeti könyvet tett ingyen elérhetővé a Guggenheim Múzeum. A New York-i intézmény több mint 200 digitális könyvet kínál fel a modern művészet szerelmeseinek – szúrta ki a Rebellive Magazin.

200 modern művészeti könyvet tett ingyen elérhetővé a Guggenheim Múzeum

A művek ráadásul nemcsak online olvashatók, de le is tölthetők az intézmény internetes archívumából. A múzeum több mint fél évtizede digitalizálja kiállításai katalógusait és művészeti könyveit, melyek mostantól a szélesebb közönség számára is elérhetők – olyan, nagy jelentőségű munkákról van szó például, mint a Picasso háborús évek alatti festészetéről szóló, az expresszionizmust, vagy Kandinszkij munkáit bemutató kötetek. Online tanulási lehetőségek I. rész.

A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok?

Online tanulási lehetőségek I. rész

Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. Mérlegelnünk kell azt is, hogy mely esetekben célratörőbb a szinkron vagy aszinkron módszerek használata. És amit sosem szabad elfelejtünk: ezek csak eszközök, melyek a módszertani és pedagógiai háttér nélkül nem fogják a tanulási folyamatot szolgálni. – Videókonferencia használata: egy rövid 10 perces videókonferencia megadhatja a nap alaphangját. . – Napi tennivalók listájának elkészítését is javasolhatjuk a diákoknak, ahol a kiadott feladatok sorrendjét ők maguk döntik el. A tanulók által felmerülő problémákra és a pedagógus által megvalósítani kívánt pedagógiai lehetőségekre is figyelnünk kell az online tanítás-tanulás folyamatában.

Matematikai feladatok az alapiskolások részére. Video Tanároknak by Adam Somlai-Fischer on Prezi Video. Mozaik Digitális Oktatás. Mozaik Kiadó Informatika tankönyvcsalád Informatika 10.

Mozaik Digitális Oktatás

Számítástechnika, könyvtárhasználat - Tankönyv Szerzők:Rozgonyi-Borus Ferenc, Dr. Kokas Károly 5. kiadás. Távoktatásban is működő applikációk.

iIskola

IKT eszközök. Önjavító online matematika feladatok. HÓDítsd meg a biteket - belépés. Informatika. Tananyag. QR-kód az oktatásban. MEK (2003-ban lezart gyujtemeny, uj cim mek.oszk.hu).url. Pedagogia. Sulinet Tudásbázis. Easy Web 2.0 Tools for Teachers. Ingyenes informatikai tananyagok kisvállalkozásoknak.

Nem kétséges, hogy az Internet mindannyiunk életében egyre fontosabb szerepet játszik, függetlenül attól, hogy milyen munkaterületen dolgozunk. Az üzleti információk végtelen forrása a net, de a valóban hasznos adatok felkutatása, rendszerezése, a cég egy új termékének webes megjelenítése, vagy a cég tevékenységének webes bemutatása néhány évvel ezelőtt költséges, informatikai szakembert igénylő feladatot jelentett. Mindez szinte elérhetetlen volt például egy induló kisvállalkozás számára, holott egy új üzlet beindítása webes megjelenés nélkül egyre kevésbé elképzelhető.

Kevesen tudják, hogy ma már az Internet ingyenes, egyszerű és könnyen megtanulható szoftverek (web 2.0-ás eszközök) sokaságát kínálja, legyen szó a vállalkozás napi üzleti, menedzsment feladatairól, vagy a termékek, szolgáltatások reklámozásáról, a cég belső vagy külső kommunikációjának lehetőségeiről, hazai, vagy nemzetközi üzleti kapcsolatok kiépítéséről.

IKT. Taninform. Tech - Fakockázás helyett kódoljon a gyerek! Ma már minden gyerek a gép előtt ül, előbb látnak táblagépet, mint a nagyszülőket, hamarabb tudják megnyitni a programokat, mint járnának.

Tech - Fakockázás helyett kódoljon a gyerek!

Több egyetem és néhány szülő is arra jutott, hogy Ideje ebből előnyt kovácsolni: miért ne tanulhatnának valamit játékosan, amivel később nagyon jól kereshetnek. Az angol sajnos alap, de ez talán hamar áthidalható. Összeszedtük a legjobb, gyerekeknek szóló, programozást tanító programokat. Egyre többen ismerik fel, micsoda kincset adhatnak gyerekeik kezébe, ha már kiskoruktól fogva programozni tanítják őket, hogy ne csak használni tudják a pc-t, mint a húszas-harmincas éveiben járó Y-generáció.

A gyerekek szinte táblagéppel a kezükben születnek, és előbb tanulják meg az érintőképernyőket nyomkodni, mint járni. Super Teacher Tools.