background preloader

GOTD

Facebook Twitter

Alla avsnitt - Äventyrsklubben. GOTD%20 %20Astrid%20Lindgren. Lärarnas egna presentationer. Mona-Lisa. Robotar.pptx. Grej Of the Day. GOTD. Språkutvecklande arbetssätt. Sedlar mynt. London. Quokka. Slaget vid Waterloo. Låd mig inspirera - Studerandebloggen. När man går på lärarutbildningen får man nu och då idéer och inspiration från olika seminarier och föreläsningar som man senare kan använda i yrket.

Låd mig inspirera - Studerandebloggen

Jag har själv hittills samlat på mig väldigt mycket under mina två år som lärarstudent. Det känns bra att ha en del i bagaget som man kan plocka fram, för rätt som det är så står man där framför eleverna. Men det är svårt att få prova idéerna när man själv är elev eller student. Jag har själv pysslat ihop en liten idé som jag vill prova i praktiken. Jag kallar den kort för Frågelådan Lådan gjorde jag av att klä in en papplåda med A4-papper, sedan ritade jag frågetecken och pil med lite halvroliga färger. Tanken är att ställa den här lådan i klassrummet och uppmuntra elever till att lägga i lappar om vad de skulle vilja veta mer om. Skulle detta bidra till allmänbildning hos eleverna? Jag är väldigt säker på att andra har använt sig av den här typen av lådor. Men varför skrev jag om detta? Erik, blivande lärare förskoleklass – åk3. MiniBladet Sydsvenskan. Grej of the day. Problem loading page. 23 hårdföra kvinnor som bröt barriärerna och förändrade historien för alltid.

De är modiga, starka och målmedvetna.

23 hårdföra kvinnor som bröt barriärerna och förändrade historien för alltid.

Här är 23 kvinnor som har kämpat mot fördomar och förtryck och varit med och förändrat utgången för krig, politik, vetenskap och lagar. De här kvinnorna är värda en tanke och får absolut inte glömmas bort. Jeanne Manford marscherade med sin homosexuella son under Prideparaden 1972. Källa: en.wikipedia.org / Fair Use En kvinna protesterar för kvinnlig rösträtt 1917. Källa: Reddit.com Ingenjören Margret Hamilton står 1969 bredvid buntarna med sin egen handskrivna programmeringskod till Apollo-projektet som gjorde det möjligt för mänskligheten att åka till månen. En tysk kvinna som vägrar lämna sin man, en tysk soldat, efter att de allierade tillfångatagit honom 1944. Glass - Presentaciones de Google.

MiniBladet Sydsvenskan. Grej of the day lista med presentationer. Här är en lista med de GOTD som jag har gjort själv.

Grej of the day lista med presentationer

I de flesta presentationerna så är endast stödord då våra elever behöver träna sig på att sammanfatta och skriva egna faktameningar. I de fallen så ligger det även med en faktatext med mer fakta runt varje punkt. Om man klickar på bilden så kommer man till presentation/bildspelet. Grej Of The Day. Kickstart med kluriga frågor. Näslös beskyddare, står det på tavlan.

Kickstart med kluriga frågor

Eleverna i klass 4—5 på Västangårdsskolan i Umeå smyger sig ner i bänkarna och sneglar på de två magiska orden. De har som vanligt fått fundera på den kluriga ledtråden sedan dagen innan. Morgnarna börjar alltid lugnt och stilla med läsning. Men när lektionen väl drar i gång är det med en kickstart. — Okej, då är det dags för Grej of the Day, säger Micael Hermansson med lagom spänning i rösten och drar ner världskartan. — Vi ska till Egypten, där har vi varit förut. Flera händer viftar i luften. »Näslös beskyddare« är nummer 117 i raden av små faktaspäckade berättelser som Micael Hermansson värmer upp med varje dag.

Sapmi. Häxor - Google Slides. Kinesiska muren-microsoft powerpoint online. 31 kvinnor som är viktigare för svenska elever att lära sig om än namnen på nazistiska generaler. Under torsdagen släppte Dagens Nyheter en granskning om att historieböckerna i svenska skolan har glömt kvinnorna.

31 kvinnor som är viktigare för svenska elever att lära sig om än namnen på nazistiska generaler

I en av de granskade böckerna framgår det att det finns fler namngivna nazister än kvinnor i en tredjedel av boken. 31 nazister och 21 kvinnor. Böckerna som granskats är skrivna för den läroplan började gälla 2011och som hade högre krav på jämställhet i undervisningen. Att det trots det ser ut som det gör är orimligt. Det finns nämligen en hel drös kvinnor genom historien som svenska skolelever borde lära sig om. Här är 31 kvinnor de borde lära sig om i stället för random nazister: 1. Iransk advokat och aktivist som 2003 mottog Nobels fredspris för sitt arbete för kvinnor och barns mänskliga rättigheter. GOTD från google drive..många.

Glass - Google Slides. The magic of Fibonacci numbers. 4. Eiffeltornet.pptx. Världens Häftigaste. Hem - GOTD. Nessie.pptx. GOTDpilgiftsgroda.pptx. Minecraft gotd.pptx. My Maps. Årets fluga "Grej of the day" blev succé i klassen – Förstelärarbloggen. Sara Markusson berättar hur hon har arbetar med mikrolektioner, grej of the day, som kom att bli en stor hit för så väl inlärningen som sammanhållningen i klassen.

Årets fluga "Grej of the day" blev succé i klassen – Förstelärarbloggen

Att grej of the day är årets hetaste fluga har väl inte kunnat undgå någon! Jag startade upp i augusti och det gjorde succé! För att citera Micke Hermansson: ”Mikrolektioner med makroeffekt” Det var någon dag runt skolavslutningen i juni förra året som jag satt och surfade runt. Jag fastnade på en insändare i gruppen The Big Five på Facebook som handlade om hur en lärare kopplade förmågorna till små mikrolektioner. Dessutom är jag ett obotligt fan av frågesport och gillar allmänbildning och allmänbildad skulle man tydligen bli av dessa mikropass på ca 10 minuter, jag var redan fast. Produkter. Hem - GOTD. De släppte en basketboll från 140 meters höjd. Vi förväntade oss aldrig hur det skulle sluta! Veckans grej of the day – Carl Philip och Sofia gifter sig. ▶ Avsnitt 1 med Micael Hermansson, skaparen av Grej of the day. by Anna och Philip.