background preloader

Matika.in Matematikai feladatok az alapiskolások részére

Matika.in Matematikai feladatok az alapiskolások részére

https://www.matika.in/hu/

Related:  sandoristvTanár

SZMTANI GYAKORLLAPOK Összeadás: (0-5) (0-10) (0-20) (0-100 sorban) (0-100) (0-1000 sorban) (0-1000) (800-10000) Törtek Kivonás: (0-5) (0-10) (0-20) (0-100 in line) (0-100) (800-10000) Törtek Szorzás: (0-10) (0-20) (10-100) (90-1000) Trtek 2 3 4 5 6 7 8 9 10 2-3-4 3-4-5 2-3-4-5 4-5-6-7 6-7-8-9 Online tanulási lehetőségek I. rész A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok? Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. Mérlegelnünk kell azt is, hogy mely esetekben célratörőbb a szinkron vagy aszinkron módszerek használata. És amit sosem szabad elfelejtünk: ezek csak eszközök, melyek a módszertani és pedagógiai háttér nélkül nem fogják a tanulási folyamatot szolgálni.

A Négy Alapművelet 1-4. osztály Problémát okoz a négy alapművelet megfelelő alkalmazása? Ez most mind valóra válhat! Ismerd meg Te is a A négy alapművelet 1-4. osztályosoknak című gyakorlóprogramot, amely 80 játékos feladatot tartalmaz. Gyermeked könnyen megértheti az alsó tagozatos matematika helyes alkalmazását, így tökéletes alapokkal vághat neki a rá épülő tananyagoknak! Lurkó logika 1.) A nyolc éves Banditól megkérdezték, hány éves az édesapja. „Négy évvel ha fiatalabb lenne, énnálam négyszer korosabb lenne.” Hány éves Bandi édesapja? Másodikos matek - Szorzótábla gyakorlás Másodikos matek - Szorzótábla gyakorlás Beállítások « Válaszd ki, melyik szorzótáblát szeretnéd gyakorolni: 200 modern művészeti könyvet tett ingyen elérhetővé a Guggenheim Múzeum A New York-i intézmény több mint 200 digitális könyvet kínál fel a modern művészet szerelmeseinek – szúrta ki a Rebellive Magazin. A művek ráadásul nemcsak online olvashatók, de le is tölthetők az intézmény internetes archívumából. A múzeum több mint fél évtizede digitalizálja kiállításai katalógusait és művészeti könyveit, melyek mostantól a szélesebb közönség számára is elérhetők – olyan, nagy jelentőségű munkákról van szó például, mint a Picasso háborús évek alatti festészetéről szóló, az expresszionizmust, vagy Kandinszkij munkáit bemutató kötetek. A kollekció továbbá katalógusokat és retrospektív kiállítási anyagokat is magába foglal, olyan mesterek nevével fémjelezve, mint Paul Klee, Robert Rauschenberg, Max Ernst, Francis Bacon vagy Mark Rothko. A teljes gyűjtemény itt böngészhető. (Via Rebellive)

Szorzótábla gyakorlás Pedagógus továbbképzési programok az ITK-n Előadások, anyagok 2018-ban Bevezető, szerzők Differenciálszámítás alkalmazásai Integrálszámítás alkalmazásai Feladatok a szerencsejátékok területéről Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár A Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjtemények szerkesztésének gondolatát pályázóink és a műhelymunkáinkon részt vevők adták azzal a gyakori visszajelzéssel, hogy módszereiket szívesen megosztanák szélesebbkörben is a tanár kollégákkal. Az ötletgyűjteményt pedagógusok írják és gazdagítják, és pedagógusoknak szól. Az érdeklődők több mint 800 kiváló módszertani ötlet között válogathatnak, a kínálat folyamatosan bővül. Az ötletek kipróbálását, használatát ajánljuk tanórai és tanórán kívüli foglalkozások, illetve projektek keretében is.Milyen motivációs szerepe lehet a Skype-nak az idegennyelv-tanulásban? Hogyan használható a Facebook az irodalomórán? Miképp jelenhet meg a tanulási célokat szolgáló játék és játékosítás (gamification) a tanórákon?

Oktatóprogramok Akriel - Az intelligens algebrai oktatóprogram Tanulócsoportban hatékonyabb tanórai és otthoni munka Az Akrielt használhatjátok asztali gépeken, laptopokon, táblagépeken és okostelefonon is. A matematika tanárotok létre tud hozni egy online tanulócsoportot, amibe be tudtok csatlakozni mindannyian, és már kezdhetitek is a választott témakört. Ahogy gyűjtöd a csillagokat, úgy nő a neved melletti zöld csík hossza, így az összesítő kijelzőn nyomon lehet követni, hogy ki hogy halad a témakörön belül. Az órai teljesítményetek tehát valós időben mérhetővé és láthatóvá válik, és a program teljesítmény szerint sorba rendez titeket. A kijelző látványa motiváló hatású, ezért a legjobb élmény érdekében vetítsétek ki a tanteremben!

Mozaik Digitális Oktatás Mozaik Kiadó Informatika tankönyvcsalád Informatika 10. Számítástechnika, könyvtárhasználat - Tankönyv Szerzők:Rozgonyi-Borus Ferenc, Dr. Kokas Károly MatekMindenkinek - Matek könnyen, érthetően A távoktatáshoz szükséges releváns szoftverek Hétfőtől - a koronavírus hatásait csökkentendő-, Magyarország követi a környező országok gyakorlatát, és az egyetemek után bezárja az általános és a középiskolái kapuit. Idehaza azonban a döntéshozók úgy döntöttek, hogy az oktatás nem áll le erre az időszakra, hanem távoktatás formájában folyik tovább. A cikkben foglaltakkal kapcsolatban cégünk ingyenes informatikai vagy szoftver tanácsadást biztosít oktatási intézmények részére. Amennyiben ezt igénybe kívánják venni, jelezzék a support@trans-europe.hu e-mail címen! Megbecsülni sem tudjuk, hogy ez a koncepció mekkora terhet ró a hazai oktatási intézményekre, de úgy gondoljuk, hogy az semmiképpen sem árthat, ha sorra vesszük azokat a lehetőségeket, amik felhasználásával - nulla vagy épp minimális ráfordítással - akár már hétfőn elindulhat a távoktatás.

Related: