background preloader

Bildspråk i låtar

Facebook Twitter

Låtar att tolka by ninosan. Låtar att tolka 2 by ninosan. Våga vara pluggis: Svenska hiphop. Är du en av alla elever som sitter på lektionerna i svenska och funderar på varför vi inte lyssnar mer på hiphop i klassrummet?

Våga vara pluggis: Svenska hiphop

Då är du en av dem som detta blogginlägg vänder sig till. För jag har tänkt på en sak. Skolämnet svenska *hjärtar* hiphop. Vi lärare pratar mycket om pedagogiska planeringar och jag tänkte i detta blogginlägg försöka ge er en förklaring till varför hiphop är en utmärkt rubrik och ett passande tema i svenskan.

I vår kursplan står det att syftet med svenskämnet är att läsa och analysera olika texter, urskilja språkliga strukturer, ge omdömen om texter samt formulera sig och kommunicera i tal och skrift. "Undervisningen i svenska ska stimulera elevernas intresse för att läsa och skriva. "Undervisningen ska även syfta till att eleverna utvecklar förmåga att skapa och bearbeta texter, enskilt och tillsammans med andra. Rappare leker med språket.

Vad skulle du säga till Sivers om ni skulle snacka hiphop? Lyssna på radio och poddar om hiphop. Petter – Cityljus lyrics. Asfalten är spegelblank, ljus lägger kvateret som e skjutet i sank ingen brinner i en stad som försvinner ingen vinner i ett land där man får synden trasiga männsikor i tusental mitt land, min stad är som ett utsatt barn jag är mentalt utförsäkrad alla vill se varje spänn e beräknad tårar faller, någon gråter på riktigt de lånar oss pengar nu och blåser oss skickligt motorn är igång jag står still på parkeringen tillbaks vid ruta ett nu blir det samma?

Petter – Cityljus lyrics

Igen ja e inte edens lustgård men ingen utav people? Timbuktu – Karmakontot lyrics. Sanna mina ord, mina damer och herrar Ja vi kan hitta på, a vi kan hitta på Ja vi kan bara hitta på, ja vi kan bara hitta på Ja vi kan bara, ja vi kan bara Jag gör det flera gånger om dan, jag menar väl väl Jag menar väl bra, vad jag menar är, jag menar vad Om gud sitter däruppe med nån sorts polygraf Gör jag vågar på hans papper som en storm i ett glas Gör man något är det klart att det kommer tillbaks Man får man lov att känna hettan av ånger och kval När karmakontot är övertrasserat, det e komplicerat Men jag vet att jag kommer serveras min del av det hela För ärlighet vara längst men Jag önskar att det alltid kunde vara så enkelt Men jag är en jävel på att trassla till Ja, jag erkänner det nu men det e knappt jag vill Refr: x2 Ingen kan ljuga som vi, eller vad tror ni Jag tycker det liknar nån sorts Sjuk typ av tragikomik o vi ramlar dit Det sitter på karmakontot.

Timbuktu – Karmakontot lyrics

Loke Nyberg – Schyssta killens sång lyrics. Oskar Linnros – Från och med du lyrics. Står i din port står bara still För en minut sen var du min En tredjedel av den jag var går hem För en är krossad, en är din Det här är slutet på vår film Från och med nu Från och med du Ser dig på blåa i april I telefon i nya jeans Men jag har samma trasor på och röker samma marlboro Jag minns varenda scen ifrån vår film.

Oskar Linnros – Från och med du lyrics

Ison & Fille lyrics. Lars Winnerbäck Lyrics - Utkast Till Ett Brev. Nu när du har sagt hur du tänker Var det inte speciellt intressant Vill jag skicka några rader från tippen(?)

Lars Winnerbäck Lyrics - Utkast Till Ett Brev

Från högkvarteret Greta Garbo Jag hör en kräftskiva nere från gatan Silltrutar uppe från taken Ibland längtar jag ut i Europa Men jag åker inte ensam igen Har jag sagt att jag ska flytta till hösten Trehundra meter åt öster Jag ska sitta på balkongen när kvällen kommer Och spökskriva dikter åt kungen Och jag ska öppnas som ett tvårumshotell Där du kan komma och gå som du vill Och kan jag så slänger jag bort allt jag har Och bara sparar en fast telefon Ingen ska se mig gå ner mig Jag kommer tillbaka Här guppar ingen herrelös båt Ett vingslag får luften att skaka Ingen ska se mig gå ner mig, aldrig se mig så Människor som håller sig i tiden Lämnar ingen dröm bara drömd Vi har ingenting här att predika Och vi jagas ända in i sömnen Jag ska måla med gouache och akryl Den tavla som jag alltid har tänkt mig Ett svar på alla tänkbara frågor Och jag ska hänga den över din säng.

Säkert! - Det här är vad dom säger Lyrics. Och det här är vad alla har sagt om dig Håll dig borta från honom han kommer att såra dig Det här är vad alla har varnat mig, hej; Du är så bräcklig det kommer att krossa dig Det här är vad alla har sagt om mig; Håll dig borta från elden, gå inte ute, bär alltid mössa, klä in dig i wellpap, för du kommer skadas, ge dig aldrig hän Du har så veka leder, du kommer skrapa dina knän.

Säkert! - Det här är vad dom säger Lyrics