background preloader

Önjavító online matematika feladatok

Önjavító online matematika feladatok

http://feladat.matematikam.hu/

Related:  sandoristvTanár

SZMTANI GYAKORLLAPOK Összeadás: (0-5) (0-10) (0-20) (0-100 sorban) (0-100) (0-1000 sorban) (0-1000) (800-10000) Törtek Kivonás: (0-5) (0-10) (0-20) (0-100 in line) (0-100) (800-10000) Törtek Szorzás: (0-10) (0-20) (10-100) (90-1000) Trtek 2 3 4 5 6 7 8 9 10 2-3-4 3-4-5 2-3-4-5 4-5-6-7 6-7-8-9 200 modern művészeti könyvet tett ingyen elérhetővé a Guggenheim Múzeum A New York-i intézmény több mint 200 digitális könyvet kínál fel a modern művészet szerelmeseinek – szúrta ki a Rebellive Magazin. A művek ráadásul nemcsak online olvashatók, de le is tölthetők az intézmény internetes archívumából. A múzeum több mint fél évtizede digitalizálja kiállításai katalógusait és művészeti könyveit, melyek mostantól a szélesebb közönség számára is elérhetők – olyan, nagy jelentőségű munkákról van szó például, mint a Picasso háborús évek alatti festészetéről szóló, az expresszionizmust, vagy Kandinszkij munkáit bemutató kötetek. A kollekció továbbá katalógusokat és retrospektív kiállítási anyagokat is magába foglal, olyan mesterek nevével fémjelezve, mint Paul Klee, Robert Rauschenberg, Max Ernst, Francis Bacon vagy Mark Rothko. A teljes gyűjtemény itt böngészhető. (Via Rebellive)

Intézményvezetői tájékoztatás A 3/2020. (III.14.) EMMI határozat szerint tájékoztatom a szülőket a rendkívüli veszélyhelyzet megelőzését szolgáló intézményi digitális munkarend megszervezés főbb „TERVEZETT” elemeiről. 2020. március 16-án 3 tanítási óra digitális tananyaga kerül ki iskolánk hivatalos honlapjára: ww.iskola.bukkabrany.hu oldalra.Március 17-től a KK központi utasításainak figyelembe vételével, az aktuális órarend szerint állítjuk össze a tanulást támogató feladatkiosztásainkat.2020. március 16-án 15 – 17 óra között vehetőek át az iskolából kiadva a tanulók otthoni tanulásához szükséges személyes taneszközei, egyéb felszerelései.2020. március 17-én kedden 17 órakor rendkívüli online szülői értekezletet tart az intézményvezetője a munkarend beindulásáról.További részletek LETÖLTHETŐEK IDE KATTINTVA.

Másodikos matek - Szorzótábla gyakorlás Másodikos matek - Szorzótábla gyakorlás Beállítások « Válaszd ki, melyik szorzótáblát szeretnéd gyakorolni: Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár A Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjtemények szerkesztésének gondolatát pályázóink és a műhelymunkáinkon részt vevők adták azzal a gyakori visszajelzéssel, hogy módszereiket szívesen megosztanák szélesebbkörben is a tanár kollégákkal. Az ötletgyűjteményt pedagógusok írják és gazdagítják, és pedagógusoknak szól. Az érdeklődők több mint 800 kiváló módszertani ötlet között válogathatnak, a kínálat folyamatosan bővül. Az ötletek kipróbálását, használatát ajánljuk tanórai és tanórán kívüli foglalkozások, illetve projektek keretében is.Milyen motivációs szerepe lehet a Skype-nak az idegennyelv-tanulásban? Hogyan használható a Facebook az irodalomórán? Miképp jelenhet meg a tanulási célokat szolgáló játék és játékosítás (gamification) a tanórákon?

Főoldal – skillo Pedagógus továbbképzési programok az ITK-n Előadások, anyagok 2018-ban Bevezető, szerzők Differenciálszámítás alkalmazásai Integrálszámítás alkalmazásai Feladatok a szerencsejátékok területéről Online tanulási lehetőségek I. rész A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok? Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. Mérlegelnünk kell azt is, hogy mely esetekben célratörőbb a szinkron vagy aszinkron módszerek használata. És amit sosem szabad elfelejtünk: ezek csak eszközök, melyek a módszertani és pedagógiai háttér nélkül nem fogják a tanulási folyamatot szolgálni.

Akriel - Az intelligens algebrai oktatóprogram Tanulócsoportban hatékonyabb tanórai és otthoni munka Az Akrielt használhatjátok asztali gépeken, laptopokon, táblagépeken és okostelefonon is. A matematika tanárotok létre tud hozni egy online tanulócsoportot, amibe be tudtok csatlakozni mindannyian, és már kezdhetitek is a választott témakört. Ahogy gyűjtöd a csillagokat, úgy nő a neved melletti zöld csík hossza, így az összesítő kijelzőn nyomon lehet követni, hogy ki hogy halad a témakörön belül. Az órai teljesítményetek tehát valós időben mérhetővé és láthatóvá válik, és a program teljesítmény szerint sorba rendez titeket. A kijelző látványa motiváló hatású, ezért a legjobb élmény érdekében vetítsétek ki a tanteremben!

Mozaik Digitális Oktatás Mozaik Kiadó Informatika tankönyvcsalád Informatika 10. Számítástechnika, könyvtárhasználat - Tankönyv Szerzők:Rozgonyi-Borus Ferenc, Dr. Kokas Károly A távoktatáshoz szükséges releváns szoftverek Hétfőtől - a koronavírus hatásait csökkentendő-, Magyarország követi a környező országok gyakorlatát, és az egyetemek után bezárja az általános és a középiskolái kapuit. Idehaza azonban a döntéshozók úgy döntöttek, hogy az oktatás nem áll le erre az időszakra, hanem távoktatás formájában folyik tovább. A cikkben foglaltakkal kapcsolatban cégünk ingyenes informatikai vagy szoftver tanácsadást biztosít oktatási intézmények részére. Amennyiben ezt igénybe kívánják venni, jelezzék a support@trans-europe.hu e-mail címen! Megbecsülni sem tudjuk, hogy ez a koncepció mekkora terhet ró a hazai oktatási intézményekre, de úgy gondoljuk, hogy az semmiképpen sem árthat, ha sorra vesszük azokat a lehetőségeket, amik felhasználásával - nulla vagy épp minimális ráfordítással - akár már hétfőn elindulhat a távoktatás.

Samsung Magyarország Samsung SMART School a digitális oktatás szolgálatában Az információs és kommunikációs technológia iránt megnövekedett iskolai igényekre válaszul a Samsung Electronics Magyarország 2014-ben, Jászfényszarun nyitotta meg társadalmi felelősségvállalási projektként első két SMART osztálytermét. A helyi általános iskolás tanulók százai próbálhatták ki, mit jelent a digitális oktatás a gyakorlatban, milyen előnyökkel jár, mennyire felgyorsítja a tananyag elsajátítását, elmélyítését. A projekt híre és sikere robbanásszerűen terjedt országszerte, így mára már közel harminc SMART tanterem működik általános és középiskolákban egyaránt. Hogyan is néz ki egy SMART tanterem? Az eszközök tekintetében tanulónként, tanáronként egy-egy tabletet és osztálytermenként egy okostáblát jelent maga a felszerelés.

Related: