background preloader

Önjavító online matematika feladatok

Önjavító online matematika feladatok

http://feladat.matematikam.hu/

Related:  TanárMATEK

200 modern művészeti könyvet tett ingyen elérhetővé a Guggenheim Múzeum A New York-i intézmény több mint 200 digitális könyvet kínál fel a modern művészet szerelmeseinek – szúrta ki a Rebellive Magazin. A művek ráadásul nemcsak online olvashatók, de le is tölthetők az intézmény internetes archívumából. A múzeum több mint fél évtizede digitalizálja kiállításai katalógusait és művészeti könyveit, melyek mostantól a szélesebb közönség számára is elérhetők – olyan, nagy jelentőségű munkákról van szó például, mint a Picasso háborús évek alatti festészetéről szóló, az expresszionizmust, vagy Kandinszkij munkáit bemutató kötetek. A kollekció továbbá katalógusokat és retrospektív kiállítási anyagokat is magába foglal, olyan mesterek nevével fémjelezve, mint Paul Klee, Robert Rauschenberg, Max Ernst, Francis Bacon vagy Mark Rothko. A teljes gyűjtemény itt böngészhető. (Via Rebellive)

Játékok a tanórán, szakkörön Sok olyan alkalom van, amely lehetőséget ad arra, hogy tanítványainkkal játsszunk olyan játékokat, amelyek a matematikai gondolkodást fejlesztik. Ilyen alkalmak például egy-egy új téma bevezetése, de lehet alkalom egy 50. vagy 100. tanóra is, vagy egy szünet előtti utolsó óra, amelyen valamiféle játékos levezetést szeretnénk nyújtani a gyerekeknek. Erre a célra olyan játékok alkalmasak, amelyeket egyszerre sok ember tud játszani, viszonylag egyszerűek a szabályok, és lehetőleg egy-egy játék nem tart túl sokáig. Fontos szempont szokott lenni, hogy kevésbé legyen eszközigényes, vagy a kellékek egyszerűen és olcsón legyenek elkészíthetők. altsuli Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár A Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjtemények szerkesztésének gondolatát pályázóink és a műhelymunkáinkon részt vevők adták azzal a gyakori visszajelzéssel, hogy módszereiket szívesen megosztanák szélesebbkörben is a tanár kollégákkal. Az ötletgyűjteményt pedagógusok írják és gazdagítják, és pedagógusoknak szól. Az érdeklődők több mint 800 kiváló módszertani ötlet között válogathatnak, a kínálat folyamatosan bővül. Az ötletek kipróbálását, használatát ajánljuk tanórai és tanórán kívüli foglalkozások, illetve projektek keretében is.Milyen motivációs szerepe lehet a Skype-nak az idegennyelv-tanulásban? Hogyan használható a Facebook az irodalomórán? Miképp jelenhet meg a tanulási célokat szolgáló játék és játékosítás (gamification) a tanórákon?

LearningApps - interactive and multimedia learning blocks Online tanulási lehetőségek I. rész A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok? Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. Mérlegelnünk kell azt is, hogy mely esetekben célratörőbb a szinkron vagy aszinkron módszerek használata. És amit sosem szabad elfelejtünk: ezek csak eszközök, melyek a módszertani és pedagógiai háttér nélkül nem fogják a tanulási folyamatot szolgálni. Lurkó logika I. 1.) A nyolc éves Banditól megkérdezték, hány éves az édesapja. „Négy évvel ha fiatalabb lenne, énnálam négyszer korosabb lenne.” Hány éves Bandi édesapja?

Interaktív matematika Tanulj játékosan online! Mozaik Digitális Oktatás Mozaik Kiadó Informatika tankönyvcsalád Informatika 10. Számítástechnika, könyvtárhasználat - Tankönyv Szerzők:Rozgonyi-Borus Ferenc, Dr. Kokas Károly Matematika Kinek készül ez a honlap? Nem mindenki közepes vagy annál jobb eredménnyel vág neki az utolsó rohamnak az érettségi előtt. Van, akinek a leghőbb vágya, hogy meglegyen legalább a kettes matekból. Nekik szeretnék segíteni ezzel a honlappal.

A távoktatáshoz szükséges releváns szoftverek Hétfőtől - a koronavírus hatásait csökkentendő-, Magyarország követi a környező országok gyakorlatát, és az egyetemek után bezárja az általános és a középiskolái kapuit. Idehaza azonban a döntéshozók úgy döntöttek, hogy az oktatás nem áll le erre az időszakra, hanem távoktatás formájában folyik tovább. A cikkben foglaltakkal kapcsolatban cégünk ingyenes informatikai vagy szoftver tanácsadást biztosít oktatási intézmények részére. Amennyiben ezt igénybe kívánják venni, jelezzék a support@trans-europe.hu e-mail címen! Megbecsülni sem tudjuk, hogy ez a koncepció mekkora terhet ró a hazai oktatási intézményekre, de úgy gondoljuk, hogy az semmiképpen sem árthat, ha sorra vesszük azokat a lehetőségeket, amik felhasználásával - nulla vagy épp minimális ráfordítással - akár már hétfőn elindulhat a távoktatás.

Tech - Fakockázás helyett kódoljon a gyerek! Ma már minden gyerek a gép előtt ül, előbb látnak táblagépet, mint a nagyszülőket, hamarabb tudják megnyitni a programokat, mint járnának. Több egyetem és néhány szülő is arra jutott, hogy Ideje ebből előnyt kovácsolni: miért ne tanulhatnának valamit játékosan, amivel később nagyon jól kereshetnek. Az angol sajnos alap, de ez talán hamar áthidalható.

Related: