background preloader

Bibliotek

Facebook Twitter

Rapport Skolbibliotek som pedagogisk resurs 2016. Rapport Skolbibliotek som pedagogisk resurs 2016. Rapport Skolbibliotek som pedagogisk resurs 2016. Rapport Skolbibliotek som pedagogisk resurs 2016. Biblioteksråd - biblioteket. Ett-stt-att-tala-om-bcker. Jennys bibliotek. För dig som är lärare: På de här sidorna ser du lätt hur undervisningen för en viss klass har sett ut - vad de har fått med sig sen tidigare.

Jennys bibliotek

Du kan nu lättare, tillsammans med oss bibliotekarier, bygga vidare på elevernas kunskapsnivå, för att utveckla deras informationskompetens. Om du ska genomföra ett moment i din klass där det ställs krav på informationssökning, källkritik eller litteraturkännedom: Skolbibliotekariens roll när alla har varsin dator. Ericas zombieboktips. Svenska Barnboksakademin. Ledamöternas krönikor Vecka 1 2016 Genrehyllor, symbolpluppar eller gammal hederlig bokstavsordning?

Svenska Barnboksakademin

Av Katarina Kuick Åsa Linds tidigare krönika här på Barnboksakademins sida ledde till en DN-artikel som i sin tur ledde till ett visst debatterande bland bibliotekarier, författare och läsare (samt föräldrar till läsare) på sociala medier. Jag spinner vidare på samma tema. Är det bra eller dåligt att sortera bibliotekets böcker utifrån innehåll? En podcast om människans historia. Berättad av och för elever! Pröva något nytt! När man fått upp sitt läsflyt och börjat tycka att det är lättare – och kanske ännu roligare – att läsa än man tyckte i början, har man ofta också hittat några olika böcker som man gillar.

Pröva något nytt!

Man kanske har hittat en författare som man tycker är särskilt läsvärd, eller en genre som är särskilt intressant. Och så läser man många böcker av den författaren eller i den genren. Det är naturligtvis jättebra. Klart man ska läsa böcker man gillar! E-böcker för unga. Tillgången till bra skolbibliotek ska säkras. Rubriken är inte något jag kommit på för att än en gång lyfta behovet av tillgång till skolbibliotek för alla elever.

Tillgången till bra skolbibliotek ska säkras

Nej, det är kopierat direkt från Socialdemokraternas och Miljöpartiets helt nya överenskommelse om skolan. Det är inte svårt att glädjas över DIK:s framgångsrika arbete över att äntligen ha fått upp frågan om skolbibliotek på högsta nivå, och att det även är ett konkret åtgärdsförslag. Tillgången till bra skolbibliotek ska säkras. Mer än så får vi dock inte veta. Sannolikt ligger det någon form av åtgärdspaket bakom den tillträdande regeringens utfästelse. Litteratur: Tony Flygare, Daniel Nilsson-Padilla; En gång var jag större än Zlatan.

Om en uppväxt med Zlatan, fotbollen och Malmö Kändisskap --- en färskvaraTony Flygare, Daniel Nilsson-PadillaEn gång var jag större än ZlatanNorstedts De flesta biografier handlar om folk som lyckas.

Litteratur: Tony Flygare, Daniel Nilsson-Padilla; En gång var jag större än Zlatan

Vanligtvis mot alla odds. En blogg byggd av svenska tonårstjejer från bräntbergsskolan. Skolcitat. Biblioteket IKT. Planera för ett ”projekt på plats” som omsätter några av dina kunskaper från kursen med elever, kollegor eller andra i din lokala närmiljö.

Biblioteket IKT

Att utveckla samarbeten på arbetsplatsen är något jag strävar efter, framför allt under det senaste året. Att försöka se vilka möjligheter som finns. Vilka kompetenser har jag? Hur kan jag använda dem i mitt arbetsliv och i ett samarbete? Vad behöver elever och lärare hjälp med där jag kan bistå? För att försöka få igång samarbete och få svaren på frågorna ska jag när terminen börjar ta och dela med mig av mina tankar till det programlag som jag sitter med i. Vad gör de i biblioteket? För någon vecka sedan hade jag en lektion med femmorna om Internet och Google.

Vad gör de i biblioteket?

Det var den första av tre inplanerade lektioner som är en del av att de ska skriva i Wikimini, om ALMA-pristagare. Min roll är att jobba lite med informationssökning och källkritik, klassens lärare leder läsning och litteratursamtal samt låter eleverna skriva faktatexter om författare. Så här gick lektionen till: Eleverna fick prata två och två om vad Internet är. Blogg - Mediatek & lärandestöd. Det första godkända gymnasiearbetet har nu lämnats in till Mediateket.

Blogg - Mediatek & lärandestöd

Det är Hanna Staafjord och Josefine Svensson som under handledning av Martin Schmauch skrivit om årsredovisningsanalys med grund i det lokala företaget Lager 157. Tack för bidraget! Det var ett spännande arbete att läsa, särskilt för mig som inte kan så mycket om området, då man lär sig en hel del. Vi inväntar ett stort antal gymnasiearbeten de närmaste dagarna och samtliga kommer att läggas in i Fronter samt bli sökbara i vår katalog. Alla arbeten kommer ni att hitta här. Infoteket Bibliotek 7-9.

Ibiblioteket - home. Ungdom. Tänk dig att du lever i en värld där allting redan är bestämt.

Ungdom

När du får tillåtelse att födas, vem du ska älska, och när du ska dö. Vad din arbetsplats i samhället ska vara för maximalt utnyttjande av dina kunskaper. Men samtidigt finns det något under ytan som arbetar för att bryta mönstret. Något som 17-åriga Cassie själv får uppleva på sin Matchnings-ceremoni när hon får reda på vem som är hennes tilltänkta. Hennes optimala match är Xander, en kille som hon känt sedan barndomen. Samtidigt är det hennes älskade morfars tid att dö, och på hans döds-ceremoni får Cassie ta över hans personliga ägodel, en klocka. Låna den hos oss, eller den spännande fortsättningen Korsad och Utvald! "Do not go gentle into that good night, Old age should burn and rave at close of day; Rage, rage against the dying of the light. Though wise men at their end know dark is right, Because their words had forked no lightning they Do not go gentle into that good night.

Good men, the last wave by, crying how bright. Bibliotek.